szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mleka opakowanie herbatników regionalnych CUKRY NYSKIE 500 g czereśni lub wiśni cukier puder Wykonanie: Masło rozpuszczamy, studzimy. Ser miksujemy z żółtkami, cukrami, mąkami i proszkiem budyniowym oraz mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz(...)miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową.wykładamy na nią połówki czereśni lub wiśni, wciskając owoce delikatnie w ciasto.Pieczemy 60 minut . Gotowe wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Ciasto możemy upiec również w piekarniku, w tortownicy o wymiarze 28 cm, piekąc godzinę w 180 s. Serniczek podałam na pięknym
Z Majeczką w kuchniserową 0,5 kg twarogu półtłustego 200 g masła 1,5 szklanki cukru pudru 3 jajka 15 g żelatyny 0,5 szklanki mleka łyżka cukru waniliowego Ponadto 220 g herbatników 2 galaretki truskawkowe 300 g świeżych truskawek Wszystkie składniki powinny być jednakowej temperatury-inaczej masa się zważy. Jajka na chwilkę wkładamy do wrzącej wody. Ser dwa razy przepuszczamy przez maszynkę(...)dodajemy żółtka i ser.Kiedy masa zrobi się puszysta dodajemy ostudzoną żelatynę.Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli,dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.Dno i boki blachy wykładamy herbatnikami,wylewamy masę serową.Truskawki układamy na serniku i lekko dociskamy.Odstawiamy do lodówki. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,Na sernik wylewamy tężejącą galaretkę
Anielskie wypiekiwykonania! SKŁADNIKI: - 1/2 kg twarogu sernikowego - 1/2 szklanki cukru - 2 galaretki cytrynowe - garść drobno posiekanych orzechów włoskich - 2 galaretki wiśniowe - wiśnie bez pestek (świeże lub ze słoika) - herbatniki do wyłożenia blachy Galaretki cytrynowe rozpuścić w 800 ml gorącej wody. Przestudzić. Zmiksować ser z cukrem, dodać orzechy i schłodzoną galaretkę. Powstałą masę wylać na blaszkę obłożoną herbatnikami. Zostawić do stężenia
Wielopokoleniowomoże być przechowywane dłużej niż 3 dni, jednak uwierzcie - jest tak pyszny, że na pewno tyle nie będzie musiał czekać ;) Składniki Spód 70 g masła 170 g maślanych herbatników masło do wysmarowania tortownicy Masło rozpuścić, herbatniki zmielić na pył. Wymieszać z masłem. Spód tortownicy o śr. 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem. W dno tortownicy wcisnąć przygotowany
Słodkie inspiracjewykonania. U nas w okresie letnim taki torcik, na stałe gości w zamrażalce. Torcik lodowy - składniki. 2 litry ulubionych lodów, owoce np. truskawki, 1 opakowanie masy kajmakowej, 1 opakowanie herbatników. Torcik lodowy - sposób przygotowania. Przygotowanie jest banalnie proste. Należy lody wyciągnąć z zamrażalki, następnie tortownice wyłożyć folię spożywczą. Do tortownicy przekładamy lody. Warstwę lodową smarujemy masą kajmokową. Następnie układamy wcześniej(...)umyte i pokrojone owoce. Wierzch posypujemy pokruszonymi herbatnikami. Gotowe ciasto wkładamy do zamrażalki. Prawda, że proste
Pani domowaCudownie kremowy sernik z mnóstwem chrupiących ciasteczek i kwaskowym śmietankowym lukrem. Czyż to nie brzmi i nie wygląda pysznie? :) Przekonajcie się sami! SKŁADNIKI (tortownica 23 cm) Spód 150g czekoladowych herbatników 80g masła 2 łyżki cukru kryształ Diamant Masa serowa 700g twarogu trzykrotnie mielonego 200g creme fraiche lub innej tłustej kwaśnej śmietany 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki(...)czekoladowych ciasteczek z kremem Lukier śmietankowy 150 serka bieluch lub innego serka kanapkowego 3 łyżki cukru pudru Diamant 1 łyżka soku z cytryny kilka ciasteczek do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Herbatniki rozdrabniamy na drobny piasek i łączymy z cukrem oraz roztopionym masłem. Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Masę wykładamy na dno tortownicy, lekko ubijamy i wygładzamy. Wszystkie składniki na masę
DefinicjaSmakurazie potrzeby dodając odrobinę wody. Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut przed pieczeniem sernika. Od czterech ciasteczek Oreo oddzielić krem i zachować do jaglanej masy. Czarne herbatniki odłożyć na koniec do dekoracji. na "sernikową" masę bez sera 300 g suchej kaszy jaglanej ok. 150 g ksylitolu (można więcej) 2 czubate łyżki oleju kokosowego +odrobina płatków jaglanych i mąki(...)rozprowadzić masę jaglaną, wyrównać. Piec przez następne 30-35 minut. Upieczone ciasto zostawić do przestygnięcia. Uwaga! Jeszcze ciepłe się mocno rozpada! Gotowe ciasto udekorować posypką z kakao i pokruszonych herbatników oraz połówkami ciasteczek Oreo. Schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Dobrze smakuje podane z owocami sezonowymi - truskawkami lub czereśniami. Smacznego! 🍰 ✩✩✩ Instagram | Facebook
