Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem

Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem

Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem

Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem to dietetyczna wersja Świąt Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 5 – 6 jajek 100 g mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny skórka z 1/2 cytryny 1/3 łyżeczki soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Farsz: Ugotować groszek. Pokroić w niewielką kostkę awokado oraz cukinię i smażyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.