jabłka - 25490 przepisów (strona:861/1700)

Klasyczne ptysie z kremem 116

ptysie z kremem   Zobacz inne przepisy na desery z bitą śmietaną: Księżniczka – szybkie ciasto bez pieczenia Deser Rajska Chmurka Ciasto bez pieczenia „Niebiańska chmurka” Ciasto bez pieczenia z jabłkami i bitą śmietaną Artykuł Klasyczne ptysie z kremem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Fit jabłecznik 204

Dziś kolejny przepis z IG Svetlany 🙂 Już nie mogę się doczekać jej książek 😀 Przepis:600 g jabłek, u mnie mniej bo aż tak ich nie lubię, 3 szt., ok … Czytaj dalej Fit jabłecznik

czarrna od kuchni
sałatka z pieczarką konserwową 121

Average:  5 /5] składniki: 1 słoik pieczarek konserwowych (ok. 280g) 4 jajka 1 puszka kukurydzy 4 ogórki konserwowe 5 plastrów papryki konserwowej 1/2- 1 jabłko natka pietruszki majonez pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki siekamy lub kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę, ogórki, jabłko również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie

Domowy Smak Jedzenia
Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem 132

gruszki pokroić w niewielką kostkę. Następnie do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier puder i dodać kefir z żółtkami. Całość zmiksować na jednolitą konsystencję oraz połączyć z jabłkami. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Ciasto nabierać łyżką stołową i kłaść na uprzednio rozgrzany olej. Racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki odsączyć

Di gotuje
Szarlotka przekładana 121

ciasta miałam upieczone przystąpiłam do przygotowania nadzienia jabłkowego. Cztery szklanki musu jabłkowego przełożyłam do garnka i zaczęłam podgrzewać. Gdy mus zaczął bulgotać wyłączyłam gaz i wsypałam do niego galaretkę. Jabłka dokładnie wymieszałam, żeby galaretka się rozpuściła i odstawiłam do wystygnięcia. Do blachy włożyłam z powrotem jeden blat ciasta kruchego, wyłożyłam połowę nadzienia jabłkowego, równo je rozsmarowałam i ułożyłam drugi

Waniliowe Improwizacje
Bułeczki drożdżowe z kwaśnym dżemem 135

pieczemy ok 20 – 25 minut. Na koniec, po lekkim przestygnięciu możemy posypać cukrem pudrem. INNE NASZE WYPIEKI Z CIASTA DROŻDŻOWEGO: DROŻDŻÓWKA JAK U BABCI RACUCHY – PAMPUCHY Z JABŁKAMI PĄCZKI SMAŻONE NA SMALCU Smacznego!   Artykuł Bułeczki drożdżowe z kwaśnym dżemem pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
"Złota kapusta" - kiszona kapusta z kurkumą 131

walorach kiszonej kapusty nie trzeba nikogo przekonywać i pewnie większość z Was ma zapasy przygotowanej kiszonki na całą zimę. Najpopularniejsza sałatka z dodatkiem marchewki i jabłka jest bardzo lubiana. Jednak każda odmiana jest mile widziana, by kiszona kapusta nie znudziła się za szybko. Co powiecie na dodatek kurkumy i imbiru? Dodatkowe walory zdrowotne, żółciutki kolorek i nowy smak. Może

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka 101

zielonego ogórka czy właśnie ta z tego przepisu. Lubicie surówki z kapusty pekińskiej? Ja bardzo! Składniki (na 5-6 porcji): 1/2 główki kapusty pekińskiej 2 średniej wielkości marchewki 1 jabłko (najlepiej twarde i soczyste) mały pęczek natki pietruszki 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz 1 łyżka cukru (opcjonalnie) Kapustę poszatkować. Marchew(...)jabłko obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Natkę pietruszki umyć i wysuszyć. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na min 2-3h, w celu przegryzienia się składników. Surówka jest również dobra na następny dzień! Smacznego

CookYourself
KAPUSTA CZERWONA DO SŁOIKÓW 103

podana do pieczonej kaczki. Kapusta jest chrupiąca i ma świetny, dopracowany smak. Można ją przygotować na różne sposoby. Ta surówka jest z dodatkiem marchewki i cebuli, można dodać starte jabłka. Sałatka najlepiej smakuje na zimno. Kapusta czerwona do słoików. Kapusta czerwona do słoików - składniki: 3 kg kapusty czerwonej, cienko poszatkowanej 1 kg cebuli, posiekanej 1 kg marchewki startej

Moja Książka Kucharska
Szarlotka z pigwą 121

razem pokusiłam się o szarlotkę ale z pigwą. Gdybym miała wybierać nie wiem co lepsze. Jabłka czy pigwa. Ja osobiście bardzo ją lubię bo ma fajny aromatyczny smak. Do ciast idealna i na przetwory.         forma o wymiarach 24x24 cm ciasto kruche: 100 g mąki migdałowej 100 g mąki kokosowej 200 g mąki pszennej

wesoła kuchnia
Kuchnia na trudne czasy 165

nich można ugotować kolejne danie. Zero Waste to w dosłownym tłumaczeniu „brak śmieci” lub „brak marnowania”, to styl życia, zgodnie z którym człowiek generuje jak najmniej odpadów. Obierki z jabłek i gruszek suszymy i możemy z nich mieć owocową herbatę. – Zupa z resztek. Forszmak – Zupa kalafiorowa z liści i głąba 6. Nie marnujemy też pieczywa! Mrozimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Żeberka na słodko 138

mięsa ze słodkimi dodatkami posmakuje niejednemu.              Składniki:     1 kg żeberek wieprzowych 50 ml sosu tamari 2 łyżki miodu miętowego 1 jabłko 2 ząbki czosnku 1 cebula     Przygotowanie:     Mięso dzielimy na kawałki, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do rękawa pieczeniowego. Dodajemy miód, sos, pokrojone w kostkę jabłko, posiekaną

R'n'G Kitchen
Ciasto na maślance ze śliwkami 141

gustu. Nie trzeba mieć wagi i miksera, składniki można wymieszać nawet widelcem. Na wierzchu świetnie sprawdzą się każde owoce, w jesiennej wersji mogą to być śliwki lub jabłka, w wiosennej truskawki, a w letniej maliny lub borówki. Ciasto jest bardzo lekkie, wilgotne, długo utrzymuje swoją świeżość, a owoce wymieszane z aromatycznymi przyprawami świetnie komponują się z maślano-migdałową kruszonką

niecodziennikpary
Mołdawska placinta z serem 137

śniadanie, obiad i na kolację. Jeśli nie lubisz sera, to przygotuj nadzienie z kapusty, z drobno pokrojonego mięsa lub z ziemniaków. W wersji na słodko świetnie smakuje placinta z jabłkami albo wiśniami. Przepis na mołdawskie placinta z nadzieniem serowym bazuje na cieście kefirowym przygotowanym wg. receptury z książki "Mamuszka" Olii Hercules. Placinta możesz też zrobić z ciasta drożdżowego

Cztery Fajery
Zawijane bułki drożdżowe z konfiturą i orzechową kruszonką 124

zawijane bułki z ciasta drożdżowego wypełnione konfiturą śliwkową i posypane orzechową kruszonką. Delikatne, miękkie, ładnie wyrośnięte. Idealne do kawy. Możecie zamiast powideł śliwkowych użyć tu innego dżemu albo przesmażonych jabłek z cynamonem. W środku po przekrojeniu wyglądają jak zebra. Zawijane bułki drożdżowe z konfiturą i orzechową kruszonką Składniki: CIASTO: 4 szklanki mąki 6 łyżek cukru szczypta soli 3 jajka

Smaczny zeszyt

Proponowane wyszukiwania