zjeść też samą, o ile nie dodacie dużej ilości chilli, bo pali. Mam ewidentną słabość do mango. Najbardziej lubię twarde i nie przejrzałe owoce, w towarzystwie twardych jabłka i gruszki w salsie według tego przepisu . Tym razem jednak przegapiłam moment i moje mango trochę za bardzo dojrzało. Dlatego postanowiłam połączyć go z pikantną papryczką chilli i kolendrą. Powstała zupełnie nowa
Dietologdeserów, to zapraszam po mój prosty przepis. Domowa konfitura z żurawiny świeżej lub mrożonej zamknięta w słoiku na zimę... Do konfitury dodaję czasem również inne owoce. Najchętniej sięgam po gruszki oraz jabłka. Zdarzyło mi się też żurawinę gotować nawet z pigwą. W moim przepisie jest sporo cukru. Szykując tę konfiturę od lat opieram się na recepturze Pani Monatowej, która zawsze
AniaGotuje.pltarasie jesiennym? Mamy dla Was coś odpowiedniego. Schab w sosie pieczarkowym. Ta potrawa zadowoli smakoszy mięsa. Warto do niej podać lampkę wina. Na koniec jesienny deser z jabłkiem czy gruszką jako motywem przewodnim, i mamy przepis na doskonałe spotkanie kulinarne. Październikowe urodziny, imieniny czy rocznicę ślubu można świętować w ten właśnie sposób. Zachęcamy i zapraszamy do ucztowania na tle wielokolorowego
KulinarneImpresje.plkremowym serkiem do smarowania), szynki prosicutto i rukoli. A oto inne smakowite pomysły na to, z czym podać włoską piadinę: sos pomidorowy, mozzarella, salami, rukola kremowy kozi serek, plasterki gruszki, szpinak, miód kremowy kozi serek, grillowana lub pieczona papryka/cukinia, bazylia ser stracchino, mortadela, rukola, starty parmezan bresaola, rukola, wiórki parmezanu, odrobina soku z cytryny gotowana szynka, mozarella i pieczarki kremowy
Chilli Czosnek i Oliwapysznie. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – kurczak z batatami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Sałatka z burakiem i jabłkiem Ilość
nietylkopasta.plJesień już w pełni! Za co ją lubicie? Ja uwielbiam ją przede wszystkim za cudowne warzywa i owoce. Uwielbiam dynie, kapustę, jabłka, gruszki i śliwki, a tych o tej porze roku nie brakuje Na jesienne chłodne dni świetnie sprawdzi się rozgrzewający krem z pieczonej dyni i papryki. Pyszny, aromatyczny, o cudownym kolorze, … no cóż mogłabym wyliczać tak długo. Najlepiej
PatiGotujepigwowiec będzie do herbaty to zdecydowanie można dodać mniej cukru, ale do konfitury trzeba już więcej, bo będzie zbyt cierpka. Pigwowca w przetworach można połączyć również z jabłkami lub gruszkami. Uwielbiam smak konfitury z pigwowca i ten cudowny zapach podczas jej przygotowania. Ciekawa jestem, czy znacie ten owoc i w jaki sposób z niego korzystacie? Ilość porcji: 4 słoiki
Kuchcik gotujepiekarnika bez cukru Konfitura z aronii i śliwek Konfitura pomarańczowa z imbirem i goździkami Konfitura pomarańczowa z kardamonem Konfitura cytrynowa z cynamonem Konfitura gruszkowo-pomarańczowa Konfitura z jarzębiny z gruszkami Mus śliwkowy Dżem dyniowy z pomarańczami Konfitura gruszkowa z nutka wanilii Konfitura ze śliwek i fig Czas przygotowania: 120 minut + czas oczekiwania Składniki: 1000 g dojrzałych śliwek węgierek
Kulinarne przygody Gatitysera koziego Po zupie, muffinkach, curry nadszedł czas na sałatkę. Z jakiegoś powodu sięgam głównie po dynię piżmową. To ta długa o jasno-pomarańczowej skórce, w ksztacie przypominająca ogromną gruszkę. Dla mnie standardowa dynia jest zbyt słodka. Przynajmniej wydawała mi się zawsze za słodka do potraw, które przygotowywałam. Myślę, iż w cieście by się sprawdziła i pewnie
mecookslubią do takiego wieczoru dodatek słodkości, a takie osoby znam OWOCE, koniecznie świeże, kształtne Tu pasują i zazwyczaj najczęściej podaję bezpestkowe winogrona, ciemne lub/i jasne, pasuje także posiekany melon, gruszki, śliwki – super pasują do pleśniowych serów, morele, w sezonie truskawki, maliny, agrest, porzeczki, szczególnie te czerwone i białe. WARZYWA ŚWIEŻE I MARYNOWANE Najbardziej znanym dodatkiem takich warzyw są pomidorki koktajlowe
Zasmakuj Kuchniświeżość. Można je też zabrać do pracy lub do szkoły. To sprawdzony przepis na ciasto maślankowe, które polecam wzbogacić o dodatek owoców, dżemu lub syropu. Kilka plasterków jabłka lub gruszki wyłożone na ciasto przed kruszonką wzbogaci smak maślankowca
AniaGotuje.plDziś znowu słodka propozycja. Jest to crumble z jabłkami, gruszkami i borówkami. Kruszonka wzbogacona płatkami orkiszowymi i cukrem palmowym. Cukier palmowy daje fajny posmak i zapach. A gdzie kupić cukier palmowy ? Możecie go kupić oczywiście w Kuchnie Świata . Crumble jabłkowo-gruszkowo-borówkowe Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnioficjalnie wkrada się chłodem pod płaszcz i prowokuje do wyjęcia z szafy wszystkich grubych swetrów. Lubię ją, tą jesień :) jest przytulna, a przy okazji hojna - dynie, owoce lasu, śliwki, gruszki, jabłka... Tyle do przerobienia! :) Dziś rozgrzewające curry na śniadanie, bo dłonie zimne, a niedziela leniwa. Bez glutenu, bez laktozy, wegańskie! Składniki: 500g dyni / 150 g ziemniaków / 100g pieczarek 2 ząbki
Spektrum Smaku