herbatniki - 5808 przepisów (strona:283/388)

Lekki deser piankowy 174

piątek. Zapraszam na delikatną piankę w pięknym niebieskim kolorze. Do tego chrupiące ciasteczka Stokłoski od  Cukry Nyskie i mamy lekki oraz pyszny deser. Polecam Składniki: 1 op. herbatników Stokłoski od Cukry Nyskie 250 ml śmietanki 18% słodkiej galaretka niebieska na 500 ml wody Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Na dno pucharków

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Trufelki Kawowe I Zakupy W Sklepie Bee.pl 173

Zalewamy ciasto mlekiem, a następnie dodajemy do masy sproszkowane daktyle i kilka kropel aromatu rumowego. Całość mieszamy i jeśli konsystencja jest za rzadka to dosypujemy kakao lub do kruszamy herbatników lub ciasta jeśli jeszcze nam zostało. Jeśli masa wyszła za sucha to dodajemy jeszcze mleka lub miękkiego masła. 4. Z masy formujemy trufelki i obtaczamy je w kakao zmieszanym

Gotowanie...to proste !
Użyj 5 zmysłów i odkryj prawdziwy smak czekolady! 158

Czekolada bardzo delikatna w smaku i myślę, że znalazła wielu wielbicieli.  78% zawartości kakao w czekoladzie to mój faworyt. W czekoladzie możecie wyczuć smak przypieczonego chleba czy też herbatników, odnajdziecie nuty prażonego słodu i karmelowy wyraźny aromat. Ten moment kiedy w chwili ugryzienia, jest mocny i słyszalny trzask, lubię tą chrupkość w czekoladzie, wtedy wiem, że to produkt

SMYKWKUCHNI
Malinowe ptasie mleczko na cieście półkruchym 430

Jest bardzo wiele wersji tego ciasta – deseru. Na biszkopcie, cieście kruchym, półkruchym, na herbatnikach, z owocami lub bez… i nie tylko. Malinowe ptasie mleczko na cieście półkruchym z przepisu… z ubiegłego wieku. Skład niki na ciasto półkruche (forma 35 x 26 cm): - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g mocno schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej

mojewypiekiinietylko
Dyniowy biszkopt z galaretką 132

brzoskwiniowa Winiary 200 ml śmietany 30 % krem budyniowy: 250 g masła 2 budynie waniliowe bez cukru Winiary 4 łyżki cukru  2 żółtka 750 ml mleka 3.2% 110 g herbatników z czekoladą kakao do posypania Pure z dyni: Dynię kroję na kawałki razem ze skórą, pozbawiam nasion, układam na blaszce na papierze i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp

wesoła kuchnia
Biały blok czekoladowy 182

zobaczyć jak wyglądało wtedy życie? Składniki 400 g mleka w proszku 100 g cukru 75 g masła pół szklanki wody 200 g bakalii (migdały, rodzynki, orzechy) Opakowanie 63 gramy herbatników maślanych od Cukry Nyskie Przygotowanie W garnuszku na niewielkim gazie rozpuszczamy masło, cukier, dodajemy wodę. Dokładnie mieszamy i lekko studzimy. W osobnym naczyniu mieszamy mleko w proszku i bakalie

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik "Tiramisu" 275

wielką imprezę lub świąteczny czas. To wypiek na wyjątkowe okazje. Jest tak smaczny, że znika w mgnieniu oka, dla amatorów nie tylko kawowych smaków. SKŁADNIKI: Spód: 180 g herbatników zbożowych pełnoziarnistych Cukry Nyskie 50 g masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu w kostce 2 czubate łyżki   serka mascarpone 3 duże jajka ¾ szklanki mleka 3,2% ¾ szklanki cukru

Wanilia i Kardamon
Tort ekstremalnie orzechowy drip cake, a'la ferrero rocher 174

pozostawionym kremem zrobić rozety. *****Ja dodatkowo ozdobiłam tort czekoladowymi kulkami  Kulki robimy następująco do miski dajemy około 50g roztopionej czekolady, około 20g roztopionego masła i około 5 sztuk herbatników maślanych zmielonych. Z masy formujemy kulki i obtaczamy je orzechami. Tort wstawiamy najlepiej na kilka godzin lub całą noc do lodówki. Polecam gorąco, jest rewelacyjny, jeśli ktoś jest miłośnikiem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Raffaello na krakersach 154

mnie w domu Raffello robiło się na biszkopcie i taki przepis możecie znaleźć na ciastkożercach – zarówno w postaci tortu jak i blachy ciasta . Ciasta na krakersach i herbatnikach to specjalność rodziny mojego męża. Postanowiłam zatem rozszerzyć nieco moje ciastkowe horyzonty ;) Dziś zatem przepis bez pieczenia: Raffaello na krakersach. Z podanych składników zrobiłam ciasto w tortownicy o średnicy

Ciastkozercy
Sernik dyniowy na Halloween 117

przepisie nie będzie strasznie i krwawo, ale za to bardzo dyniowo. Poniżej znajdziecie przepis na  kremowy, delikatny sernik z dynią.  SERNIK z DYNIĄ Składniki: spód: 200 g herbatników 100 g masła masa serowa: 500 g sera białego 2 szklanki musu z dyni (1 nie za duża dynia) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1/3 łyżeczki cynamonu

Bon appetit mon amie
Ciasto „Coca-cola” 530

Jeden raz już wykorzystałam coca-colę do wypieków. Było to podczas pieczenia TEGO ciasta (klik) , gdzie colą zalewało się mielone orzechy i herbatniki. Efekt był wyśmienity, dlatego postanowiłam ponowić próbę, tym razem jednak wykorzystując ją do samego ciasta. Muszę się przyznać, że ciasto to piekłam kilka razy. Za pierwszym totalnie mi nie wyszło… tzn dobrze mi się

Smaki Na Talerzu
Tarta Speculoos z białą czekoladą 141

łyżek roztopionego masła Przygotowanie: Ciasteczka miksujemy na pył lub wkładamy do woreczka, szczelnie zamykamy i rozdrabniamy za pomocą wałka.  Masło topimy i mieszamy z pokruszonymi herbatnikami.  Tak przygotowaną bazę przekładamy na dno formy do tarty lub tortownicy o średnicy 23 cm.  Odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny.  Składniki na krem: 400 g mascarpone

bistro mama
Torcik a'la tiramisu 99

Coś słodkiego na niedzielne popołudnie. Kremowe połączenie kawy, czekolady i aksamitnej śmietanki. Po prostu pycha. TORCIK A'LA TRIAMISU Składniki: (forma 24 cm) spód: 300 g herbatników czekoladowych (lub po 150 jasnych i ciemnych) 100 g masła masa czekoladowa: 4 tabliczki czekolady deserowej 500 ml śmietany 30% 100 ml likieru kawowego lub amaretto masa śmietankowa: 250 g serka mascarpone

Bon appetit mon amie
Babeczki wiedźmy na Halloween 151

KROK 3 KAPELUSZE WIEDŹM - 10 -12 rożków do lodów - 3 -4 już upieczone babeczki - 2 tabliczki czekolady - 6 łyżek mleka lub śmietanki - jako złoty pyłek wykorzystałam zmielonego na pył herbatnika Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodajemy mleko. Oblewamy nią rożki do lodów i posypujemy zmielonym pyłem z herbatnika. Gotowe babeczki kroimy na talarki, posłużą nam za rondo do kapelusza! Oblewamy

SMYKWKUCHNI