chwilach jeszcze bardziej marzę o własnym domu z ogródkiem! Koktajle Koktajl 1 brzoskwinia seler naciowy szpinak sok jabłkowy Koktalj 2 botwinka maliny kolendra sok jabłkowy Koktalj 3 biała kapusta jabłko sok marchwiowy sok jabłkowy Składniki koktajli umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy do powstania jednolitej konsystencji. Ilość składników według upodobań. Przygotowując napoje dodawałam po garści każdego ze składników, a następie(...)kolendry jasny sos sojowy oliwa pieprz i sól listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='brzoskwinia seler naciowy szpinak sok jabłkowy botwinka maliny kolendra sok jabłkowy biała kapusta jabłko sok marchwiowy sok jabłkowy ugotowany pęczak grillowany koper włoski pomidorki koktajlowe ser owczy (słony typu feta) świeże ogórki oliwki bez pestek kilka łyżek oliwy orzeszki piniowe pieprz i sól
Kuchnia Bazyliimoim stole. Składniki: 1 jajko 10 tabletek słodziku 1 łyżka mąki kokosowej 3 łyżki mąki orkiszowej szczypta proszku do pieczenia przyprawa do szarlotki 4 łyżki wody gazowanej aromat jabłko Sposób przygotowania: Jajko ucieramy z słodzikiem na puszysta pianę. Następnie dodajmy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, przyprawę do szarlotki i aromat. Wszystko dokładnie miksujemy. Następnie dodajmy wodę gazowaną(...)obrane, pokrojone w kostkę jabłko. Wszystko mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajmy z swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego
Truskawkowa Fiestatemat :) Składniki na porcje dla 4 osób: 3/4 litra wody 1 kostka rosołowa 3 ziemniaki - średnie 1/2 kalafiora - małego 2 pietruszki - średnie kawałek bulwy selera - wielkości ćwiartki jabłka 2 ząbki czosnku 1 pęczek świeżego koperku - mały sól, pieprz cytrynowy, chilli w proszku - do smaku masło - do smażenia groszek ptysiowy BRZEŚĆ - do posypania na talerzu Wszystkie warzywa umyć, brać
Grunt to przepis!Składniki: 2 łodygi selera naciowego 3-4 rzodkiewki 1 jabłko 1 łyżka sezamu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny garść natki pietruszki Sposób przygotowania: Seler, rzodkiewki i jabłko kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy przyprawami. Następnie dodajemy sezam i natkę pietruszki, polewamy oliwą i mieszamy. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetązrobić kisiel owocowy domowej roboty. Zapraszam! Składniki i cenne uwagi Na początek warto wiedzieć, co będzie nam potrzebne do przyrządzenia takiego kisielu domowej roboty. Oto lista składników: 1 słodkie jabłko 1 szklanka mrożonych malin 2 łyżki skrobi ziemniaczanej albo kukurydzianej 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki wody w osobnej szklance ulubione przyprawy: cynamon, imbir, kurkuma, goździki coś do osłodzenia(...)melasa buraczana, miód, syrop daktylowy (opcjonalnie) W składnikach jest wpisane jabłko i maliny, jednak możesz używać dowolnych owoców, na które aktualnie masz ochotę. Mogą być one świeże albo mrożone. Zamiast owoców można również użyć soku owocowego. Przyprawy nie są niezbędnym dodatkiem, ale moim zdaniem dodają aromatu. Dodatkowo dodają zdrowych właściwości naszemu deserowi. Jeśli Twoi domownicy wolą gęstszy kisiel, to wystarczy
Kuchcik gotujeprzygotowaniu warto sięgnąć po ciasto francuskie. Z jego udziałem szybko przygotujemy coś słodkiego w dosłownie kilkanaście minut. Ja swoje ciasto połączyłam ze śliwkami węgierkami ale można też użyć jabłek lub brzoskwiń. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) śliwki węgierki ok 22 szt cukier brązowy 1 małe jajko Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 12 kawałków, ja podzieliłam
Monia miesza i gotujeDiana Kurczak curry z bananem Justyna Marynata do kurczaka Agnieszka Budyń czekoladowy z kalafiora Marzena Owsianka pieczona z karmelizowanymi jabłkami Gosia Sałatka z patisonów na zimę Ania Omlet pieczony z karmelizowanymi węgierkami, kardamonem i kwiatami lawendy Bożena Fasolka szparagowa z parówką i pomidorkami Magda
Magiczne Życie Martyrekrutacjami i dzień spędziłam w aucie oraz salkach konferencyjnych. Dlatego na kolację wleciała odgrzewana pizza (fuj). A na blogu ląduje kompot rabarbarowo-jabłkowy. 6 łodyg rabarbaru 3 jabłka 1 litr wody łyżka cukru pół łyżeczki cynamonu Owoce kroimy na mniejsze cząstki i wrzucamy do garnka z wodą. Wsypujemy cukier oraz cynamon i gotujemy kilka minut. Ja uwielbiam
Emskie Smakibardzo szybko znika . Składniki 200 dag kapusty kiszonej 1 jabłko 1 pora ( sama cześć biała) 5 łyżeczek oliwy sól(...)Wykonanie Kapustę wyciskam w rękach z nadmiaru soku , kiedy mam wyciśnięta kapustę kroję ją na desce i wkładam do miski ,następnie ścieram na drobnych oczkach , marchew , jabłko . Porę kroję w kostkę i doprawiam do smaku solą , cukrem i pierzem i dodaje oliwę .Wszystko dokładnie mieszam i wstawiam na pół godziny do lodówki
Mój SmakJesienna zupa dyniowa Z czym, w sensie kulinarnym, kojarzy nam się późne lato i wczesna jesień? Okres zbiorów jabłek, gruszek, śliwek, ziemniaków, buraków, cebuli, papryki, cukinii, kabaczków i wielu innych warzyw, a co się z tym wiąże, z produkowaniem wszelkiej maści przetworów z tych płodów natury, które pozwolą nam przetrwać zimę, racząc się mało przetworzonymi, naturalnymi i pozbawionymi
Aromatyczne Podróżemajonezu, składniki bardziej się skleją i wtedy można sałatkę położyć na kanapce. Sałatka z wędzonej makreli 1 wędzona makrela 3 jajka 0,5 szklanki mrożonego zielonego groszku 1 małe jabłko pół cebuli 2 ogórki kiszone 1 łyżka majonezu (lub dwie, jeśli sałatkę chcemy kłaść bezpośrednio na pieczywie) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ewentualnie sól do smaku Jajka porządnie wyszorować(...)nich mrożony groszek i gotować razem 7 minut. Wyłowić jajka, groszek odcedzić. Makrelę obrać ze skóry, rozdrobnić w palcach usuwając ości. Włożyć do miski. Dodać pokrojone w kostkę jabłko (ze skórką), cebulę drobno posiekaną, jajka i ogórki kiszone. Dodać groszek. Wymieszać z majonezem i pietruszką. Jeśli trzeba to posolić, choć ja nie solę, bo ogórki i makrela są już słone
Posadzone i zjedzonesałatką owocową Budyń: 500 ml mleka 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej Sałatka owocowa: 1 kiwi 1 banan 1 jabłko ze skórką 1 gruszka ze skórką 1 garść winogron 2 mandarynki 1 łyżka soku z cytryny Budyń: Odlać pół szkl. mleka i rozprowadzić w nim obie mąki. Resztę mleka zagotować(...)zagotować. Wystudzić. Aby nie utworzył się korzuch, na budyniu trzeba położyć folię spożywczą tak, aby dotykała ona całej powierzchni budyniu. Folię zdjąć dopiero po wystudzeniu budyniu. Sałatka: Banana, jabłko i gruszkę pokroić w kostkę i polać sokiem z cytryny. Wymieszać. Dodać resztę owoców, ponownie wymieszać i wstawić sałatkę do lodówki na godzinę. W pucharkach układać przemiennie sałatkę i budyń
Posadzone i zjedzonejednym jajku w każdy otwór. Pomiędzy jajka włożyć kulki mozzarelli. Włożyć do gorącego piekarnika na 20 minut. Surówka z kapusty kiszonej 250 g kapusty kiszonej ½ małej cebuli 1 słodkie jabłko 2 łyżki dobrego oleju rzepakowego świeżo mielony pieprz Kapustę drobno pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wszystko wymieszać w misce. Polać
Posadzone i zjedzonesmakuje dodany do herbaty lub do wody mineralnej. Jak wiadomo, po produkcji soku pozostają owoce. Co z nimi zrobić? Większość ludzi robi z tego dżem, często z domieszką np. jabłek. Ja jednak nie przepadam za dżemem z aronii. Zrobiłam inaczej - owoce zmiksowałam blenderem na gładką masę i łyżką podzieliłam na porcje. Ułożyłam je na tacy i zamroziłam. Gotowe kulki
Posadzone i zjedzonezużycia w niedługim czasie, lub do spiżarni/piwnicy, aby użyć w zimie. Przecier do tarty z pozostałych owoców około 1 szklanka jeżyny (pozostałości po 900 g owoców) 1 jabłko Owoce, które zostały na sicie, przetrzeć do garnka drewnianą pałką. Ile się da. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć do jeżyn na tarce o dużych oczkach. Gotować mieszając przez
Posadzone i zjedzone