grill - 12274 przepisów (strona:156/819)

Surówka z młodej kapusty do obiadu 46

Pyszna, tradycyjna surówka wiosenna z młodej kapusty do obiadu i dań z grilla. To bez wątpienia nasza ulubiona surówka, do przygotowania której potrzeba tylko kilku składników, a sprawdza się idealnie jako dodatek do prawie każdego dania. Delikatna i soczysta kapusta doskonale łączy się z młodymi warzywami i zieleniną. To nie tylko smaczna i zdrowa przekąska, ale też świetna propozycja(...)młodą kapustę na surowo. Surówka obiadowa z młodej kapusty białej bez majonezu sprawdzi się też idealnie jako dodatek do domowego kebaba, smażonej lub pieczonej ryby oraz do mięs z grilla. Tym bardziej, że przygotowanie tej surówki zajmie tylko kilka minut! Kluczem do jej dobrego smaku jest sos na bazie jogurtu i chrzanu. Zawsze przed podaniem warto skosztować nieco surówki

Kuchnia Na Wypasie
Sałatka z cukinii z parmezanem 76

cukinię z domowego ogródka. Sałatkę z cukinii podaje jako dodatek do mięs bądź serwuję samą jako danie główne. Sprawdza się podana z grillowanym bądź pieczonym drobiem oraz mięsem z grilla, stąd też polecam po nią sięgać kiedy szukacie pomysłu na sałatkę na grilla . Przygotowanie sałatki z cukinii jest naprawdę proste, a jedyną ciężką pracą jaka na Was czeka jest pokrojenie

MeCooks
Majonez curry 62

curry. Obie wersje są tak samo pyszne. Przygotowanie majonezu z curry zajmie Ci nie więcej niż 10 minut. Taki domowy majonez pasuje do jajek, kanapek, frytek, sałatek, mięsa z grilla i wielu innych dań. Przepis na tradycyjny domowy majonez znajdziesz w artykule Sosy do jajek na zimno . Natomiast na  końcu tego artykułu zamieściłam też przepis na sos majonezowy(...)curry. Domowy majonez z przyprawą curry do jajek i pieczonego mięsa lub mięsa z grilla.   Majonez curry 1 duże żółtko, 1 łyżka wody, pół łyżeczka soli,  1 łyżeczka musztardy Dijon lub musztardy w proszku, ćwierć łyżeczki świeżo zmielonego białego lub czarnego pieprzu lub więcej do smaku 1 łyżeczka octu z białego wina lub soku z cytryny, około

Cztery Fajery
Najlepsze przepisy na szparagi 57

masła 2 szalotki pół główki czosnku 4 gałązki rozmarynu Przygotowanie Szparagi pokrój na 3 cm kawałki i podgotuj z mlekiem i masłem oraz przyprawami. SZASZŁYKI: KIEŁBASKI I SZPARAGI Z GRILLA Składniki: Cienkie kiełbaski — u mnie wieprzowe Szparagi – 1 sztuka na każdy szaszłyk Patyczki do szaszłyków Szparagi i kiełbaski kroimy na kawałki. Każdą kiełbaskę, składamy na pół i nabijamy na patyczek(...)Przekładamy kawałkami szparaga. Pieczemy na grillu około 15 minut. Artykuł Najlepsze przepisy na szparagi pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl

Ugotowane pozamiatane
Sos musztardowo-miodowy 63

sarepska lub dijon. A miód po który należy sięgnąć, to wielokwiatowy lub lipowy - nada wówczas łagodniejszego smaku.  Do czego taki sos będzie idealny? Niektórzy już rozpoczęli sezon na grilla i właśnie do mięs z grilla będzie pasował świetnie. Nie tylko do przyrumienionej kiełbaski, ale także do mięs.  Do czego jeszcze? Do różnych kanapek, tortilli, wrapów i burgerów

Kuchnia domowa Ani
Creme brulee z nutką amaretto i o mojej drugiej książce 42

karmelizujemy cukier, tworząc słodką skorupkę. Jeżeli nie posiadamy palnika, skorupkę można także uzyskać kładąc kokilki na blasze piekarnikowej, którą umieszczamy jak najbliżej grzałki w piekarniku i włączamy opcję “grill” lub “turbo grill” w zależności od rodzaju pieca. Podajemy zaraz po skarmelizowaniu cukru, gdyż skorupka z czasem mięknie. Smacznego! Artykuł Creme brulee z nutką amaretto

Raj dla Podniebienia
Różany creme brulee z białą czekoladą 27

karmelizujemy cukier, tworząc słodką skorupkę. Jeżeli nie posiadamy palnika, skorupkę można także uzyskać kładąc kokilki na blasze piekarnikowej, którą umieszczamy jak najbliżej grzałki w piekarniku i włączamy opcję “grill” lub “turbo grill” w zależności od rodzaju pieca. Podajemy zaraz po skarmelizowaniu cukru, gdyż skorupka z czasem mięknie. Możemy udekorować nasze deserki połamaną białą czekoladą i płatkami

Raj dla Podniebienia
Creme brulee klasyczny 40

palnika karmelizujemy cukier, tworząc słodką skorupkę. Jeżeli nie posiadamy palnika, skorupkę można także uzyskać kładąc kokilki na blasze piekarnikowej, którą umieszczamy jak najbliżej grzałki w piekarniku i włączamy opcję „grill” lub „turbo grill” w zależności od rodzaju pieca. Podajemy zaraz po skarmelizowaniu cukru, gdyż skorupka z czasem mięknie. Dekorujemy według uznania. Smacznego! Artykuł Creme brulee klasyczny pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Crème brûlée 55

masz palnika zobacz czym zastąpić . Podawać od razu po przygotowaniu. Dodatkowe porady Czym zastąpić palnik do crème brûlée? Palnik można zastąpić opalając cukier w piekarniku przy zastosowaniu opcji grill. Wystarczy ustawić kokilki pokryte cukrem na najwyższej wysokości piekarnika przy mocno rozgrzanej grzałce do grilla, na kilkadziesiąt sekund. Inną opcją jest przygotowanie karmelu w garnku i wylanie jego cieńkiej warstwy

WegePrzepis
Sałatka z łososiem w stylu wietnamskim 67

minutach do piekarnika wkładamy łososia i pieczemy go przez 10 minut w temperaturze 180 st. C. Łososia zaczynamy piec skórą do dołu. Wyciągamy grzanki, a w piekarniku włączamy funkcję grilla. Łososia przekładamy do góry skórą, funkcja grilla sprawi, że będzie ona chrupiąca. Po upieczeniu łososia wyjmujemy i studzimy. Dzielimy na mniejsze kawałki. Do miseczki ścieramy imbir, papryczkę chili, dodajemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka ze szpinakiem, mozzarellą i truskawkami 53

Sałatka ze szpinakiem, mozzarellą i truskawkami to błyskawiczna propozycja na lekką kolację, ale również świetnie pasować będzie do potraw z grilla. Szpinak doskonale komponuje się z truskawkami, mozzarella doda odrobinę włoskich smaków, a sos musztardowy podkręci smak całości. Oczywiście składniki tej sałatki możecie dowolnie modyfikować, podstawą jest szpinak i truskawki. Składniki na sos musztardowy 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki soku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cztery pory roku na Polanie Smaków – Andrzej Polan 57

zimę, wiosnę, lato i jesień. Zima . Swoją podróż kulinarną przez cztery pory roku Andrzej Polan rozpoczyna od Zakopanego. Góralskie jadło to między innymi rozgrzewające dania z kociołka lub z grilla. Przygotujemy między innymi kociołek z kaszą i wędzonym boczkiem oraz bogracz z wieprzowiną.  Na grillu upieczemy kołacz krakowski, a także jagnięcinę z jabłkami i boczkiem. W tym rozdziale

Tajemnice Smaku