plastry. Gruszki opłukać i dokładnie osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół i wyciąć gniazda nasienne, nie obierać ze skóry. Gruszki pokroić na niezbyt cienkie plastry. Rozgrzać patelnię grillową lub elektryczny grill. Układać plastry gruszek i grillować je z każdej strony do ulubionego stopnia przypieczenia. W tym czasie ciabattę przekroić w poprzek i opiec w tosterze lub ułożyć na blasze wyłożonej papierem(...)piekarnika nagrzanego do temperatury 190℃ na około 2-3 minuty. Lepiej jednak jest chleb opiekać w tosterze, gdyż w piekarniku mogą za bardzo wyschnąć. Można pieczywo również opiec na grillu. Na podpieczonym pieczywie układać na przemian grillowaną gruszkę i ser pleśniowy, a następnie skropić syropem klonowym. Można także użyć płynnego miodu. Udekorować listkami świeżej melisy - opcjonalnie. Podawać od razu
Codzienna kuchnia niecodziennaCześć! Jak ktoś się zastanawia czym urozmaicić stół zastawiony daniami z grilla to sos tzatziki jest fajnym pomysłem. Przyznam się po cichu, że potrafię go jeść solo…..no bo przecież ja kocham jeść Składniki: * 1 szklanka jogurtu naturalnego gęstego a najlepiej typu greckiego * 2-3 ząbki czosnku * 1/2 ogórka świeżego * koper * sól Czosnek przecisnęłam przez praskę. Ogórka starłam(...)czosnkiem. Dodałam posiekany koper i odrobinę posoliłam. Tak przygotowany sos tzatziki przed podaniem dobrze jest odstawić do lodówki na kilka godzin. Świetny dodatek do mięs a do dań z grilla wręcz wymarzony! Smacznego! Lidka Artykuł Sos tzatziki domowej roboty pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąnajlepiej amaretti 5 łyżek cukru pudru Przygotowanie Żurawinę wsyp do miski i wlej Amaretto, wymieszaj i odstaw. Migdały i pistacje rozłóż na blaszce i wstaw ją do piekarnika pod grill i lekko je podpiecz ok. 5-8 minut. Następnie posiekaj je z grubsza nożem. Połam czekoladę, masło pokrój w kostkę. Umieść miskę z czekoladą i masłem nad rondlem gotującej się(...)cranberries into a bowl and pour in Amaretto, mix and set aside. Spread almonds and pistachios on a baking tray and put it in the oven under the grill and lightly bake for about 5-8 minutes. Then chop them roughly with a knife. Break the chocolate, dice the butter. Place a bowl of chocolate and butter over a saucepan
RafalCookkażdą postacią to staram się zrobić jak najwięcej przetworów z tym warzywem na zimę. Dzisiaj mam dla was przepis na proste i smaczne ogórki w pikantnej przyprawie do grilla. Jest to dość nietypowy pomysł na zalewę, ale ogórki przygotowane w ten sposób są pyszne! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 kg ogórków gruntowych (najlepiej małych) 1/2 kg cebuli 3 łyżki soli(...)Zalewa: 1 szklanka octu 10% 1/3 szklanki cukru 3 szklanki wody 1/2 łyżki gorczycy 1 łyżka pikantnej przyprawy do grilla do każdego słoika: 1 gałązka kopru, 1 gałązka natki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Ogórki umyć, odkroić końcówki, pokroić w słupki. Przełożyć do miski. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, dodać do ogórków. Całość zasypać solą, wymieszać i odstawić
Danka Pichcityle oleju, żeby powstała gęsta pasta. Pastą natrzeć karkówkę. Można upiec od razu, ale będzie bardziej aromatyczna, gdy przyprawiona poczeka w lodówce 4-6 godzin. Piekarnik ustawić na grill rozgrzać do 230°C. Mięso ułożyć na kratce opiec 15 minut, następnie odwrócić na drugą stronę i ponownie opiec 15 minut. Temperaturę obniżyć do 130°C i piec jeszcze(...)tyle oleju, żeby powstała gęsta pasta. Pastą natrzeć karkówkę. Można upiec od razu, ale będzie bardziej aromatyczna, gdy przyprawiona poczeka w lodówce 4-6 godzin. Piekarnik ustawić na grill rozgrzać do 230°C. Mięso ułożyć na kratce opiec 15 minut, następnie odwrócić na drugą stronę i ponownie opiec 15 minut. Temperaturę obniżyć do 130°C i piec jeszcze
Pełny talerzstoi na przeszkodzie by przygotować takiego kurczaka na pyszny, rodzinny obiad. Do kurczaka użyjcie ulubionej mieszanki przypraw – ja lubię nacierać go przyprawą do kurczaka lub przyprawą do grilla – koniecznie z papryka słodka w proszku dla ładnego, rumianego wyglądu kurczaka. PRZEPIS NA KURCZAKA Z ROŻNA Składniki na kurczaka z rożna: 1 kurczak (ok 1,5-2kg) 6 łyżek(...)przyprawy do kurczaka lub przyprawy do grilla 1 łyżka słodkiej papryki w proszku sól Jak zrobić kurczaka z rożna: Kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Mięso nacieramy solą i przyprawami, zostawiamy do zamarynowania na godzinę lub na całą. Tak przygotowanego kurczaka nabijamy na rożen (nogi kurczaka warto związać nicią by kurczak zachował ładny wygląd). Rożen z kurczakiem umieszczamy w piekarniku
Dorota Smakujeestetycznie. Ja znam oba powyższe przypadki. Na szczęście patelnia dwustronna Happycall, którą ostatnimi dniami miałam okazję testować, rozwiązuje oba powyższe problemy… i nie tylko! Patelnia dwustronna Titanium Jumbo Grill firmy Happycall nie jest całkowitą nowością, weszła ona bowiem na rynek już w 2001 roku, stając się światowym bestsellerem. Jest ona odpowiedzią na pojawiający się problem pryskającego tłuszczu i wydostającego(...)uwagi na jej budowę, mycie jej zewnętrznych ścianek w niedużym zlewie bywa lekko utrudnione. Na szczęście patelnia ta nadaje się do mycia w zmywarce. Patelni dwustronnej Happycall Titanium Jumbo Grill można używać zarówno na kuchenkach gazowych, elektrycznych czy płytach ceramicznych. Mnie ta dwustronna patelnia bardzo się podoba. Znacznie ułatwia przygotowanie różnych dań, w szczególności omletów, które trzeba w trakcie przygotowania
Smaki Na TalerzuSałatka z sosem miodowo- musztardowym jest bardzo szybka w wykonaniu i smakuje obłędnie. Idealne połączenie musztardy i miodu nada jej odpowiedniego charakteru. Taka sałatka świetnie sprawdzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szaszłyki z kurczaka i boczku – to pyszna propozycja na szaszłyki, które zarówno nadadzą się na grilla (tradycyjnego lub elektrycznego), jak i do upieczenia w piekarniku. Szaszłyki z kurczaka na grilla Jako, że sezon grillow The post Szaszłyki z kurczaka i boczku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeKeto tarta borówkowa Słodkie pożegnanie lata Ostatni weekend był przepiękny. Urządziliśmy więc z rodziną – chyba ostatniego w tym sezonie – grilla . Było cieplutko i słonecznie, czyli tak, jak moderncavegirl lubi najbardziej. Nałapałam się ostatków witaminy D że ho ho… Szkoda, że nie da się jej skumulować na zapas bo prognozy nie zapowiadają już powrotu lata. Oczywiście na grillu nie mogło zabraknąć
Modern Cave Girl