grill - 12274 przepisów (strona:103/819)

Karkówka czosnkowo-szczypiorowa 220

Karkówka czosnkowo-szczypiorowa Pyszna z grilla Składniki 1 kg karkówki marynata: 1/2 główki czosnku pęk szczypioru po pół łyżeczki oregano i bazylii sól, pieprz przyprawa do grilla (opcjonalnie) sok z 1/2 … Czytaj dalej Karkówka czosnkowo-szczypiorowa

czarrna od kuchni
Grillowany pstrąg z pietruszką i tymiankiem 207

Pyszny pstrąg tęczowy w wersji z grilla - latem z ogrodowego, zimą z piekarnika lub patelni grillowej. Nadziany tymiankiem, pietruszką i cytryną jest aromatyczny i soczysty. Bardzo prosty i szybki w wykonaniu :) Pstrąg z grilla to zdrowy, łatwy i smaczny obiad!   SKŁADNIKI (dla 2 osób) 2 pstrągi tęczowe patroszone  1 cytryna 4 gałązki tymianku 1/2 pęczka natki pietruszki

Moje Kuchenne Rewelacje
Grillowana dorada 111

przygotować szybko i z minimalna ilością składników. Sól, pieprz, jakieś zioła i w kilka dosłownie minut mamy gotowe pyszne i zdrowe danie. Dziś zapraszam na aromatyczną doradę z  grilla. Prosto, łatwo i smacznie. Grillowana dorada Czas przygotowania: 20 minut Proporcje dla 2 osób Składniki: 2 wypatroszone dorady 1 łyżeczka masła gałązki świeżego rozmarynu sól morska gruboziarnista pieprz cząstki cytryny(...)płuczemy pod zimną wodą i wycieramy ręcznikiem papierowym. Do środka wkładamy po kawałku masła, parę igiełek rozmarynu, solimy i pieprzymy. Rybę również delikatnie solimy z zewnątrz. Układamy na rozgrzanym grillu lub na patelni grillowej, okładamy gałązkami rozmarynu i pieczemy z każdej strony, aż skórka lekko zbrązowieje. Czas grillowania zależy od temperatury, na grillu ryba szybciej będzie gotowa, niż na patelni

Kulinarne przygody Gatity
Grillowany filet z kurczaka z fenkułem i papryką 159

dzisiejszym przepisie będą 2 „tematy przewodnie”. Grilli i koper włoski (fenkuł). Wziąwszy pod uwagę, że w kalendarzu zima, to pierwsze może się wydawać cokolwiek oderwane od rzeczywistości. Ale nie chodzi nawet o to, że zima jest głównie w kalendarzu, a za oknem przez większość czasu dodatnie temperatury. Raczej o to, że takiego kurczaka możemy bez problemu przyrządzić o dowolnej porze(...)możemy zresztą manipulować ostrością marynaty i dodać chili więcej niż w przepisie (ale ostrożnie!). Co do samego kurczaka, to jest on równie łatwy do grillowania na patelni co na grillu ogrodowym. Jeśli jednak pamiętacie o tym z przepisów na tradycyjnego grilla, musimy uważać, aby mięsa nie przesuszyć. Grillujemy je na względnie mocno rozgrzanej patelni, więc 3-4 minuty na stronę

Kulinarna Pokusa
Ananas z grilla w miodowej glazurze 145

dobrego posiłku na świeżym powietrzu powinien być równie smakowity deser. Rzecz jasna najlepiej jeśli nie będzie wymagał od nas specjalnych zabiegów i podobnie jak danie główne zrobimy go na… grillu! W takim razie, co powiecie na grillowanego ananasa w miodowej glazurze? Brzmi pysznie? Tak też smakuje! Ten banalnie prosty, soczysty, a przy tym lekki i słodki za sprawą skarmelizowanego miodu(...)Składniki (na 4 porcje): 1 świeży ananas 8 łyżeczek miodu (po 2 na każdą cząstkę owocu) Wykonanie: Ananasa kroimy na 4 części wraz z pióropuszem :) Następnie kładziemy go na grillu najpierw od strony skórki. Grillujemy ok. 10-15 minut. Potem smarujemy każdą ćwiartkę owocu 2 łyżeczkami miodu (użyłam miodu malinowego) i przekładamy go miąższem do rusztu (po kilka minut

MyCookBook.pl
Polędwiczki z indyka z dżemem porzeczkowym i cukinią z grilla 117

razem czas na indyka z grilla, a dokładniej mówiąc: polędwiczki! Przepis możecie wypróbować już w najbliższy, majówkowy weekend (jeśli pogoda pozwoli) do czego serdecznie namawiam, bowiem jest po prostu wyśmienity! Doskonałe, miękkie mięsko, odpowiednio przyprawione aromatycznym majerankiem z odrobinką roztopionego sera na wierzchu :) Z dżemem z czarnej porzeczki o niesamowicie wyrazistym smaku i kolorze smakuje znakomicie i wyjątkowo! Porzeczkowy dżem(...)ruszcie i pieczemy po kilka minut z każdej strony tak, by się ładnie zrumieniły. Na sam koniec każdy kawałek polędwiczki posypujemy startym serem i czekamy do jego rozpuszczenia (przykrycie grilla pokrywą przyspieszy ten proces). Cukinię układamy na grillu dopiero, gdy przełożymy polędwiczki na drugą stronę (nie potrzebuje ona tyle czasu na upieczenie). Opiekamy ją z obu stron

MyCookBook.pl
Łatwy burger wołowy z serem i pieczarkami / Easy beef, mushroom and cheese burger 170

cloves, minced 450 g ground beef 1 egg 2 tsp Worcestershire sauce 2 tsp salt 1 tsp ground black pepper 4 slices of cheese 4 hamburger buns, toasted on grill pan salad leaves mayonnaise, optional ketchup, optional Preparation: In a large pan, melt butter over medium-high heat. Add mushrooms, onions, 1 tsp salt, and cook, stirring occasionally, until(...)salt, and 1/2 tsp pepper in a large bowl and gently mix to combine. Shape beef into 4 patties and season the with remaining salt and pepper. Grill burgers on grill pan over medium-high heat for about 6-8 minutes, turning once until cooked through. Place cheese on top of burgers, close lid, and cook for 1 minute longer

karmelowy
Krótka seria - Wrocław - Masala Grill & Bar 174

Podobno w Londynie jest więcej restauracji indyjskich niż w Bombaju i Delhi. Między innymi przez tą rozpoznawalność i intensywne smaki postanowiłem, będąc we Wrocławiu, zawitać do restauracja zwanej Masala Grill&Bar. Zatem obiecanki cacanki i na blogu krótki komentarz z krótkiej serii wrocławskiej. Krótka seria - Wrocław - Masala Grill & Bar Wystrój i wnętrze: Interesujące, inny niż można spotkać(...)powinno być. I nie pomoże w tym przypadku zdjęcie na ścianie Roberta Makłowicza czy Marka Niedźwiedzkiego. Napiwku nie zostawiam w takich miejscach i nie zostawiłem konsekwentnie we wrocławskim Masala Grill&Bar. Nie ma mowy

Right Behind The Kitchen
Chrupiąca pierś z kaczki- Jak przygotować pierś kaczki do smażenia 512

godziny. Przed smażeniem, jeśli pierś stała w lodówce, wyjąć je ok. 1/2 godziny wcześniej, aby mięso nabrało normalnej, pokojowej temperatury. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju a piekarnik (funkcja grilla) nagrzać do 170-180*C. Na gorący olej położyć pierś skórą do dołu. Smażyć bez ruszania na średnim ogniu przez 3-4 minuty do czasu aż skórka będzie bursztynowa lecz(...)łopatką (nie nakłuwać) na drugą stronę i smażyć kolejne 2-3 minuty. Po tym czasie zdjąć pierś z patelni i na blaszce wstawić do nagrzanego piekarnika z funkcją grilla na kolejne 7-8 minut. Z funkcją grilla bo wtedy mięso będzie poddane gorącej temperaturze od góry co spowoduje szybkie dopieczenie się skórki i delikatne "dojście " w środku. Trudno podać dokładny

Sztuka gotowania w/g Samiry
Odkrywamy jesienne smaki z grilla – dynia na słodko 130

roztopionego masła ¼ szklanki brązowego cukru 1 łyżka stołowa syropu klonowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka gałki muszkatołowej ½ łyżeczki soli duży arkusz folii aluminiowej Przygotowanie: Grilla rozgrzewamy do średniej temperatury. W międzyczasie pociętą dynię umieszczamy w dużej misce. Wlewamy na nią roztopione masło i dodajemy pozostałe przyprawy. Całość delikatnie mieszamy. Wykładamy na duży arkusz folii aluminiowej(...)Sprawdzamy jej miękkość przecinając nożem kilka plasterków (nóż powinien z łatwością ją przecinać). Tak przygotowaną dynię możemy podawać na ciepło lub na zimno. The post Odkrywamy jesienne smaki z grilla – dynia na słodko appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Sandacza z grilla z masełkiem czosnkowym 205

dostawa może zostać odrzucona – jeśli nie spełnia wszystkich wymogów jakościowych, bądź przyjęta i rozesłana do poszczególnych hal MAKRO. Ja osobiście polecam Wam prosty przepis na "Sandacza z grilla z masełkiem czosnkowym". Szybko i jakże smacznie: Składniki: 2 sprawione sandacze 1/2 cytryna 1/2 kostki masła 3 ząbki czosnku natka pietruszki sól morska 2 bagietki Przygotowanie: W domu przygotowujemy(...)masło czosnkowe: Mieszamy przeciśnięty przez praskę czosnek z drobno posiekaną natką pietruszki i solą morską. Dodajemy miękkie masło i dokładni mieszamy. Przekładamy do pojemniczka i zabieramy ze sobą na grill. Sandacza dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Przygotowanym wcześniej masłem czosnkowym smarujemy wnętrze ryby. Na posmarowany olejem ruszt układamy przygotowane ryby. Grillujemy około 15-20 minut

Słodkie okruszki
Chicken and tomato bruschetta 123

garlic (chopped), chilli  (chopped). To make the bruschetta, heat pan. Drizzl with the olive oil both sides with salt and freshly ground black pepper on the ciabatta. Grill for one minute on each side. Then put the tomato on pan and grill for 2-3 minutes on each side. Mix garlic and chilli and pour the olive(...)kawałku pieczonej bułeczki zawsze świetnie smakuje. Składniki: 1 duży pomidor, filet z kurczaka (upieczony), 1 ząbek czosnku, (posiekany), chilli (posiekane). Aby zrobić bruschette należy podgrzać patelnie, najlepiej taką do grilla. Pokropić oliwą bułkę, i grilować po jednej minucie z każdej strony. To samo należy zrobić z pomidorami. Pomieszać posiekany czosnek z chilli i dodać do tego oliwy. Położyć mieszankę

Smaki Przyprawy i Kolory
Grillowane nektarynki 133

Dobry grill rozgrzewa się długo. Ale, również bardzo długo jest gorący. Kiedy z rusztu zjadą kiełbasy, mięsa i warzywa , następuje idealny moment, żeby na grillu przygotować … deser. Taki, którego Twoi goście na pewno nie zapomną! W poszukiwaniu inspiracji na grillowane owoce, wygrzebałam przepis Pascala Brodnickiego, jeszcze z czasów kiedy prowadził on swój program w TVN. W wersji lekko zmodyfikowanej

Patchwork
Ljutenica - bułgarska pasta z pomidorów, bakłażanów i papryki 190

nieco mniejszej ilości składników niż podano w oryginalnym przepisie. Dałam trochę więcej ostrej papryki i myślę że następnym razem dodam jej jeszcze więcej. Moje papryki i bakłażany opiekałam na grillu i to był znakomity pomysł - skórka szybko się zwęgliła, obieranie było łatwe, a pasta zyskała lekko dymny aromat. Bardzo polecam bo to świetny dodatek do wszystkiego - do mięs(...)dużego garnka, gotować na małym ogniu tak długo aż połowa masy odparuje.  Papryki i bakłażany upiec. Można ułożyć je jak najwyżej w piekarniku i piec z włączoną funkcją grill aż skórka będzie dobrze opieczona, można upiec warzywa na grillu. Ponakłuwać je lekko aby wypuściły soki i nie pękły w trakcie pieczenia. Opiekać aż skóra będzie czarna

Stare Gary
Krewetki grillowane z czosnkiem i chili 146

Pyszne, bardzo aromatyczne krewetki z grilla.  Mimo, iż nie należą do najtańszych dań, warto czasem trochę przyrządzić ze względu na ich fantastyczny smak :) SKŁADNIKI 500g świeżych krewetek królewskich 1 papryczka chili 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki soku z cytryny  3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku sól morska pieprz świeżo mielony PRZYGOTOWANIE Krewetki obieramy: usuwamy głowę i pancerz(...)szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy do krewetek. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sok z cytryny i oliwę. Mieszamy i wkładamy do lodówki na min. pół godziny.  Grillujemy na rozgrzanym grillu po około 3 minuty z każdej strony.  Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje