minut Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 300 g ciemnych winogron 1 puszka kukurydzy 3 łodyżki selera naciowego sok z cytryny 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu typu greckiego sól morska pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pierś płuczemy pod zimną wodą, osuszamy ręcznikiem kuchennym, solimy i pieprzymy. Smażymy z obydwu stron na patelni na rozgrzanym tłuszczu
Kulinarne przygody Gatitykolendrą składniki i przygotowanie: Składniki na półtorej filiżanki 3 obrane ząbki czosnku ½ łyżeczki soli morskiej ubita filiżanka posiekanych liści kolendry ¼ łyżeczki kminu 200 g jogurtu greckiego
w mojej kuchnioliwek, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka imbiru w proszku, 1 łyżeczka mielonego kminku, 1 łyżeczka kurkumy, sól, pieprz, 500 ml bulionu warzywnego, natka pietruszki, jogurt grecki
w mojej kuchnikuchniapepin.blogspot.com/search/label/WARZYWA Składniki 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 szkl. kwaśnej śmietany,lub gęstego jogurtu np. greckiego 1 główka kalafiora, pokroić na różyczki 1/4 filiżanki ekstra oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 1 duża cebula, w plasterkach 3-4 ząbki czosnku, posiekane sól i pieprz do smaku 1 szkl. sera startego żółtego. Wykonanie
w mojej kuchnimożna też kłaść jeden na drugim (mi się nie skleiły, co jest głównie zasługą sosu beszamelowego). Nałożyć pokrywę i zapiekać 20-30 minut. Poniżej zdjęcia z przygotowywania naleśników po grecku. Ja naleśniki zrobiłam sobie już dzień wcześniej, owinęłam szczelnie srebrną folią i włożyłam do lodówki. Zaoszczędziłam dzięki temu wiele czasu, bo wracam z pracy o 16 i trudno mi się
Passions hobbies lifeSzybki pomysł na to co znalazłam w lodówce, ale takie przecież są najlepsze :D Składniki: 3 szklanki krupczatki 2 łyżki cukru 2 łyżeczki czubate cukru waniliowego 200 g jogurtu greckiego 100 g margaryny 2 łyżeczki amoniaku galaretka cytrynowa galaretka wiśniowa Wykonanie: Obie galaretki zalać wodą (po 400 ml) i odstawić do wystudzenia. Krupczatkę przesiać dodać cukier i cukier waniliowy, przemieszać
Moje pyszne gotowanietworzyć inne wersje :) Są zdrowe, sycące, smaczne! Składniki (ok. 4 porcje): 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 ogórka długiego 1 papryka słodka, długa 1 cebulka szalotka 2 marchewki 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oleju lnianego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka octu winnego przyprawy: sól morska, pieprz ziołowy, pieprz czarny Kapustę poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Zdrowie na języku :Pformujemy w dłoniach zgrabne kotleciki, obtaczamy je w kaszce kukurydzianej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Kotleciki podajemy z sałatą rzymską i kleksami jogurtu greckiego. Smacznego! The post Kotleciki z soczewicy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMałe pączki z cukrem pudrem Faworki, czyli chrust II Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 200 g mąki pszennej 450 1 łyżeczka miękkiego masła 3 żółtka 3-4 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli 1 łyżka wódki Dodatkowo: 500 g smalcu do smażenia cukier puder do posypania faworków Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i wyrabiamy, aż do uzyskania gładkiej masy
Kulinarne przygody GatityLubicie desery?? Mam dla Was dziś zdrowy , pyszny deser :)) 1,5 banana pół woreczka kaszy jaglanej 10 sztuk mrożonych truskawek 2 łyżeczki miodu pół jogurtu greckiego awokado 3 łyżki kakao Kaszę gotujemy , następnie dodajemy miód i odstawiamy do ostygnięcia. Awokado obieramy, banana dzielimy na mniejsze części , wrzucamy do blendera dodajemy kakao i blendujemy na gładką masę. Truskawki blendujemy
Cukier&Pudersłoneczko przypomina o wiośnie. Więc dziś proponuje proste, smaczne i zdrowe, kromeczki z białym serem i wiosennymi warzywami. Składniki: 25 dag sera białego 250 ml jogurtu naturalnego typu greckiego pęczek rzodkiewki 1 mała kalarepka szczypiorek sól, pieprz Do miski wrzucić ser, rozdrobnić widelcem. Dodać jogurt, wymieszać. Rzodkiewki, kalarepkę i szczypiorek umyć. Od rzodkiewek odciąć listki i ogonki, pokroić na ćwierćtalarki
Konrad Gotujeschłodzenie wyciąga jeszcze lepszy smak. Ile by nie było, wyjadamy cały od razu :) Dip pasuje oczywiście nie tylko do brokuła - pomyślcie o wszystkim, do czego dodalibyście jogurt typu greckiego albo gęstą śmietanę (wtedy bez czosnku - super sprawdza się w sosie pomidorowym, grzybowym, itd.) i ... spożycie słonecznika rośnie :) A o błonnik w diecie nie musicie się martwić na pewno
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEczyli zielona uczta! Fajny pomysł na szybki obiadek :) Składniki: -opakowanie makaronu tagliatelle (lub innego, np. penne) mój makaron był z dodatkiem lubczyku :) -300g świeżego szpinaku -200g jogurtu greckiego -200g sera feta -2 ząbki czosnku -oliwa z oliwek lub olej -sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie Wykonanie: Makaron gotujemy "al dente" według przepisu z opakowania. Szpinak płuczemy pod bieżącą
KasiekGotujerozbełtanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do momentu, aż ciasto się zrumieni- ok 30 minut. Do tych pyszności idealnie pasuje sos koperkowo-czosnkowy: jogurt grecki+garść koperku+2 wyciśnięte ząbki czosnku+łyżka majonezu. Smaczego
KasiekGotujeWkrawamy zimną margarynę i nożem siekamy. Dodajemy żółtka i wyrabiamy gładkie ciasto. Owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30-40 minut. KREM: Składniki: -3 duże opakowania gęstego jogurtu greckiego (każde po 400 g) -5 jajek -1/2 szklanki oleju -3 opak. budyniu śmietankowego -1 op. cukru waniliowego -1 łyżeczka proszku do pieczenia -3/4 szklanki cukru Wykonanie: Białka ubijamy
KasiekGotuje