jabłka - 25490 przepisów (strona:250/1700)

Racuchy z kaszy manny 78

wyszła naprawdę gęsta). Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor (na średnim ogniu), po 2 minuty z każdej strony. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Podobne przepisy: Racuchy z jabłkami Racuchy pełnoziarniste z jabłkami Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy z gruszkami Racuchy dyniowe z jabłkami Artykuł Racuchy z kaszy manny pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Jednoporcjowa szarlotka ekspresowa 69

rzuciłam „zróbcie deser” i powiedziałam co i jak. Po chwili już się chłodził w lodówce. Zimna szarlotka – koniecznie zimna! Bajecznie smakuje! Do jej wykorzystania przygotowaliśmy prażone jabłka z brzoskwinią , które wcześniej przygotowałam bez cukru, ale sprawdzi się dowolny mus jabłkowy. PRZEPIS JEDNOPORCJOWA SZARLOTKA EKSPRESOWA Składniki na 1 porcję: 200g jabłek prażonych 2 biszkopty garstka płatków(...)śniadaniowych cynamonowych cynamon Jak zrobić jednoporcjową szarlotkę ekspresową: Najpierw do naczynia – ja użyłam szklanki, wrzucamy biszkopt. Następnie na biszkopta wykładamy połowę jabłek i posypujemy cynamonem. Potem na to kładziemy drugi biszkopt i wykładamy drugą porcję jabłek oprószając cynamonem. Deser wkładamy do lodówki do porządnego schłodzenia się. Przed podaniem wierzch posypujemy płatkami śniadaniowymi cynamonowymi. Artykuł Jednoporcjowa szarlotka ekspresowa

Dorota Smakuje
CIASTO Z RABARBAREM I JABŁKAMI + FIMIK 73

Dzisiaj polecam półkruche ciasto z rabarbarem i jabłkami oraz delikatną bezą. Ciasto nie jest skomplikowane a wyjątkowo smaczne.  SKŁADNIKI :  5 jajek 1 szklanka cukru  4 szklanki mąki pszennej( 1 szklanka 130 g )  2 łyżeczki proszku do pieczenia  250 g masła lub margaryny 1 łyżka gęstej śmietany  3 łyżki marmolady  500 g rabarbaru(...)jabłka BEZA :  5 białek  2 cukry waniliowe  1/4 szklanka cukru  1 łyżka mąki ziemniaczanej  PRZYGOTOWANIE :  Rabarbar tniemy na małe kawałki i zasypujemy cukrem, jabłka obieramy i kroimy na kawałki.  Żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy miękkie masło i dalej ucieramy. Następnie dodajemy proszek do pieczenia i mąkę, miksujemy. Na koniec dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Pyzia 124

Nazwa trochę dziwna ale przepis pochodzi z przepisów Siostry Anastazji, a ciasto nie tylko wygląda zachwycająco ale także tak smakuje. Jest leciutkie, piankowe i nie zbyt słodkie. Klasyczny biszkopt, jabłka w galaretce połączone z jogurtową pianką i cienką warstewką bitej śmietany stanowią naprawdę dobrane towarzystwo, które będzie ozdobą stołu zanim z niego błyskawicznie zniknie.  Biszkopt:  4jajka(...)teraz już tylko mieszamy delikatnie do połączenia. Przekładamy na blachę (23x33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w 180 st.C   Masa jabłkowa: 1 kg kwaśnych jabłek 2 zielone galaretki opakowanie okrągłych biszkoptów Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Jabłka obieramy kroimy w kawałki (jak to ja mówię na "grubszy tryb") wrzucamy do garnka dolewamy

Cynamonowe szczęście
Placki z jabłkami na jogurcie. 100

Dawno nie robiłam placków z jabłkami. Od jakiegoś czasu tak za mną chodziły,  że musiałam w końcu zrobić. Bardzo je lubię. Przypominają mi czas dzieciństwa.  Tym razem zrobiłam na jogurcie. Są bardzo delikatne. Tak czy siak, zawsze  wychodzą pyszne. Do tego są szybkie w przygotowaniu, wystarczy kilka, no może  kilkanaście minut z utarciem jabłka :)  Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 jajka 2 łyżki cukru pudru 1 niepełna szklanka jogurtu naturalnego 3 łyżki oleju 1 średnie jabłko Dodatkowo: cukier puder do posypania placków Wykonanie: Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.  Jajka wbić do miski, dodać cukier puder, jogurt i olej. Wymieszać.  Następnie dodać

