Jaki jest Wasz ulubiony przepis na faszerowane jajka? Ja mam kilka od lat sprawdzonych - po przepisy zapraszam tu KLIK! KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do babek, ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! A TUTAJ - KLIK! znajdziecie wielkanocne dekoracje do Waszego domu Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz
Moje Kuchenne Rewelacjeimprezę z poniższego przepisu. Miłośnicy prostoty z pewnością będą zachwyceni tą przekąską z pomidorków koktajlowych lub tą przekąską z krakersów . Oczywiście zawsze warto postawić także na klasykę w postaci jajek faszerowanych lub ślimaczków ciasta francuskiego . if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute(...)umieść winogrono i wetknij w nie wykałaczkę. Możesz podawać natychmiast. Zobacz też inne przepisy na przekąski Kulki serowe Jajka po szkocku Koreczki z tortilli Roladki z szynki z chrzanem Faszerowane jajka z curry Śledzie z suszonymi pomidorami Zobacz też nowe przepisy Koreczki na imprezę Przekąski na andrzejki na 20 sposobów Lemon curd Manty Domowy makaron Artykuł Koreczki na imprezę pochodzi
okolicepalnika.plJajka uwielbiam w każdej postaci, od jajecznicy po kogel mogel :) Kurze, piepiórcze, kacze... żadnym nie przepuszczę ;) Dziś proponuję klasykę- jajka faszerowane pieczarkami i gorgonzolą, przystawka idealna kiedy pojawią się niespodziewani goście i nie ma czasu stać przy garach. SKŁADNIKI: - 5 jajek ugotowanych na twardo - 1 cebula posiekana w drobną kosteczkę - 7 pieczarek obranych i startych na dużych oczkach(...)wydrąż żółtka. Żółtka i gorgonzolę dodaj do pieczarek, dodaj sól i pieprz do smaku, ale pamiętaj, że gorgonzola jest słona, dlatego przyprawy dodawaj kiedy już masa będzie dobrze wymieszana. JAJKA FASZERUJ MASĄ , uważaj żeby przy okazji białek nie rozwalić :) Połóż na talerz, udekoruj dymką, która nie dość, że ładnie wygląda, to jeszcze doda jajkom ostrości. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Lolirównież szybkie i łatwe do zrobienia. W tym wypadku idealnie sprawdzi się na przykład błyskawiczna przekąska z pomidorków koktajlowych , roladki z szynki , kulki serowe lub koreczki . Pewniakiem są również jajka faszerowane oraz przeróżne sałatki , które można przygotować z pewnym wyprzedzeniem, aby spokojnie czekały na gości. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime(...)także krakersy, winogrona oraz inne, wybrane przez ciebie dodatki. Zobacz też inne przepisy na imprezowe przekąski Kulki serowe Jajka po szkocku Koreczki z tortilli Roladki z szynki z chrzanem Faszerowane jajka z curry Śledzie z suszonymi pomidorami Zobacz też nowe przepisy Serowa dynia Sałatka imieninowa Konfitowany czosnek Babeczki z serkiem wiejskim Powidła bez mieszania Artykuł Serowa dynia pochodzi z serwisu
okolicepalnika.plgroszkiem to dietetyczna wersja Świąt Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 5 – 6 jajek 100 g mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny skórka z 1/2 cytryny 1/3 łyżeczki soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo i wystudzić(...)cytryny i całość przyprawić. Nafaszerować połówki jajek farszem. Podawać z sosem chrzanowym. Krok po kroku: 1. Ugotować jajka 2. Ugotować groszek 3. Podsmażyć awokado 4. Zblenderować groszek i awokado 5. Dodać bazylię 6. Skropić cytryną i doprawić 7. Nałożyć farsz na połówki jajek Poprzedni 1 z 7 Następny Artykuł Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plJajka nadziewane tuńczykiem i ogórkiem. Jajka faszerowane są wspaniałą przekąską , idealne na śniadanie i na Wielkanocny posiłek. Jajka nadziewane tuńczykiem i ogórkiem kiszonym, są kremowe, łagodne w smaku i delikatnie chrupiące dzięki zawartości ogórka . Przygotowanie nadziewanych jajek nie wymaga wiele wysiłku ani czasu i naprawdę trudno je zepsuć, ponieważ jajka są idealnym daniem dla początkujących kucharzy. Poza tym większość składników
Zdrowy Styl JoannyJajka faszerowane pieczarkami. Tej przekąski nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Składniki jajka pieczarki odrobina smalcu majonez łyżeczka chrzanu(...)sól, pieprz pietruszka Przygotowanie Jajka ugotować, przekroić na pół. Żółtka wrzucić do miski. Pieczarki pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na smalcu. Wymieszać żółtka, pieczarki i trochę majonezu w misce, doprawić solą i pieprzem. Ja dodałam jeszcze łyżeczkę chrzanu. Następnie wsadziłam taki krem do białek i udekorowałam pietruszką. Autor przepisu: Agnieszka Kopeć Artykuł Jajka faszerowane pieczarkami pochodzi z serwisu Wasze
Wasze PrzepisyJajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem to dietetyczna wersja Świąt Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 5 – 6 jajek 100 g mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny skórka(...)groszek 3. Podsmażyć awokado 4. Zblenderować groszek i awokado 5. Dodać bazylię 6. Skropić cytryną i doprawić 7. Nałożyć farsz na połówki jajek Poprzedni 1 z 7 Następny Artykuł Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plFaszerowane jajka! Bardzo kolorowe, aromatyczne i przepyszne! Spróbujcie zrobić je na mój sposób! Życzę smacznego jajeczka! ;-))) SKŁADNIKI: - 6 jaj ugotowanych - 1/4 kostki sera feta - wędzony pstrąg tęczowy - dymka - natka pietruszki - 3 łyżki sosu tatarskiego - łyżeczka chrzanu wasabi Jajka gotujemy na twardo. Wyjmujemy żółtka mi mieszamy z w/w składnikami. Faszerujemy jajka, posypujemy obficie dymką! Smacznego
SMYKWKUCHNIKlasyczne jajka faszerowane z szynką w tym roku będą gościć na Naszym świątecznym stole. Prosty przepis, niewiele składników, pyszna potrawa. Polecam! Jajka faszerowane z szynką Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 4 plasterki szynki wieprzowej 2 łyżki majonezu lub kremowego serka twarogowego przyprawy: sól, pieprz łyżka koperku Wykonanie: Obrane jajka kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka
Smak mojej kuchniJajka faszerowane są idealne nie tylko na Wielkanoc, ale także jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Wiosennym akcentem w przepisie na jajka faszerowane pastą z makreli jest zielony szczypiorek. Jego lekko ostry smak doskonale podkreśla smak wędzonej ryby, delikatnych żółtek i aksamitnego majonezu. Polecam nie tylko na Wielkanoc :-) składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała wędzona makrela gruby szczypior sól
babka w formieWielkanoc, więc przedstawiam Wam moją propozycję na faszerowane jajka. Bardzo lubię przyrządzać taką przekąskę, nie tylko z okazji świąt. 6 jajek łyżka soku z cytryny łyżeczka skórki startej z niewoskowanej cytryny 2 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki musztardy dijon szczypta soli i pieprzu dodatkowo: musztarda dijon pełnoziarnista natka pietruszki liofilizowany szpinak Jajka gotujemy na twardo. Wystudzone i obrane przekrawamy na pół(...)sokiem i skórką z cytryny, majonezem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem, po czym powstałym farszem wypełniamy białka. Dekorujemy je natką pietruszki, musztardą pełnoziarnistą i szpinakiem. Smacznego :) Artykuł Faszerowane jajka musztardowo-cytrynowe pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog