nich niewiele osób. W związku z tym przy stanowiskach do gotowania nie było tłoku i można było gotować bez przepychania się i wchodzenia innym osobom na przysłowiowe plecy. Moje wrażenia z warsztatów możecie obejrzeć również na filmiku poniżej: Zdjęcia dzięki uprzejmości Izy z bloga Smaczna pyza oraz firmy North Fish
Kulinarne przygody Gatitykwadraty i podajemy gorące. Smacznego! Razem ze mną w akcji Wypiekanie na śniadanie udział wzięli: Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it Dorota z Moje Małe Czarowanie Iwona z Ivka w kuchni Kinga z Małe Kulinaria Marzena z Zacisze Kuchenne Iza ze Smaczna Pyza Agata z Kulinarne Przygody Gatity Monika z Niezapomniane Smaki Paulina z Buszująca w kuchni Małgosia
Marder&Marder Manufacturenaprawdę fantastyczne. Gorąco polecam i życzę smacznego. We wspólnym Wypiekaniu na śniadanie , wraz ze mną, uczestniczyli: Iza Smaczna Pyza Paweł i Magda Chleby.info Bożena Moje domowe kucharzenie Lidia zdjęcie na FB Joanna Różowa kuchnia Zuzanna Glikoland Alina Ala piecze i gotuje Pulina Czarna Oliwka Joanna Grunt to przepis Kasia Mia cucina Magda Z miłości do słodkości Elżbieta W poszukiwaniu
mojewypiekiinietylkoprzetestować przepis Izy z bloga Smaczna Pyza. Składniki i wykonanie podaję za autorką. Składniki: - 1 kg ziemniaków- ok. 250g mąki pszennej luksusowej- 3 jajka- szczypta gałki muszkatołowej- 30 szt. śliwek węgierek (miałam inne dawałam po połówce)- 30 kostek cukruDodatkowo:- 2 łyżki bułki tartej- 3 łyżki drobno posiekanych orzechów laskowych- ok. 12g masła- osolony wrzątek do gotowania- do posypania cukier(...)garnka. Wrzucamy na wrzącą posoloną wodę, i gotujemy na małym gazie 12 – 15 minut. Ugotowane wyjmujemy łyżką cedzakową. Na lekko podgrzaną, suchą patelnię wsypujemy bułkę tartą, rumienimy i dodajemy masło oraz orzechy. Gdy składniki się połączą polewamy mieszanką knedle. Dodatkowo, jak kto lubi, można posypać cukrem i cynamonem. Prawdziwe knedle ze śliwkami Izy smakowały wybornie. Sposób podania – z masłem
mojewypiekiinietylkoNiezapomnianych smaków Pawłem z Marder & Marder Manufacture Justyną z Gotowanie i pieczenie Kingą z Małe kulinaria Iwoną z Ivka w kuchni Dobrawką z Bona apetita Małgosią ze Smaków Alzacji Dorotą z Mojego małego czarowania Izą ze Smacznej pyzy Pauliną z Buszujacej w kuchni Łucją z Fabryki kulinarnych inspiracji
Kulinarne przygody GatityCook Up Studio – Fort Mokotów na warsztaty kulinarne z marką Galeo i szefem Maciejem Wawryniukiem. fot: www.rafalnowakowski.com, Iza Kulińska, Jolanta Perz-Straga, Kasia Nowakowska Dzięki uprzejmości Agencji JBcomm Sp. z o.o. kolejny już raz wzięliśmy udział w smakowitych warsztatach sponsorowanych przez GALEO , gotowaliśmy smakowite przepisy pod fachowym okiem Macieja Wawryniuka. Gwiazdą tego spotkana były przyprawy i… „Światowe standardy w domowym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCook Up Studio – Fort Mokotów na warsztaty kulinarne z marką Galeo i szefem Maciejem Wawryniukiem. fot: www.rafalnowakowski.com, Iza Kulińska, Jolanta Perz-Straga, Kasia Nowakowska Dzięki uprzejmości Agencji JBcomm Sp. z o.o. kolejny już raz wzięliśmy udział w smakowitych warsztatach sponsorowanych przez GALEO , gotowaliśmy smakowite przepisy pod fachowym okiem Macieja Wawryniuka. Gwiazdą tego spotkana były przyprawy i… „Światowe standardy w domowym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięstrukturę chleba. Mniaaam... Razem ze mną przy piekarniku stały: Monika z Niezapomnianych Smaków Justyna z Gotowanie i Pieczenie - I love it Kinga z Małe Kulinaria Iwona z Ivka w kuchni Dobrafka z Bona Apetita! Małgorzata ze Smaki Alzacji Dorota z Moje Małe Czarowanie Iza ze Smacznej Pyzy Paulina z Buszująca w kuchni Agata z Kulinarnych Przygód Gatity Kasia z Baby
Marder&Marder ManufactureDzis postanowilysmy przygotowac kolejne danie z kuchni libanskiej, tym razem sa to drobiowe kielbaski z duza iloscia przypraw, dzieki czemu sa bardzo aromatyczne i wyraziste w
Codzienne GotowaniePo raz kolejny wzięłam udział, z grupą blogerów, w Wypiekaniu na śniadanie. Tym razem organizatorem akcji był Paweł, który jako temat podał Biscotti di Prato. Poniższe
mojewypiekiinietylkoW ten weekend z cyklu Wypiekanie na śniadanie Małgosia postawiła przed nami nie lada wyzwanie: croissanty według francuskiego
