grill - 12274 przepisów (strona:409/819)

Śniadanie angielskie – fasolka, boczek i jajko sadzone 289

Śniadanie angielskie to najczęstsza forma podania śniadania w hotelach. Prosto, smacznie i w takim wypadku każdy będzie w stanie wybrać coś dla siebie, więc hotel ma

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Warzywny gulasz z ciecierzycą 110

Cudownie wspominam czasy, gdy mieliśmy ogródek działkowy. Latem spędzaliśmy tam wszystkie wieczory, a weekendami całe dnie. Jechaliśmy na działkę rowerami, z plecakami naładowanymi prowiantem. Na miejscu przyrządzaliśmy grilla lub jedliśmy obiad na zimno. Jednak często brakowało mi tam miejsca na przygotowanie jakiegoś szybkiego obiadu. Świetnym rozwiązaniem na gotowanie na działce, wszelkiego rodzaju campingach i wakacyjnych wyjazdach jest mała kuchenka indukcyjna

Mienta blog
Maślane grzanki z serkiem i wiśniami 190

Doskonały sposób na pyszne śniadanie na słodko lub podwieczorek. Grzanki można z powodzeniem podpiec również na grillu. bagietka masło  kremowy, naturalny serek kanapkowy frużelina wiśniowa posiekane migdały Bagietkę pokroić na skośne kanapki, z obu stron cienko posmarować masłem. Na rozgrzanej patelni usmażyć tosty. Ciepłe grzanki posmarować serkiem, nałożyć frużelinę i posypać migdałami

Smakołyki Asi
GRILLOWANA TORTILLA Z KURCZAKIEM I SEREM 136

pracy. Idealnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Jako nadzienie można tu dać tak naprawdę wszystko co tylko chcemy. Potem tylko zagrzać na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Składniki: * 2 placki tortilli * 1 podwójna pierś z kurczaka * 2 solidne garście startego na tarce żółtego sera * 2 łyżki ketchupu * sól do smaku (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki przyprawy

Zrób to smacznie
„Pikle koktajlowe” z cukinią i ogórkiem 144

doskonała mieszanka cukinii , ogórków , chilli i pomidorków koktajlowych w słodkawej marynacie . Idealna przekąska na imprezę i nie tylko . Fajnie, komponuje się także na kanapkach, czy nawet jako dodatek do grilla , obiadu , kolacji. Mnóstwo zastosowań , niewiele pracy , łatwość wykonania , no i smak , zdecydowanie stawiają ten przepis, na początku listy , ” the best zimą ” Składniki : 9-10 ogórków gruntowych

Ogrodnik w podróży
Sałatka ryżowa z jajkiem i rzodkiewką 124

porze roku sałatki stanowią dla nas nieodłączny element menu. Gdy jest coraz cieplej lubimy przygotowywać je na kolację, do grilla, a nawet zastępować nimi główny posiłek. Spodziewajcie się więc kilku ciekawych przepisów na sałatki właśnie;) Tym razem prezentuję Wam sałatkę ryżową z jajkami, rzodkiewką, sałatą rzymską oraz dymką. Do sałatki dodajemy dressing z oliwy i musztardy. Ja co prawda jakoś

Smaki Na Talerzu
pikantny "ketchup" z cukinii 570

jest pyszny, lepszy nawet niż oryginalny keczup. Dodatek curry i ostrej papryki dodaje mu pikanterii. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek, pizzy, parówek, pasztecików a nawet kiełbas z grilla.  Jest niezastąpiony. Składniki na 10 butelek o pojemności 200 ml: 1,5 kg cukinii obranej i wydrążonej 1/2 kg cukru 1 szklanka octu 1/2 kg cebuli 5 ząbków czosnku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami 1143

PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Grillowany kurczak z pikantnym sosem morelowym 121

sosy pod koniec gotowania można dodać łyżeczkę mąki kukurydzianej. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Kurczaka nadziewamy na patyczki od szaszłyków. Grillujemy na patelni grillowej bądź grillu elektrycznym. Podajemy z ryżem i sosem morelowym. * do przygotowania dania użyłam świeżego, 100% soku pomarańczowego z miąższem ** opcjonalnie, jeśli lubicie gęstsze sosy By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Jak zrobić tabbouleh - libańską sałatkę z natki pietruszki i kaszy bulgur? (PRZEPIS + FILM) 156

kurczaka, dzięki czemu będzie bardziej sycąca. Jest prosta, pożywna i bardzo zdrowa (pomyślcie o witaminie C pochodzącej z natki pietruszki!). Tabbouleh sprawdzi się także jako dodatek do dań z grilla. Niektóre receptury proponują, aby przygotować tabbouleh z kaszą kuskus. Sama tak robiła, gdy kaszę bulgur trudno było dostać w naszych sklepach. Teraz czasy się zmieniły, kasza bulgur stała się popularna

Chilli Czosnek i Oliwa
Młode ziemniaki z bobem i pesto 221

dodałam bób, jako że sezon na to warzywo jest w pełni, a ja bób uwielbiam. Składniki dobrze się ze sobą komponują, tworząc sałatkę, którą można podać do potraw z grilla, zabrać na letni piknik lub lunch do pracy. Wypróbujcie koniecznie! Składniki: 800 g młodych, małych ziemniaków 200 g młodego, świeżego bobu pęczek natki pietruszki listki świeżej bazylii (z 1/2 doniczki

Smakowity Blog Kulinarny
Faszerowane cukinie w pikantnym sosie pomidorowym 157

minut przed końcem pieczenia zdjąć końcówki cukinii, posypać cukinie z wierzchu tartą mozarellą i włożyć ponownie do piekarnika. Zwiększyć temperaturę do 200 stopni i zmienić opcję na grill. Należy pilnować, aby ser się za bardzo nie przypiekł. Podawać na gorąco. Smacznego! Artykuł Faszerowane cukinie w pikantnym sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Olalacooking.com

olalacooking
OGÓRKI KONSERWOWE NA SŁODKO : cebulowo-paprykowe 130

przyrządzone według tego przepisu są słodkie, chrupiące i aromatyczne. Za sprawą papryki i złocistej kurkumy niezwykle ładnie również się prezentują. Wyśmienite ogórki do chleba z masłem lub potraw z grilla. Zalewa na ogórki konserwowe. Podobnie jak w przypadku wcześniejszego przepisu na ogórki konserwowe na zimę , do zalewy nie dodajemy oleju i ściśle trzymamy się przepisu. Proporcje podanych składników są dość

Moja Książka Kucharska
Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior 125

przeczytania innych artykułów z cyklu #jaktougryźć i #wokółstołu: WOKÓŁ STOŁU – JAK TO UGRYŹĆ WOKÓŁ STOŁU – JAK TO UGRYŹĆ – SUSHI WOKÓŁ STOŁU – JAK TO UGRYŹĆ – GRILL Bon apetit! Artykuł Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior pochodzi z serwisu Kate's Kitchen

Kate's Kitchen
Pesto z pieczonych papryk i pomidorów + filmik 194

blasze. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. 2. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy przez 30 minut z termoobiegiem. Najlepiej, gdy piekarnik ma jeszcze funkcje grilla + termoobieg. 3. Warzywa są gotowe, gdy ich skórki poczernieją. 4. Jeszcze gorące obkładamy szczelnie folią i tak pozostawiamy na 10 minut - to ułatwi ściąganie skórek. 5. Następnie ściągamy skórki

Kawa z mlekiem