grill - 12274 przepisów (strona:414/819)

Pulled pork z bułce z coleslaw i BBQ sosem 213

sosu, więc część odlewam do naczynia, a resztę miksuję z cebulą i czosnkiem, które dodałam do pieczenia. Ważne jest aby sos był w miarę gęsty. Resztę sosu wykorzystuję do grilla lub klopsików. Dodam , że taki sos pasuje również do grillowanej polędwicy lub schabowych. Nic się więc nie zmarnuje. Zawsze podziwiam amerykańskie kanapki z pulled pork. Są olbrzymie! Ja dzisiaj zrobiłam

codojedzenia
SAŁATKA COLESLAW Z RZODKIEWKĄ I AWOKADO 187

Świetna sałatka/surówka na spotkanie w gronie znajomych. Szybko się ją robi i jeszcze szybciej znika ze stołu. Pasuje do dań z grilla, jak i pieczonego lub duszonego mięsa. Może stanowić samodzielną, zdrową przekąskę. SKŁADNIKI /2-4 porcje 1/2 główki młodej kapusty 1/2 pęczka rzodkiewki 1 dojrzałe awokado 1 pęczek koperku 1 szalotka lub 1/2 czerwonej cebuli sól, świeżo zmielony

cool and minty
Truskawkowe ciasto z adwokatem 559

PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Truskawkowe ciasto z adwokatem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Szparagi! Jak wybierać, gotować i z czym podawać 203

smaku między grubymi i cienkimi szparagami, ale trzeba je przyrządzać. Grube, podobnie jak białe szparagi, warto obrać przed gotowaniem, czy smażeniem. Ze względu na gabaryty najlepiej nadają się na grilla lub do pieczenia. Używając zwykłej obieraczki do warzyw można je pokroić we wstążki i podać na surowo jako dodatek do warzywnych sałatek. Szparagi średniej grubości można smażyć, piec i gotować

Niedzielny kucharz
Kwiatki na Dzień Matki! – Kruche, maślane ciasteczka ;) 260

PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Kwiatki na Dzień Matki! – Kruche, maślane ciasteczka ;) pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sałatka Cezara 246

suche. W trakcie grilowania można kurczaka sprawdzić widelcem. Najlepiej jest rozchylić delikatnie mięso w najgrubszym punkcie. Jeśli nie jest różowe to znaczy, iż kurczak jest gotowy. Po zdjęciu z grila mięso można owinąć folią aluminiową i tak pozostawić do wystygnięcia. Kurczak zachowa w sobie wszyskie soki, nic nam nie wyparuje. Nie tarłam sera na tarce a pokroiłam w plastry. Sałatkę

mecooks
Sałatka z grillowanego halloumi i papryki – pyszna sałatka z grillowanymi składnikami 152

garść mieszanki sałat łyżeczka zielonego pesto 2 łyżeczki oliwy z oliwek łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania: Łyżeczką oliwy z oliwek natrzyj paprykę, lekko posól i popieprz. Na rozgrzanego grilla ułóż ser oraz paprykę. Kiedy ser zarumieni się przewróć go na drugą stronę. Paprykę ugrilluj z każdej strony. W tym czasie możesz przygotować winegret. Pesto wymieszaj z sokiem z cytryny

wysmienity
Szybkie curry z łososiem i groszkiem 162

pół wędzonego karpia. A potem przestała… za nic nie można ją było namówić na rybę. Teraz powoli wraca, w zeszłe wakacje z dziadkami zajadała się codziennie rybą z grilla ( taka jest wersja dziadków), w domu nie tak chętnie ale czasem uda się ją namówić na kawałek ryby. To curry z łososiem, które robiłam już nie pierwszy raz ( lubię

Cooking for Emily
słodki sos chilli 150

absolutny HIT wszystkich imprez. Zawsze zabieram go ze sobą, zwłaszcza na przyjęcia w plenerze bo choć to azjatycki sos to jest świetnym dodatkiem do kiełbasy z grilla a nawet chipsów czy frytek. U nas w domu nie może go zabraknąć, dlatego zawsze w lodówce mam słoiczek.  Uwaga: sos jest dość ostry a jego smak można modyfikować ilością papryczek. Często

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Oszukane mini "udka" z tuńczykiem 154

kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla – pomysłów na dania z tuńczykiem jest wiele :) #Master Tuńczyk Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes! Rodzinne gotowanie?   To kulinarne wyzwanie :)   Pokażcie   Wasze wspólne gotowanie   i weźcie

Szalona Kuchnia Eweliny
Zazie Bistro - francuska kuchnia w Krakowie 164

produktów. Na nasz stół najpierw trafia karafka białego wytrawnego wina Gruner Weltliner 2017 (79 zł) i domowa lemoniada bazyliowo-miętowa (11 zł). Potem kolejno pojawiają się: kałamarnica z grilla podawana z sałatką z awokado, mango i czerwonej cebuli, z prażonymi migdałami i sosem z czosnku i mango (25 zł). Kałamarnica smakuje i wygląda obłędnie! Wszystko tu idealnie do siebie pasuje

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z sosem vinegrette 144

zimo. Proporcje są idealnie dobrane, dzięki czemu surówka jest delikatna, orzeźwiająca. Folwark jak zawsze dba o idealny dobór składników. Surówka tak przyrządzona jest doskonałym dodatkiem do dań z grilla. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 4 papryczki pomarańczowe 1 czerwona papryka 4 dymki 10 pomidorków koktajlowych 2 saszetki dressingu vinegrette od Folwark listki szczawiu wodnego Przygotowanie Sałatę szatkujemy. Papryczki w krążki

R'n'G Kitchen
pieczone pałki kurczaka 174

życia. Zaczyna robić się zielono i dusza się raduje każdym promykiem słońca wiosennego. Stół i ławki już nie stoją w komórce a pod orzechem :D Czekamy tylko na pierwszego grilla! Zaczynam robić ogród. Nie omieszkam podzielić się z Wami tymi moimi poczynaniami oczywiście :D Roślinki już mi ładnie wyrosły w pojemnikach i trzeba będzie je teraz pikować. Przyjdzie

Pieprzyć z Fantazją
zupa z soczewicą na winie 115

Cześć :D Niedzielny poranek troszkę obiecał poprawę pogody, ale jednak znów zaczęło padać. Jednego tylko mi szkoda i to nie jest grill majowy. Ogród. Jak na początku zeszłego tygodnia posadziłam cebulę i czosnek, tak nie można wejść w pole i coś zrobić. Tak napadało, że nogi grzęzną w ziemi. Pomarudziłam, ok. lepiej mi :P Dziś oczywiście na obiad był schabowy

Pieprzyć z Fantazją