gulasz - 5976 przepisów (strona:151/399)

FORSZMAK LUBELSKI 134

Forszmak to jednogarnkowe danie z Lubelszczyzny przypominające gulasz. U mnie na Podkarpaciu był on zazwyczaj podawany w formie gęstej zupy gulaszowej. Jest to świetny sposób na pozbycie się zalegających resztek wędlin z lodówki, które pozostały nam ze świąt. Pamiętam, że swego czasu było to bardzo popularne danie na weselach. Forszmak to syte i pożywne danie, w którym oprócz mięsa znajdziemy

Kuchnia MagdaLeny
GULASZ CZERWONY WEGETARIAŃSKI 160

się marzył taki gulasz prawdziwy tylko oczywiście bez mięsa. Moja wersja vege jest wspaniała. Delikatny smak dzięki czerwonej soczewicy podsycony papryczką chilli. Wspaniały!!  Idealne dopełnienie do niedzielnego obiadu uwieńczyły kopytka i surówka z kapusty pekińskiej zaprawiana sosem balsamicznym. Będąc wegetarianką już pełną gębą doceniłam smak, wartości odżywcze soczewicy, gdzie wcześniej nawet się nią nie zainteresowałam. No ale już

pieprzny smaczek
Zupa gulaszowa. Przepis krok po kroku. 93

Zupa gulaszowa   Zupa gulaszowa. Składniki:     500 g mięsa wołowego na gulasz (np. udziec, pręga bez kości) 2 łyżki smalcu 100 g wędzonego boczku 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 marchewki 3 papryki kolorowe 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżka papryki słodkiej suszonej 4 liście laurowe

kuron.com.pl
Meksykański gulasz z indykiem 177

następnie całość przekładamy do garnka z mięsem. Dodajemy resztę przecieru pomidorowego, sos sojowy oraz sól. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Po upływie tego czasu do gulaszu dodajemy odsączoną ciecierzycę, fasolkę oraz kukurydzę. Podgrzewamy pod przykryciem kolejne 15 minut

Qchnia po prostu
PIKANTNY KUSKUS Z WARZYWAMI I KIEŁBASĄ W SOSIE POMIDOROWYM 229

Jesień to taki okres, kiedy zdecydowanie częściej sięgamy po dania rozgrzewające i jednogarnkowe. Sycące gulasze, aromatyczne leczo, ukochana fasolka po bretońsku czy też różnego rodzaju zapiekanki i dania duszone królują w naszych kuchniach. W mojej również! Zainspirowana współpracą z marką Balcerzak przygotowałam dla Was przepis na na przepyszne danie jednogarnkowe inspirowane moim ostatnim urlopem na Djerbie ( ale też planowanym wyjazdem

Ostra na Słodko
Schab duszony z warzywami i boczkiem 182

schab duszony: Schab W Sosie Pieczarkowym Schab W Sosie Cebulowym Schab Po Bałkańsku Schab Zapiekany Z Warzywami W Sosie Śmietanowo-Musztardowym Schab W Marchewkowym Sosie Schab Duszony Z Pieczarkami Gulasz Wieprzowy Z Kurkumą Artykuł Schab duszony z warzywami i boczkiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Placek po cygańsku 245

jest nawet smaczniejszy niż placek po węgiersku, może dlatego, że uwielbiam wszelkiego rodzaju sosy pomidorowe. Ponadto, dodatek mięsa mielonego sprawia, że robi się go o wiele krócej niż zwyczajowy gulasz do placków, gdyż nie trzeba czekać tak długo, aż mięso się udusi i będzie miękkie. [embed]https://youtu.be/r0UKcovFMpI[/embed] Składniki na placek po cygańsku (2 porcje): około 700 g ziemniaków

