dobrych, jak Mama ;) Takich z dżemem, to już nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam. One były w domu najczęściej, a jeśli z owocami, to chyba tylko z plastrem jabłka. Swoją drogą muszę złożyć na te najzwyklejsze zamówienie :) Ja dziś częstuję takimi z rabarbarem, wcześniej drobno posiekanym jednak to jakie wyjdą w dużej mierze zależy od tego jak je przygotujecie
Kuchnia w czekoladzieczyszczeniu z specjalnie silikonowe szczoteczki pomagają w utrzymaniu czystości. CO MOŻEMY WYCISKAĆ? Wyciskać w niej możemy dosłownie wszystko co ma sok! Zarówno owoce, jak i warzywa! Ja wyciskałam jabłka, gruszki, marchew, cytryny, pomarańcze, marchew, twarde surowe buraki, a także białą kapustę. Wszelkiego rodzaju koktajle, soki, smoothie teraz nie będą miały przed nami tajemnic, bo możemy kombinować do woli. MOJE
Ostra na Słodkopodania Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C. Marchewki myjemy i kroimy w kostkę lub plasterki, papryki w grubą kostkę, a cebule dzielimy na ósemki. Warzywa wkładamy do dużego naczynia żaroodpornego. Jabłko kroimy w grubą kostkę skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy. Dodajemy jabłko, mieszamy. Z oleju, soku z cytryny, cukru i przypraw robimy sosik, którym skrapiamy zawartość naczynia. Pieczemy
Dzieje kuchennej WiewióryNajlepiej jeść je na surowo (jako sałatki, surówki albo soki), ale można również w postaci zup, dań gotowanych na parze, pieczonych lub duszonych. Dodatkiem do warzyw są owoce niskocukrowe: jabłka, grejpfruty i jagody. Ten etap diety prowadzi do oczyszczenia i odtrucia organizmu, dlatego zdarzyć mogą się tak zwane „kryzysy ozdrowieńcze”: nudności, wymioty, biegunki, osłabienie. Jeśli trwają dłużej niż kilka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!owsianki. Jak wiecie owsiankę można przygotowywać na miliony sposobów, każda jest inna i każda jest pyszna. Eksperymentujcie ze swoimi śniadaniami, żeby nie popaść w rutynę. 1 porcja Składniki: 1 jabłko 3 łyżki płatków owsianych 3 łyżeczki nasion chia 3 łyżeczki siemienia lnianego 200 ml mleka sojowego lub kokosowego 2 łyżeczki miodu (opcjonalnie jak ktoś lubi śniadania na słodko) do podania(...)owoce Przygotowanie: W garnuszku zagotowujemy mleko i następnie zmniejszamy ogień do minimum i dodajemy płatki owsiane, siemię lniane, nasiona chia gotujemy ok 5 minut, aż płatki owsiane zmiękną. Dodajemy jabłko pokrojone w małą kostkę i miód. Całą owsiankę podajemy z orzechami i świeżymi owocami. Smacznego
Niezły Młynekotrębów orkiszowych 2 łyżki miodu 5-6 łyżek orzechów włoskich 4 łyżki suszonej goji 4-5 łyżek rodzynek garść suszonych daktyli 1 szklanka startej marchewki ,lekko odciśnięty sok,lub jabłka 2 łyżki oleju kokosowego ,lub masła Wykonanie Piekarnik rozgrzać do temperatury 200st. C. Orzechy i daktyle posiekać na mniejsze kawałki. Wysypać sypkie produkty na blachę,dodać suszone owoce
w mojej kuchnijednej porcji znajduje się mniej niż 150 kcal! SKŁADNIKI (dla 4 osób): 1 duży lub 2 małe pęczki botwinki wraz z buraczkami 4 łodygi selera naciowego 1 duże jabłko cytryna do skropienia 4 orzechy włoskie 3 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego pieprz sól Botwinę myjemy.Buraczki kroimy w cienkie plastry, łodygi kroimy na ok 2 cm kawałki, a liście(...)przelewamy lodowatą wodą. Dzięki temu zachowamy chrupkość i kolor nowalijek. Zostawiamy, aby odciekło. Łodygi selera obieramy i kroimy w poprzek na dość cienkie paski i przekładamy do naczynia. Jabłko dokładnie myjemy i kroimy na ósemki. kroimy w ok. 0,5 cm plastry wraz ze skórką, skrapiamy sokiem z cytryny i dorzucamy do selera. Orzechy siekamy dośc drobno. Dodajemy do sałatki
Kuchnia od dwojgawoda gazowana (ok. 300ml), łyżeczka sody oczyszczonej, łyżeczka soku z cytryny. Przepis jest na tyle uniwersalny, że rabarbar możemy zastąpić innymi owocami: truskawki, wiśnie, czereśnie a na wet jabłka czy gruszki. Eksperymentujcie w kuchni – to może tylko wyjść Wam na dobre. Przygotowanie: Rabarbar tak jak ostatnio myjemy i kroimy w niewielka kostke (najpierw od czoła na 4 części
Gar Zdrowiawystudzeniu, taka przekąska jest bardzo pyszna. Racuchy drożdżowe to smak mego dzieciństwa były one zazwyczaj przygotowywane na mleku i bez dodatków. Obecnie bardzo mi smakują racuchy z dodatkiem np. jabłka, brzoskwiń lub tak, jak tym razem gruszki, która nadaje plackom bardzo fajnego aromatu i smaku. Dodatkowo racuchy zrobiłam na maślance, która dodała racuchom delikatności, ale jeśli jej nie macie
Kuchcik gotujeUwielbiam kaszę jaglaną ;),jest smaczna sycąca a do tego bardzo zdrowa. SKŁADNIKI 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (1/2 szklanki sypkiej) 1 średni upieczony burak 1 jabłko pestki dyni DRESSING 4-6 łyżek oliwy sok z 1/2 cytryny łyżeczka syropu klonowego lub syropu z agawy lub płynnego miodu szczypta soli morskiej WYKONANIE Buraka skrapiamy oliwą i octem balsamicznym zawijamy w folię(...)pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 40-45 min. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki dressingu do jednolitej konsystencji.Doprawiamy solą do smaku. Buraka i jabłko kroimy w kostkę dodajemy kaszę,dressing,pestki dyni i mieszamy wszystko dokładnie SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaBrokuły mają silne działanie przeciwnowotworowe.Można tę zupkę jeść nawet na kolację :). SKŁADNIKI brokuł 1/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 jabłko 2 ząbki czosnku cebula łyżeczka majeranku szczypta gałki muszkatołowej 1/2 łyzeczki curry 1/3 łyzeczki kurkumy starta skórka z cytryny łyżka oleju kokosowego lub oliwy sól himalajska lub morska do smaku płatki migdałowe lub orzechy włoskie WYKONANIE Myjemy brokuł(...)plasterki lub paseczki.W rozgrzanym garnku rozpuszczamy olej,dodajemy cebulę i czosnek.Podsmażamy przez 2-3 minuty,dodajemy curry,majeranek oraz kurkumę,mieszamy.Nastepnie wrzucamy kawałki brokułów oraz pokrojone w kostkę jabłko.Wlewamy gorącą wodę tak do 3/4 wysokości,doprawiamy solą i mieszamy.Gotujemy pod przykryciem przez 10 min.Nastepnie dodajemy kaszę jaglaną i miksujemy blenderem na krem.Wsypujemy gałkę muszkatołową,skórkę z cytryny oraz
Mała w garnku miesza