Kulinarne przygody GatityPytania zadane przez Justynę z bloga Jesteśmy tym co jemy. 1. Jaka jest Twoja pasja (poza gotowaniem Ogród ,szydełkowanie 2. Twoje popisowe danie to.. Śledzie w galarecie 3. Ulubiony gadżet w kuchni(...)Górach Świętokrzyskich 11.Twój kulinarny autorytet? Nie mam takiego . Kiedyś była moja mama . Nie mam dlatego że uważam iz dobry kucharz nie robi szumu
Eli Gotowanieodżywczych pozwala jednocześnie zadbac o szczupla sylewtke.Szczególnie dietetyczna jest owsianka przygotowana na wodzie i z dodatkiem sezonowych swieżych owoców,zamiast kalorycznych suszonych.Należe do grupy osob,ktore uważaja,iz mleko jest dobre wyłącznie dla osesków.Zreszta moj organizm od dziecka buntowal sie na widok mleka,a w szkole przeżywalam prawdziwe katusze .Na pewno wielu pamieta przymus picia okropnego(...)brak wyrównuje.Skladniki na 1 porcje:3-4 lyzki platków owsianych200-250 ml wodycynamonmiód lub syrop z agawy2 figigarstka jeżynWykonanie:płatki owsiane zalać wrząca woda i na pyrkajacym ogniu gotować 10-15 minut.Od czasu do czasu zamieszać,by nie przywarły do dna garkaumyć owoce,figi pokroić na małe cząstki.Owsiankę obficie posypać cynamonem,ulożyć owoce i polać miodem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przepisow pieczarkowych-pieczarki gotowane w bardzo malej ilosci wody,lub wrecz na parze ,co pozwala na wydobycie ich wspanialegoo smaku i aromatu.Swietnie nadadza sie tu te najmniejsze pieczarki,bo beda duszone w calosci.Tak przygotowane pieczarki zachowaja zachowaja swietny smak,ktory nie jest rozcienczony nadmiarem wody,ani tuszowany przes smak oleju uzytego do smazenia.A najwazniejsze jest to ,iz zachowuja swoj naturalny(...)jedrnoscpodawac solo- lekko oproszone sola i drobno pocietym oregano.Idealnie pasuje takze drobno pocieta zielona pietruszka.mozesz stworzyc wlasna kompozycje smakowa i dodac np.listek laurowy,imbir,pieprz,majeranek lub ziele angielskiedo gotowania ZYCZE SMACZNEGO !Z przyjemnoscia dodaje przepis
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wierzono,ze seler przynosi szczescie ,dzis udowodniono,ze na pewno przynosi zdrowie,urode i dlugowiecznosc.Wspolczesne odmiany pochodza od dzikiegi selera naciowego.U Rzymian seler byl niezmiernie ceniony do tego stopnia,iz wizerunek naci selera wystepowal na bitych monetach wymiennie z wawrzynem.Amerykanie i Japonczycy doszukali sie w nim 86 cennych skladnikow.Oto najwazniejsze z nich.Obie odmiany i korzeniowy i naciowy zawieraja witamine(...)uspokajajace,przeciwdepresyjne3-dieta selerowa oczyszcza organizm z toksyn zawartych min.w pozywieniu4-przeciwzapalne,np.na zaczerwienione i lzawiace oczy5-dzialanie moczopedne.Jest naturalnym lekiem w kamicy nerkowej i zaburzeniach czynnosci nerek6-przeciwbolowy.Wywar z gotowanej bulwy lagodzi bole artretyczne,takze przy dnie moczanowej jedzenie selera przynosi ulge obolalym stawom7-polecany dla niejadkow-pobudza apetyt8-pobudza przemiane materii usuwajac jednoczesnie produkty uboczne tego procesu np.kwas moczowy9
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Cydoniaoblonga Mill.) jest roslina wieloletnia z rodziny rozowatych o zoltych,aromatycznych gruszkowato-jablkowych owocach,twardym i cierpkim miazszu z mnostwem komorek kamiennych.Jest zdrowym owocem juz chociazby z tego wzgledu,iz nie kumuluje zanieczyszczen pochodzacych z atmosfery.Owoce pigwy zawieraja niezbedne skladniki odzywcze to jest : witamine A,kompleks witamin z grupy B,PP oraz duze ilosci witaminy C(z tego powodu pigwa(...)pestki pigwy,zawierajace spore ilosci sluzow.Owoce pigwy na surowo sa niejadalne,natomiast doskonale nadaja sie na przetwory.I warto przetworzyc pigwe,bo smak i aromat ma fenomenalny. Owoc wymaga dlugiego gotowania,okolo 30-40 minut.Pod wplywem temperatury ciemnieje,dlatego warto dodac soku z cytryny,dzieki niej nabierze ladnej lekko pomaranczowo- brzoskwiniowej barwy.Ze wzgledu na duza obecnosc pektyn doskonale nadaje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przepyszna,prosta i szybka jarzynka o zniewalajacym smaku do kazdego obiadu i z ryba i miesem i wegeterianskiego w roli glownej.Juz sama marchewka jest pyszna,a
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon jagodowy w pelni,zapraszam zatem na wakacyjny sernik jagodowy.Jesli nie przeszakadza Ci fioletowy usmiech na pewno sie na niego skusisz.Poniewaz mam niebywala slabosc do sernikow
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!