grill - 12274 przepisów (strona:103/819)

Coś z grilla: buła z warzywami w 'vinegrecie'. Znowu prosto, a jakże smacznie 220

wielu szczęśliwców to pierwszy weekend wakacji, więc pewnie będzie się działo. Jeśli tylko pogoda dopisze powietrze znów przesiąknie grillowym aromatem. Oto jedna z najprostszych propozycji na "coś z grilla" dla tych, którzy nie planują tylko wykonują ;) Składniki: bułka (kajzerka, ciabatta, serowa) 3 duże liście sałaty (lodowa, rzymska czy zwykła) 2 dojrzałe pomidory (malinowe, rzymskie, cherry) 1/2 ogórka zielonego 1/3 papryki(...)czerwonej kilka piórek cebuli (czerwona, cukrowa) sos vinaigrette rozgrzany grill ;) Przygotowanie: Z umytych, osuszonych i posiekanych warzyw miksujemy sałatkę. 10-15 minut przed podaniem doprawiamy wcześniej przygotowanym sosem. Ulubiony rodzaj bułki podpiekamy na rumiano i pół-chrupko na grillu. Na bułę nakładamy sałatkę. Przekąska gotowa. Wg mnie można zajadać bez opamiętania - no gdyby buły kalorii nie miały to już

Kuchnia po mojemu
Steki Delomonico – wyjątkowe przepisy 197

koszernej. Całość podsmażać aż szalotka będzie miękka i rumiana. Dodać około 100 g masła, 1 łyżeczkę soli koszernej, 1 łyżeczkę sosu Worcestershire i ½ łyżeczkę pieprzu. Całość dokładnie wymieszać. Ostudzić. Grilla przygotować do bezpośredniego grillowania steków. Steki grillować do osiągnięcia pożądanego stopnia wysmażenia (poradnik grillowania steków). Steki po grillowaniu wyłożyć na talerz, przykryć na kilka minut folią aluminiową. Podawać steki(...)oliwek, pieprz, rozmaryn, przyprawę do steków i czosnek do pojemnika i zblenderować. Steki umieścić w dużym pojemniku, dodać przygotowaną marynatę. Steki marynować w lodówce przez około 3 godzin. Grilla rozgrzać do wysokiej temperatury, wyjąć steki z marynaty i odstawić na kilka minut przed grillowaniem. Steki grillować do osiągnięcia pożądanego stopnia wysmażenia (zobacz nasz poradnik grillowania steków). Po wyjęciu z grilla

naRuszcie
Obfita fotorelacja- Tajlandia od kuchni. Thai food ! ! ! Jedzenie w Tajlandii :) 259

Tajlandii kupuje się zupę na wynos. Drinki można wypić prosto z bambusowego kubka :) Sushi Ostrygi, jeszcze nie oczyszczone I już gotowe do zjedzenia.... Przepyszne !  Uwielbiam ! Małże z grilla  Szpinak wodny, Morning Glory z boczkiem i ryżem Zupa Won Ton To było coś na s.... Z owocami morza i jajkiem. Wspaniałe ! Ko Phangan :) Kaczka na targu jedzeniowym(...)Thai, samemu można wybrać makaron i dodatki. Sushi Wiele rodzajów curry :) Każdy znajdzie coś dla siebie. Grillowane kalnmary, krewetki ... i ośmiornice.. Red snapper czyli LUCJAN CZERWONY z grilla w soli.  Krewetki tygrysie Sushi Pyszne pomelo, ku naszemu zdziwieniu ( jak większość owoców ) podawane z woreczkiem chilli z cukrem. W Surat Thani  Pad Thai dla 5 osób z krewetkami

Jemy Pijemy
Deser z grilla, czyli faszerowane banany 204

taki upał miło sobie posiedzieć nad wodą i rozpalić grilla. A na grilla polecają się banany :) Wystarczy nafaszerować je czekoladą i piankami marshmallow i pyszny deser gotowy. Kto by pomyślał: takie proste, a tyyyle przyjemności :) Składniki: 1 banan 2 łyżki mini pianek marshmallow lub kilka dużych (pokrojonych) 2 łyżki dropsów czekoladowych do pieczenia lub kilka kostek ulubionej czekolady Na nadzienie(...)czekoladki, czy pokruszone płatki śniadaniowe o smaku cynamonowym. Przygotowanie: Na kawałku folii aluminiowej przeciąć banana wzdłuż i "otworzyć". Nafaszerować piankami i czekoladą. Zawinąć folię i umieścić na średnio nagrzanym grillu. Zapiekać przez ok. 10 min. Banany będą gotowe, kiedy skórka sczernieje i rozpuszczą się pianki. Banany można też przygotować w piekarniku rozgrzanym do 205 ° C (zapiekać przez

Domowa Cookierenka Agi
Grillowane roladki z bakłażana 175

Sezon grillowy powoli chyli się ku końcowi, ale u nas grill stale rozgrzany do czerwoności i prawie nigdy nie stygnie. Nie ma czasu, sezon za długi nie jest, trzeba go w pełni wykorzystać żeby zimą mieć co wspominać. Dzisiaj zapraszamy na grillowane roladki z bakłażana, rewelacyjne w smaku! Idealny dodatek do mięs i kiełbas z grilla, świetny do zbilansowania ciężkiego(...)cytryny i zostawiamy na 20 minut. Po tym czasie go opłukujemy i osuszamy. Każdy plaster smarujemy oliwą, kładziemy na folii aluminiowe i na tej folii grillujemy na średnio gorącym grillu po kilka minut z każdej strony. Zdejmujemy i czekamy aż ostygnie. Fetę rozgniatamy widelcem, dodajemy do niej łyżkę oliwy i mieszamy z ziołami prowansalskimi. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki

Marder&Marder Manufacture
Faszerowane pomidory 150

Lato powoli się kończy, niedługo trzeba będzie grille pochować. Ale póki słońce jeszcze świeci to trzeba korzystać. A my staramy się nie przepuszczać okazji. Więc dzisiaj proponujemy pomidory faszerowane szpinakiem i mozzarellą. Taka mała odskocznia od tego wszędobylskiego mięsa z grilla. A niech wegetarianie też się nacieszą grillem. Jedzonko proste i szybkie, fajna przekąska na grillowe przyjęcie. 4 spore

Marder&Marder Manufacture
Ziemniaki faszerowane 157

Właściwie "z grilla" , to zbyt wielkie słowo. Zapiekane na grillu - dużo lepsze. Większą część dania przygotowujemy jednak w kuchni. kilka średnich ziemniaków (u mnie na tę ilość farszu 6 sporych, po 2 "na głowę") 150g świeżych pieczarek mieszcząca się w dłoni kostka wędzonego boczku 1 duża cebula pieprz, sól olej do smażenia masło folia aluminiowa Ziemniaki gotujemy w mundurkach(...)czasu mieszając razem zasmażamy.  Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Farsz nakładamy do ziemniaków, po czym każdy smarujemy odrobiną masła i zawijamy w folię aluminiową. Zapiekamy na grillu do zrumienienia skórki, u mnie trwało to około kwadransa. Jednak z fajniejszych, sycących przekąsek grillowych tego lata

Kuchenna Kontrrewolucya
Bułgarska kebabczeta z grilla 186

Kontunuacja tygodnia bułgarskiego z lekkim poślizgiem. ;) Uwielbiam tego typu przysmaki z grilla. Żadna kiełbasa nie będzie tak smakować, a przygotowanie mięsa na to danie to dosłownie chwila. 300g mielonego mięsa wołowego (u mnie łopatka) 100g mielonej łopatki wieprzowej 1 szklanka wody pół łyżeczki kminku mielonego 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka(...)przyprawami i ziołami z listy oraz szklanką wody. Dobrze wyrabiamy prze kilka chwil i odstawiamy w misce do lodówki, najlepiej na całą noc. Gdy wybieramy się następnego dnia na grilla, jest to świetne rozwiązanie. Można przygotować potrawę wcześniej i zupełnie nie przejmować się nią z rana, gdy szykujemy się do wyjścia. Pakujemy mięso do pojemnika z pokrywką i ruszamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Grillowany filet w ziołach śródziemnomorskich 246

Kiedy my przybyliśmy i wyklarowały się plany grillowe - zmieszałam oliwę, sok z cytryny z mieszanką przypraw. Każdego kotleta wysmarowałam powstałą marynatą. Tak przygotowane mięsko poleżakowało jeszcze przez czas szykowania grilla i dodatków. Kotlety pieczone były na rozgrzanym grillu - na tacce. Ok 10 minut z każdej strony wystarczy. Tak przyrządzone kotleciki wychodzą soczyste i kruche. Mieszanka przypraw bardzo delikatna - lekko ziołowa(...)orzeźwiająca. Zgodnie z zapewnieniami producenta nie zawiera glutaminianu sodu. Idealny sposób na przyrządzenie mięsa z grilla dla dzieci i osób nie nielubiących wyraźnych, ostrych smaków. Wprawdzie sami też bardzo łatwo możemy taką mieszankę skomponować. Pewne jest to, że takie kotleciki były na pewno zdrowsze niż te tradycyjne z patelni. Spożyte na ogródku z chłodnym piwkiem i masą innego mięcha ;) - rewelacja

Kuchnia po mojemu
Kiełbasa smażona 184

Prosto i smacznie . kiełbasa olej do smażenia chrzan Kielecki przyprawa do grilla Kiełbasę naciąć nożem w kratkę, posypać przyprawą do grilla. Kiełbasę smażyć na średnio rozgrzanym grillu , patelni grillowej lub zwykłej patelni z dodatkiem odrobiny oleju.Podawać np.z chrzanem

Moje domowe kucharzenie
Kotlety schabowe z koprem włoskim i jałowcem 191

brytfanny lub naczynia żaroodpornego, ewentualnie kładziemy na blachę. Jeśli posiadamy piekarnik z funkcją grillowania, umieszczamy mięso w rozgrzanym piekarniku i grillujemy do miękkości na średniej lub nawet dużej mocy grilla przez ok. 15-20 minut. Jeśli piekarnik nie ma takiej funkcji, wówczas rozgrzewamy go do 180 stopni i pieczemy mięso na blasze lub w metalowej brytfannie przez 15-20 minut(...)grozi przesuszeniem mięsa. Dlatego ważne jest bardzo drobne pokrojenie fenkułu oraz odpowiednia technika pieczenia/grillowania. Najlepsze efekty osiągniemy w piekarniku posiadającym grzałkę grillową w jego górnej części. W braku funkcji grilla pozostaje nam „zwykłe” pieczenie na metalowej brytfannie/blasze z kilkakrotnym odwróceniem mięsa w trakcie. Możemy też użyć grilla elektrycznego, w takim wypadku również odwracając mięso. Przez Krystian Zainspirowany przez Kuchnia włoska

Kulinarna Pokusa
Grillowane udka w pomarańczowej marynacie z dipem paprykowym 151

cytryny i pomarańczy, sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy mięso, zamykamy w szczelnym pojemniku i odstawiamy najlepiej na noc. Następnego dnia wyjmujemy mięso, układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy często obracając. Od czasu do czasu możemy smarować kurczaka pozostałą w pojemniku marynatą. Paprykę owijamy w folię aluminiową i układamy na rozgrzanym grillu. Gdy będzie już miękka odwijamy(...)foli, kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do blendera. Dodajemy oliwę z oliwek i czosnek. Podajemy z mięsem. Dodatkowo na grillu możemy poukładać grzanki natarte ząbkiem czosnku. Inspiracja: http://przepisnakurczaka.com.pl/2015/02/27/podudzia-z-kurczaka-na-grzankach-czosnkowych-z-dipem-paprykowym/

VioletoweKucharzenie
Stek z udka drobiowego 234

pierś kurczaka, to coś co przypomina poniekąd karkówkę wieprzową ale to mięso drobiowe.  A co najlepsze to wygląda na to że znów wymyśliłem coś nowego, coś czego na grillu nie robił nikt wcześniej :) Składniki ( na 2 osoby ) : 2 udka drobiowe (większe) przyprawa do kurczaka (ja użyłem własnej kompozycji ) odrobina oliwy miód sezam Przygotowanie : Udka oczyszczam, ściągam skórę i zręcznie(...)rozbić tylko "ruszyć") Nacieram przyprawą i tylko skrapiam oliwą z obu stron, odstawiam na godzinkę do lodówki. Griluję na średniej temperaturze i bez ognia (sugeruję węgiel drzewny). Drób na grillu potrzebuje spokoju. Po obróceniu steku na drugą stronę w mniej więcej połowie czasu smaruję płynnym miodem i posypuję sezamem. Pamiętaj : Drób na grillu potrzebuje spokoju

Mechanik grilluje
Grande Grill - Steak house w Krakowie 249

Będąc teraz w Krakowie odwiedziliśmy restaurację Grande Grill , tzw. dom stekowy. Byliśmy bardzo ciekawi tego co oferuje restauracja w swoim grillowym menu i jak może wyglądać taki steak house! Miejsce znajduje się w bardzo dobrym położeniu, na samym starym rynku - zaraz koło Wierzynka ! Wchodząc do środka przechodzimy przez pierwszą część restauracji, na końcu której znajduje się duży przyciągający wzrok(...)lody waniliowe podawane z owocami!  Wszystko brzmi świeżo, smacznie i zdecydowanie pobudza ślinianki ;) Będąc następnym razem w Krakowie z chęcią spróbujemy co nowego będzie można zjeść w Grande Grillu. Polecamy

Plate of Joy
Grillowane kotlety wieprzowe 196

Grillowane kotlety wieprzowe z prażoną cebulką to moja propozycja na wykorzystanie mielonego mięsa. Zamiast smażyć tradycyjne kotlety mielone na oleju, czy smalcu, można je przygotować na grillu, wersja lżejsza, mniej kaloryczna. Inne pomysły na kotlety znajdziecie tutaj. , polecam też nasze sprawdzone przepisy z grilla . Jak zrobić Grillowane kotlety wieprzowe? Składniki: 40 dag mięsa mielonego z łopatki, 100 ml bulionu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję