grill - 12274 przepisów (strona:105/819)

Kotlety schabowe z koprem włoskim i jałowcem 168

brytfanny lub naczynia żaroodpornego, ewentualnie kładziemy na blachę. Jeśli posiadamy piekarnik z funkcją grillowania, umieszczamy mięso w rozgrzanym piekarniku i grillujemy do miękkości na średniej lub nawet dużej mocy grilla przez ok. 15-20 minut. Jeśli piekarnik nie ma takiej funkcji, wówczas rozgrzewamy go do 180 stopni i pieczemy mięso na blasze lub w metalowej brytfannie przez 15-20 minut(...)grozi przesuszeniem mięsa. Dlatego ważne jest bardzo drobne pokrojenie fenkułu oraz odpowiednia technika pieczenia/grillowania. Najlepsze efekty osiągniemy w piekarniku posiadającym grzałkę grillową w jego górnej części. W braku funkcji grilla pozostaje nam „zwykłe” pieczenie na metalowej brytfannie/blasze z kilkakrotnym odwróceniem mięsa w trakcie. Możemy też użyć grilla elektrycznego, w takim wypadku również odwracając mięso. Przez Krystian Zainspirowany przez Kuchnia włoska

Kulinarna Pokusa
Grillowane udka w pomarańczowej marynacie z dipem paprykowym 133

cytryny i pomarańczy, sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy mięso, zamykamy w szczelnym pojemniku i odstawiamy najlepiej na noc. Następnego dnia wyjmujemy mięso, układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy często obracając. Od czasu do czasu możemy smarować kurczaka pozostałą w pojemniku marynatą. Paprykę owijamy w folię aluminiową i układamy na rozgrzanym grillu. Gdy będzie już miękka odwijamy(...)foli, kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do blendera. Dodajemy oliwę z oliwek i czosnek. Podajemy z mięsem. Dodatkowo na grillu możemy poukładać grzanki natarte ząbkiem czosnku. Inspiracja: http://przepisnakurczaka.com.pl/2015/02/27/podudzia-z-kurczaka-na-grzankach-czosnkowych-z-dipem-paprykowym/

VioletoweKucharzenie
Stek z udka drobiowego 209

pierś kurczaka, to coś co przypomina poniekąd karkówkę wieprzową ale to mięso drobiowe.  A co najlepsze to wygląda na to że znów wymyśliłem coś nowego, coś czego na grillu nie robił nikt wcześniej :) Składniki ( na 2 osoby ) : 2 udka drobiowe (większe) przyprawa do kurczaka (ja użyłem własnej kompozycji ) odrobina oliwy miód sezam Przygotowanie : Udka oczyszczam, ściągam skórę i zręcznie(...)rozbić tylko "ruszyć") Nacieram przyprawą i tylko skrapiam oliwą z obu stron, odstawiam na godzinkę do lodówki. Griluję na średniej temperaturze i bez ognia (sugeruję węgiel drzewny). Drób na grillu potrzebuje spokoju. Po obróceniu steku na drugą stronę w mniej więcej połowie czasu smaruję płynnym miodem i posypuję sezamem. Pamiętaj : Drób na grillu potrzebuje spokoju

Mechanik grilluje
Grande Grill - Steak house w Krakowie 229

Będąc teraz w Krakowie odwiedziliśmy restaurację Grande Grill , tzw. dom stekowy. Byliśmy bardzo ciekawi tego co oferuje restauracja w swoim grillowym menu i jak może wyglądać taki steak house! Miejsce znajduje się w bardzo dobrym położeniu, na samym starym rynku - zaraz koło Wierzynka ! Wchodząc do środka przechodzimy przez pierwszą część restauracji, na końcu której znajduje się duży przyciągający wzrok(...)lody waniliowe podawane z owocami!  Wszystko brzmi świeżo, smacznie i zdecydowanie pobudza ślinianki ;) Będąc następnym razem w Krakowie z chęcią spróbujemy co nowego będzie można zjeść w Grande Grillu. Polecamy

Plate of Joy
Grillowane kotlety wieprzowe 180

Grillowane kotlety wieprzowe z prażoną cebulką to moja propozycja na wykorzystanie mielonego mięsa. Zamiast smażyć tradycyjne kotlety mielone na oleju, czy smalcu, można je przygotować na grillu, wersja lżejsza, mniej kaloryczna. Inne pomysły na kotlety znajdziecie tutaj. , polecam też nasze sprawdzone przepisy z grilla . Jak zrobić Grillowane kotlety wieprzowe? Składniki: 40 dag mięsa mielonego z łopatki, 100 ml bulionu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
GRILLOWANE BANANY Z BOCZKIEM 195

Czas na grilla! Nietypowe połączenie prosto zza oceanu. Banany z boczkiem, syropem klonowym, keczupem i curry. Danie proste jak drut, a smakuje wyśmienicie. Banan roztapia się w ustach, a zgrillowany boczek jest mega chrupiący, curry i ostry keczup zastawiają ostrość na języku :) Mega fajne, mega proste, nie trzeba niczego marynować, tylko wrzucić do marynaty na sekundę owinąć boczkiem, na grilla(...)pokrojone na 3 równe części -12 plastrów wędzonego boczku -2 łyżki ostrego keczupu -2 łyżki syropu klonowego -pół łyżeczki curry -pół łyżeczki pieprzu zielonego marynowanego -parę piwek bezglutenowych do grilla ZRÓB MARYNATĘ - w misce połącz syrop klonowy, keczup, posiekany marynowany zielony pieprz i curry, dokładnie wymieszaj, możesz ją odstawić na parę minut, ale jeśli nie masz czasu, nie jest

Kuchnia bezglutenowa Loli
Obiad w 20 minut. Grillowany stek wołowy z blanszowanymi warzywami i chipsami z pokrzywy 223

przybrania chipsy z pokrzywy i prażony sezam. Duża porcja witamin i składników odżywczych. Mimo rustykalnego charakteru dobrze będzie wyglądać "na salonach" podczas przyjmowania gości lub podczas rodzinnego grilla.  Wszystkie składniki można przygotować wcześniej, a po przyjściu gości tylko ugrillować wołowinę w ciągu 4 do 10 minut, w zależności od stopnia wysmażenia mięsa jaki chcemy osiągnąć.  Pokrzywie, zwanej(...)Paski warzyw wrzucić do wrzątku, gotować 1-2 minuty. Ugotowane przełożyć łyżką cedzakową do wody z lodem, wystudzić, odcedzić na sicie. Krążki cebuli przypiec na gorącej patelni grillowej lub grillu po usmażeniu mięsa. Warzywa podać na musie z awokado rozsmarowanym na talerzu, przybrane chipsami z pokrzywy. Chipsy z pokrzywy:  Listki   umyć i osuszyć, olej rozgrzać w rondlu

SzczyptaSmaQ
kiełbaski piwne z grilla 158

opcjonalnie: 2 łyżeczki majeranku suszonego opcjonalnie: 2 łyżeczki świeżego majeranku do podanie wykonanie: Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Kiełbaski nacinamy, wkładamy do marynaty na ok. 10 min. Następnie układamy na grillu i pieczemy przez ok. 10 min., obracamy od czasu do czasu każdą kiełbaskę i polewamy marynatą. Upieczone kiełbaski podajemy posypane świeżym majerankiem. /inspiracja: kuchnia lidla

Domowy Smak Jedzenia
Grillowany cąber jagnięcy 199

wszystko wokół się zieleni, komary zaczynają gryźć. Długo trzeba było czekać, ale wreszcie można jeść na świeżym powietrzu. Stąd też dzisiejsza propozycja - najbardziej oczywiste kulinarne rozwiązanie na piękny dzień - grill. A na grilla proponuję bardzo prosto, ale smacznie doprawione kotlety z cąbra jagnięcego i smaczną sałatkę z pomidorów koktajlowych, podane z frytkami, które można zastąpić pieczywem. Do przygotowania dania użyłem(...)łyżeczkami suszonego oregano i łyżką oliwy. W tak przygotowanej marynacie zanurzyłem mięso i pozostawiłem w niej na godzinę, aby nabrało aromatu. Po tym czasie umieściłem je na maksymalnie rozgrzanym grillu i smażyłem przez 10 minut z każdej strony. Następnie przygotowałem sos tzatziki na bazie ogórka i serka homogenizowanego. Zamiast serka można też użyć gęstego jogurtu naturalnego lub kefiru. Ogórka starłem

Wyprawy kulinarne
Udka z grilla. 217

font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Udka z kurczaka na grillu to bardzo wykwintne danie. Są one pozbawione tłuszczu i dlatego są zdrowe, no i mało kaloryczne. Grillowane i jedzone w ogrodzie smakują rewelacyjnie. SKŁADNIKI: Normal 0 21 false false false(...)hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 5 udek z kurczaka, 1/3 szklanki oliwy, 3 ząbki czosnku, majeranek, tymianek, sos sojowy ostra papryka zmielona, przyprawa do grilla WYKONANIE: udka dzielimy na udziec i pałki, ze wszystkich składników przygotowujemy marynatę, mięso dokładnie mieszamy z marynatą, przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na noc, przy smażeniu na grillu pamiętajcie

