gulasz - 5976 przepisów (strona:308/399)

Potrawka z indyka z grzybami leśnymi 63

5/5 - (1 vote) Potrawka z indyka z grzybami leśnymi Ponownie grzyby.. Grzyby leśne, znowu… tu to już tylko o grzybach i z grzybów co

Ogrodnik w podróży
Mielone z dynią i ciecierzycą 73

Mielone z dynią i ciecierzycą to propozycja na ciekawy obiad dla całej rodziny. Sezon dyniowy rozpoczęty, więc należy urozmaicać posiłki o te soczyste i wiecznie pomarańczowe

Magiczny Garnek
KARKÓWKA W SOSIE PIECZENIOWO - CEBULOWYM + FILMIK 77

Bardzo smaczne danie obiadowe, karkówka w sosie cebulowo - pieczeniowym. Mięso jest bardzo smaczne, miękkie idealne do kasz, makaronów, ziemniaków itp.  SKŁADNIKI :  1,5 kg

Kulinarne Fantazje Marioli
NADZIEWANA CUKINIA + FILMIK 82

Dzisiaj przepis na nadziewaną cukinię mięsem i ryżem, bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu.  SKŁADNIKI :  3 cukinie  1 cebula, 4 ząbki czosnku

Kulinarne Fantazje Marioli
Boeuf bourguignon 78

 Wołowina po burgundzku, to klasyka kuchni francuskiej. Mięso rozpływa się w ustach, a aromat stworzony przez czerwone wino,  zostawia niezapomniane wrażenia smakowe. Danie nie

R'n'G Kitchen
Kociołek drwala 613

Kociołek drwala Treściwe, sycące i mega smaczne danie jednogarnkowe. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Można je podać ze świeżym pieczywem albo z kaszą, pyzami lub

Blog z Apetytem
Soljanka z polędwicy 66

Tradycyjne danie kuchni rosyjskiej o słono-kwaśnym smaku. Pierwszy raz jadłam ją w byłym NRD, będąc studentką podczas wakacyjnego zarobkowania. Teraz miałam okazję ugotować soljankę na

To co kocham
Fasolka po bretońsku 69

Fasolka po bretońsku – bezapelacyjna królowa przydrożnych barów ! Nazwa dania sugeruje, że powinno mieć swe korzenie w Bretanii, ale z Francją nie ma nic wspólnego i

To co kocham
Chilli con carne 56

Chilli con carne to tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej i teksańskiej spotykana często jako fastfood w amerykańskich barach. Główne składniki to różnego rodzaju papryka, cebula, czosnek, pomidory

To co kocham
Gryczotto wieprzowe ze szpinakiem 62

Jest risotto, może też być gryczotto! Danie na bazie kaszy gryczanej i mięsa wieprzowego z dodatkiem szpinaku i suszonych pomidorów. Pachnie i smakuje wybornie, i jest

To co kocham
Flaczki wołowe z zielonym groszkiem 68

Flaczki to dla niektórych bardzo kontrowersyjne danie i omijają je z daleka. Jest to tradycyjna potrawa mięsna w formie gęstej zupy. Jej nazwa wywodzi się z

To co kocham
Bigosik z młodej kapusty z zielonym groszkiem 67

Na straganach pojawiła się młoda kapusta, a że przed sezonem smakuje najlepiej, to postanowiłam zrobić bigosik. Nowością jest dodanie zielonego groszku, co prawda jest mrożony, ale

To co kocham
Królik w śmietanie z marchewką i pieczarkami 74

Już od dawna chodził za mną królik. Podczas ostatnich zakupów zastanawiałam się stojąc nad sklepową chłodziarką, jaki ma być – w całości, czy pokrojony na porcje

To co kocham
Fasolówka na gęsto z kiełbasą i żeberkami 61

Uwielbiam dania jednogarnkowe! A zresztą kto ich nie lubi, skoro są smaczne? Ugotowałam więc pożywną zupę fasolową z warzywami, kiełbasą i wędzonymi żeberkami. Zupa pachnie wędzonką

To co kocham
Brukselkowy bigos z białą kiełbasą 71

Brukselka to minikapustka, a jak kapusta to… bigos. Tak też powstał mój brukelkowy bigos, bo nie miałam innego pomysłu na wykorzystanie jej w kuchni. A

To co kocham