Składniki: 1 średnia gruszka 1 serek wiejski light 40 g mąki owisanej 20 g odzywki białkowej 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu szczypta proszku do pieczenia Przygotowanie: Gruszkę wydrążyć i pokroić … Czytaj dalej Racuszki z gruszką
czarrna od kuchnidrink świetnie smakuje zarówno w wersji bezalkoholowej, jak i z dodatkiem rumu lub czystej wódki. Jeśli jesteś zwolennikiem napojów z procentami, to możesz dodać około 200 ml alkoholu. 2 gruszki pokrojone w plasterki 1 cytryna pokrojona na plasterki, sok z 1 cytryny 2 łyżki cukru lub do smaku 5 goździków 2 strąki kardamonu 500 ml soku(...)ciemnych winogronowego lub pół szklanki melasy z winogron, jest dostępna w TureckiSklep.pl 500 ml wody gazowanej lód opcjonalnie nasiona granatu (świeże lub suszone) do dekoracji 1. Gruszki i cytrynę umyj i pokrój na plasterki. W dzbanku umieść plasterki gruszek i cytryny, cukier, sok z cytryny, goździki i kardamon i odstaw na minimum godzinę do lodówki. 2. Dodaj
Cztery FajerySAŁATKA Z GRILLOWANYMI GRUSZKAMI, RUKOLĄ I SEREM PLEŚNIOWYM to idealna... Artykuł SAŁATKA Z GRILLOWANYMI GRUSZKAMI, RUKOLĄ I SEREM PLEŚNIOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEPyszna i prosta sałatka z wędzonym serem i gruszką, która skradnie serca domowników. Składniki: rukola 1 opakowanie oscypek mały 2 szt. gruszki słodkie 2 szt. pomidory suszone tak 1/2 słoiczka kilka orzechów włoskich Sposób przygotowania: Układać warstwami: rukola gruszka pomidory ser orzechy polać oliwą z pomidorów W wersji słodszej do oliwy dodać łyżeczkę miodu i dwie łyżki soku z cytryny
Wasze PrzepisyHealthy Creations Course: Przepisy Porcje 4 Porcje Składniki 2 czerwone papryki Ugotowany ryż (około 7-8 łyżek) Łyżka bryndzy 80 g sera feta 50 g twarogu Parmezan Pół gruszki Pieprz, tymianek Wykonanie Papryki przekroić w poprzek na połówki i usunąć gniazdo nasienne Twaróg rozgnieść widelcem i połączyć z bryndzą i fetą Sery połączyć z ryżem, dodać pokrojoną w drobną kostkę(...)gruszkę, doprawić tymiankiem i pieprzem Farszem wypełnić połówki papryk, wierzch posypać parmezanem Zapiekać papryki około 30 minut {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Faszerowana papryka","image":["https:\/\/healthycreations.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/12\/IMG_20201203_190731_718.jpg","https:\/\/healthycreations.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/12\/IMG_20201203_190731_718-500x500.jpg","https:\/\/healthycreations.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/12\/IMG_20201203_190731_718-500x375.jpg","https:\/\/healthycreations.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/12\/IMG_20201203_190731_718-480x270.jpg"],"description":"","keywords":[],"author":{"@type":"Person","name
Healthycreations.plrukoli (ok 1/3 lub 1/2 opakowania) 2 pomidory 100 g szynki hiszpańskiej (lub innej dojrzewającej) 100 g sera sałatkowego typu feta 3 łyżki orzechów włoskich + łyżka miodu 1 mała gruszka Dressing: 5 łyżek oliwy 3 łyżki octu winnego 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu zioła prowansalskie Sposób wykonania: 1. Rukolę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. 2. Szybkę obsmażyć na patelni(...)lekko rozdrobnić na mniejsze kawałki. 3. Pomidory umyć, pokroić w półplasterki. Ser pokroić w kostkę, Gruszkę obrać i pokroić w kawałki. 4. Składniki dressingu wymieszać. 5. Orzechy i miód umieścić w garnuszku, podgrzać aż miód rozpuści się i wymieszać. 6. Na półmisku ułożyć: rukolę, pomidorki, szynkę, fetę, orzechy z miodem, gruszkę i całość przed podaniem polać dressingiem. Smacznego
Kuchnia domowa Anidodatkiem typowej zieleniny. Ważne jest, aby nie przesadzić tutaj z ilością szpinaku. Ma tylko podkreślać smak, a nie go dominować. Poweekendowe naładowanie organizmu witaminami. Bardzo polecam. Składniki: 2 dojrzałe gruszki 2 jabłka 2 garści świeżego szpinaku sok z połowy cytryny szklanka wody mineralnej niegazowanej 4 kostki lodu (przepis na 2 porcje) Gruszki i jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych(...)kroimy na mniejsze kawałki. Szpinak myjemy. