piwnicy na swoją kolej przez długi czas. Podczas podawania warto je doprawić łyżeczką mąki ziemniaczanej, która nada im bardziej atrakcyjnej struktury. Ciekawym połączeniem z tartymi buraczkami będzie też starte jabłko. Wekowanie buraczków Ugotowane, starte i następnie znowu zagotowane buraczki są gotowe do wekowania. Należy je nakładać do słoików, gdy są jeszcze gorące. Następnie umieszczamy słoiki w garnku i zalewamy wodą
sierotka maRysia w kuchniDziś zapraszam po przepis na sałatkę śledziową. Składniki: 5 płatów śledziowych z zalewy octowej 1 średnie jabłko mały słoiczek marynowanych pieczarek 1 mała cebulka 5 jajek ugotowanych na twardo 3-4 ogórki kiszone 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dowolnie pokroić, dodać majonez i doprawić pieprzem, ewentualnie solą. Z solą uważamy, bo ogórki i śledzie
Kuchnia domowa Anipieczeniem możesz dodać do ciasta garść siekanych orzechów, wiórki kokosowe lub kawałki czekolady. Pomysły na słodkości… ** Sałatka owocowa z malinowym sosem ** Koktaj bananowo-kakaowy ** Ciasteczka serowe z jabłkiem ** Domowe wafle cytrynowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na około 12 sztuk: 2 szklanki mąki 1 jajko 1 szklanka mleka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 2 płaskie
Kulinarne S.O.S.pieczeniem możesz dodać do ciasta garść siekanych orzechów, wiórki kokosowe lub kawałki czekolady. Pomysły na słodkości… ** Sałatka owocowa z malinowym sosem ** Koktaj bananowo-kakaowy ** Ciasteczka serowe z jabłkiem ** Domowe wafle cytrynowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na około 12 sztuk: 2 szklanki mąki 1 jajko 1 szklanka mleka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 2 płaskie
Kulinarny S.O.S.jeśli ktoś nie lubi wody lub ma ochotę na jakiś napój? Warto przygotować go samemu. Wystarczy do dzbanka z wodą wkroić kilka owoców, np. pokrojone w kawałki jabłko lub gruszkę czy warzyw, np. pokrojonego ogórka. Woda z naturalnym sokiem owocowym lub warzywnym będzie jednocześnie zdrowa, niemal niekaloryczna i bardzo smaczna. Rozsądnie dobieraj porcje. Często jedząc świąteczny posiłek w rodzinnym gronie
Z notatnika dietetykałatwa do przygotowania surówkę do obiadu. Surówka coleslaw pochodzi z kuchni amerykańskiej i jej bazą jest drobno poszatkowana kapusta biała. Często dodaje się do niej marchewkę, selera naciowego, jabłko ale inne składniki i wariacje równie są smaczne. Dresingiem do tej surówki jest zwykle majonez z dodatkiem niewielkiej ilości musztardy i soku cytrynowego. Zapraszam do wypróbowania mojej wersji z marchewką
Dorota Smakujełatwa do przygotowania surówkę do obiadu. Surówka coleslaw pochodzi z kuchni amerykańskiej i jej bazą jest drobno poszatkowana kapusta biała. Często dodaje się do niej marchewkę, selera naciowego, jabłko ale inne składniki i wariacje równie są smaczne. Dresingiem do tej surówki jest zwykle majonez z dodatkiem niewielkiej ilości musztardy i soku cytrynowego. Zapraszam do wypróbowania mojej wersji z burakiem
Dorota Smakujedomowe pieczywo na zakwasie: Chleb pszenno-żytni na zakwasie z kminkiem Chleb na zakwasie z prażonym siemieniem lnianym Chleb pszenno-żytni na zakwasie z nasionami Chleb z tartym jabłkiem na zakwasie Chleb mieszany na miodzie i zakwasie z oliwkami Razowy chleb wieloziarnisty na zakwasie Najprostszy chleb żytni na zakwasie Chleb razowy orkiszowo-żytni ze słodem i ziarnami
Kulinarne przygody Gatityzaufanego źródła, ale z powodzeniem możecie użyć czystej wódki 40 %. Aha, musicie wiedzieć, że jest parę odmian pigwy. Nasza pigwa była wielkości gruszki – w smaku jak lekko kwaśne jabłko, ale są też malutkie pigwy z krzewu o nazwie Pigwowiec – te owoce są wielkości orzecha włoskiego – są bardzo kwaśne i twarde, trudne w obróbce, z nich Pigwówka wychodzi
moj przepis nakażdej strony na złoty kolor. W razie potrzeby rozpuścić kolejną łyżkę masła podczas smażenia. Podawać oprószone cukrem pudrem lub z dżemem. Smacznego! placki_z_jablkami
moj przepis nacienko, interesuje nas tylko ta pomarańczowa część, pomarańcze zjeść lub odłoży na później, do konfitury pomarańczowej. Najlepiej obierać pomarańcze z góry do dołu, jak ziemniaka, a nie wkoło, jak jabłko. Jeżeli nasza obieraczka obiera za grubo i pozostawia białą część na skórce, trzeba ją usunąć za pomocą noża do filetowania. Skórki pokroić w kosteczkę 2 mm na 2 mm. Przełożyć
moj przepis naszklanka roślinnego mleka 250 g ugotowanej fasoli czerwonej (może być z puszki, wówczas zawartość puszki przełożyć na sito i dobrze przepłukać). 250 g odpadów po robieniu soku (marchew,burak, jabłko) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki kakao Wszystkie składniki umieścić w malakserze i mielić do momentu, aż masa nie będzie jedwabiście gładka. Przełożyć do formy. Piec
moj przepis naprzepyszne, kwaskowatość masy budyniowo-galaretkowej i słodycz masy śmietanowej plus rodzynki dało bardzo przyjemny efekt! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5 litra napoju lub soku owocowego, u mnie tymbark jabłko-wiśnia 3 budynie śmietankowe 2 galaretki, u mnie porzeczkowe ale mogą być wiśniowe, truskawkowe lub inne ok 300 gram herbatników 250 gram serka mascarpone 330 ml śmietany 30% może być
Blog kulinarny S9.PLpłaty śledziowe odsączone z zalewy 6-10 szt., jajka ugotowane na twardo 4-6 szt., 1/2 cz.cebuli, po pasku ~1/4 z trzech kolorowych owoców papryki, kawałek pora, średnie jabłko, 6 ostrych korniszonów,5 plastrów ogórków słodko-kwaśnych, 1/2 pęczka koperku lub szczypiorku, 3 łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżka majonezu, duża szczypta pieprzu czarnego do smaku. -- -- -- Pokrojone i przygotowane
chleba naszegododatków, jak również z ulubioną konfiturą lub cukrem pudrem. Placuszki nie są bardzo słodkie, a podczas smażenia nie wchłaniają dużo tłuszczu. Zamiast rodzynek można zrobić je z drobno pokrojonym jabłkiem. Placuszki uwielbiają nie tylko dzieci, ale chętnie je jedzą również dorośli. Najlepiej smakują od razu po zrobieniu. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 25 minut Składniki na placuszki z rodzynkami
Kuchcik gotuje