grill - 12274 przepisów (strona:174/819)

Pucharek "sernikowa rozkosz" 133

Jeśli przejadły się Wam tradycyjne serniki, mamy dla Was zupełnie inne rozwiązanie. Coś co może zrobić każdy, czyli deser, którego głównym składnikiem są serki homogenizowane. Jest

Związek na patelni
Jajecznica z pieczarkami 106

Jak wiadomo śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Nie zawsze jednak mamy na nie czas. Najczęściej w pośpiechu łapiemy „coś na ząb” i ruszamy do pracy. Tak

Związek na patelni
„Piekielne” krewetki 129

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Związek na patelni
Limonkowy kurczak 97

marynat i sosów. Dziś do mojej jogurtowej marynaty dodałam sporą ilość limonkowych pikli, dzięki czemu mój kurczak nabrał niesamowitego aromatu. Tak przygotowanego kurczaka możecie usmażyć, upiec lub położyć na grillu! LIMONKOWY KURCZAK PRZYGOTOWANIE: 60 minut + 2-4 h marynowania ILOŚĆ PORCJI: 2-4 SKŁADNIKI: – 4-5 podudzi z kurczaka – 200 ml jogurtu naturalnego – 3-4 łyżki pikli limonkowych(...)drugą stronę aby zrumienił się ze wszystkich stron. Podawaj kurczaka z ulubionymi dodatkami, polecam szczególnie pieczone ziemniaki i kiełki. UWAGA: Kurczaka możesz też usmażyć oraz upiec go na grillu. W każdej wersji będzie pyszny. Do upieczonego kurczaka możesz podać ulubione pikle – limonkowe, mango lub czosnkowe. Smacznego! *Wpis powstał we współpracy z marką Patak's Artykuł Limonkowy kurczak pochodzi

nietylkopasta.pl
Kurczak satay 143

trakcie pieczenia warto sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie czy nie i w zależności od tego trzymać kurczaka krócej lub dłużej w piekarniku. Możecie także upiec mięso na opcji grill. Wtedy należy zmniejszyć temperaturę i nie trzymać mięsa bezpośrednio pod samym grillem a na niższej półce piekarnika. Trawa cytrynowa jest na ogół twarda i sucha jednak jej dolna część powinna

mecooks
Bułki do kebaba 104

tylko na kilka minut. Tak więc jeśli macie ochotę na domowe bułki do kebaba , to gorąco polecam wypróbować ten przepis :) Pieczywo to można mrozić, a następnie podpiec np. na grillu elektrycznym, dzięki czemu bułki do kebaba będą tak chrupiące jak w prawdziwym kebabie ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułki do kebaba – Składniki: 600 g mąki pszennej (u mnie luksusowa(...)ostygnięciu pokroić na 4 części. A następnie każdą cześć przekroić w poprzek, by utworzyć kieszonkę w bułce. Takie bułki do kebaba można również zamrozić, a potem podgrzać na grillu elektrycznym – wtedy smakują identycznie jak w prawdziwym kebabie. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Inspiracja The post Bułki do kebaba appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Lizaki z kurczaka na ostro 193

jest niezwykle smaczne, aromatyczne i wyraziste. Kurczak jest przepyszny.  Lizaki z kurczaka świetnie sprawdzą się jako przekąska na imprezę, a w sezonie letnim będzie to idealne danie na grilla lub na piknik, ponieważ są smaczne również na zimno. Polecam! Lizaki z kurczaka na ostro Składniki:  skórka otarta z 1 limonki sok z 1 limonki 30ml sosu sriracha(...)około 2cm). Kurczaka przełożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić na około 15-20 minut. Po tym czasie kurczaka nadziać wzdłuż na patyczki do szaszłyków. Smażyć na mocno rozgrzanym grillu elektrycznym lub patelni grillowej po kilka minut z każdej strony, aż mięso nie będzie surowe.  Podawać z ryżem, dodatkową porcją sosu sriracha, ćwiartkami limonki, przybrane kolendrą. Smacznego

Codzienne Gotowanie
policzki wieprzowe w sosie pikantnym... 176

Składniki: policzki wieprzowe 1,3 kg, mąka pszenna 3/4 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, przyprawa pikantna Prymat do grilla 1 opakowanie, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, kostka rosołowa 1 sztuka, woda 4 szklanki, śmietana 18% 100 gram, woda 1 szklanka, mąka pszenna 3 łyżki, natka pietruszki 1/2 pęczka Policzki opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym, każdy kawałek obtoczyć w mące(...)rozgrzanym oleju rzepakowym policzki z każdej strony dobrze zrumienić, posypać przyprawą pikantną do grilla i pod przykryciem dusić na średnim ogniu do miękkości mięsa, dolać wodę i dodać kostkę rosołową. Śmietanę, wodę wymieszać z mąką i wlać do wywaru, mieszać do zagęszczenia sosu, do smaku dodać pieprzu mielonego i posiekaną natkę pietruszki - policzki wieprzowe są pysznym mięskiem na obiad

W Mojej Kuchni Lubię
Domowy napój pomarańczowy 77

wypytałam mamę o instrukcję przygotowania, by rodzinny przepis nie został zapomniany. Chociaż napój zawiera sporo cukru, jest zdrowy, naturalny, bez barwników i bez konserwantów. Doskonały na imprezy ogródkowe i grille. Składniki na 3,5-4 litrowy rondel napoju: 2 pomarańcze 4 łyżki cukru + dodatkowo ok. 5 łyżek 1 płaska łyżeczka kwasku cytrynowego   Pomarańcze umyj, polej wrzątkiem w durszlaku

Kulinarne S.O.S.
Brownie pod śmietankową chmurką 142

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Dzisiejszy przepis to istna bomba kaloryczna. Jednak raz na jakiś czas, każdy może sobie pozwolić

Związek na patelni
Łosoś w francuskim sosie miodowo-musztardowym 94

patelni w sosie z musztardy i śmietany. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poniższy przepis to łosoś z piekarnika , ale nic nie stoi na przeszkodzie, by zrobić go na patelni lub grillu. Ilość miodu i musztardy również możecie dowolnie modyfikować pod Wasze gusta smakowe, ale dla nas poniższe proporcje są idealne :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łosoś w sosie miodowo-musztardowym – Składniki: Składniki(...)zależności od grubości filetów) aż ryba będzie całkowicie upieczona. Następnie po tym czasie, rozerwać folię z góry, odgiąć ją na boki i piec łososia bez przykrycia (najlepiej z funkcją grilla) przez kolejne 3-4 minuty – do czasu aż lekko się przypiecze od góry. Wyciągnąć łososia z piekarnika, ostrożnie przełożyć na talerze i oprószyć świeżo posiekaną natką pietruszki. Smacznego! Więcej

Kulinarne Przeboje
Zapiekane pieczarki z farszem z kaszy jęczmiennej 151

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Związek na patelni
CONFIT Z KACZKI 154

przyrządzanie kaczych udek. Mięso nacieramy solą i przyprawami, odstawiamy do zamarynowania, a następnie długo pieczemy w niskiej temperaturze lub gotujemy w kaczym tłuszczu.  Na koniec można ustawić funkcję grill lub temperaturę 220 stopni C i w kilka minut zrumieniać skórkę. Za każdym razem otrzymujemy miękkie i rozpływające się w ustach mięso - niezwykle delikatne, pełne smaku i bardzo soczyste. Można(...)folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 2 godziny, a następnie przewracamy na drugą stronę i pieczemy przez kolejne 2 godziny.  Na koniec można zdjąć pokrywę, ustawić funkcję grill i w kilka minut zrumienić skórkę. Po wystygnięciu, pozostały w formie tłuszcz można zebrać łyżką, przełożyć do słoiczka i wykorzystać np. do smażenia lub smarowania kanapek. Jeśli posiadamy kaczy

cool and minty
Shawarma z kurczaka 676

przeciśniętym przez praskę czosnkiem i sokiem z cytryny, przygotowaną marynatą zalać mięso i pozostawić na minimum 6 godzin, a jeszcze lepiej na całą noc w lodówce. Mięso zgrillować na grillu elektrycznym albo smażyć z obu stron na silnym ogniu na zwykłej lub grillowej patelni, do czasu aż wierzchnia warstwa nabierze ciemnozłotego koloru. Zajmuje to łącznie około 15 minut. Usmażone mięso(...)cienkie plasterki, nałożyć na płaskie arabskie chlebki, dodać ulubione, drobno pokrojone warzywa (świeże lub marynowane) i zwinąć w rulon. Tak przygotowaną shawarmę drobiową można przed podaniem dodatkowo podgrzać na grillu elektrycznym. Shawarma z kurczaka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata