jabłka - 25490 przepisów (strona:1042/1700)

Smoothie z kaki i jabłek 103

Proste smoothie, które dobrze się sprawdza w sezonie jesiennym i zimowym. Proste połączenie słodkich gruszek z kompotu z kaki i świeżymi jabłkami oraz kwaśnego smaku naturalnego kefiru sprawia że dostajemy mocno orzeźwiający napój. Naturalną kompozycję witamin i składników mineralnych wzmocnimy jeszcze dodatkiem pyłku pszczelego

Milion Smaków
Owsiane ciasteczka z miodem i orzechami 168

proste do zrobienia ciasteczka owsiane to idealny dodatek do południowej herbatki lub szklanki mleka. Można dodać swoje ulubione składniki, każdy może stworzyć swoją wersję dodając np. suszone figi, morele, jabłka, gruszki, rodzynki, żurawinę, migdały i inne bakalie. Składniki: 3 szklanki płatków owsianych (u mnie pełnoziarniste), 5 łyżek miodu akacjowego Srebrna Pasieka Rodziny Sadowskich , 3 łyżki słonecznika, 3 łyżki sezamu

Aga w kuchni
Koktajl owocowy z grejpfrutem i kiwi 103

Taki koktajl zaspokoi głód na słodycze. Pomimo swojego smaku dostarcza nam jeszcze bardzo wiele cennych witamin. 0,5 dużego grejpfruta 1 kiwi 1 banan 1 jabłko 0,5 szklanki mleka 1,5% 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny Grejpfruta wyciskamy dokładnie wraz z miąższem. Kiwi oraz banana obieramy ze skórki. Jabłko dokładnie myjemy. Wszystkie owoce umieszczamy w blenderze

VioletoweKucharzenie
Śledzie w śmietanie 145

Składniki (na wiele porcji:) 2 x opakowanie 400 g śledzi matjasów w oleju, wychodzi około 8 płatów 2 średnie cebule 4 średnie ogórki kiszone 1 duże kwaskowate jabłko łyżka posiekanej drobno natki pietruszki 2,5 łyżeczki cukru, dużo świeżo zmielonego pieprzu do smaku 5 łyżek octu winnego opakowanie 400g śmietany 18% 1 duża łyżka(...)musztardy 3,5 łyżki majonezu Przygotowanie: 1. Matjasy kroimy w kostkę. Zalewamy 5 łyżkami octu winnego, odstawiamy na chwilę. 2. Przez ten czas siekamy drobno cebulę, jabłko, ogórki. Dodajemy do śledzi razem ze śmietaną, majonezem i musztardą. Dodajemy drobno posiekaną natkę i doprawiamy cukrem do smaku. Ewentualnie dodajcie jeszcze octu, pieprzu wedle uznania. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ciasto jogurtowe z owocami 133

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Bardzo smaczne a zarazem bardzo proste ciasto jogurtowe, które można upiec z dowolnymi owocami. Idealnie pasuje do śliwek, truskawek, rabarbaru czy jabłek.  U mnie tym razem z brzoskwiniami z puszki Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego ( 250ml) lub maślanki 1 szklanka

W garach u Gosi
Pleśniak ze śliwkami 165

minut na programie pieczenie góra/dół. Po upieczeniu wyjąć ciasto z formy na kratkę. Gdy lekko przestygnie, usunąć papier do pieczenia. ----- Podobne: Cytrynowy jagienik z pigwą Ciasto z jabłkami według E. Wachowicz Ciasto z makiem i śliwkami

Weekendy w domu i ogrodzie
Kulinarny weekend w Londynie - Wycieczka po Borough Market z Celią Brooks + Linkowe Party! 145

przyjemnością spróbowaliśmy serów - kremowego owczego sera, w którego wnętrzu zanurzaliśmy chrupiące chlebki oraz sera Manchego. Następnie na stoisku z cydrami spróbowaliśmy scrumpy, czyli cydru zrobionego na bazie zgniłych jabłek. Taki cydr ma bardzo wytrawny, kwaśnawy smak i na pewno nie przypadnie do gustu każdemu. Stoisko z rybami i owocami morza. Niezwykłe, bo nie kupuje produktów na targu rybnych, tylko

Chilli Czosnek i Oliwa
21 lat, Sokołów i gotowanie 144

orzechów i sera pleśniowego ze schabem sałatka z miksu sałat, z pomidorami i ogórkiem z golonką i dressingiem z musztarda francuską pierogi na szpinaku pure z ziemniaków , mus z jabłek i chrzanu i kawał pieczonego boczku Jak widzicie najadłam się mięsa w rożnych postaciach zaspokajając swój apetyt chyba na pól roku. Pysznie było tylko zabrakło mi deseru

Dzieje kuchennej Wiewióry
Faszerowane kacze udka z winną, jabłkowo-żurawinową glazurą 178

zależało mi by były smaczne, ale też nietypowe. Takim przygotowaniem zaskoczyłam Męża, który zjadając je nie krył zadowolenia. Składniki: 5 kaczych udek 30 dkg mielonej szynki wp. 1 jabłko 80g suszonej żurawiny 100ml czerwonego, półsłodkiego wina sól morska, pieprz kolorowy do smaku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 cebula 50g margaryny zwykłej olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania: 1. Kacze udka(...)wiążemy, by w trakcie pieczenia się nie rozwaliły. Na dużej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i opiekamy udka z każdej strony po ok 4 minuty.  2. Obrane i pokrojone jabłko bez gniazd nasiennych łączymy z suszoną żurawiną. Zalewamy winem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 5 minut. Po tym czasie odkrywamy i ciągle mieszając odparowujemy wino. Miksujemy

Kuchnia w czekoladzie
Warszawska Halka i gęsina w roli głównej 141

dyni, posypana chrustem z gęsiny Na danie główne podano nam: pierś z gęsi sous vide z sosem z czarnego bzu i pieczonymi mini warzywami pieczoną  w ziołach i jabłkach pierś gęsią podaną w sosie cydrowym na pieczonych cząstkach dyni nogę z  gęsi w sosie z rokitnika podaną  z mieszanymi liśćmi sałat, figami, jeżynami, malinami i orzechami

Kulinarne przygody Gatity
Tradycyjna sałatka jarzynowa 191

Tradycyjna sałatka jarzynowa 2 marchewki 2 ziemniaki 0,5 małego selera 1 pietruszka 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej (opcjonalnie) 3 jajka 2 ogórki kiszone 1 jabłko 1 cebula 4 duże łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki ugotować (lub użyć warzyw po ugotowaniu rosołu) i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo(...)pokroić w kostkę. Ogórki, jabłko i cebulę też pokroić w kostkę. Cebulę sparzyć wrzątkiem na sitku i odsączyć. Wszystko wrzucić do miski, dodać groszek i ewentualnie kukurydzę, wymieszać z majonezem, dodać sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszać i przełożyć do salaterki

Posadzone i zjedzone
Ryżowe Placuszki Z Jabłkami 125

placuszków 1 woreczek ugotowanego ryżu ( 100 gr ) 3 łyżki cukru 1 mała łyżeczka cukru wanili. 2 małe jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego około 1/2 szkl maki pszennej 1 jabłko ( ewent. rodzynki, żurawina, cynamon ) cukier puder olej do smażenia 1. Ryż mieszamy z jajkami, cukrami oraz mąką. Dodajemy jogurt naturalny oraz jabłko pokrojone lub starte na tarce. 2. Smażymy na rozgrzanym

Gotowanie...to proste !