jabłka - 25490 przepisów (strona:867/1700)

Sałatka śledziowa z buraczkami 134

Dzisiaj sałatka śledziowa z buraczkami, zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka śledziowa z buraczkami Składniki 6 płatów śledziowych 4 średnie buraki 4 średnie ziemniaki 1 cebula cukrowa 1 jabłko 3 ogórki konserwowe sól pieprz Sos: 2 łyżki majonezu lub kwaśnej śmietany 1 łyżka oleju 1 łyżka łagodnej musztardy 1 łyżka oleju Instrukcje Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy przez minimum(...)gotujemy w skórce do miękkości, studzimy, obieramy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy. Ziemniaki i buraki kroimy w kostkę, śledzie w paseczki, ogórka w półplasterki, cebulę w drobną kostkę, jabłko w kostkę. Całość delikatnie mieszamy. W małej miseczce mieszamy musztardę, majonez, olej, polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy. W razie potrzeby dodajemy sól i pieprz do smaku. Odstawiamy do lodówki

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka z selerem i ananasem 121

push({}); Drukuj Sałatka z selerem i ananasem Składniki 1 słoik selera konserwowego 1 mała puszka ananasa (4 plastry) 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała puszka kukurydzy 1 małe jabłko lub pół dużego 1 plaster żółtego sera pół małej cebuli 1 łyżka majonezu lub jogurt naturalny sól pieprz Instrukcje Seler, ananas i kukurydzę osączamy na sicie. Jajka i ser kroimy(...)kostkę Jabłko obieramy i ścieramy na tarce Cebulę kroimy w drobną kostkę Wszystkie składniki delikatnie mieszamy w misce, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy majonez lub jogurt. Smacznego :) Artykuł Sałatka z selerem i ananasem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka jarzynowa 117

jarzynowa Składniki 8 średnich marchewek 4 ziemniaki 4-5 jajek gotowanych na twardo 0,5 dużego selera lub jeden mały 2 małe pietruszki 4-5 ogórków kiszonych 1 kwaśne jabłko pół małej cebulki duża puszka groszku konserwowego mała puszka kukurydzy (opcjonalnie) majonez 1 łyżka musztardy (opcjonalnie) sól pieprz Instrukcje Marchew, pietruszkę, selery i ziemniaki dokładnie myjemy i wkładamy do dużego(...)obieramy ze skórki i kroimy w kostkę ( ja lubię drobno pokrojoną sałatkę). Wszystkie pokrojone warzywa przekładamy do dużej miski. Jajka obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki, cebulę i obrane jabłko również kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę osączmy z zalewy i dodajemy do sałatki. Doprawiamy solą, pieprzem i majonezem z odrobiną musztardy. Dobrze jest nie przyprawiać całości majonezem, wtedy można

To co lubię - gotuję i polecam
10 POWODÓW DLA KTÓRYCH WARTO WPROWADZIĆ SELERA NACIOWEGO DO SWOJEJ DIETY JUŻ DZIŚ! 131

wiele możliwości na wykorzystanie w kuchni! Może być doskonałym dodatkiem do sałatek i surówek – np. dla przełamania smaku można go skropić sokiem z cytryny, albo pomieszać z kawałkami jabłka. W połączeniu z delikatnym mięsem z kurczaka może stworzyć fantastyczną sycącą sałatkę na lekki,dietetyczny obiad. Jest genialnym składnikiem zup jarzynowych, zapiekanek makaronowych, tart warzywnych, naleśników z farszem

Ostra na Słodko
Sałatka owocowo-warzywna z marynowaną cebulką 100

żółtej marynowanej cebulki ( ok. 100 g netto )   1 mała puszka kukurydzy   200 g twardego koziego sera ( może być żółty ), u mnie Queso Servilleta   1 duże kwaśne jabłko   1 kiszony ogórek   5 jajek   4 łyżeczki chrzanu ze słoiczka   Pół pęczka natki pietruszki   4 łyżki majonezu   6 łyżek jogurtu naturalnego   pieprz(...)ciemnych bezpestkowych winogron  Przygotowanie: Szynkę pokroiłem w grubsza kostkę. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem również w kostkę. Podobnie jabłko i kozi ser oraz kiszonego ogórka ( ser oraz ogórka można zetrzeć na tarce o grubych oczkach ). Winogrona opłukałem, osuszyłem, przekroiłem na połówki. Kukurydzę osączyłem z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekałem. Przygotowałem sos. Jogurt i chrzan wymieszałem w miseczce, dodałem pieprz

R'n'G Kitchen
Ciasto owsiano-kokosowe ze śliwkami (FIT) 110

śliwkami ostatnio widzieliście na moim facebokoowym oraz instagramowym story i bardzo chcieliście, abym Wam podała na nie recepturę. Jest to podobny przepis jak na Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami - klik , ale skoro prosiliście to proszę bardzo! To zdrowe ciasto smakuje rewelacyjnie i przy okazji jest źródłem wielu wartości odżywczych. Zawsze się udaje, więc koniecznie sami je upieczcie. I pamiętajcie

Di gotuje
Mrożone owoce – jak je wykorzystać 137

chorobotwórcze, owoce nie pogniotą się i zachowają swój kształt. Mrozić możemy niemal wszystkie owoce, najlepiej jednak nadają się takie jak: truskawki, maliny, borówki, wiśnie, śliwki i inne. Owoce typu jabłka czy gruszki po mrożeniu mogą stać się nieco zbyt mączne. Z owoców pestkowych należy najpierw usunąć pestki. Co do rozmrażania, nie powinno się robić tego w temperaturze pokojowej, która

codojedzenia
POMYSŁY NA JESIENNE ŚNIADANIA! 160

możemy przygotować na śniadanie jesienią: - pyszną szakszukę z jajkami i tajemnym pesto! - obłędne mocno chrupiące gofry z dynią - pudding chia z dynią i marakują - szybką owsiankę z niebanalnymi hibiskusowymi jabłkami - puszyste omlety - będziesz je robił już zawsze! - dyniowe pancakes - cieniutkie dyniowe naleśniki w karmelu ze śliwkami - frittata z bakłażanem! Przepisy na te jesienne śniadania znajdziesz w moim e-booku

SMYKWKUCHNI
Wegański smalec z fasoli 143

najlepiej wieczorem). Ten smalczyk, o ile Wam zostanie, można w dobrych warunkach przechowywać około 3-4 dni. Składniki: - 1 puszka białej fasoli -  1 duża , zwykła cebula - 1 średnie jabłko - 3 ząbki czosnku - 1 łyżka oleju - sól, pieprz, majeranek do smaku. - ewentualnie prażone ziarno słonecznika lub prażona cebulka Cebulę i czosnek obieram, kroję drobno i szklę na łyżce oleju. Fasolę(...)odsączam. Jabłko myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach ( jak do ogórków). Wszystko razem wkładam do blendera i miksuję na gładką masę. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem ( ułatwia trawienie fasoli). Wszystko można psypać prażonym ziarnem słonecznika lub prażoną cebulką imitującą skwarki

Kuchnia Pełna Emocji
Surówka z białej kapusty 148

genialna. Łapcie przepis i działajcie! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 300g białej kapusty 1 duża marchewka 1 średniej wielkości cebula biała 1 jabłko 1 duży burak ćwikłowy marynowany 1 łyżeczka cukru ½ pęczka pietruszki 100ml oleju Kujawskiego 3 ziarna 1 łyżka soku z cytryny Sól oraz pieprz do smaku Sposób przygotowania:  Kapustę myjemy(...)drobno szatkujemy. Buraka oraz jabłko ścieramy na grubsze wiórki, marchewkę oraz cebulę na drobnych oczkach (można nawet na tych do tarcia ziemniaków   ). Pietruszkę drobno siekamy. Z oleju, soku z cytryny, cukru, odrobiny soli i pieprzu robimy sos do surówki. Gdy cukier i sól się rozpuszczą, dodajemy do poszatkowanych warzyw i dokładnie mieszamy. Odstawiamy przed podaniem

Kuchnia w czekoladzie
Kruche ciasto z budyniem i owocami 106

Bardzo kruche i delikatnie słodkie ciasto, budyniowa masa i owoce. U mnie kwaśna czarna porzeczka i słodka truskawka. Można użyć owoców jakich się chce, świetnie sprawdzą się brzoskwinie czy jabłka. Owoce mrożone czy ze słoika to nie przeszkoda, Ja akurat miałam czarną porzeczkę ze słoika i mrożona truskawkę. Ciasto jest naprawdę pyszne. Na blaszkę o wymiarach

Krylowa Kuchnia
Placki na maślance 106

przez cały rok. Są puszyste, delikatne, najlepiej smakują gorące z dodatkiem cukru pudru, miodu lub konfitur owocowych. Do ciasta na placki możesz dodać posiekane owoce, np. śliwki, morele czy jabłka. Polecam przepis Maślankowe placuszki SKŁADNIKI: 40 g masła roztopionego, wystudzonego 2 jajka łyżka soku pomarańczowego lub soku wyciśniętego z cytryny/pomarańczy szklanka maślanki 30 cukru z wanilią szczypta soli

Zasmakuj Kuchni
Ser jajeczny – kuchnia podkarpacka 121

jajeczny – kuchnia podkarpacka Na Podkarpaciu często podajemy dania, które udają coś zupełnie innego – kasza udająca mięso, masa ziemniaczana pieczona w formie do słodkich bab, barszcz czerwony zakwaszany kwaśnymi jabłkami czy ziemniaki udające kiszoną kapustę, to tylko kilka przykładów. Ser jajeczny to kolejne tego typu danie. Ten regionalny specjał przygotowany z jajek ściętych w gotującym się mleku ser przypomina przede

Trzeci talerz
Ciasto z brzoskwiniami i budyniem 109

Pyszne ciasto z duża ilością brzoskwiń,mięciutkim budyniem i kruchym ciastem.Idealne do kawy .Bardzo proste do zrobienia,robiłam już podobne z połówkami jabłek i bez budyniu również pyszne ,przepis znajdziecie tutaj ale to smakuje jeszcze lepiej,polecam

Swojskie jedzonko
Najlepsza kaczka na obiad 197

wykorzystałam wraz z kurczakiem do przygotowania rosołu. Polecam inne przepisy z kaczką: – Kaczka smażona z kolorowym pieprzem – Majonezowe roladki z botwiną i kaczką – Kaczka pieczona z jabłkami i orzechami – Kaczka pieczona z sokiem pomarańczowym – Suszona pierś z kaczki. Duck Prosciutto Składniki z 4 kawałków mięsa: 2 piersi z kaczki ze skórą 2 udka kaczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania