blog: domowe gotowanie Pierogi z truskawkami autorka: KOLORgotowania.pl | blog: kolorgotowania.pl SAŁATKA Z ZIEMNIAKÓW autorka: Marcepanowa | blog: Marcepanowa kuchnia SERNIK Z BRZOSKWINIAMI autorka: Marcepanowa | blog: Marcepanowa kuchnia Placki z siekanymi jabłkami – najlepsze autorka: wysmakowane.pl | blog: Wysmakowane Butter chicken autorka: wysmakowane.pl | blog: Wysmakowane Stefanka autorka: bisiakowska | blog: Iammuffina Kapusta kiszona z pieczonym kurczakiem - bigos autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy
Codzienna kuchnia niecodziennaprzypomina mi kawałki mięsa ułożone na ryżu, ale musicie mi uwierzyć, że jest BARDZO dobry! Zjadłam całą michę i dzieci też! Dla przeciwwagi proponuję Wam pudding ryżowy z karmelizowanymi jabłkami , który za o wygląda ładnie. Dla kogo: dla kochających puddingi dla chcących wykorzystać rabarbar dla lubiących zdrowe przepisy Składniki na pudding: litr mleka 150g ryżu białego (3.4 szklanki
Mania Wypiekaniaskóry) - 150 g OSTRE OGÓRKI - Cebula czerwona - 1/4 sztuki - Ogórek długi - 1 szt - Mielona papryka chili - duża szczypta - Syrop klonowy - 1 łyżka - Sól - szczypta - Ocet jabłkowy z dojrzałych jabłek - 1 łyżeczka Dodatkowo 70 g komosy ryżowej i garść roszponki Pierś kurczaka Pierś pokrój na male kawałki, dopraw solą, pieprzem i słodką papryką w proszku a następnie obtocz w sezamie
Powiedz dietom niekażdą uformowaną wcześniej truflę i gotowe Przepis bierze udział w konkursie ” Cukier z głową ” i tym samym zawiera lokowanie produktu. Zapraszam na stronę uczymyjakslodzic.pl Francuskie rożki z jabłkami Francuskie rożki to mój stały, awaryjny deser, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, lub Churros – przepis Churros to słodka, chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku, przekąska
NiePieprz.plzajmują dużo czasu a ich wykonanie jest bardzo proste. Ciasto ucierane z brzoskwiniami, białym serem i świeżym tymiankiem Ciasto ucierane robię głównie z brzoskwiniami, morelami, śliwkami, gruszkami czy też jabłkami. Nie robiłam go nigdy przyznam szczerze z malinami czy borówkami. Możliwe, iż i z tymi owocami postaram się je wypróbować, zwłaszcza teraz gdy jest na nie sezon. Przy ucieranym
mecooksrazem dodałabym tylko jeszcze coś chrupiącego - może warstwę ciasteczek amaretti...? Deser ze skyrem, czerwonymi owocami i rabarbarem Składniki: (na 6-8 porcji) mus rabarbarowy: 425 g oczyszczonego rabarbaru 1 jabłko 75 g cukru 50 ml wody mus z czerwonych owoców: 125 g truskawek 100 g malin 75 g cukru 75 ml wody krem: 500 g skyra (gęstego jogurtu lub serka(...)homogenizowanego) 250 g serka mascarpone 20 g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii dodatkowo: 100 g malin 125 g truskawek listki mięty Rabarbar pokroić na kawałki, jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Umieścić owoce w garnku, zasypać cukrem i zalać wodą. Gotować na średnim ogniu pod przykryciem, aż owoce się rozpadną. Ostudzić. Truskawki umyć, osuszyć, odciąć
Pożeraczka, czyli raz adobrzeszne! Jeśli nie próbowaliście to jak najbardziej polecam. Przez większość maja i trochę czerwca byłam na diecie warzywno-owocowej dr. Dąbrowskiej. Podczas tej diety bardzo często jadłam pieczone jabłka z cynamonem, które zasmakowały mi na tyle, że musiały znaleźć się na tej liście. Polecam każdemu jako zdrową i pyszna przekąskę :). Kolejnym ulubieńcem jest danie, które najbardziej zasmakowało
wegujemytolerowałam, odkryłam jego prawdziwy smak dopiero jako dorosła osoba. KOMPOT Z RABARBARU Składniki: 1 l wody 3 łodygi rabarbaru 1 szczypta kwasku cytrynowego cukier do posłodzenia opcjonalnie 1 jabłko Przygotowanie: Rabarbar myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w wodzie, aż zmięknie (opcjonalnie można dodać pokrojone jabłko). Przelewamy przez sitko do dzbanka, dodajemy cukier, kwasek cytrynowy
Bon appetit mon amiemusicie przetestować ten przepis! Zaczerpnęłam go z publikacji "Dobre Decyzje" Stowarzyszenia Otwarte Klatki i jedynie w niewielkim stopniu zmieniłam. SKŁADNIKI: 2 duże buraki (wcześniej upieczone w naczyniu żaroodpornym) 1 jabłko 2 duże ziemniaki (wcześniej ugotowane w mundurkach) 1 cebula 1 kostka tofu wędzonego 2,5 arkusza glonów nori majonez tradycyjny (albo wegański - jeśli ktoś nie spożywa jajek) sól i świeżo(...)nich najlepsze walory smakowe. Ostudzone ścieramy na tarce na grubych oczkach. Ziemniaki natomiast gotujemy w mundurkach, a następnie obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Podobnie w kostkę kroimy jabłko i wędzone tofu. Cebulę drobno siekamy. Glony należy zalać odrobiną wrzątku, a gdy już zmiękną - również drobno pokroić. Następnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki, doprawiając do smaku solą i pieprzem
wege i kropkaSkładniki 1/2 kg schabu 1 marchewka kilka ziaren ziela angielskiego kilka listków laurowych sól, pieprz kilka łyżek oliwy 1 szklanka pęczaku natka pietruszki sól kiszona kapusta 1 marchewka 1 jabłko 2 łyżki oleju lnianego sól, pieprz, cukier Schab kroicie w kawałki, solicie i obsmażacie na mocno rozgrzanej oliwie, aż ładnie się zarumieni ze wszystkich stron. Marchewkę myjecie, obieracie i kroicie(...)wsypujecie do garnka, zalewacie 2 szklankami wody, solicie i gotujecie na wolnym ogniu, aż będzie miękki. Natkę myjecie, siekacie i posypujecie sos lub kaszę już na talerzu. Kapustę kroicie. Jabłko i drugą marchewkę myjecie, obieracie, ścieracie na tarce, mieszacie z kapustą i olejem lnianym, przyprawiacie solą, pieprzem, cukrem i gotowe. Po jedzeniu idziecie na rower lub na huśtawkę. Spodziewam się
GRUBY WAŁEKbardzo lubi mocny cynamonowy akcent * 2 garści w sumie: żurawiny, słonecznika, pestek dyni, sezamu lub czego się chce Sok ambitnie pozyskałam z sokowirówki, wystarczyło przepuścić przez nią 2 niewielkie jabłka. Wszystkie składniki wymieszałam, masa miała być dość gęsta, a gęstość reguluje się sokiem albo płatkami. Nakładałam łyżką masę na papier do pieczenia i formowałam płaskie ciastka, dość spore. Piekłam
Zdrowa Kuchnia Sowybardzo lubi mocny cynamonowy akcent * 2 garści w sumie: żurawiny, słonecznika, pestek dyni, sezamu lub czego się chce Sok ambitnie pozyskałam z sokowirówki, wystarczyło przepuścić przez nią 2 niewielkie jabłka. Wszystkie składniki wymieszałam, masa miała być dość gęsta, a gęstość reguluje się sokiem albo płatkami. Nakładałam łyżką masę na papier do pieczenia i formowałam płaskie ciastka, dość spore. Piekłam
Zdrowa Kuchnia Sowywszystko na fotografii. Patrzę wtedy, jak sama, swoim aparcikiem – zabawką śmiesznie, po dziecięcemu kadruje widziany obraz, który przed chwilą sama stworzyła z kupionych przed momentem czereśni i jabłek. Żegnaj czerwcu, do zobaczenia za rok! Artykuł Czerwcowe migawki pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniazanim domyśliłam się z kim, albo z czym mamy to ciasto upiec. Oczywiście z RABARBAREM. W sezonie letnim obowiązkowo musi pojawić się ciasto z rabarbarem oraz pyszny kompot z jabłek i rabarbaru. Rabarbar ma lekko cierpkawy smak, ale jest bogactwem wielu składników (potas, żelazo, sód, fosfor, wit. C, beta - karoten). Jest również niskokaloryczny. Dzisiejsze ciasto ucierane z rabarbarem
Smak mojej kuchniproporcji. Jeśli jednak ani żelatyna, ani agar-agar nie odpowiadają Wam, możecie zrobić galaretkę z wykorzystaniem owocowych pektyn . Jakie owoce zawierają ich dużo? Czarne i czerwone porzeczki, kwaśne jabłka, agrest, pigwa, śliwki to prawdziwe skarbnice pektyn. Wystarczy długo gotować owoce z niewielką ilością wody i cukrem, potem odcedzić dokładnie. Po wystygnięciu otrzymamy galaretkę. Zachęciłam Was do zrobienia
Codzienna kuchnia niecodzienna