herbatniki - 5808 przepisów (strona:27/388)

Ciasto ananasowe bez pieczenia 2699

Ananasa odsączyć z zalewy. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklance zimnego soku ananasa z puszki. Kiedy napęcznieje, rozpuścić w kąpieli wodnej, nie gotować. 2. Na dnie blaszki ułożyć warstwę herbatników. 3. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Porcjami dodawać serek mascarpone, miksować na wolnych obrotach. Dodać serek i rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej(...)nich dodać pokrojonego w kostkę ananasa. 4. Połowę masy z ananasem wyłożyć na herbatniki. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Na niej rozsmarować połowę kremu bez ananasa. Ułożyć warstwą herbatników. Wyłożyć krem z ananasem. Przykryć ostatnią warstwą herbatników. Rozsmarować resztą kremu bez ananasa. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. 5. Ciasto przykryć i wstawić do lodówki najlepiej na całą

Danka Pichci
Malinowa Princessa bez pieczenia 18870

malinowego. Dzięki temu ciasto jest idealne w smaku. Koniecznie wypróbujcie na weekend!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 18×22 cm. Składniki: około 300 g herbatników maślanych 200 g masła 1 tabliczka białej czekolady (100 g) 3 budynie śmietankowe bez cukru 3 łyżki cukru kryształu 3 i 3/4 szklanki mleka 1 słoik dżemu malinowego(...)ubijać, aż do wyczerpania składników i powstania gładkiego kremu. Do kremu zetrzeć białą czekoladę i wymieszać. Krem podzielić na 3 części. 2. Na dnie blaszki lub naczynia ułożyć warstwę herbatników. Posmarować jedną częścią kremu. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Posmarować dżemem malinowym. Przykryć warstwą herbatników. Posmarować następną porcją kremu. Ułożyć ostatnią warstwę herbatników. Posmarować ostatnią warstwą kremu

Danka Pichci
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 8209

śmietanki 30 % dodatkowo 30 g gorzkiej czekolady i 2 łyżki śmietanki 30 % * Proporcje na różne wielkości blaszek: Wykonanie: Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż pierwszą warstwę herbatników, w razie potrzeby dotnij ciastka, tak aby całe dno było nimi pokryte. Masa z nutellą Miskę i ubijaczki do miksera umieść w zamrażalniku na 10 min. Następnie do miski wlej(...)mleka i rozpuść na małym ogniu lub w mikrofali. Pozwól aby trochę przestygła. Wlej żelatynę do nutelli i połącz do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową masę wyłóż na pierwszą warstwę herbatników i wyrównaj. Przykryj następną warstwą herbatników, które posmaruj cienką warstwą nutelli. Włóż ciasto do lodówki. Masa z białą czekoladą Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Miskę i ubijaczki

Słodki Blog
Ciasto Milky Way bez pieczenia 2260

mleka w proszku 200 g masła 1 szklanka mleka 2 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii lub ekstrakt waniliowy 200 g jasnych herbatników 100 g kakaowych herbatników Polewa czekoladowa: 50 g masła 4 łyżki mleka 4 łyżki cukru pudru 4 łyżki kakao czekolada mleczna do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę jasnych(...)herbatników. Szklankę mleka zagotować z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Odstawić do przestudzenia. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Dodać ostudzone mleko i mleko w proszku. Zmiksować do połączenia składników. Na herbatniki wyłożyć połowę kremu. Ułożyć warstwę ciemnych herbatników. Posmarować resztą kremu i przykryć kolejną warstwą jasnych herbatników. Składniki polewy przełożyć do małego rondelka i zagotować

Danka Pichci
Truskawkowy 3BIT bez pieczenia 164

ciasto- nie- ciasto” to połączenie delikatnych śmietanowych nut, truskawki i deserowej czekolaaaady; ) Coś a’la truskawkowy 3bit. A wykonanie- banalne- no to- mikser w dłoń! Składniki: opakowanie 400 g herbatników 500 ml mleka 2 śnieżki w proszku  2 płaskie łyżeczki żelatyny rozrobione w ¼ szklanki gorącej wody słoik powideł truskawkowych Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, pod koniec dodając(...)masło i rozpuszczamy. Przez sitko przesiewamy kakao, dokładnie roztrzepując widelcem, aż polewa będzie gładka i lśniąca.   WYKONANIE Blaszkę 22 x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę herbatników i wykładamy ½ słoika powideł ( lub gęstego dżemu) wykładamy ½ „Śnieżkowej” masy Układamy warstwę herbatników I powtarzamy czynność: herbatniki + powidła + masa + herbatniki dekorujemy polewą Smacznego

Domowe ciasta
Ciasto serowo-jabłkowe bez pieczenia 159

cukru 2 galaretki cytrynowe Masa serowa : 1 kg sera 4 jajka 1/3 szkl mleka 1 budyń śmietankowy 200 g masła 250 g cukru Dodatkowo : herbatniki kakaowe - 30 szt herbatniki białe - 60 szt polewa czekoladowa wiórki kokosowe Przygotowanie : Masa jabłkowa : Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Do jabłek dodać cukier, przesmażyć na wolnym ogniu przez kilka minut(...)Składanie ciasta: Dno blachy ( 34x24 ) wyłożyć kakaowymi herbatnikami, wyłożyć masę jabłkową na herbatniki. Przykryć masę białymi herbatnikami i wylać masę serową. Ułożyć na serze ostatnią warstwę herbatników, polać ciasto polewą i posypać wiórkami kokosowymi. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Mascarpone i borówki – duet idealny 87

