grzyby - 15226 przepisów (strona:523/1016)

Kurczak w sosie kurkowym 176

więc szybkie zakupy, kuchnia moja i obiad dla dwojga gotowy w 30 minut. Podałem z makaronikiem penne i wyszło naprawdę pycha. Śmiało możecie przetestować w tym przepisie także inne grzyby, sezon w pełni, kto zna się na nich to do lasu marsz. Składniki: - 500g filetu z kurczaka - 200g kurek - 330 ml śmietany - 1 cebula - łyżka masła  - odrobina oliwy

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Pieczarki w sosie sojowym, z ryzem 184

zrobiłam wg pomysłu Liski z  Whiteplate  (oczywiście z moimi modyfikacjami). Okazało się, ze świetnie nadaje się jako "coś na ząb" do pracy albo na kolację. Jeśli lubicie grzyby zróbcie, polecam! Pieczarki w sosie sojowym, z ryżem 250 g niewielkich pieczarek, większe powinny być przekrojone na pół 3 łyżki oliwy z oliwek 1 posiekany ząbek czosnku 1 mała

Dzieje kuchennej Wiewióry
3 pomysły na dania z kurkami w roli głównej 148

Choć według zapowiedzi grzybiarzy, w tym roku nie należy spodziewać się wysypu grzybów – wszystkiemu winna jest susza – to na straganach miejskich można znaleźć sporo kurek. Ten charakterystyczny, żółto-złocisty grzyb do najtańszych nie należy, ale dania z jego udziałem to już tradycja kuchni polskiej. Szukasz inspiracji na obiad z kurkami w roli głównej? Te 3 przepisy z pewnością Cię zainteresują

Kuchcik gotuje
Tarciuch z cukinią. Tarta cukiniowa 164

tartę. tarciuch Następnie na ciasto układamy podsmażoną cukinię. W celu ulepszenia smaku możemy dodać lekko zrumienioną cebulkę, czosnek, koperek oraz starty ser parmezan. Doskonałym dodatkiem są też pieczarki lub grzyby leśne. Odpowiednio przyprawiony tarciuch może być przepysznym daniem obiadowym.   Artykuł Tarciuch z cukinią. Tarta cukiniowa pochodzi z serwisu Sierotka Marysia w Kuchni

sierotka maRysia w kuchni
Wołowina z pieczarkami, w sosie ostrygowym ('oyster sauce') 103

Smaż 10 minut na średnim ogniu, mieszajac często i rozbijajac ewentualne grudki posklejanego mięsa. Cebula powinna być miękka.  Wmieszaj czosnek i imbir.  Posiekaj lub pokrój na plasterki grzyby. Dodaj do mięsa i smaż, aż będa ugotowane, większość wody odparuje, a mieszanka będzie znowu w miarę sucha. Wlej 200ml wody i zagotuj. Wkrusz kostkę i zmiejsz ogień. Wymieszaj

Lejdi of the house
Zupa z kurkami i warzywami 132

Zupa z kurkami i warzywami, z kilkoma plasterkami wędzonego boczku, zabielana słodką śmietanką. Pyszna i pożywna. Dla nas obowiązkowo ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Polecam również inne zupy z grzybami: “ Zupa grzybowa zabielana “, “ Zupa grzybowa z mrożonych borowików “. The post Zupa z kurkami i warzywami appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Pasztet z cukinii z pieczarkami 349

nieco poeksperymentować z różnymi warzywami. Oprócz wymienionych w przepisie warzyw dobrze sprawdzi się w pasztecie również korzeń selera i pietruszki. Pieczarki zaś na pewno mogą być zastąpione grzybami leśnymi np. prawdziwkami, podgrzybkami lub rydzami. Pasztet tak posmakował moim domownikom, że nawet zagorzały mięsożerca podczas obiadu nie domagał się mięsa. Pałaszował w milczeniu i to oznaczało, że mu smakowało. Pasztet dobrze

Kuchcik gotuje
Galicyjska kapusta z grochem i boczkiem – kuchnia podkarpacka 201

ponieważ mogłoby to mylić co do składników dania (mnie zmyliło), nieco ją doprecyzowałam. Pod przepisem przypominam inne sposoby na regionalną kapustę, między innymi tradycyjną kapustę z grochem, lasowiacką z grzybami, łemkowską z kminkiem i inne. Zapraszam :) Galicyjska kapusta z grochem i boczkiem - kuchnia podkarpacka Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 300 g grochu łuskanego 2 łyżki mąki pszennej 1 surowy ziemniak(...)Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA gdzie znajdują się przepisy na potrway z regiony w tym między innymi na kapustę: Kapusta z grochem Łemkowska kapusta duszona z kminkiem Kapusta z grzybami po lasowiacku Kapusta kiszona z kaszą jęczmienną Młoda kapusta "na słodko" Kapusta gospodyń z Nawsia Kapusta czerwona zasmażana Kapusta na żeberkach Kapusta lasowiacka z zasypką

Trzeci talerz
Poniedziałek: Kaczka l’Orange, czyli filety w sosie pomarańczowym 144

rzecz na świecie. Czas przygotowania : 10 minut Czas smażenia : 20 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 Jedenaście jest głównych składników kuchni francuskiej: cebula, czosnek, trufle, zioła prowansalskiej, pomidory, grzyby, sery, wołowina, mąka, jajka, masło i śmietana. Godziłoby się dodać jeszcze jeden: kaczkę, Filety l’Orange to klasyczne danie kuchni francuskiej, niezwykle łatwe do zrobienia, a przy

Niedzielny kucharz
Wołowina z grilla 170

rozmarynem, tymiankiem, kminem rzymskim, natką kolendry i pietruszki, estragonem, szałwią i miętą. Do marynat i potraw z mięsa wołowego możemy dodać czosnek, imbir, chili, cebulę, świeże i suszone grzyby leśne lub orientalne, pomidory i koncentraty pomidorowe. Źródła: [1] http://ucztaqulinarna.pl/media/gfx/uq/Wolowina_skladniki.pdf #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important

Cztery Fajery
Suszone śliwki 128

Suszarka do owoców, warzyw, grzybów i ziół to urządzenie, które powinno zagościć w kuchni każdego wielbiciela zdrowego żywienia. Czas wykonania: 1 h (+22-30 h suszenia) Ilość porcji: 2 litry / 500 g Składniki: 3 kg śliw Sposoby na zrobienie suszonych śliwek Użycie suszarki – Wystarczy umyte i wypestkowane owoce rozłożyć(...)uzależnienie od warunków pogodowych oraz długi czas suszenia, który może wynosić nawet kilka-kilkanaście dni. Tak długi czas suszenia w przypadku ziół czy grzybów nie jest uciążliwy, ale w przypadku owoców może powodować pojawianie się pleśni. Suszenie w piekarniku – sposób ten polega na rozłożeniu owoców na blaszce (najlepiej

KuchniaWeDwoje.pl
Piątek: Zdrowy Alfred, czyli pasta Alfredo inaczej 192

penne. Gotuj 8 minut. Odcedź. Krok 3 Rozgrzej 2 łyżki masła na patelni, posiekaj w plastry pieczarki, wrzuć na rozgrzaną patelnię, posól i smaż na dość mocnym ogniu, aż grzyby się zrumienią. Zdejm z patelni. Krok 4 Przełóż patelnię z powrotem na palnik, wyłóż na nią łyżkę masła i posiekane w plastry dwa ząbki czosnku. Smaż przez 2 minuty

Niedzielny kucharz
Faszerowane pieczarki 152

Przepis na faszerowane pieczarki znalazłam w starym zeszycie z różnymi przepisami. Grzyby tak przygotowane są doskonałą przekąska na domową imprezę. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Tosty z kurkami i serem feta 127

serem feta to pyszna i banalna jednocześnie propozycja z wykorzystaniem kurek, które uwielbiam. Myślę że ich łatwość i szybkość przygotowania oraz smak przypadną do gustu wszystkim fanom tych grzybów! Składniki: ulubione pieczywo - 3-4 kromki kurki - ok. 200g cebula - 1/2 niewielkiej czosnek - 1 ząbek, przeciśnięty masło - 2 łyżki olej - 1 łyżeczka natka pietruszki - garść, posiekanej sól, pieprz Do podania: feta(...)serem feta to pyszna i banalna jednocześnie propozycja z wykorzystaniem kurek, które uwielbiam. Myślę że ich łatwość i szybkość przygotowania oraz smak przypadną do gustu wszystkim fanom tych grzybów! [foodiepress] [hide] [/hide] Artykuł Tosty z kurkami i serem feta pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl