jabłka - 25490 przepisów (strona:857/1700)

Czarna kasza – kuchnia podkarpacka 113

Tradycyjne przepisy kulinarne Kół Gospodyń Wiejskich z terenu działania Stowarzyszenia Czarnorzecko-Strzyżowska Lokalna Grupa Działania”. Czarna kasza – kuchnia podkarpacka Składniki: 2 litry wody 1 litr owoców suszonych mieszanych (śliwki, jabłka, gruszki) rodzynki cukier cynamon według smaku 3/4 szklanki kaszy pęczak Owoce i rodzynki wkładamy do wody i zagotowujemy. Dodajemy wypłukany pęczak i gotujemy do miękkości. Doprawiamy cynamonem i słodzimy

Trzeci talerz
Sałatka Jarzynowa 111

pietruszki (250 g) 5 ogórków kiszonych (200 g) 2 cebule (100 g) 5 jajek Puszka groszku konserwowego 5 łyżek majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy 1 jabłko sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Marchewkę i pietruszkę dokładnie myjemy, umieszczamy w garnku z wodą i gotujemy do miękkości. Czas gotowania zależy od wielkości warzyw, u mnie zazwyczaj jest(...)kroimy w kostkę. Groszek konserwowy odcedzamy z wody. Cebulę obieramy z łupek i kroimy w kostkę. Ogórki kiszone siekamy w drobną kosteczkę. Niektórzy je obierają, ja tego nie robię. Jabłko obieramy ze skórki i drobno kroimy. Gotowe składniki przesypujemy do większej miski, dodajemy majonez, jogurt naturalny i musztardę, a następnie dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku. (adsbygoogle

Przepiski.pl
Tatar ze śledzia z oliwą 114

Sałatka z szynką i ananasem ** Sałatka Caprese ** Sałatka z paluszkami krabowymi ** Sałatka z szynką i ananasem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 250 g filetów śledziowych (około 4 sztuki) jabłko cebula 2 ogórki kiszone lub konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo świeży koperek 2 łyżki oliwy lub oleju 1 płaska łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny pieprz(...)sól odmokła. Po 2-3 godzinach moczenia sprawdź, czy są nadal zbyt słone – jeśli tak, wymień wodę na świeżą i ponownie odstaw na godzinę lub dwie. Śledzie, obrane jabłko, ogórki, jajka i cebulę pokrój w drobniutką kostkę. Dodaj posiekany koperek, oliwę, musztardę, sok z cytryny oraz szczyptę pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw na minimum godzinę, by składniki „się

Kulinarny S.O.S.
Watruszki - rosyjskie buleczki z serem 509

wypieki: Orzechowe bułeczki z kremem a la cinnabon Bułeczki z młodą kapustą Domowe lubelskie cebularze  Strucla z orzechami Maślane rogale z makiem Jagodzianki z kruszonką  Bułeczki z jabłkami i kruszonką   Drożdżówki z truskawkami i migdałową kruszonką   Watruszki - rosyjskie buleczki z serem  Składniki na 16 sztuk: ciasto: 200ml mleka 20g drożdży 100g szklanki cukru

Obiad gotowy
Babeczki " Borowiki" 111

tego borowika zjeść?" Tak już zostało. Składniki: - 1 kostka drożdży - 1kg mąki - 3 jajka + jedno do wysmarowania babeczek - 100g rozpuszczonego masła - 150 g cukru - 250 ml ciepłego mleka - prażone jabłka - szczypta soli - papilotki Drożdże rozkruszam do miseczki, zasypuję cukeem. Rozcieram a następnie zalewam ciepłym mlekiem, mieszam i odstawiam do wyrośnięcia. Do miski wsypuję połowę mąki i szczyptę soli. Robię

Kuchnia Pełna Emocji
Ciasteczka migdałowe 90

jest przechowywać je w specjalnej puszce na ciasteczka, szczelnie zamykanym słoiku lub innym pojemniku. Jeśli chcesz, aby ciastka dłużej zachowały świeżość, jednocześnie zapobiegając ich wysychaniu, do pojemnika włóż kawałek jabłka lub skórki z cytrusów. Pamiętaj tylko, aby je regularnie zmieniać, inaczej wszystko będzie nadawało się do wyrzucenia. Przepis na ciasteczka migdałowe Składniki na ciasteczka migdałowe 120 g zmielonych migdałów

okolicepalnika.pl
PS I życzę Ci dużo miłości 122

kolację dla całej rodziny. Podczas świątecznych porządków odkrywa w podłodze tajemniczą skrytkę z pamiątkami oraz starym listem miłosnym. Podążając tropem zakochanych, nie tylko odkrywa ich losy i smak pieczonych jabłek, ale też wartość życia, w którym jest czas na zatrzymanie się w biegu i refleksję nad sobą i innymi ludźmi. Gośka jest głęboko przekonana, że najsilniejsze porywy serca

Latosiowydom
Gruszki nadziewane owsianką z żurawiną 89

cukru   Gruszki myję dokładnie i kroję na pół wzdłuż. Wydrążam środek. Gruszki skrapiam sokiem z cytryny. Wydrążone środki kroję w kostkę. Dodaję do nich płatki, sok z jabłek, miód, cynamon, orzechy i płatki migdałowe. Mieszam całość. Nadziewam każdą połówkę gruszek płatkami. Piekarnik nagrzewam do temp 190 stopni. Gruszki układam w naczyniu do zapiekania. Gruszki piekę około 40 minut

wesoła kuchnia
Świąteczne ciasta – 12 przepisów 117

mięsem Ryba po grecku Śledzie z żurawiną Zobacz też nowe przepisy Świąteczne ciasta – 12 przepisów Prezent dla osoby która lubi gotować – 8 pomysłów Bogracz Piernik dojrzewający Pieczone jabłka w sosie karmelowym Artykuł Świąteczne ciasta – 12 przepisów pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
PIERNIKI do dekoracji lukrem 177

ciasteczka cynamonowe i miękkie pierniczki! P.S. Pierniki po upieczeniu są twarde. Miękną trochę po kilku dniach, jeśli w pomieszczeniu jest wilgoć. Polecam też włożyć do puszki z piernikami kawałek jabłka, jeśli chcecie aby zmiękły. Jednak przy dekorowaniu ich lukrem najlepiej, aby były twarde. Obserwuj ‘SP’ na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów! Ważne! Smak, a nawet

Słodki Pomysł
Przepisy na Boże Narodzenie 118

piernika, pomarańczową skórkę. Znajdziecie również przepis na idealne ciasto na pierogi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Seromakowiec Sernik wiedeński. Pralinki kokosowe. Sernik z makiem i brzoskwiniami. Makowiec japoński – makowiec z jabłkami. Dwukolorowy sernik – łaciaty. Ciasto z wiśniami bez pieczenia. Piernik z polewą czekoladową i dżemem Piernik z masą orzechową i powidłami śliwkowymi Skórka pomarańczowa – kandyzowana – Jak zrobić skórkę kandyzowaną Przyprawa

To co lubię - gotuję i polecam
Knedle ziemniaczane z jabłkami 120

cudowne kluchy pochodzi z książki "Dieta łatwostrawna" z 1985 roku. Knedle tak przygotowane są pulchne, aromatyczne, idealne na zimowy obiad. Polecam zatem gorąco do wypróbowania. Knedle z jabłkami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto Wonder Poppy 109

roztopionego masła 1 saszetka suchych drożdży Masa makowa: 100 g maku mielonego 120 ml gorącego mleka pół szklanki siekanych orzechów włoskich 3 łyżki rodzynek 2 łyżki skórki pomarańczowej 1 jabłko 1 łyżka budyniu lub mąki miód 1 łyżka amaretto 1 jajko Ciasto Wonder Poppy Wykonanie: 1. Do ciepłego mleka wsypujemy cukier i drożdże, mieszamy i zostawiamy na 10 minut(...)odstawiamy na 5 minut. Jeżeli masa stanie się zbyt sucha, dodajemy kilka łyżek mleka. 5. Do masy makowej dodajemy bakalie, orzechy oraz obrane i starte na grubych oczkach jabłko, a także amaretto i miód do smaku. Na koniec dodajemy jajko i budyń lub mąkę. Następnie wszystko dokładnie mieszamy. 6. Tortownicę 22 – 23 cm smarujemy masłem i wysypujemy mąką. Następnie

Kuchnia Na Wypasie
Fale Dunaju z wiśniami 90

Dunaju z wiśniami to dwukolorowe ciasto, masą budyniową i polewą czekoladową na wierzchu. Ciasto wygląda jak wzburzone fale, stąd ta nazwa. Do ciasta Fale Dunaju z wiśniami także pasują jabłka, maliny, śliwki, morele, gruszki .Przepis pochodzi od pani Danuty. Dziękuję serdecznie za przesłanie przepisu.  … The post Fale Dunaju z wiśniami appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Zupa pamuła weryńska – kuchnia podkarpacka 110

ugotuj”, która jest efektem współpracy 6 lokalnych grup działania, obejmujących 39 gmin północnego Podkarpacia i Małopolski. Zupa pamuła weryńska – kuchnia podkarpacka Składniki: 70 g suszonych śliwek 100 g suszonych jabłek 100 g suszonych gruszek niepełna szklanka mleka 3,2 % 2 płaskie łyżeczki mąki pszennej około 2 l wody ewentualnie łyżka soku z czerwonej porzeczki lub wiśni 1 łyżeczka miodu

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania