grill - 12274 przepisów (strona:103/819)

Łatwy burger wołowy z serem i pieczarkami / Easy beef, mushroom and cheese burger 189

cloves, minced 450 g ground beef 1 egg 2 tsp Worcestershire sauce 2 tsp salt 1 tsp ground black pepper 4 slices of cheese 4 hamburger buns, toasted on grill pan salad leaves mayonnaise, optional ketchup, optional Preparation: In a large pan, melt butter over medium-high heat. Add mushrooms, onions, 1 tsp salt, and cook, stirring occasionally, until(...)salt, and 1/2 tsp pepper in a large bowl and gently mix to combine. Shape beef into 4 patties and season the with remaining salt and pepper. Grill burgers on grill pan over medium-high heat for about 6-8 minutes, turning once until cooked through. Place cheese on top of burgers, close lid, and cook for 1 minute longer

karmelowy
Krótka seria - Wrocław - Masala Grill & Bar 188

Podobno w Londynie jest więcej restauracji indyjskich niż w Bombaju i Delhi. Między innymi przez tą rozpoznawalność i intensywne smaki postanowiłem, będąc we Wrocławiu, zawitać do restauracja zwanej Masala Grill&Bar. Zatem obiecanki cacanki i na blogu krótki komentarz z krótkiej serii wrocławskiej. Krótka seria - Wrocław - Masala Grill & Bar Wystrój i wnętrze: Interesujące, inny niż można spotkać(...)powinno być. I nie pomoże w tym przypadku zdjęcie na ścianie Roberta Makłowicza czy Marka Niedźwiedzkiego. Napiwku nie zostawiam w takich miejscach i nie zostawiłem konsekwentnie we wrocławskim Masala Grill&Bar. Nie ma mowy

Right Behind The Kitchen
Chrupiąca pierś z kaczki- Jak przygotować pierś kaczki do smażenia 547

godziny. Przed smażeniem, jeśli pierś stała w lodówce, wyjąć je ok. 1/2 godziny wcześniej, aby mięso nabrało normalnej, pokojowej temperatury. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju a piekarnik (funkcja grilla) nagrzać do 170-180*C. Na gorący olej położyć pierś skórą do dołu. Smażyć bez ruszania na średnim ogniu przez 3-4 minuty do czasu aż skórka będzie bursztynowa lecz(...)łopatką (nie nakłuwać) na drugą stronę i smażyć kolejne 2-3 minuty. Po tym czasie zdjąć pierś z patelni i na blaszce wstawić do nagrzanego piekarnika z funkcją grilla na kolejne 7-8 minut. Z funkcją grilla bo wtedy mięso będzie poddane gorącej temperaturze od góry co spowoduje szybkie dopieczenie się skórki i delikatne "dojście " w środku. Trudno podać dokładny

Sztuka gotowania w/g Samiry
Odkrywamy jesienne smaki z grilla – dynia na słodko 145

roztopionego masła ¼ szklanki brązowego cukru 1 łyżka stołowa syropu klonowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka gałki muszkatołowej ½ łyżeczki soli duży arkusz folii aluminiowej Przygotowanie: Grilla rozgrzewamy do średniej temperatury. W międzyczasie pociętą dynię umieszczamy w dużej misce. Wlewamy na nią roztopione masło i dodajemy pozostałe przyprawy. Całość delikatnie mieszamy. Wykładamy na duży arkusz folii aluminiowej(...)Sprawdzamy jej miękkość przecinając nożem kilka plasterków (nóż powinien z łatwością ją przecinać). Tak przygotowaną dynię możemy podawać na ciepło lub na zimno. The post Odkrywamy jesienne smaki z grilla – dynia na słodko appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Sandacza z grilla z masełkiem czosnkowym 221

dostawa może zostać odrzucona – jeśli nie spełnia wszystkich wymogów jakościowych, bądź przyjęta i rozesłana do poszczególnych hal MAKRO. Ja osobiście polecam Wam prosty przepis na "Sandacza z grilla z masełkiem czosnkowym". Szybko i jakże smacznie: Składniki: 2 sprawione sandacze 1/2 cytryna 1/2 kostki masła 3 ząbki czosnku natka pietruszki sól morska 2 bagietki Przygotowanie: W domu przygotowujemy(...)masło czosnkowe: Mieszamy przeciśnięty przez praskę czosnek z drobno posiekaną natką pietruszki i solą morską. Dodajemy miękkie masło i dokładni mieszamy. Przekładamy do pojemniczka i zabieramy ze sobą na grill. Sandacza dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Przygotowanym wcześniej masłem czosnkowym smarujemy wnętrze ryby. Na posmarowany olejem ruszt układamy przygotowane ryby. Grillujemy około 15-20 minut

Słodkie okruszki
Chicken and tomato bruschetta 132

garlic (chopped), chilli  (chopped). To make the bruschetta, heat pan. Drizzl with the olive oil both sides with salt and freshly ground black pepper on the ciabatta. Grill for one minute on each side. Then put the tomato on pan and grill for 2-3 minutes on each side. Mix garlic and chilli and pour the olive(...)kawałku pieczonej bułeczki zawsze świetnie smakuje. Składniki: 1 duży pomidor, filet z kurczaka (upieczony), 1 ząbek czosnku, (posiekany), chilli (posiekane). Aby zrobić bruschette należy podgrzać patelnie, najlepiej taką do grilla. Pokropić oliwą bułkę, i grilować po jednej minucie z każdej strony. To samo należy zrobić z pomidorami. Pomieszać posiekany czosnek z chilli i dodać do tego oliwy. Położyć mieszankę

Smaki Przyprawy i Kolory
Grillowane nektarynki 143

Dobry grill rozgrzewa się długo. Ale, również bardzo długo jest gorący. Kiedy z rusztu zjadą kiełbasy, mięsa i warzywa , następuje idealny moment, żeby na grillu przygotować … deser. Taki, którego Twoi goście na pewno nie zapomną! W poszukiwaniu inspiracji na grillowane owoce, wygrzebałam przepis Pascala Brodnickiego, jeszcze z czasów kiedy prowadził on swój program w TVN. W wersji lekko zmodyfikowanej

Patchwork
Ljutenica - bułgarska pasta z pomidorów, bakłażanów i papryki 207

nieco mniejszej ilości składników niż podano w oryginalnym przepisie. Dałam trochę więcej ostrej papryki i myślę że następnym razem dodam jej jeszcze więcej. Moje papryki i bakłażany opiekałam na grillu i to był znakomity pomysł - skórka szybko się zwęgliła, obieranie było łatwe, a pasta zyskała lekko dymny aromat. Bardzo polecam bo to świetny dodatek do wszystkiego - do mięs(...)dużego garnka, gotować na małym ogniu tak długo aż połowa masy odparuje.  Papryki i bakłażany upiec. Można ułożyć je jak najwyżej w piekarniku i piec z włączoną funkcją grill aż skórka będzie dobrze opieczona, można upiec warzywa na grillu. Ponakłuwać je lekko aby wypuściły soki i nie pękły w trakcie pieczenia. Opiekać aż skóra będzie czarna

Stare Gary
Krewetki grillowane z czosnkiem i chili 158

Pyszne, bardzo aromatyczne krewetki z grilla.  Mimo, iż nie należą do najtańszych dań, warto czasem trochę przyrządzić ze względu na ich fantastyczny smak :) SKŁADNIKI 500g świeżych krewetek królewskich 1 papryczka chili 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki soku z cytryny  3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku sól morska pieprz świeżo mielony PRZYGOTOWANIE Krewetki obieramy: usuwamy głowę i pancerz(...)szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy do krewetek. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sok z cytryny i oliwę. Mieszamy i wkładamy do lodówki na min. pół godziny.  Grillujemy na rozgrzanym grillu po około 3 minuty z każdej strony.  Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Pstrąg nadziewany po śródziemnomorsku oraz szparagi z sosem holenderskim 180

masła. Obwiązujemy pstrąga sznurkiem, żeby utrudnić farszowi ewentualne wypłynięcie. Dodatkowo pakujemy rybę w folię aluminiową. Tutaj następuje kilka możliwości. Jeżeli jest sezon i pogoda, a my jesteśmy dumnymi posiadaczami grilla to układamy taką rybkę na ruszcie. Jeżeli albo nie ma sezonu, albo pogody, albo my nie jesteśmy dumnymi posiadaczami grilla tradycyjnego, ale za to posiadamy domowy elektryczny, to kładziemy(...)elektrycznym. Możemy też umieścić go na patelni grillowej, tudzież jak ja - w piekarniku. Czas obróbki termicznej takiej ryby zależny jest od jej wielkości, sposobu przygotowywania (grill, patelnia, piekarnik) i temperatury. 20 minut to czas optymalny.  Składniki na szparagi: - pęczek szparagów zielonych - 200 gram masła - 3 żółtka - 1,5 łyżeczki octu winnego białego - 1 łyżka gorącej wody - sól - pieprz Przygotowanie