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy około minuty. Gotowe. Artykuł Koktajl szpinak gruszka jabłko pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyfazę. W sumie trzeba się tylko cieszyć, płatki owsiane są baaardzo zdrowe. Róbcie i Wy, na zdrowie. Składniki: 1 szklanka mleka 5 łyżek płatków owsianych 1 gruszka 1 łyżka rodzynek parę ziaren pestek dyni szczypta cynamonu (przepis na 1 porcję) Mleko wlewamy do garnka, dodajemy do niego płatki, startą na grubych oczkach gruszkę i cynamon. Całość gotujemy około 10 minut(...)połowie gotowania dodajemy rodzynki. Pamiętajcie o częstym mieszaniu płatków. Gotową owsiankę przekładamy do miski, posypujemy pestkami dyni. Artykuł Owsianka z gruszkami i rodzynkami pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyPyszna. Nie pamiętam z czym ją zajadaliśmy, bo zdjęcie mi już zalega od paru tygodni. Pamiętam natomiast, że była pyszna. Na zdrowie. Składniki: 2 duże marchewki 1 gruszka 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Marchewki i gruszki obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Dodajemy do nich resztę składników. Mieszamy i wkładamy do lodówki. Artykuł(...)Surówka z marchewki i gruszki pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovynatomiast w domu daktyle, które skutecznie zastąpiły suszone winogrona. Nie pamiętam już z czym jedliśmy tę surówkę, ale znając życie z jakimś pieczonym mięsem. Składniki: 1 średni seler 1 gruszka 6 suszonych daktyli 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na największych oczkach, wrzucamy do miski(...)Gruszki myjemy, wycinamy z nich gniazda nasienne, ścieramy na tych samych oczkach, dorzucamy do selera. Pokrojone w paski daktyle dodajemy do selera, a także jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Artykuł Surówka z selera, gruszki i daktyli pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyświecie kompot z suszu. Cukru nie dodałam wcale, owoce były bardzo słodkie. Jeżeli dla Was jest jednak za mało słodki, dodajcie odrobinę miodu. Dziękuję za uwagę :D. Ps. Gruszek dodałam więcej niż polecała teściowa, ale tylko dlatego, że miałam ich nadmiar (myślę, że to jednak nie wpłynęło jakoś bardzo na smak kompotu, nadal smakuje idealnie). Jakby ktoś pytał, w oryginale(...)było 5 sztuk gruszek. Składniki: 3 litry wody 250 g suszonych jabłek 200 g suszonych gruszek 350 g suszonych śliwek 2 goździki miód (opcjonalnie) Owoce bardzo dokładnie przepłukujemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy do nich goździki i gotujemy około 30 minut. Kompot odcedzamy, schładzamy i dopiero wtedy ewentualnie dosładzamy. Artykuł Kompot z suszu pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyJesienna owsianka z puree dyniowym, mango, malinami i gruszką. Zrobiłam ją na mleku migdałowym, ale można wykorzystać każde inne mleko roślinne lub zwierzęce. Polecam też taką owsiankę do pracy na wynos. 300 g płatków owsianych malinowych 2 łyżki puree dyniowe 1/4 mango 350 ml mleczka migdałowego 1/2 szklanka malin 3 łyżki migdałów(...)gruszka olej kokosowy Dynie ugotowałam wcześniej. Do garnka wsypuję płatki, wlewam mleko migdałowe i gotuję na wolnym ogniu dwie minuty. Dodaję puree z dyni i połowę puree z mango. Maliny miksuję blenderem. Przekładam do miski, dodaję owsiankę. Gruszkę kroję na pół, wydrążam środek i przesmażam na oleju. Układam na owsiance, wypełniam ją pokrojonym mango, orzechami
wesoła kuchniaSzybkie, proste i bardzo smaczne kruche ciasto z musem malinowo-gruszkowym. Trochę miałam malin, słodkie miękkie gruszki i szybko wpadł do głowy pomysł na ciasto. Beza dopełniła całości:) Kruche ciasto najlepiej zawsze robić trochę wcześniej i go zamrozić. Ścieram potem na tarce jarzynowej i spód czy wierzch wychodzi bardzo kruchy. Zagniatam z dwóch rodzajów tłuszczy, smalcu, masła lub margaryny. Jeżeli(...)mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 125 g masła lub margaryny 125 g smalcu Mus owocowy 500-700g świeżych malin 4 dojrzałe gruszki 1/2 szklanki cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Beza 5 białek 250 g drobnego cukru Z podanych składników zagnieść ciasto. Gdyby było zbyt suche dodać 1-2 łyżki śmietany. Zawinąć w folię spożywczą
gotuj ze mnąGruszki w occie to mój ulubiony przepis na przetwory z gruszkami. Są bardzo proste w przygotowaniu i można je zajadać zimą na wiele sposobów. Gorąco polecam spróbować. - bez pasteryzacji - idealna słodko octowa zalewa - gruszki z nutą goździków i cynamonu - dokładny opis wykonania krok po kroku
AniaGotuje.pl