jabłka - 25490 przepisów (strona:841/1700)

Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! 147

Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! Poniższy koktajl to duża dawka naturalnych witamin i innych elementów! Wspomaga pracę jelit i odchudzanie, zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów dzięki antyoksydantom, polecany The post Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Surówka z selera z rodzynkami 200

Surówka z selera z rodzynkami – to trochę bardziej urozmaicona wersja surówki z selera i jabłka, która już jakiś czas temu pojawiła się na blogu, a przepis na nią znajdziecie tutaj: Surówka z selera i jabłka. Więcej przepisów na surówki do obia The post Surówka z selera z rodzynkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego 131

Sałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego – to pyszna, chrupiąca sałatka, idealna jako dodatek do obiadu :) Natknęłam się na nią na stronie smaczny.pl, a że lubimy seler naciowy i chrupiące sałatki, to postanowiłam wypróbować przepis :) J The post Sałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Surówka z brokuła i jabłka 94

Surówka z brokuła i jabłka – szybka, prosta i pełna witamin :) To kolejna na blogu propozycja na surówkę z surowym brokułem w roli głównej (wcześniej pojawiła się wersja z papryką: Surówka z brokuła i czerwonej papryki). Więcej przepisów na sał The post Surówka z brokuła i jabłka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szarlotka z połówkami jabłek. Szarlotka cesarska. 89

Szarlotka z połówkami jabłek, zwana też szarlotką cesarską to szybki, proste, a także tanie ciasto – idealne do kawy :) Przepis ten dostałam od Pani Stasi i tylko trochę go zmodyfikowałam o podmienienie margaryny na masło, a także zrobiłam więk The post Szarlotka z połówkami jabłek. Szarlotka cesarska. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Świąteczny pasztet z pomarańczowej soczewicy na Wielkanoc 127

intensywnie pachnących przypraw oraz bakalii. W końcu to pasztet świąteczny przygotowywany z myślą o Wielkanocy 😃 Składniki : 400 g pomarańczowej soczewicy 3 łyżki siemienia lnianego 100 ml oleju lnianego cebula jabłko szczypiorek z jednej dymki listki z jednej gałązki rozmarynu łyżka czarnuszki łyżeczka suszonego cząbru łyżeczka słodkiej papryki w proszku płaska łyżeczka ostrej papryki w proszku sól pieprz olej do smażenia(...)lnianym. Zmielić również cebulę z niewielką ilością soczewicy (wtedy zmiksuje się na gładszą masę). W misce wymieszać zmieloną soczewicę i cebulę. Do masy dodać porzeczki, starte na grubej tarce jabłko, posiekany szczypiorek i rozmaryn oraz pozostałe przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Część masy wyłożyć do keksówki. Wyrównać. Na masie ułożyć na środku rządek suszonych moreli

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z selerem konserwowym, jabłkiem, szynką i ananasem 477

nią sięgnie i z satysfakcją odłoży pusty talerz;) 1 słoik selera konserwowego 200 g szynki (u mnie polędwica wieprzowa) 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 1 czerwona cebula 1 jabłko 3 kiszone ogórki 3-4 łyżki majonezu (u mnie Kielecki) sól, pieprz Seler konserwowy osączamy na sicie, dokładnie odciskamy nadmiar płynów. Drobno siekamy. Ananasa dokładnie osączamy. Kroimy w kostkę. Kukurydzę(...)osączamy na sicie. Szynkę kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Ogórki kiszone obieramy, kroimy w kostkę. Obrane i pozbawione gniazda nasiennego jabłko kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce. Dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy. Odstawiamy do schłodzenia

Smaki Na Talerzu
Surówka z kiszonej kapusty 138

serca a także poprawia stan skóry. Jedzmy zatem kiszoną kapustę w postaci surowej robiąc z niej przeróżne sałatki i surówki.  ok. 500 g kapusty kiszonej 1 marchewka 1 jabłko 1 cebula                           1 łyżka dobrego(...)oleju (np tłoczonego na zimno) świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka cukru  Kapustę kiszoną lekko posiekać. Posiekać również cebulę. Marchewkę i jabłko zetrzeć do kapusty na grubych oczkach tarki. Dodać olej,przyprawić pieprzem i cukrem,wszystko dokładnie wymieszać.  Surówkę podawać do obiadu lub zjeść jako przekąskę

Kolorowa kuchnia Elki
Białkowiec z makiem i jabłkiem 152

drobnego cukru (można nieznacznie więcej) 1 op. cukru wanilinowego (16g) 3/4 szkl. suchego maku 3/4 szkl. mąki 120 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 duże jabłko 50 g białej czekolady Masło przekładamy do garnuszka i roztapiamy na niewielkim ogniu. Studzimy. Do dużej szklanej lub metalowej misy dajemy białka oraz szczyptę soli, ubijamy razem na sztywno(...)Mąkę mieszamy razem z makiem oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy do ubitej piany, delikatnie mieszamy szpatułką lub drewnianą łyżką. Na koniec dodajemy obrane i starte na dużych oczkach tarki jabłko (jeśli jest mocno soczyste, lekko odciskamy sok) oraz pokrojoną na mniejsze kawałki czekoladę, delikatnie mieszamy całość. Ciasto przelewamy do małej keksówki i pieczemy około 40-45 minut ( lub dłużej

Smaki Na Talerzu
Surówka z czerwonej kapusty z cynamonem 136

smaku. Surówka jest szybka i prosta do zrobienia. Ilość cynamonu jak i soku z cytryny oraz pozostałych przypraw należy dostosować według osobistych preferencji. 1/2 główki czerwonej kapusty 1 duże jabłko sok z 1/3 cytryny 2 łyżki majonezu sól, pieprz, cukier, cynamon Czerwoną kapustę szatkujemy. Jabłko trzemy na dużych oczkach tarki, dodajemy do kapusty. Skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy. Dodajemy majonez

Smaki Na Talerzu
Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą i papryką 134

kilka minut . Warto , tym bardziej w środku zabieganego tygodnia Składniki : 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1 duża czerwona papryka grubościenna 1 mała puszka kukurydzy 1 mała czerwona cebula 1 jabłko 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka miodu sól ,pieprz do smaku Kapustę szatkujemy drobniutko i cieniutko na mandolinie do warzyw . Cebulę siekamy i dodajemy do kapusty(...)Dokładamy ocet , olej , miód ,sól , pieprz do smaku . Całość mieszamy ręką ugniatając , aż kapusta zmięknie i puści troszkę soku . Na koniec dodajemy starte na grubej tarce jabłko , posiekaną drobno paprykę, odsączoną z zalewy kukurydzę , mieszamy , tym razem już łyżką i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie ponownie mieszamy i możemy serwować . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Surówka z czerwonej

Ogrodnik w podróży
Buraczki z jabłkiem 159

Składniki: 3 duże podłużne buraki 1 jabłko 1/2 cebuli 3 łyżki octu winnego 3 łyżki oleju roślinnego sól, pieprz ewentualnie 1/2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Buraki myjemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Wystudzone obieramy.  Jabłko obieramy i razem z burakami ścieramy na dużych oczkach tarki.  Cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą dodając

Qchnia po prostu
Smoothie - jarmuż, jabłko, mango 138

Składniki: 2 garście jarmużu 1 jabłko 1 mango 2 szklanki soku jabłkowego (tłoczonego) 2 łyżki nasion chia Sposób wykonania: Liście jarmuży rwiemy na mniejsze kawałki i usuwamy twarde łyka. Mango obieramy i usuwamy z niego pestkę i kroimy na mniejsze kawałki. Jabłko obieramy i kroimy w cząstki. Do kielicha blendera wrzucamy rozdrobnione składniki smoothie, wsypujemy nasiona chia i zalewamy sokiem

Qchnia po prostu
Zimowa granola 124

szklanki orzechów laskowych 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki płatków migdałów 1/2 szklanki suszonej żurawiny (opcjonalnie) 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżka płynnego, nierafinowanego oleju kokosowego 1 średnie jabłko 1 – 2 łyżeczki przyprawy korzennej do pierników (lub samego cynamonu) szczypta soli himalajskiej Przygotowanie: Jabłko obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Wszystkie składniki na granolę (oprócz suszonej żurawiny) bardzo dokładnie

Fitsweet.me