Agusiowe smakołyki
Szarlotka błyskawiczna 88

orkiszowa 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru drobnego 8 malutkich jajek lub 4 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 1,5-2kg jabłek 2 łyżki cukru cynamon do smaku Wykonanie Jabłka obrać ,pokroić i prażyć w garnku z cukrem i cynamonem. Do misy miksera włożyć resztę produktów (mąkę,olej,cukier,żółtka(...)kruszonki. Podzielić ciasto-kruszonkę na dwie części 2/3 i 1/3. 2/3 wylożyć dno blaszki (na papier do pieczenia ) piec 10 min. w rozgrzanym do 180°piekarniku . Lekko przestudzić ,wyłożyć jabłka. Ubić pianę z białek z odrobiną soli i 2 łyżkami cukru,następnie wyłożyć na jabłka. Posypać resztą ciasta .Piec w nagrzanym piekarniku do 180-185 ° do złotego koloru

mojej kuchni
Szarlotka błyskawiczna 117

orkiszowa 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru drobnego 8 malutkich jajek lub 4 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 1,5-2kg jabłek 2 łyżki cukru cynamon do smaku Wykonanie Jabłka obrać ,pokroić i prażyć w garnku z cukrem i cynamonem. Do misy miksera włożyć resztę produktów (mąkę,olej,cukier,żółtka(...)kruszonki. Podzielić ciasto-kruszonkę na dwie części 2/3 i 1/3. 2/3 wylożyć dno blaszki (na papier do pieczenia ) piec 10 min. w rozgrzanym do 180°piekarniku . Lekko przestudzić ,wyłożyć jabłka. Ubić pianę z białek z odrobiną soli i 2 łyżkami cukru,następnie wyłożyć na jabłka. Posypać resztą ciasta .Piec w nagrzanym piekarniku do 180-185 ° do złotego koloru

w mojej kuchni
Placki z jabłkami 106

Placki z jabłkami to idealny pomysł na ciepłe śniadanie lub podwieczorek. Możesz podać je posypane cukrem pudrem, z dodatkiem konfitury owocowej lub ulubionym miodem. Smakują także na zimno. Przygotujesz je także z innymi owocami, jak np. z gruszkami, morelami, brzoskwiniami (nawet z puszki) oraz owocami sezonowymi – truskawkami, malinami, jagodami. Zapraszam po ekspresowy przepis na placki z jabłkami. SKŁADNIKI: 500 ml mleka 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru z wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 2 banany 1 duże jabłko olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Do miski wsyp suche składniki, dodaj mokre, wymieszaj do połączenia. Jabłko i banany obierz. Jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach, banany rozgnieć widelcem, dodaj do ciasta

Zasmakuj Kuchni
Torta di mele 107

Włoska szarlotka to puszyste ucierane ciasto z kawałkami świeżych jabłek i odrobiną cynamonu. Składniki na tortownicę 22 cm: 4 jabłka cytryna 2 jajka 150 g cukru 100 g masła 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g mleka 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli dodatkowo: cukier puder do oprószenia Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Okrągłą blaszkę(...)posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Skórkę z cytryny zetrzeć, wycinać z niej sok. Masło roztopić. Jabłka obrać pokroić na ćwiartki, a te na plasterki. Wymieszać z sokiem z cytryny. Mąkę przesiać do mniejszej miski razem z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do misy miksera wbić jajka, dodać cukier i ubić na puszystą masę. Następnie ciągle miksując wlewać

wyzwania kuchenne
Ciasto wiosenna tęcza 93

pieczenia 1-2 łyżki oleju Masa budyniowa: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 3 łyżki cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej Masa jabłkowa: 4 duże jabłka 1 zielona galaretka Warstwa galaretkowa: 500 ml gorącej wody 2 wiśniowe galaretki Warstwa śmietanowa: 350-400 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Warstwa kokosowa(...)połączyć z proszkiem budyniowym, wlać do gotującego się mleka i gotować i mieszać, aż zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia. Potem utrzeć z masłem w temperaturze pokojowej na gładki krem. 3. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Przełożyć do rondelka i chwilę smażyć. Do gorących jabłek dodać suchą zieloną galaretkę, dokładnie wymieszać.  4. Przygotować czerwoną galaretkę, odstawić do lekkiego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto drożdżowe na mące orkiszowej 92