Kuchnia Beaty
Mango chutney z tajską kolendrą 180

Sezon grillowy za chwilę rusza pełna parą, czy raczej pełnym dymem. Długi łykend majowy i odpalone tysiące grilli. Na nich kiełbaski, skrzydełka z kurczaka, kiełbaski, karkówka w przyprawie do grilla, kiełbaski… stop Niech w tym roku będzie trochę inaczej. Dlatego … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Zawijasy z łososia podane z lodami z pietruszki i sałatą miodową 186

Szukając inspiracji dla grillowanego łososia, spojrzałam na bagietkę i pomyślałam, że mój łosoś koniecznie musi być z chrupiącym, ciepłym pieczywem upieczonym również na grillu. Nie wiedziałam jednak co sprawdzi się najlepiej, to znaczy upiecze się na grillu w tym samym czasie co łosoś. Pod uwagę brałam ciasto francuskie, ale ostatecznie postawiłam na ciasto drożdżowe, gdyż samodzielnie można(...)własnego uznania np. ziołami prowansalskimi i dużą ilością czosnku. Sam łosoś został skromnie przyprawiony, aby nie zagłuszyć jego prawdziwego smaku. Paskiem ciasta drożdżowego owinęłam łososia i grillowałam na elektrycznym grillu. Byłam mile zaskoczona tym, że ciasto zachowało swoją formę, upiekło się i lekko zarumieniło. Sam łosoś w środku chrupiącego ziołowego ciasta pozostał wilgotny i aromatyczny. Myślę

Jadło i czytadło
Wegetariańskie szaszłyki z kabaczka i pieczarek 161

takiego się nie stało. Szaszłyki były przepyszne.   Na 5 szaszłyków:   0,5 kg pieczarek 1 młody kabaczek 1 duża cebula 3 ząbki czosnku przyprawa do grilla sól, pieprz 4 łyżki oliwy   Pieczarki w zależności od ich wielkości pokroić w plasterki lub cząstki, ale nie grubsze niż 2 cm. Następnie posolić je, popieprzyć i odstawić.   Zmiażdżyć(...)czosnek i dodać go do oliwy wraz z przyprawą do grilla.   Kabaczka pokroić w cząstki nie grubsze niż 2 cm, posolić obficie i odstawić na pół godziny, następnie usunąć wytworzoną wodę, można osuszyć papierowym ręcznikiem. Osuszone cząstki kabaczka wymieszać w przygotowanej oliwie i marynować przez ok. 20-30 minut.   Cebulę pokroić w płatki.   Gotowe produkty nakładać

Jadło i czytadło
Kociołek z soczewicą 165

czerwonej soczewicy i warzyw: marchewki, ziemniaków i papryki. Polecam, jeśli dysponujecie wolnowarem. Kociołek z soczewicą Drukuj przepis Składniki 0,7kg łopatki wieprzowej mąka pszenna (do oprószenia mięsa) przyprawa do grilla sól pieprz czerwona soczewica kilka ziemniaków kilka marchewek pietruszka czerwona papryka por 3 listki laurowe ziele angielskie woda listonic_name = "Kociołek z soczewicą (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content(...)łopatki wieprzowej mąka pszenna (do oprószenia mięsa) przyprawa do grilla sól pieprz czerwona soczewica kilka ziemniaków kilka marchewek pietruszka czerwona papryka por 3 listki laurowe ziele angielskie woda " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Łopatkę pokroić na kawałki jak na gulasz. Przyprawić solą, pieprzem i oprószyć mąką. Podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Jak będzie już lekko obsmażone, dodać przyprawę do grilla

CoolinarniePL
Ośmiornica po grecku w winie 190

jednym ze sklepów pewnej sieci handlowej kupiłam w ramach tygodnia portugalskiego ośmiornice. Nigdy jej wcześniej nie robiłam, ale jadłam w katowickiej włoskiej restauracji. Była zrobiona na grillu i była doskonała. Jako, że grilla nie mogłam obecnie użyć wykorzystałam grecki, klasyczny przepis na ośmiornice w winie z makaronem. Wyszła dobra, ale nie tak dobra jak tamta, dlatego następną zrobię właśnie pieczoną(...)grillu. A wy jeśli się pospieszycie jeszcze kupicie sobie taką ośmiornicę na niebanalny obiad. Źródło. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania