grillowa - 500 przepisów (strona:24/34)

Zapiekane roladki z grillowanego bakłażana z mielonym mięsem i serem. Walentynki moim okiem. 221

pokroić wzdłuż w plastry o grubości około 1-1,5 cm. Lekko posolić i odstawić na kilkanaście minut. Po tym czasie papierowym ręcznikiem osuszyć każdy plaster i zgrillować na grillowej patelni, przesmarowanej lekko olejem. Odstawić do przestudzenia. Bułkę namoczyć, najlepiej w mleku. Odcisnąć i dodać do mięsa wraz z jajkiem i przyprawami. Masę mięsną dobrze wyrobić. Na zgrillowane plastry bakłażana

Codzienna kuchnia niecodzienna
Burger z łososia. 253

cytryny i kolendrą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy 6 burgerów. Odtaczamy je w mące i odkładamy na talerz, który wstawiamy do lodówki na 30 minut. Na patelnię grillową wlewamy niewielką ilość oliwy, dosłanie kilka kropli. Gdy się dobrze rozgrzeje układamy na nią burgery i smażymy z obu stron przez 3 minuty. Podajemy na gorąco z sałtą lub surówką

Przysmaki Karolki
Marynata do karkówki 365

mięsa i dokładnie mieszamy całość. Pojemnik zamykamy i wkładamy do lodówki.  Mięso w marynacie powinno spędzić przynajmniej  kilka godzin. Po wyjęciu smażymy na rozgrzanej patelni grillowej, po kilka minut z obu stron. To rozwiązanie na zimę, bo latem oczywiście grillujemy mięso na świeżym powietrzu :)  Smacznego

bistro mama
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 180

dodajac miód, oliwę, sól, świeżo mielony pieprz, słodką czerwoną paprykę,kurkumę i czosnek. Wszystko razem dokładnie wymieszać, przykryć i odstawic w zimne miejsce na około 20 minut.Rozgrzać patelnię grillową i ułożyć  filety, wcześniej smarując je dodatkową oliwą. Grillować przez około 3-4 minuty, następnie przewrócić na drugą stronę i znów z grillować przez około 3 -4minuty.Tak przygotowane

w mojej kuchni
OPOLSKIE FIT - PIKNIK PLENEROWY 140

occie balsamicznym, przeciśniętym przez praskę czosnku, doprawiając solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny (najlepiej na całą noc). Pierś wyjąć z marynaty i grillować na patelni (grillowej) po 3-4 minuty z każdej strony. Aby nie była surowa, można ją wcześniej przeciąć wzdłuż. Do miseczki nałożyć liście szpinaku i rukoli, dodać pokrojoną w kostkę pierś i kilka

Kuchnia w opałach
Łosoś z kaparami w sosie winno-maślanym 177

oliwa,  świeżo zmielony czarny pieprz,  sól morska.   Przygotowanie: Łosoś: oczysz czoną i osuszoną rybę posypać solą i pieprzem, przyklepać przyprawy ręką. Smażyć na patelni zwykłej lub grillowej po ok. 5 minut z każdej strony, aż ryba będzie odpowiednio wysmażona.  Zdjąć z patelni i trzymać w ciepłym miejscu (np. na garnku z ugotowanymi ziemniakami). Sos: na smaczkach

SzczyptaSmaQ
Pizza z wędzoną makrelą i sadzonym jajkiem 167

chrupiące brzegi. Pozostanę przy nim na dłużej ;)A tak na marginesie...czy ktoś w ogóle wierzy, że długi majowy weekend już za miesiąc? Weekend, który rozpoczyna sezon grillowy? Nie umiem sobie tego dzisiaj wyobrazić :)Czytaj więcej

bistro mama
Sałatka z grillowaną gruszką 159

Chwila wytchnienia po ostatnich obiadowych kalorycznych propozycjach. Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, zgrillowałam więc gruszkę na dobry początek. Czy ktoś jeszcze pamięta, że dwa tygodnie naciągaliśmy czapki na uszy i otrzepywali buty zaśnieżone buty przed wejściem do domu? Za chwilę będziemy narzekać, że temperatury za wysokie... Choć ludzie, a przede wszystkim dzieci przeróżnie ubrani jeszcze.Trudno się odnaleźć przy takich

bistro mama
Czosnkowo - limonkowy kurczak z sałatką z mango 337

godzin.Składniki sałatki kroimy na małą kostkę i mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Piersi z kurczaka można podać w całości lub w formie szaszłyków. Smażymy kurczaka na patelni grillowej lub elektrycznym grillu. Gotujemy ryż wg. przepisu na opakowaniu...Smacznego

Anioły w kuchni
Sałata z grzankami i grillowanym mięsem 169

osuszamy ręcznikiem papierowym. Do głębokiego talerza wsypujemy 2 łyżki mąki pełnoziarnistej, pół szklanki płatków owsianych, łyżeczkę ostrej papryki, sól i pieprz do smaku. Kotlety panierujemy, a następnie smażymy na grillowej patelni. Odstawiamy do ostygnięcia.Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałeczki, wrzucamy do półmiska. Pomidorki kroimy na ćwiartki i układamy na talerzu. Kotlety kroimy na cienkie paski którymi posypujemy sałatę

Słodkie Przyjemności
Sałatka na grilla 365

wieczorem z Em. na Mazury! A wtedy już tylko relax, odpoczynek i dobre jedzenie. Przez 4 dni non stop grill więc będzie go trzeba jakoś uatrakcyjniać, na przykład taka Grillową sałatką. Smaczna jako dodatek go mięs i świetna do jedzenia bez niczego, dla znajomych wegetarian. Polecam wszystkim na zbliżający się sezon biesiadowania na świeżym powietrzu ! Składniki :4 małe pomidory

Słodkie Przyjemności
Kebab ze szparagami 179

kroimy na plasterki. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, kroimy na małe kwadraciki, solimy i pieprzymy, a następnie smażymy na rozgrzanej grillowej patelni - bez oleju - na rumiano. Po usmażeniu odstawiamy.Na usmażony, ciepły placek układamy po środku sałatę, posypujemy pomidorem i ogórkiem, układamy na wierzch szparagi i mięso. Całość polewamy dipem jogurtowym

Słodkie Przyjemności
Kurczak z ziołami i grillowaną nektarynką 198

czosnku, gałązkę świeżego tymianku i świeżego oregano, następnie na patelnię wrzucamy pokrojone mięso, które posypujemy solą i pieprzem, podsmażamy.Nektarynki dzielimy na pół, wyjmujemy pestki, następnie na nagrzanej patelni grillowej, cienko pokrojone owoce smażymy chwilę z każdej strony.Na talerz wykładamy nektarynki, na które wrzucamy mięso. Podajemy z odcedzonymi ziemniakami posypanymi natka pietruszki i fasolką szparagową.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Mezze penne rigate z pieczarkami, grillowanym paprykowym kurczakiem i winnym ogórkiem. 166

patelnię, dodajemy łyżkę masła i przykrywamy pokrywką. Zostawiamy na najmniejszym ogniu na 10 minut.Odstawiamy pokrywkę i ustawiamy na największym palniku co chwila podrzucając patelnią, aż grzyby zbrązowieją.Rozgrzewamy patelnię grillową, bez użycia tłuszczu wrzucamy mięso, jak się zrumieni będzie gotowe.Ogórek zielony kroimy na cztery części wzdłuż i obieraczką każdą z nich tniemy na długie cieniutkie plastry. Jeżeli jest mało

BaRepas
Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą z mango 560

czerwonej cebuli1/2 czerwonej papryczki chilisok z limonkiświeża kolendra, ew. natka pietruszkiWykonanie:Pierś myjemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym, solimy i pieprzymy. Ananasa obkrawamy ze skóry i kroimy w plastry. Rozgrzewamy patelnię grillową, a kurczaka i ananasa przy użyciu pędzelka lekko smarujemy oliwą. Smażymy z obydwu stron na złotawy kolor. Następnie kroimy  w paski.W międzyczasie obieramy

Kulinarne przygody Gatity