grillowane piersi - 1105 przepisów (strona:48/74)

Grillowany kurczak pod serową kołderką 158

sera sól pieprz Piersi z kurczaka podzielić na kotlety. Każdy z nich skropić lekko sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć kurczaka na tacy aluminiowej na grilla  lub na patelni grillowej, a następnie zrumienić z jednej strony, obrócić i zrumienić na drugiej stronie. Na koniec każdy kotlet posypać startym serem i przykryć folią aluminiową. Grillować do rozpuszczenia się

O kuchni z uczuciem
Spaghetti aglio olio z kurczakiem grillowanym w nowej odsłonie 231

potrzeba? -pomidorki cherry -pierś z kurczaka pokrojona w kostkę -bazylia drobno posiekana -parmezan starty łyżka -oliwa 4 łyżki -sok z połowy tangelo -ząbek czosnku zgnieciony -sól, pieprz -papryka czerwona słodka -pełnoziarnisty makaron spaghetti Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oliwy na ząb. Mięso wyrabiamy w marynacie z łyżki oliwy z pieprzem, solą, papryką i grillujemy. Pomidorki kroimy na połówki

BaRepas
Piersi z suszonymi pomidorami w prosciutto 205

jest słona). Owinąć piersi i włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu posmarować szynkę niewielką ilością oleju. Do naczynia żaroodpornego wlać 3-4 łyżki oleju, włożyć do nagrzanego piekarnika do podgrzania. Naczynie wyjąć i włożyć piersi.około 25-30 minut w 200 stopniach. 10 minut przed wyjęciem dodać kilka przekrojonych pomidorków koktajlowych i włączyć funkcję grillowania

Ala piecze i gotuje
Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym 208

łyżeczka oleju sezamowegoPrzygotowanie:Pierś z kurczaka przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce.Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Po upływie czasu marynowania na rozgrzaną patelnie grillową skropioną olejem sezamowym przerzucamy kurczaka. Marchewkę i seler kroimy według uznania. Wrzucamy również na patelnię i "grillujemy".Indyk teriyaki z grillowaną

Czarnawisienka
Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i szpinakiem, czyli co zjeść gdy znudzi nam się kurczak 217

Pierś z kurczaka, czyli powszechnie lubiane i popularne wśród osób aktywnych fizycznie mięsko. Podana wraz ryżem i warzywami to już pewnego rodzaju "klasyk" dla sportowców. Jednak nie ukrywajmy, że mimo wielu pysznych sposobów, na które można ją przygotować- kiedyś w końcu się nudzi. Pojawia się wówczas dylemat co w takim razie zjeść? Indyka! Mięso z indyka nie cieszy się(...)idealne w diecie podczas intensywnego wysiłku fizycznego Jak przyrządzić indyka? Indycze mięso daje ogromne pole do popisu. Przyrządza się je łatwo i szybko. Można je smażyć, piec czy też grillować. Należy tylko uważać, aby nie doprowadzić mięsa do przesuszenia podczas zbyt długiej obróbki termicznej, do której nie jest ono polecane. Należy więc zrezygnować z gotowania zup i duszenia

peanutbuttermonster
Grillowany kurczak po tajsku 239

Coraz częściej pogoda zachęca do tego, aby rozpalić grilla;) My już mamy za sobą pierwszego grilla w tym roku! Przygotowałam kurczaka w bardzo smacznej, pikantno - kwaśnej

Z miłości do słodkości
Lizaki z kurczaka na ostro 204

Dziś mam dla was przepis na pyszne "lizaki" z kurczaka na ostro . Pomysł na tak przygotowane mięso podpatrzyłam u Donny Hay, popularnej, australijskiej kucharki. Danie jest

Codzienne Gotowanie
SZASZŁYKI DROBIOWE Z WARZYWAMI 202

szaszłyków. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Wymieszać z marynatą i odstawić na 3-4 godziny. Pieczarki pokroić na 4 części (na pół i każdą połówkę jeszcze raz na pół), papryki i cebulę pokroić w większą kostkę, a cukinię w plasterki. Na patyczki do szaszłyków nakłuwać na zmianę raz mięso raz warzywo. Tak przygotowane szaszłyki grillować na grillu, na patelni

Zrób to smacznie
Sałatka z kalerosse™ i mango 127

gotować, grillować, dusić, smażyć... Do wyboru, do koloru, czyli jak kto lubi. Mnie od razu przypadło do gustu, że względu na swój lekko orzechowy posmak. Najbardziej smakuje mi, po krótkiej obróbce termicznej, czyli albo blanszowane, albo krótko smażone. Dziś zapraszam na szybką sałatkę z mango, natomiast jeśli jesteście mięsożerni, dorzućcie do niej pokrojona w paski pierś kurczaka

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka warzywna z naturalnym ryżem grillowanym kurczakiem z sosem porzeczkowym. 147

Święta, święta i po świętach. Jak to niesamowicie szybko zleciało. Przez aurę za oknem i perspektywę poświątecznego tygodnia, spędzonego od 8 do 23 w pracy, nie

BaRepas
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 165

pierś kurczaka (ok. 500 g) WYKONANIE Filet kurczaka opłukać , osuszyc  i usuąć  błonki.Przelożyc  do miski, dodajac miód, oliwę, sól, świeżo mielony pieprz, słodką czerwoną paprykę,kurkumę i czosnek. Wszystko razem dokładnie wymieszać, przykryć i odstawic w zimne miejsce na około 20 minut.Rozgrzać patelnię grillową i ułożyć  filety, wcześniej smarując je dodatkową oliwą. Grillować przez

w mojej kuchni
KANAPKA Z KURCZAKIEM – WIEDŹMIN – kurczak marynowany w piwie stout 245

piwo – wtedy musicie spróbować marynaty przed dodaniem miodu, żeby nie wyszło zbyt słodkie). Ostrzegamy również, iż marynata nie będzie wyglądała zbyt apetycznie Do gotowej mieszaniny wrzucamy oczyszczone z błonek piersi kurczaka i wstawiamy całość do lodówki na co najmniej 3h. 2. SOS (2 min) Łączymy ze sobą majonez, odrobinę soku z cytryny, drobno posiekaną natkę pietruszki oraz szczyptę soli. Odstawiamy(...)dymić), potrząsamy patelnią, a następnie przykrywamy pokrywką, zmniejszamy gaz do minimum, dusimy 1 min, a następnie wyłączamy palnik. Odkrywamy kurczaka, ściągamy go z patelni i przenosimy na talerz. 5 . GRILLOWANIE PIECZAREK I CHLEBA (4 min) Na tej samej patelni szybko grillujemy na największej mocy pokrojone w grube plastry pieczarki (ok. 1 min z każdej strony), a pod koniec opruszamy

Nerds Kitchen
Sałatka z jarmużem, dynią i kozim serem 208

oleju. Pierś z kurczaka kroimy na podobne paski, następnie nacieramy oliwą, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Tak przygotowanego kurczaka smażymy na patelni grillowej z obu stron. Myjemy i osuszamy warzywa. Jarmuż rozrywamy w palcach na mniejsze cząstki i układamy na półmisku. Pomidorki suszone, paprykę i kozi ser kroimy w paski i układamy na jarmużu. Układamy grillowaną dynię

Bon Appetit Małgorzaty
Szaszłyki z kurczakiem słodko-pikantnym 232

wymieszać. Pierś kurczaka pokroić w duża kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać i pokroić w ćwiartki, każdą ćwiartkę podzielić na pół. Na patyczki do szaszłyków nadziewać kurczaka, cebulę i paprykę. Gotowe szaszłyczki grillować ze wszystkich

Monia miesza i gotuje
Grillowane szaszłyki z ananasem 127

Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na kawałki ok. 3 / 3 cm, wkładamy do miski i przyprawiamy, łyżeczką vegety, ½ łyżeczki soli, 1 łyżeczką słodkiej papryki i ½ łyżeczki ostrej. Dodajemy do całości ½ soku z puszki z ananasami i łyżkę oleju. Całość mieszamy. Przykrywamy folią i pozostawiamy na noc w lodówce.  Następnego dnia na patyki nadziewamy naprzemiennie mięso, ananasy i grillujemy. Można

Smaki Ewy
Grillowane warzywa – jakie warzywa grillujemy? 203

Grill to nie tylko miejsce na którym możemy przygotowywać potrawy mięsne. Świetnie smakują również grillowane ryby i warzywa. Tak, to właśnie grillowane warzywa będą świetnym dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka fajita z kurczakiem i warzywami 133

grillowanego kurczaka. Mięso jest soczyste i bardzo smacznie doprawione. Podane ze świeżymi warzywami stanowi pyszne danie. Sałatka fajita Składniki: na 4 porcje Marynata 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki świeżej kolendry 1 czosnek solo, mały 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka suszonych płatków chili ½ łyżeczki młotkowanego kminu rzymskiego 1 łyżeczka soli 500 g piersi z kurczaka

codojedzenia
Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej 165

piersi kurczaka sól, pieprz Marynata: 250 ml jogurtu greckiego 1/2 szkl. soku pomarańczowego 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 3 łyżki miodu 1/2 – 1 papryczka chili, drobno pokrojona (ilość w zależności od upodobań) 1 łyżeczka tymianku Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, dzielimy na porcje (będziemy grillować, więc

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania