INDYK W SOSIE MUSZTARDOWYM SKŁADNIKI 500 gramów mięsa indyczego; puszka zielonego groszku (240 gramów); 1 cebula; Twoja ulubiona przyprawa do drobiu lub ich mix; 500 ml
Kuchnia TomkaKARKÓWKA Z DZIKA SKŁADNIKI 600 gramów karkówki z dzika; czerwone, wytrwane wino, np. Chianti; 2 ząbki czosnku; 1 duża szalotka; świeży majeranek; 1 duża czerwona cebula
Kuchnia TomkaPrzepis na pyszną zupę gulaszową. Sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe z kawałkami mięsa wołowego, papryki, pieczarek i ziemniaków. Czas przygotowania: 2 godziny Ilość porcji:
karolgotujeJesienny obiad w pełnej krasie. Mięso w sosie z grzybami i gnocchi ale mogą być oczywiście jakiekolwiek kluski, chociażby kopytka czy śląskie. Obiad wychodzi pyszny, syty
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepis na pyszne domowe kaszotto z kaszą gryczaną że świeżymi leśnymi grzybami i cukinią. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania: średnie
karolgotujeRozgrzewające, jesienne i wegańskie danie indyjskie pełne aromatów. Ten tagine z jackfruitem i śliwkami zawiera w sobie tyle smaków i zapachów, że od razu kojarzy się
FlymetothespoonZrazy z mięso mielonego w sosie to pyszne i trochę niecodzienne danie, które można podać na niedzielny obiad. Za sprawą kilku dodatków, które dodajemy z mięsa
e-PrzepisyKulinarne2 udka kurze dwie kolby ugotowanej kukurydzy lub jedna puszka 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 marchewka pół pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku
Gotowanie jest łatweKurczak z warzywami po tajsku w aksamitnym sosie curry to danie, które można podać na pyszny, nieco egzotyczny obiad. Robi się go szybko i nie wymaga
e-PrzepisyKulinarneBoeuf bourguignon z patelni Wołowina po burgundzku, to bardzo znane i lubiane danie, które zazwyczaj przygotowuje się w piekarniku. Ja zrobiłam dziś wersję z patelni i
Blog z ApetytemTzatziki to idealny sos do mięs z grilla. Przywędrował do nas z Grecji, ja tam właśnie go pokochałam i od tego czasu zawsze przygotowuję w domu
W mojej kuchniPierś z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z oliwkami tagine Pierś z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z oliwkami , czyli marokańskie tagine z kurczaka , to
Lekcje w kuchni