Zapraszam do obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog na Youtube : Składniki: 250g serka mascarpone 200g śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 20 szt herbatników kakaowych 125g borówek Wykonanie: Do miski przekładamy mascarpone, śmietankę, cukier puder i cukier waniliowy, ubijamy na sztywny krem. Jak nie przebić śmietany przeczytaj tutaj Herbatniki układamy w keksówce wyłożonej(...)papierem do pieczenia, po 5 szt na warstwę. Ubity krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na herbatniki. Na to układamy borówki (składniki podzielcie sobie na cztery części bo tyle będzie warstw). Układamy kolejne warstwy herbatników, kremu, borówek aż do skończenia składników. Ostatnią warstwę kremu wygładzamy i dekorujemy borówkami. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny

Słodki Blog
Mini serniczki z musem truskawkowym 89

malin a spód wysypałam pokruszonymi herbatnikami maślanymi. Polecam spróbować, smak naprawdę zaskakuje. Zapraszam do obejrzenia wideo na kanale Słodki Blog na YouTube Składniki: (na 24 serniczki) Spód: 120g herbatników maślanych 50g roztopionego masła Masa serowa: 200g serka kremowego 250g mascarpone 100g kwaśnej śmietany 50g miękkiego masła 100g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 małe jajka 1/2 łyżki mąki(...)pokrusz za pomocą wałka lub wrzuć do blendera. Do pokruszonych herbatników dodaj 50g roztopionego masła, dokładnie wymieszaj. Foremki na muffiny wyłóż papilotkami i do każdej wsyp płaską łyżkę herbatników z masłem. Ugnieć łyżką lub palcami i upiecz w 180°C przez 10 min. Odstaw do ostygnięcia. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło zmiksuj

Słodki Blog
Ciasto Advocat bez pieczenia 90

jeszcze nie raz zagości na moim stole. Ach, i zdecydowanie jest to ciasto dla dorosłych ze względu na zawartość alkoholu. Składniki (forma 30 cm x 24 cm): 400 g herbatników kakaowych 200 g dżemu z czarnej porzeczki 1 puszka masy krówkowej o smaku advocata (użyłam Helio) czekolada deserowa (użyłam Polewa i dekoracja Deserowa Helio) bezy Krem advocat(...)mikrofali lub w kąpieli wodnej, wymieszać z advocatem i ciągle ubijając krem wlać advocat z żelatyną do kremu. Zmiksować. Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę herbatników kakaowych, na herbatnikach rozsmarować masę krówkową o smaku advocata, ułożyć kolejną warstwę herbatników kakaowych, rozsmarować połowę dżemu, wyłożyć 2/3 kremu advocatowego, ułożyć warstwę herbatników kakaowych, rozsmarować resztę

Kocham..lubię..gotuję..
Truskawkowe Kinder Country z polewą z Nutelli dla dzieci 141

łyżki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej 50 g mlecznej czekolady (pół tabliczki) do kremu 1 szklanka preparowanej pszenicy lub ryżu pół szklanki mleka do herbatników truskawki Polewa z Nutelli 3 łyżki kremu Nutella 2 łyżki mleka 50 g mlecznej czekolady trzeba rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej i ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem(...)dwie części, do jednej dodać schłodzoną czekoladę i dokładnie wymieszać. Plastikowy pojemnik o pojemności ok. 2 l lub małą tortownicę wykładamy folią spożywczą. Na spód należy ułożyć warstwę herbatników - każde ciastko zanurzamy w mleku. To będzie wierzch naszego tortu. Następnie w ten sam sposób wykładamy boki pojemnika - chociaż nie jest to konieczne. Krem czekoladowy mieszamy z połową preparowanej pszenicy

Gotujemy i jemy
PORZECZKOWA PIANKA – ciasto bez pieczenia 164

słodkości mają 2 lewe ręce. Polecam! Spróbujcie! Będziecie zachwyceni! SKŁADNIKI: ( mała blacha ) * śmietana słodka 36% – 500 ml * herbatniki kakaowe albo w czekoladzie ( np. maltanki )- 15 szt * herbatniki zwykłe – 15 szt * galaretka truskawkowa – 1 szt * galaretka owoce leśne – 1 szt * galaretka przezroczysta – 1 szt * porzeczki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Spód formy wykładamy zwykłymi herbatnikami. Galaretkę(...)truskawkową rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Galaretkę owoce leśne w takiej samej ilości. Obie studzimy. Połowę zimnej śmietany ubijamy na sztywno, powoli dolewamy schłodzoną galaretkę truskawkową. Wylewamy na herbatniki, chłodzimy. Po schłodzeniu przykrywamy herbatnikami kakaowymi. Ubijamy drugą część śmietany, dolewamy schłodzoną galaretkę owoce leśne, wylewamy na herbatniki. Odstawiamy do maksymalnego schłodzenia, dodając w połowie owoce ( nie dodajemy

Ostra na Słodko
KOSTKA WIŚNIOWA BEZ PIECZENIA 182

łyżka żelatyny ORAZ: ok. połowy słoika dżemu wiśniowego (użyłam Łowicz) 2 duże opakowania herbatników WYKONANIE: Blachę aż po brzegi wykładamy folią lub papierem do pieczenia. Układamy pierwszą warstwą herbatników, smarujemy dżemem i przykrywamy drugą warstwą herbatników. KREM 1: Szklankę mleka gotujemy z cukrem, w połowie szklanki mieszamy budyń. Wlewamy na mleko i gotujemy. Cały czas mieszamy. Odstawiamy(...)chwilę a następnie dodajemy po kawałku masła i miksujemy do jego wyczerpania. Wylewamy na herbatniki, wyrównujemy i przykrywamy trzecią warstwą herbatników. Teraz na chwilę odstawiamy nasze ciasto, żeby ostygło. KREM 2: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody jak napęcznieje również rozpuszczamy i łączymy z galaretką. Gdy galaretka przestygnie ubijamy nasze mleczko

Pani na deser