Kuchnia Ellietwarogu pół szklanki jogurtu,lub kefiru 1- 2 łyżki miodu 1 - 1½ szklanki ugotowanych płatków owsianych dowolne owoce,(u mnie poziomki i jagody z ogrodu) 3-4 herbatniki Wykonanie Zmiksować ugotowane płatki owsiane ,przełożyć do słoiczków. Posypać owocami . Wymieszać ser z jogurtem na gładką masę ,dodać do słoiczków , a następnie poukładać na wierzch owoce ,posypać skruszonymi herbatnikami . Całość zalać łyżką
w mojej kuchniponieważ może się zważyć przy mieszaniu z ciepłą masą jajeczną).Dodajemy skórkę z wyszorowanej i wyparzonej pomarańczy,mieszamy.Masę jajeczną stopniowo dodajemy do serka miksując. DODATKOWO 3-4 paczki herbatników Dobrze ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie części.Dolną część smarujemy połową masy kajmakowej ,na masę układamy herbatniki i smarujemy resztą kajmaku.Przykrywamy drugą częścią ciasta i na wierzch wykładamy krem pomarańczowy
Anielskie wypiekiSernik łączy dwa smaki - czekoladowy i truskawkowy. Do masy czekoladowej można dodać ulubioną ciemną czekoladę, ja dałam deserową ale może być też mleczna lub gorzka. składniki: spód 200 g herbatników 120 g masła masa czekoladowa 700 g zmielonego sera 200 g czekolady deserowej 1/2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny masa truskawkowa 300 g zmielonego sera 350 g truskawek 2 łyżki(...)cukru waniliowego 1/3 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny na wierzch truskawki ok 300 g galaretka truskawkowa Przygotować spód. Masło rozpuścić w rondelku. Herbatniki zmielić na pył i dokładnie połączyć z rozpuszczonym masłem. Masą wylepić dno tortownicy o średnicy 24 cm i odstawić do lodówki. Ser i truskawki do mas przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Przygotować masę czekoladową. Czekoladę
Monia miesza i gotujePianka truskawkowa: ok 500 g. truskawek 250 g. serka mascarpone 300 ml śmietany 30% 4 łyżeczki. żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru 1/4 szklanki mleka opakowanie herbatników (u mnie kakaowe) Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, po ok 10 minutach rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Umyte i pozbawione szypułek truskawki dokładnie blendujemy (można rozgnieść widelcem w przypadku braku(...)warstwę masy truskawkowej (taka dosłownie 2-3 mm żeby tylko połączyła spód z kolejną warstwą), na masę kokosową bezę, a na nią resztę masy truskawkowej, wyrównujemy i przykrywamy warstwą herbatników. Gotowe ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Cynamonowe szczęściesernik właśnie z nimi. Koniecznie spróbujcie! Składniki; 75 dag twarogu półtłustego 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy cukier waniliowy 3 jajka ok 20 dag truskawek Spód; 10 dag herbatników 10 dag krakersów 5 dag masła Przygotowanie; W malakserze kruszymy herbatniki i krakersy. Przekładamy do miski, wlewamy rozpuszczone masło, mieszamy. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem
Radość kipiąca uśmiechem.łyżeczka ekstraktu waniliowego 3/4 szkl ciepłego mleka 1,5 łyżki żelatyny wierzch: 1 galaretka cytrynowa z pianką Przygotowanie: spód: Masło rozpuszczamy, studzimy, a następnie mieszamy z pokruszonymi herbatnikami. Herbatnikami wykładamy spód tortownicy i odstawiamy do lodówki na kilka minut. Banany obieramy, kroimy w plastry ok. 0,5 cm, skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ciemniały. Układamy je na spodzie
Bon appetit mon amietruskawki w galaretce na kremie czekoladowym to smaczne i szybkie ciasto, które nie wymaga pieczenia. Głównym składnikiem kremu jest kasza jaglana i przypomina czekoladowy budyń. Polecam! ok 100 g herbatników maślanych 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wrzącej wody 1/2 kg świeżych truskawek KREM CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 1/2 szklanki mleka 2 szklanki wody do gotowania(...)gładką masę. Postawić ponownie na ogień. Podgrzewając dodać cukier i masło. Do gorącej kaszy wrzucić połamaną czekoladę i mieszać, aż się całkowicie rozpuści. Na dnie kwadratowej formy ułożyć warstwę herbatników i wyłożyć gęsty krem czekoladowy. Wyrównać i odstawić do przestudzenia. Na wierzchu ułożyć świeże i oczyszczone truskawki. Galaretki rozprowadzić w wodzie i zimną wylać na truskawki. Odstawić do stężenia. Ciasto
https:KKuchniaMniamPyszne ciacho na spodzie z ciastek,orzechów i miodu,do tego kokosowy środek i kakaowa galaretka-mniam,polecam do kawki Składniki : Spód: • 200 g herbatników • 100 g orzechów włoskich • 100 g masła • 150 g miodu Krem kokosowy: • 100 g kwaśniej śmietany • 100 g cukru pudru • 1 puszka mleka kokosowego(400ml) • 7 łyżeczek żelatyny • 400 g śmietany kremówki • 1 śmietan(...)wiórków kokosowych Galaretka kakaowa: • 400 g mleka skondensowanego słodzonego • 100 ml mleka • 1,5 łyżeczki kakao w proszku lub kawy rozpuszczalnej • 2 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Przygotować spód: Orzechy posiekać, herbatniki pokruszyć lub zmielić tak, aby pozostały niewielkie kawałki. Oba składniki wymieszać. Dodać masło pokrojone w kostkę oraz miód i dobrze wymieszać, aby dokładnie rozprowadzić wszystkie składniki. Uzyskaną masę przełożyć
Swojskie jedzonko