Ciasto drożdżowe w formie chlebka, z warstwą zapieczonych jabłek na wierzchu. Zamiast mąki pszennej użyłam orkiszowej, ciasto pięknie wyrosło - było pulchne i miękkie. Kolejnego dnia jedliśmy je jak kanapki, z masłem i konfiturą :) Ciasto można upiec w większej formie, z owocami i kruszonką. Serdecznie polecam. Składniki: Ciasto: 340 g mąki orkiszowej szczypta soli 25 g świeżych drożdży 2 łyżki(...)cukru 3/4 szklanki mleka 2 żółtka 4 łyżki stopionego masła Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 1-2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: 2 jabłka Przygotowanie: W części letniego mleka rozpuścić drożdże z odrobiną cukru. W misie miksera umieścić przesianą mąkę, sól, cukier, pozostałą część letniego mleka, żółtka i wcześniej rozpuszczone drożdże. Wyrobić w robocie hakiem do drożdżowego ciasta

Kocham..lubię..gotuję..
Szarlotka z budyniem 71

Szarlotka z budyniem czyli super proste i pyszne ciasto kruche połączone z lekko uprażonymi jabłkami i solidną warstwą gęstego budyniu. Składniki Ciasto: 3 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 1 masło 1 szkl cukru Dodatkowo: 1 kg jabłek cynamon odrobina cukru 2 budynie waniliowe Przygotowanie Składniki na ciasto zagnieść i na pół godz. do lodówki(...)Potem 3/4 ciasta wyklejamy dno tortownicy. 1 kg jabłek obrać, pokroić, posypać cynamonem, odrobiną cukru jak kwaśne i na patelnię lekko podprażyć. Potem wyłożyć na ciasto które lekko nakułam widelcem. Ugotować 2 budynie waniliowe wg przepisu. Gorące wylać na jabłka. Zetrzeć pozostałą część ciasta i do pieca nagrzanego do 180 stopni. Piec 1 godzinę. Autor przepisu: Milena Artykuł

Wasze Przepisy
Szybkie i puszyste ciasto z jabłkami 74

Ciasto z jabłkami – szybkie i tanie w przygotowaniu, o obłędnym smaku i aromacie. Składniki 250 g margaryny 250 g cukru 5 jajek 1 proszek do pieczenia 1 cukier waniliowy 350 g mąki 3 duże lub 5 mniejszych jabłek Przygotowanie Miękką margarynę dobrze wymieszać z jajkami i cukrami, dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Połączyć składniki(...)dodać pokrojone jabłka (w mniejsze kawałki). Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec na 200 stopni ok. 30-35 min. Autor przepisu: Magdalena Artykuł Szybkie i puszyste ciasto z jabłkami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Szarlotka Bez Pieczenia 80

szarlotka bez pieczenia zagości na liście Waszych ulubionych ciast. PRZEPIS NA SZARLOTKĘ BEZ PIECZENIA Składniki 100 g herbatników ciemnych 100 g jasnych herbatników na wierzch 1,5 kg jabłek 2 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe sok z 1/2 cytryny 3 łyżki cukru pudru 800 ml śmietany kremówki 20 g żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jabłka umyć, obrać(...)skórki i oczyścić z gniazd. Zetrzeć na tarce o małych oczkach. Na rozgrzaną patelnię wyłożyć starte jabłka, skropić je sokiem z cytryny, dodać cukier (można pominąć, jeśli jabłka są bardzo słodkie) całość dusić, czas od czasu mieszając. Usmażyć na mus. Do powstałego musu dodać sproszkowaną galaretkę, wymieszać do powstania jednolitej konsystencji. Dno blaszki o wymiarach

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania