soli i szczyptą pieprzu. Gdy warzywa przestygną dodaj je do mięsa, wrzuć pokrojone suszone pomidory, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj przy pomocy dłoni Formuj kotleciki i grilluj na rozgrzanej patelni grillowej lub teflonowej z obu stron przez około 5 minut (w zależności od wielkości) Składniki na 2 porcje 200 g mięsa z piersi indyka bez skóry
Eat me! Fit me!obiad co? Może rolada z polędwiczki, nadziana czosnkiem niedźwiedzim, strąkami cukrowego groszku, serem i suszonymi pomidorami? Polędwiczka wieprzowa to delikatne i soczyste mięso, które świetnie nadaje się do grillowania, pieczenia, smażenia. Lubię, gdy mięso po upieczeniu jest soczyste, aromatyczne. Rolada z niej p yszna jest na ciepło (np. polana sosem, podawana z ziemniaczkami lub selerowym pure), a po wystygnięciu świetnie
Obiad gotowymuffinki, ciasteczka, czekoladowe ciasta, sernik. Ja na tę okazję przygotowałam kilka dań wytrawnych: tarta wytrawna z warzywami (cukinią, pomidorkami, serem feta) mini ptysie z serkiem łososiowym roladki z grillowanej cukinii nadziewane ziołowym twarożkiem domowy żytni chleb z fasolowym "smalczykiem" oraz ogórkiem małosolnym Wśród słodkich propozycji znalazły się: tarta z pieczonym jogurtem i owocami muffinki z jagodami kruche rogaliki
Obiad gotowyszaszłyki z kurczaka – z przepisu od mojej wspaniałej Iwonki:) Ktoś powie, że szaszłyki jak szaszłyki, ale w życiu nie wpadłabym, żeby grillować marynowane pieczarki – a jednak można:) Czas wykonania: 30 min (+ 1-2 h oczekiwania) Ilość porcji: 4 sztuki Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 papryka czerwona
KuchniaWeDwoje.plbył na Chorwacji i innym państwie półwyspu bałkańskiego na pewno zakochał się w grillowanych kalmarów. Ja ja uwielbiam. Dlatego kiedy miałam ostatnio okazję kupić je w jednym ze sklepów nie wahałam się ani minuty. W domu przygotowałam pyszną kolacje, wspomnienie chorwackiego urlopu. Zapraszam. Inspiracje i instrukcje znalazłam u Chillibite. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniknabierze kremowej konsystencji i wchłonie całą wodę, około 12 do 15 minut. A ja po 7 minutach gotowania ryżu dodałam mrożone warzywa tj.brokuł i marchewka. Ryż podałam z grillowanym kurczakiem w ostrej marynacie. # Zaryżykuj # UncleBens # wyzwanie # ryż # konkurs
Życie zaczyna się w kuchnirybę i smażymy na złoty kolor z obu stron. Odsączamy na papierze. Warzywa odmrażamy. Odlewamy wodę. Polewamy olejem smakowym i oprószamy kucharkiem. Mieszamy i umieszczamy na rozgrzanej patelni grillowej. Grillujemy, aż warzywa będą chrupkie. Na gotowe warzywa układamy kawałki ryby
Kuchnia PaulettesSałatka z mango, serem feta i grillowaną piersią z kurczaka to pomysł na szybką do przygotowania i bardzo smaczną przekąskę na słono. Pierś zamarynowana w sosie sojowym i słodkim chili będzie świetnie smakować :) Sałatka idealna na drugie śniadanie lub jako posiłek do pracy. Składniki na 2 porcje: 1/2 główki sałaty, np. masłowej 1 pierś z kurczaka połowa dojrzałego
Ugotowaćsmażenia) koszt to ok. 5 zł 15 gr Składniki: chleb 4 kromki ser żółty 4 plastry masło i oliwa papryka 1 sztuka Wykonanie: Paprykę kroimy na ćwiartki i grillujemy w 250 stopniach ok. 15 minut. Po wyciągnięciu przekładamy ją na folię aluminiową, zawijamy i odkładamy na ok. 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy z papryki skórkę. Jedną kromkę chleba smarujemy
rabarbarowoszklance wrzącej wodzie dodajemy szczyptę soli i przykrywamy, nie mieszamy, gotujemy o 10 min, do momentu kiedy kasza wchłonie wodę 2. Cukinię kroimy w pół plasterki i grillujemy z obydwu stron na złoto, lekko solimy i doprawiamy pieprzem 3. Cebulę siekamy w kosteczkę, szklimy ją na 1 łyżce oliwy, dodajemy posiekane suszone morele, doprawiamy podprażonym na suchej patelni kuminem, mieszamy
Słodki Kompromispostaci podaje się do dań, tak jak w Polsce pure ziemniaczane. Po wystudzeniu polenta staje się twarda, można ją schłodzić w formie, wyjąć, pokroić i usmażyć na patelni lub grillować w kawałkach. Można również wymieszać polentę z dodatkami i uformować z niej kluseczki . Polentę można potraktować jako bazę do przeróżnych dań, gdyż przy odrobinie fantazji mogą z niej powstać
Słodki Kompromisrozkręca, na kwiaty tego letniego warzywa zawsze się spóźniam, jednak "owoce" często goszczą w moim menu. To jedno z moich ulubionych wakacyjnych warzyw, można je przyrządzać na wiele sposobów, grillować, faszerować, dusić, smażyć oraz dzięki temu, że sezon trwa na do jesieni, dorzucać do leczo. Ja połączyłam trzy letnie przysmaki, cukinie, pomidory i bób, w efekcie powstało pyszne danie wegetariańskie
Słodki Kompromisplastry o grubości ok 3-4 mm, bakłażany solimy o odkładamy na sicie, żeby pozbyć się goryczki, następnie osuszamy ręcznikiem papierowym, w plastry kroimy również mozzarellę 2. Plastry bakłażana grillujemy na suchej patelni 3. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni 4. Sos - cebule i czosnek siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie, kiedy zmięknie dolewamy passatę, doprawiamy papryką, solą, pieprzem, brązowym cukrem
Słodki Kompromismielone wymieszać z przyprawą, wodą i odrobiną oleju. Patyczki do szaszłyków przyciąć. Rękami formować szaszłyki i nabijać na patyczek. Smażymy z każdej strony na średnim ogniu na patelni do grillowania. Smacznego
Magia jedzenia.