wzór słynnych ciastek czarno białych Oreo, choć tylko tyle mają w nimi tak naprawdę wspólnego. Spód co prawda został wykonany z ciastek, ale akurat nie tych tylko zwykłych herbatników z dodatkiem kakao, a góra to przepyszny kokos połączony z miodem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: (6-7 szt) ciemna warstwa ▪ 60 g ciastek ▪ 70 g masła rozpuszczonego ▪ 1 łyżka kakao
Zdrowie i pysznie na talerzusernik powinien być ścięty i lekko zarumieniony Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wkładamy na noc do lodówki by stężał. Moje uwagi: mój spód zrobiłam z gotowych herbatników maślanych. Miałam mniej pracy :) Do niewielkiej ilości sera dodałam łyżeczkę kakao i wylałam na wierzch. Na wierzchu polewa taka z gotowych
Proste Potrawytego bloga . Moje uwagi i spostrzeżenia: Proporcje śmietanki 30 % i 36 % możesz dowolnie zmieniać w zależności od preferencji. Możesz to ciasto również wykonać w wersji bez pieczenia, na jasnych herbatnikach maślanych
Słodki Blogminuty. Składamy deser – przycinamy biszkopty do wielkości dna słoików. Biszkopty namaczamy z obu stron w ponczu kawowym przez kilka sekund. Układamy warstwę na dnie. Na herbatniki układamy porcję kremu – około łyżki na słoik. Na krem układamy kolejną warstwę namoczonych biszkoptów oraz wierzchnią warstwę kremu – możemy go wyłożyć łyżką lub wyszprycować rękawem cukierniczym. Na wierzch
Smaczna Stronapół na pół z mleczną 50g masła 2 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka Amaretto 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany 1 czubata łyżka cukru pudru + do obtoczenia 120g herbatników lub innych kruchych ciastek 2 łyżki płatków migdałów 1,5 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki pistacji Sposób przyrządzenia: 1. Czekoladę i masło rozpuść razem w kąpieli wodnej. 2. Pokrusz ciastka
Kuchnia w Słońcu Skąpanakremem Jeśli zostanie wam kremu, ja przekładam masę na płaski talerz lub półmisek i pozwalam stężeć. Potem kroję w kostkę i mam krajankę. Możemy przełożyć masą również wafle albo herbatniki. Jeśli brakuje nam kremu, orzeszki można wypełnić dżemem lub marmoladą. Możemy wcześniej upiec skorupki orzeszków a kremem przełożyć je tuż przed Świętami. Ciastka można przechowywać, ale są mocno uzależniające
Mieszam w GarnkuPyszne ciacho ,nie za słodkie, z jabłkami i kajmakiem,do tego herbatniki,bita śmietana i płatki migdałowe,idealne do kawy na co dzień i na święta,spróbujcie koniecznie,na pewno wam posmakuje
Swojskie jedzonkobezglutenową serię! Dziś na grona przepysznych bezglutenowych wypieków dołącza kolejne – przepyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem obłędnych, nadziewanych ciasteczek Cioccolini marki Schär . Cioccolini marki Schär to bezglutenowe, okrągłe herbatniki z nadzieniem kakaowym, a ciasto z ich dodatkiem smakuje fantastycznie! Jest wilgotne, a zarazem puszyste! Ciasteczka pozostają chrupkie, a po rozgryzieniu wylewa się z nich idealnie kremowe wnętrze. Czyż
Ostra na Słodkoszybko znika. Polecam zabieganym przed świętami, będzie idealny deser a nie trzeba długo stać przy kuchni. Przepis rodem z PRL-u gdy na półkach mało było, więc krakersy czy herbatniki zdobyć to był wyczyn i taka napoleonka smakowała wybornie. Herbatnikowa napoleonka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesmaku i idealnie nadaje się na deser do kawy w ten słoneczny dzień. Fanom serników na pewno zasmakuje, zachęcam do wypróbowania! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Spód: 200 g herbatników maślanych 80 g masła Masa serowa: 250 g serka ricotta 400 g serka homogenizowanego 200 ml śmietanki 30% 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 300 g świeżych
Danka Pichcikawy. Zasmakuje nawet tym, którzy nie lubią ani sernika ani makowca. U mnie seromakowiec jest w wersji bez spodu i polewy, ale można go przygotować również na spodzie z herbatników lub ciasta kruchego i oblać lukrem. Pycha! Składniki Masa serowa 0,6 kg sera sernikowego 4 jajka 4-5 łyżek cukru łyżeczka cukru z wanilią 3 łyżki budyniu śmietankowego
Analiza Smakucoś nowego, coś pysznego ;) Sernik cały krówkowy… wszędzie krówki ale wcale nie jest słodki :) Składniki na blaszkę 24cm: Spód ciasta: -180g ciastek owsianych - 30g herbatników maślanych - 20g masła - duża łyżka masy krówkowej Masa serowa: -1kg sera, u mnie jak zawsze "mój ulubiony" z Wielunia -3 żółtka -150ml śmietanki
Wypieki Reneaksamitny. To najbardziej kremowy sernik, jaki w życiu jadłam! Jestem 100% pewna ( daję sobie uciąć rękę! ), że ten sernik stanie się Waszym ulubionym! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24 x 28 ) * herbatniki – 150 g * ser biały 3x mielony ( gęsty, kremowy ) – 1 kg * jajko rozm M – 8 szt * budyń śmietankowy – 2 op * olej – 3/4 szkl * mleko
Ostra na Słodko