e-PrzepisyKulinarne
Strogonow, gulasz z indyka z dynią i warzywami 173

Dzień dobry :-) Dzisiaj przepis na jesienny, pikantny i rozgrzewający gulasz z indyka z dynią, papryką, pieczarkami i ogórkiem kiszonym. Wyszedł pyszny, aromatyczny, a dynia dodaje mu wyjątkowego smaku. Polecam z podanych składników wychodzi dość duża porcja, bo moi panowie tego typu dania uwielbiają i robię zawsze na dwa dni. W jeden jedzą solo, a na drugi dzień np. z plackami

kruche babeczki
Gulasz wołowy z ogórkami małosolnymi 98

Aromatyczny gulasz z dodatkiem ogórków małosolnych. Składniki 500 g wołowiny z udźca 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 ogórki małosolne 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka mąki 700 ml bulionu warzywnego mielony cynamon mielona czerwona papryka sól, pieprz Przygotowanie Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w dużą kostkę mięso, obrane i pokrojone w kostkę

R'n'G Kitchen
Papryka w sosie 110

Dziś papryka w sosie, która obok kiełbasy i fasoli gra jedną z głównych ról w daniu. Ziołowe, nieco na ostro i warzywne jednogarnkowe danie a la leczo, gulasz powstaje gdy nie ma pomysłu na obiad. Takiego dania produkuję zawsze całą masę, bo to łatwa, w miarę szybka i dość ekonomiczna warzywna potrawka. A ile jest na nią sposobów! Zależy

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki z dorsza w czerwonym bulionie z chorizo, ciecierzycą i papryką 131

danie! Surf & turf z hiszpańskim sznytem – polędwice z dorsza na mocno czerwonym, aromatycznym bulionie z pikantną kiełbasą chorizo, sycącą ciecierzycą i czerwoną papryką. Ani to zupa rybna, ani gulasz ale to połączenie smaków jest naprawdę pierwszorzędne. Nie dajcie się namawiać – przygotowanie takiego obiadu zajmie Wam nie dłużej niż 30 minut! Mrożone polędwice z dorsza trzeba odmrozić – najpierw spłukać

Karo in the Kitchen
Polędwiczki z dorsza w na czerwonym bulionie z chorizo, ciecierzycą i papryką 139

danie! Surf & turf z hiszpańskim sznytem – polędwice z dorsza na mocno czerwonym, aromatycznym bulionie z pikantną kiełbasą chorizo, sycącą ciecierzycą i czerwoną papryką. Ani to zupa rybna, ani gulasz ale to połączenie smaków jest naprawdę pierwszorzędne. Nie dajcie się namawiać – przygotowanie takiego obiadu zajmie Wam nie dłużej niż 30 minut! Mrożone polędwice z dorsza trzeba odmrozić – najpierw spłukać

Karo in the Kitchen
Żołądki drobiowe w sosie musztardowo-chrzanowym 278

odrobiną mąki lub śmietanki *** *** Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem lub zieloną pietruszką. Podajemy z kaszą, ziemniaczkami lub ryżem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: FLACZKI Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH PRZEPIS TUTAJ GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Boeuf Strogonow 108

Klasyka gatunku. Pożywne, syte, smaczne danie czyli gulasz z wołowiny z dodatkiem pieczarek oraz kiszonych ogórków. Boeuf Strogonow -nazwa pochodzi od połączenia słowa “wołowina” (smażona polędwica z sosem) i nazwiska rosyjskiego generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Zawsze wydawało mi się że to danie trudne i czasochłonne, tymczasem przygotowanie go zajęło mi zaledwie 1,50 h. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kentucky Burgoo 160

Burgoo jest amerykańskim daniem w rodzaju doprawionego gulaszu lub dania jednogarnkowego. Tradycyjne kentuchy burgoo robiono z przeróżnego mięsa - głównie z dziczyzny, wiewiórek, oposów, szopów i dzikich ptaków. Obecnie w typowym daniu mięsa te zastepuje się wieprzowiną, kurczakiem lub baraniną. Z dodatkiem warzyw i ziemniaków stanowi bogaty, syty i pełnowartościowy posiłek. Składniki (6 porcji) -100 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania