zaskakująco szybko. Mam też dla Was przepis na pyszny i szybki jesienny koktajl z wykorzystaniem jednego z zakupionych napojów. 1 porcja: napój migdałowy bez dodatku cukrów (200 ml) gruszka 2 klementynki szczypta cynamonu opcjonalnie pół łyżeczki miodu Owoce obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wraz z miodem, cynamonem i napojem migdałowym miksujemy na gładki koktajl. Podajemy od razu. Smacznego
Mienta blogocet z cukrem i solą. Całość mieszamy i gotujemy przez 3 minuty. Doprowadzamy do wrzątku i zalewamy papryki. Opcjonalnie pasteryzujemy przez 10 minut. Zapraszam również do podobnego przepisu na gruszki z pigwowcem japońskim . LINK
chefintheforestOwoce do deseru możecie modyfikować i wybrać takie jakie najbardziej lubicie. Ostrzegam tylko przed dodawaniem mandarynki, po upieczeniu robi się gorzka. OWOCE POD KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ Ulubione owoce, u mnie gruszka, kaki, brzoskwinie Dojrzały banan 3 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki płatków owsianych Cynamon/skórka pomarańczowa Owoce pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia, w którym będziemy zapiekać (u mnie mała
HealthyCreationswszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z kaszą bulgur i ogórkiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – sałatka z kozim serem – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Sałatka
nietylkopasta.pljabłkami Gęś pieczona z kaszą gryczaną i grzybami Gęś pieczona z ziemniakami Gęś z kaszą gryczaną i śliwkami wędzonym gołąbki z gęsi ze śliwkami Okrasa Pasztet z gęsi z gruszką Pasztet z gęsi z żurawiną pasztet z wątróbki gęsiej pierogi z gęsi z nutą pomarańczy pierś z gęsi Pierś z gęsi (podwędzana, „dojrzewająca”) Pierś gęsi duszona w cydrze Pierś gęsi
królestwo garówpyszne przepisy na ten długi weekend - możecie zatem wypróbować wszystkie :) Pieczona gęś nadziewana jabłkami z majerankiem KLIK! KLIK! Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną KLIK! KLIK! Pierś z gęsi pieczona na jabłkach KLIK! KLIK! Który przepis podoba Wam się najbardziej ? Dajcie znać w komentarzach :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku
Moje Kuchenne Rewelacjemasła klarowanego Owoce Cukier puder Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, a mleko nawet lekko podgrzane. Owoce myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. My użyliśmy śliwek i gruszki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Mleko, jajka i mąkę blendujemy. Przelewamy na patelnię. Układamy owoce. Zdejmujemy rączkę i wkładamy naczynie do piekarnika na 20 minut
CzarnawisienkaJeżeli chcecie mieć kolorowo na stole, przyjmując gości, szczerze zachęcam. Sałatka jest bardzo smaczna a stół udekorowany takimi przystawkami wygląda bardzo apetycznie:) Składniki 3 duże pomarańcze 3 banany 2 gruszki 5 plastrów wędzonej szynki sałata rzymska mini 1 szt 150 ml jogurtu naturalnego sok z 1 cytryny … Czytaj dalej Sałatka w pomarańczach
gotuj ze mnąprzed nami mgliste, chłodne poranki i co raz dłuższe wieczory… jak to mówię, nie ma tego złego…. dlatego posta piszę zagryzając najlepszą o tej porze roku soczystą gruszkę, której lepki sok spływa po moich dłoniach, a myśli co chwilę giną w nostalgicznych wspomnieniach minionych wakacji i beztroskiego dla nas czasu, zatem szybciutko zostawiam Was z prostym, sprawdzonym przepisem
Fitsweet.meTopinambur, znany również pod nazwą słonecznik bulwiasty, karczoch jerozolimski lub ziemna gruszka - całkiem zapomniane warzywo wraca do łask. Niegdyś traktowany głównie jako jedzenie dla ubogich, dziś uchodzi za warzywo eksluzywne. Tylko się cieszyć, bo to prawdziwa skarbnica witamin i minerałów. Jest uniwersalny, można go piec, gotować oraz spożywać na surowo. Piekłam już topinambur, był całkiem smaczny, ale najbardziej smakował
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!bure dni. Na blogu mam kilka przepisów na zupę dyniową, ale ten jest z nich najmniej skomplikowany. Lubię coś pochrupać do zupy-krem, dlatego przygotowałam do niej grzanki z gruszką, jarmużem i gorgonzolą. Dzięki nim zupa przestaje być taka banalna i jest oczywiście bardziej sycąca. ➤ Kliknij - Przepis na prostą zupę dyniową z grzankami Czwartek - Placki z łodygi brokuła
Chilli Czosnek i Oliwadobre), marchewka, ragout z jelenia, do niego sos demi glace z daktylami (tak, dziczyzna lubi się ze słodkimi nutami owocowymi). V. Kaczka gotowana w niskiej temperaturze, następnie lekko podwędzona; gruszka marynowana w szafranie, z dodatkiem anyżu i goździków; figi karmelizowane w cukrze, flambirowane w whisky, likier kawowy z wędzoną solą, żel z cebulki; szparagi. Wspaniała kombinacja smaków, łacząca się
królestwo garówWTOREK - FAZA I śniadanie dyniowa owsianka (1 szklanka puree z dynii+1 szklanka płatków owsianych+2,5 szkanki wody+2 łyżeczki ksylitolu+cynamon) - 2 porcje II śniadanie gruszka obiad kotleciki z indyka (120 g porcja) +surówka+pieczone bataty+jabłko lub filet kurczaka ugotowany na parze (120 porcja - przepis tutaj ) +por z papryką ( przepis tutaj ) +kasza gryczana podwieczorek jabłko kolacja
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zapiekają i świetnie pasują do mąki żytniej. Do tego zestawu doskonale się komponują pestki słonecznika, które na wierzchu delikatnie się przypiekają. Myślę, że zamiast śliwek można użyć na przykład gruszek. Przepis jest łatwy i przyjemny, wyjdzie absolutnie każdemu. Składniki na 8 porcji : 100g szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 5 jajek 4 łyżki oleju rzepakowego 80g (4 łyżki) ksylitolu (albo zwykłego cukru
Dietolog