Życie zamknięte w smaku
Hamburger amerykanski z grilla 233

Fast food z grilla ? Jak najbardziej, prosty i szybki w wykonaniu Amerykański hamburger. Przygotowanie 4 sztuk nie zajmuje więcej niż 15 minut - zobacz film. Składniki : 400 gr mięsa mielonego wołowego (Biedronka) 4 bułki do hamburgerów  (Biedronka) 4 plasterki sera typu "hochland" cebula czerwona 4 plasterki boczku wędzonego sałata pomidor przyprawa do burgerów Kamis sos musztardowy do burgerów Kamis oliwa(...)aromatyzowana z ziołami)  Przygotowanie : Zaczynam od położenia boczku na grillu, z boku tak aby spokojnie się grillował. Mięso mielone mieszam z przyprawą do burgerów Kamisa i formuję 4 kotleciki grubości ok 1,5 cm. Grilluję je ok 3 minut z każdej strony, po obróceniu na drugą stronę kładę na nich po plasterku sera. Krążki cebuli również grilluję na tyle

Mechanik grilluje
Sałatka sycylijska makaronowa- pocztówka śródziemnomorska 272

Zabiorę Was ze sobą na obiad, który króluje na stołach i w pudełkach obiadowych w niejednym sycylijskim domu, na niejednej złotej plaży... Do przygotowania potrzebujemy zaledwie kilku składników. Oraz grilla lub patelnie do grillowania. Danie można przygotować wieczorem, "o chłodzie", by cieszyć się nim dzień pózniej. Kiedy termometr przed południem na Sycylii, pokazuje ponad 60 stopni w cieniu..wierzcie(...)ocet balsamiczny z Modeny oliwa z oliwek sól himalajska różowa pieprz kolorowy prosto z młynka opcjonalnie glassa sojowa z octem balsamicznym Wykonanie Pokrój umytego bakłażana w plastry.  Rozpal grilla lub rozgrzej patelnię do grillowania. Ugriluj z obydwu stron , posyp delikatnie solą.  Odłóż na bok. Do szklanej miseczki wlej oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, dodaj trochę soli, poszarpane listki

Z Kuchni Do Kuchni
Questadillas - czyli grillowane tortille z kurczakiem i warzywami 438

Questadillas, czyli tortille nadziewane warzywami, kurczakiem i serem, to kolejne z moich niezawodnych imprezowych dań. Można je przygotować w domu o każdej porze roku lub latem na grillu - i właśnie tak smakują najlepiej. Najbardziej wypasiona wersja zawiera kawałeczki kurczaka, paprykę, cebulę, kukurydzę, kolendrę i czerwoną fasolkę oraz ser cheddar, który nam to pięknie połączy. Można także dodać(...)plasterki cukinii. W najprostszej wersji wystarczy kurczak, papryka, cebula i ulubiony żółty ser. Ja jednak lubię z jak największą ilością warzyw. Przypieczone na grillu lub grillowej patelni chrupiące tortille podaję najczęściej z jogurtem, salsą pomidorową z kolendrą lub ajwarem. Idealny jest do nich grecki sos tzatziki.     Składniki (na6-8 porcji): 6-8 tortilli (wrapów) - idealnie

Kulinarne Inspiracje
Amerykański hamburger - przysmak Deana Winchester'a 220

się lepiej formować kotlety. Liście sałaty umyć i dobrze osuszyć. Pomidory i cebulę pokroić w krążki, ogórki w cienkie plasterki. Bułki przekroić. Z mięsa uformować kotlety i przypiec na grillu (ewentualnie jeżeli nie macie takiej możliwości, to na patelni grillowej). Bułki podgrzać (ja opiekłam je w piekarniku przez około 5 minut w temperaturze 200°C). Hamburger składamy następująco: Podgrzane bułki(...)nich 1-2 liście sałaty, następnie upieczony kotlet. Kotlet posmarować musztardą i ketchupem, ułożyć cebulę, pomidor, ogórki kiszone. Całość przykryć górą bułki (posmarowaną majonezem). Jeżeli kotlety będziecie robić na grillu, to można je posypać lekko przyprawą do grilla. Myślę, że takim hamburgerem Dean by nie pogardził ;-) Poniżej kilka zdjęć z kolejnymi etapami przygotowywania hamburgerów

Passions hobbies life
Łosoś z gotowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami 282

Niedawno przygotowywaliśmy łososia na grillu ogrodowym , dzisiaj zrobimy to samo w warunkach domowych na patelni grillowej. Tak jak pisaliśmy w poprzednim artykule, najważniejsze zasady pozostają takie same: łososia opiekamy przez 7-8 minut mięsem do dołu, a następnie przez taki sam czas przypiekamy go od strony skóry. Ta ostatnia da się łatwo oddzielić, a mięso będzie soczyste i aromatyczne(...)smakiem, bo może też „pochwalić się” atrakcyjnym wyglądem. Gorąco polecam i na co dzień i dla gości – wszyscy będą na pewno zadowoleni. A czy takiego łososia można przygotować na grillu węglowym na świeżym powietrzu? Oczywiście że tak, jednak z racji tego, że musimy również ugotować warzywa, a pieczenie ziemniaków w grillu węglowym może być kłopotliwe, wymaga to również przyzwoitego kuchennego

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania