składnikami wlać zawartość miski z mokrymi składnikami i dobrze wymieszać, tak aby wszystkie płatki owsiane dokładnie pokryły się mieszaniną oleju, syropu klonowego, ekstraktu waniliowego i białka jaja. Tak przygotowaną granolę wyłożyć równomiernie na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 165 stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i piec przez 30 minut, przy czym(...)minutach granolę należy lekko przemieszać. Upieczoną granolę wyjąć z piekarnika i odstawić na blasze do całkowitego wystudzenia. Do wystudzonej granoli dodać rodzynki i delikatnie wymieszać. Granolę przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, w temperaturze pokojowej, przez okres do dwóch tygodni. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą około 3 szklanki granoli. Widoczne na zdjęciach 2 słoiki granoli zostały przygotowane
Gospodyni MiejskaDomowa granola to rewelacyjny dodatek do jogurtu czy mleka, na śniadanie, kolację albo jako przekąskę w pracy. To jakie składniki dorzucimy do granoli zależy od każdego z Was. Poniżej podałam to, co ja dodałam tym razem, ale zmienia się to w zależności od tego, co akurat mam w domu. Żaden składnik nie jest obowiązkowy. Zapewniam, że kiedy raz zrobicie sami(...)granolę już nie sięgniecie po tą z półek sklepowych. Składniki: 150 g masła 5 łyżek miodu 2 szklanki płatków owsianych otręby pszenne płatki kukurydziane garść rodzynek garść żurawiny łuskany słonecznik pestki dyni daktyle jagody goji Sposób przyrządzenia: Do miski przekładamy "suche" składniki: płatki, otręby, słonecznik, dynię, pokrojone oraz jagody goji, a następnie w garnku rozpuszczamy na małym ogniu masło
upichcicUwielbiam granolę na śniadanie, jest prosta, szybka i nie trzeba mieć zbyt wielu składników w lodówce by móc zjeść pyszne, pożywne a przede wszystkim zdrowe śniadanie. Dla mnie od jakiegoś czasu to podstawa. Zdrowe jedzenie, zdrowe odżywianie się, zdrowa żywność. Owszem zdarza mi się, jak każdemu, zjeść coś co na swojej etykiecie ma składniki, które powinno omijać się szerokim łukiem(...)które tak bardzo potrafią nam je umilić? Nie mniej jednak zdrowe śniadanie to podstawa naszego dnia i tego się trzymajmy! Składniki (jak zwykle na dwie porcje): 6-7 łyżek granoli, z tego przepisu: granola 1 jabłko, pokrojone w kostkę 1 szklanka mleka sojowego 3-4 łyżka mleka kokosowego 3 łyżki płatków migdałów 3-4 łyżki syropu klonowego Mleko sojowe podgrzewamy
Mango Papajazawsze to coś. Warto dzień rozpocząć od energetycznego śniadania z bombą witaminową. Takie szybkie śniadanie możemy sobie zapewnić w kilka chwil. Coś dla oka ,duszy, ciała. O granoli już kiedyś pisałam klik Takie małe cudo możemy zrobić w kilka chwil SKŁADNIKI : - granola(najlepiej domowa klik ) 6 łyżek (wedle własnego uznania) - jogurt naturalny typu gracki małe opakowanie - granat(...)kiwi 1szt - czasem lubię sobie dodać słodką śmietanę obsypaną cynamonem SPOSÓB WYKONANIA - w naczyniu szklanym układamy na przemian jogurt, granolę, obrane kiwi oraz grant - jeżeli mamy taką ochotę dodajemy sobie dodatkowo słodka śmietanę, która można posypać cynamonem - gotowe proste, pyszne, zdrowe, energetyczne czego trzeba chcieć więcej :)) Smacznego
Basia w kuchnidawna chciałam zrobić domową granolę, która będzie dla mnie śniadaniową odmianą, bo na ogół uwielbiam wcinać płatki śniadaniowe z baaardzo zimnym mlekiem. To jest to co kocham ! :) Miałam swoje pierwsze starcie z granolą i mogę powiedzieć że jest ok, chociaż mogłam ją trochę krócej "suszyć". Następnym razem wyjdzie idealna ! :) Składniki : 1,5 szkl płatków owsianych 2 łyżki otrębów 2 łyżki(...)rodzynek 1/4 szkl suszonej żurawiny (zabrakło mi niestety ;) ) Przygotowanie : Piekarnik nagrzać do 170st. C Wszystkie suche składniki wymieszać (rodzynki, pszenicę i żurawinę zostawiamy i dodajemy dopiero do suchej już granoli !) Jabłko zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do niego olej i miód, zamieszać i wlać do suchych składników. Wszystko dokładnie połączyć i przełożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia
charlotte gotujeGranola to mój zdecydowany numer jeden na śniadanie. Zdrowa, syta, do tego pyszna, czyli idealna na początek dnia. Ja granolę jem z jogurtem naturalnym i owocami. Po takim śniadaniu jestem najedzona przez kolejne 4 godziny. Jestem pewna, że Wam też tak zasmakuje :) DOMOWA GRANOLA (składniki na 2 duże słoiki) Składniki: - 2 szklanki płatków owsianych - pół szklanki orzechów laskowych - pół szklanki(...)temperaturze 120 stopni przez około 30 min, co jakiś czas mieszając. Odstawić do wystygnięcia. Czekoladę posiekać na drobne kawałki, rodzynki namoczyć w wodzie. Owoce i czekoladę dodać to granoli, wymieszać. Przechowywać w słoiku. Smacznego
Zgrabne GotowaniePyszne owocowe musy z dodatkiem bitej śmietany, zwieńczone orzechową granolą. Uwielbiamy takie deserki szczególnie latem z świeżych owoców. Składniki: 200 ml śmietany kremówki 30% 200 g borówek 2 banany 200 g malin 3 łyżki granoli orzechowej cukier puder do smaku Przygotowanie: Zimną śmietanę ubić na sztywno i dosłodzić cukrem pudrem. Borówki, maliny i banany zmiksować w osobnych naczyniach(...)szklanek nałożyć po łyżce bitej śmietany. Mus z borówek, resztę bitej śmietany, po 1,5 łyżki granoli orzechowej, mus z bananów, mus z malin na koniec udekorować całymi malinami i posypać granolą orzechową. Przed miksowaniem owoce najlepiej schłodzić a deser podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Ala piecze i gotujekanapkę a za chwile ponownie jesteśmy głodni zajadamy na to słodki batonik bo na nic innego nie ma czasu... Dziś pokażę wam w jaki prosty sposób można zrobić domowa granolę. Pyszne podpiekane płatki owsiane z orzechami, wiórkami kokosowymi lub innymi bakaliami polane miodem . Często podawane z jogurtem naturalnym. SKŁADNIKI: - 2,5 szklanki płatków owsianych - 0,5 szklanki wirek kokosowych(...)nagrzanego do 180 stopni - pieczemy ok 5 minut i po tym czasie przemieszamy aby zrumieniła się z każdej strony i pieczemy kolejne 5 minut - po tym czasie kruszymy gotową granole i studzimy - przechowujemy w suchym pudełku - wychodzi z tego sporo także na cały tydzień szaleństwa z granolą nam starczy, słodka pożywna i dające wiele energii a co najważniejsza
Basia w kuchniJuż nie chcę słyszeć o granoli ze sklepu! Ta jest przepyszna i jak pachnie..mmmm. Pracy przy niej nie ma wcale! Trudno jej się oprzeć, wyjadam ją na sucho i zjadam z mlekiem i owocami. Przepis pochodzi z Moje Wypieki . Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki orzechów pekan posiekanych (w sklepie SKWORCU możecie kupić dobrej(...)Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszałam łyżką w misce. Po wymieszaniu wyłożyłam mieszankę na blachę i piekłam w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 40 minut, co 10 minut mieszałam granolę w blaszce. Jak wszystkie składniki mocno się zrumieniły wyciągnęłam granole i przełozyłam do szczelnego pojemnika. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeGranola z kaszą gryczaną. Gotowi jesteśmy na miseczkę pysznej, pełnowartościowej granoli ? Domowa granola w zasięgu naszej ręki! A co znajdziemy w środku? Słonecznik , nasiona chia , kaszę gryczaną , płatki kokosowe , siemię lniane , kardamon , imbir , orzechy nerkowca , wanilię i dla osłody syrop klonowy. Tyle zdrowych dla nas składników. Wyjątkowo chrupiąca granola , co akurat wiekowość z nas lubi! Ta granola jest prosta(...)wykonania i wymaga zaledwie kilku składników. Granola to idealne zdrowe śniadanie lub przekąska , gdy mamy ochotę na coś słodkiego . Kasza gryczana jest bardzo popularna w Polsce i bardzo się z tego cieszę, ponieważ kasza jest jednym z najbardziej wartościowych produktów zbożowych. Kasza posiada właściwości odkwaszające organizm. Zalecana jest dla osób, które borykają się z zaparciami, zaburzeniami pracy jelit. Obniża poziom
Zdrowy Styl JoannyDomowa granola to przepis na zdrowe i pożywne śniadanie. Jest tak pyszna i prosta w przygotowaniu, że nie wrócicie już do kupnych płatków. Domowa granola – pyszny i zdrowy pomysł na śniadanie Nigdy nie opuszczam śniadań. Nieważne, czy wstaję o 5 rano, czy o leniwie o 10 w niedzielę – śniadanie musi być zjedzone. Jestem pod tym względem dość staroświecka(...)uważam, że pożywne śniadanie to obowiązkowy punkt udanego dnia. Domowa granola z dodatkiem bakalii Helio to idealny początek dnia Czy śniadanie naprawdę jest takie ważne? Znam wiele osób, które unikają śniadań. Wymówek jest mnóstwo: „za późno wstałam/em”, „nie mam pomysłu”, „kawa mi wystarczy”. A śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Serio
Na-talerzu.plmiski z suchymi składnikami wlać zawartość miski z mokrymi składnikami i dobrze wymieszać, tak aby wszystkie płatki owsiane dokładnie pokryły się mieszaniną oleju i syropu klonowego/miodu. Tak przygotowaną granolę wyłożyć równomiernie na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i piec przez 45 minut, przy czym po upływie(...)połowy czasu pieczania granolę należy lekko przemieszać. Upieczoną granolę wyjąć z piekarnika i odstawić na blasze do całkowitego wystudzenia. Granolę przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, w temperaturze pokojowej, przez okres do dwóch tygodni. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 5 szklanek granoli. Granola przygotowana według tego przepisu jest dość sypka. Aby w granoli utworzyły
Gospodyni Miejskasami musicie wyczuć jaka ilość miodu będzie Wam potrzebna. W tej wersji dodałam zapach pomarańczowy, wyobrażacie sobie jaki mam zapach przy każdym otwarciu puszki? :) Przypominam też o jabłkowo - cynamonowej granoli, macie ją tutaj klik i zapraszam na fanpage :) Składniki: płatki owsiane górskie płatki owsiane żytnie otręby pszenne otręby owsiane siemię lniane (ziarka) ziarka słonecznika płatki kukurydziane(...)miodu, na początku wydawało się że będzie go za mało, ale po rozmieszaniu było ok, ogólnie składniki powinny zrobić się mokre. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy granolę, pamiętając o tym aby warstwa nie była za gruba. Pieczemy do czasu zrumienienia się składników w 180st C. (mi zajęło to 30min). Po tym czasie wyciągamy blaszkę i odstawiamy
charlotte gotujesmakował? Bardzo. Czy go jeszcze powtórzę? Na pewno i to nie raz! Już się zastanawiam, kiedy będę mogła go znów przygotować ;) Deser budyniowy z sosem czekoladowym i granolą porcja dla 2 łasuchów Do zrobienia budyniu należy przygotować: 2,5 szkl. mleka 4 łyżki cukru (ja użyłam brązowego cukru typu demerara) 4 płaskie łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej(...)sosu: 60 g dobrej jakości masła 4 łyżki kakao 6 łyżek cukru (również demerara) 4 łyżki mleka Dodatkowo: 2 łyżki gotowej (lub domowej) granoli czekoladowej lub wiórki czekoladowe do dekoracji Najpierw przygotowujemy sos czekoladowy. W niewielkim garnuszku umieszczamy masło z mlekiem oraz cukrem i rozpuszczamy, cały czas mieszając. Gdy cukier całkowicie się rozpuści dodajemy kakao i całość bardzo dokładnie mieszamy
Ratunku obiadCześć! Dzisiaj na facebooku obiecałam Wam przepis na granolę, a więc jest ;-). Powoli zaczynam być zwolenniczką własnoręcznego robienia rzeczy, które można kupić gotowe w sklepach. I tak na blogu znajdziecie już między innymi domowy cukier waniliowy , cappuccino , a wkrótce ekstrakt z wanilii czy też cukier cynamonowy. Kolejną rzeczą okazała się być granola. Z zazdrością przyglądałam się innym blogerkom, które ostatnio(...)przygotowywały ją i cóż, postanowiłam sobie również ją zrobić. Za wzór posłużyła granola Małgosi Delimammy za co bardzo dziękuję. Naprawdę jest wyborna. Jeśli uwielbiasz bakalie, proponuję od razu zrobić podwójną porcję! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćtemu pisałam na moim facebookowym fanpagu, że niebawem na blogu pojawi się ten przepis, ale z "niebawem" zrobiło się kilka tygodni :) No, ale jest... moja domowa pyszna granola :) Tak zasmakowała domownikom, że szybko znika ze słoika i muszę ją robić przynajmniej raz w tygodniu :) Jedno wiem na pewno - sklepowej mówię stanowcze NIE! ...z wielu powodów: po pierwsze(...)nektar bananowy i wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy na dużą blaszkę - ja używam tej z piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do 160 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C i wkładamy do niego naszą granolę. Pieczemy przez ok. 45 minut bardzo często mieszając, aby jej nie przypalić. Gdy będzie rumiana, wyłączamy piekarnik i studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Gdy wystygnie dodajemy rodzynki lub ulubione bakalie
Delicious TitbitsWczoraj granola , a dziś pyszny deser lub śniadanie właśnie z granolą, czyli to, co tygryski uwielbiają najbardziej" :) Przepis jest tak prosty, że nie podam dokładnych proporcji, bo każdy zrobi go według swego uznania :) Granola Jogurt naturalny Miód Truskawki Jogurt mieszamy z odrobiną miodu, a truskawki kroimy na drobne kawałki, posypujemy cukrem i odstawiamy na chwilę, żeby puściły
Delicious TitbitsCzekoladowa granola dla łasuchów… Domowa granola jest najlepsza. Staram się przekonać moje dzieci do jedzenia granoli zamiast słodkich chrupków. Chrupki to tragedia, nie ma znaczenia czy ryżowe, jogurtowe z miodem…Słodkie, słodkie i jeszcze raz słodkie. Nie dziwota, że otyłość i cukrzyca u dzieci i zresztą nie tylko polskich jest taka duża. Próbowaliście kiedyś takie chrupki śniadaniowe? Jest(...)nich tyle cukru, że głowa boli! Dlatego czekoladowa granola wydaje mi się o wiele lepszą alternatywą dla moich łasuchów niż wszystkie kolorowe chrupki! Nawet musli są słodkie! Producenci śmią je nazwać zdrowymi , kiedy zawierają tyle cukru, a biedni rodzice muszą później biegać po lekarzach, nie mówiąc już o dentyście. Czy czekoladowa granola jest zdrowszą alternatywą ? Oczywiście! Moja granola zawiera orzechy
codojedzeniaostatnim czasie bardzo rozsmakowałyśmy się w granoli. Jemy ją codziennie na drugie śniadanie :) Jednak żeby nam się zbytnio nie znudziła to za każdym razem nieco modyfikujemy jej skład. Tym razem z okazji ciepłych dni poszłyśmy w stronę klimatów tropikalnych. Do tradycyjnych otrębów dorzuciłyśmy nieco wiórków kokosowych, a suszoną żurawinę, czy morele zastąpiłyśmy kawałkami kokosa, papai i ananasa. Wyszło pysznie(...)pieczenia wykładamy papierem wysypujemy powstałą mieszankę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni na 35 minut często mieszając. Po upieczeniu i przestudzeniu mieszanki dorzucamy rodzynki i mieszankę tropikalną. Granola jest gotowa. Smacznego
Kolizje SmakówWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Granola to domowa mieszanka bakalii. Podstawą są płatki owsiane, a resztę składników możecie dowolnie skomponować (u mnie z orzechami, migdałami, morelami, żurawiną i rodzynkami). Wszystko pieczone do chrupkości z miodem, oprócz suszonych owoców, które dodaje na sam koniec pieczenia. Nie ma nic lepszego niż domowe musli, te sprzedawane(...)małą ilością bakalii. Idealna na śniadanie z dodatkiem jogurtu lub mleka. Robię ją bardzo często bo smakuje naprawdę bardzo znakomicie. Zachęcam do zrobienia. Post Granola – czyli domowe musli pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeChrupiąca granola z orzechami. Chyba wszyscy kochamy granolę ?! Na blogu jest już kilka przepisów na pyszne zapiekane płatki owsiane z dodatkami. Ta granola to pyszna opcja na śniadanie – dodajmy ulubione mleko oraz świeże owoce , fantastycznie się sprawdzi także jako chrupiąca przekąska z orzechami i słonecznikiem i sezamem . Gdy już zaczniemy sami wykonywać granolę w domu już nigdy nie kupimy(...)sklepie – nasza domowa wersja jest zdrowsza i smaczniejsza! Po prostu nie da się przebić świeżo upieczonej granoli z pysznymi orzechami , płatkami owsianymi , słonecznikiem i sezamem , bez rafinowanego cukru. Idealne śniadanie dla całej rodziny. Płatki owsiane są doskonałym produktem dla osób, które są na diecie. Dla sportowców w to doskonałe źródło energii. Owies posiada właściwości odmładzające. Owsianka jest przede wszystkim bardzo
Zdrowy Styl Joannymiski z suchymi składnikami wlać zawartość miski z mokrymi składnikami i dobrze wymieszać, tak aby wszystkie płatki owsiane dokładnie pokryły się mieszaniną oleju i syropu klonowego (miodu). Tak przygotowaną granolę wyłożyć równomiernie na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i piec przez 25 minut, przy czym(...)upływie połowy tego czasu granolę należy lekko przemieszać. Upieczoną granolę wyjąć z piekarnika i odstawić na blasze do całkowitego wystudzenia. Do wystudzonej granoli dodać rodzynki i delikatnie wymieszać. Granolę przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, w temperaturze pokojowej, przez okres max. do dwóch tygodni. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 5 szklanek granoli. Granolę można przechowywać w szczelnie
Gospodyni Miejskachlebach, bułkach i bułeczkach jakie piekę na śniadania przychodzi dzień, że mam ochotę na coś mniej zapychającego i jem płatki. Czasem kukurydziane z miodem i mlekiem ale często wcinam granolę. Zawsze własnego wypieku, ostatnio bezglutenową. Dzieciaki też mają na nią chrapkę ale w tym wypadku im odmawiam bo mleczna... Bezglutenowa granola krówkowa po 30 g migdałów
Dzieje kuchennej WiewióryJabłka jem ostatnio codziennie, ponieważ pogoda zmieniła się na mglisto siąpiącą chłodnię zapragnęłam jabłek na ciepło. Najzybsze jest crumble jabłkowe. Moja wersja okazała się prawie granolą - różnica tkwiła jedynie w proporcjach - bo podstawą były jabłka. Oprócz obecności kruszonki to chyba jedyna różnica - płatków górskich, otrąb i wszelkich ziarenek było bowiem tyle, że mocno zblizyłam się do granoli :) 4 jabłka
Z butelką mleczka w tlePyszna, szybka, prosta i zdrowa granola/musli... czego chcieć więcej :P ~ Jogurt grecki z domową granolą i siemieniem lnianym ~ Składniki: 50g dowolnych płatków łyżka wiórków kokosowych łyżka pestek dyni/słonecznika łyżka miodu rodzynki cynamon* + 200g jogurtu greckiego 5g siemienia lnianego * można, ale nie jest konieczny Płatki, sezam, wiórki i pestki podprażamy na suchej patelni, aż się zarumienią. Dodajemy rodzynki(...)cynamon, miód i grzejemy na patelni jeszcze przez kilka minut, co chwilę mieszając. Gotową granolę/musli przesypujemy prosto do jogurtu lub zostawimy do przestygnięcia i kruszymy na płatki przypominające sklepowe crunchy. Na koniec dodajemy świeżo zmielone siemię lniane i zajadamy
Kuchenny Skrawek NiebaJest dobrą alternatywą dla obklejonych cukrem i tłuszczem utwardzonym, sklepowych granoli typu crunchy. Skłądniki: 500g płatków owsianych górskich 200g płatków żytnich 100g siemienia lnianego 100g sezamu 100g pestek dyni 100g pestek słonecznika ~6 łyżek płynnego miodu (można dodać jakieś przyprawy np. cynamon) Wszystkie składniki mieszamy i wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Mieszankę wsadzamy do piekarnika nagrzanego(...)około 30 minut, często mieszając, aby się nie przypaliła. Po wyjęciu zostawiamy do ostygnięcia. Gdy granola zrobi się sucha i chrupiąca, przekładamy ją do słoiczka
Kuchenny Skrawek Niebatroszkę inna kolacja. Nie mam weny, poszłam na gotowca, czasami tak mam. Złe samopoczucie powoduje u mnie kulinarny marazm. Ale szybko mi przechodzi na szczęście! Moja kolacja dziś to -granola -jogurt naturalny + łyżka truskawkowego -banan -prażone ziarenka od Ziarenkowo -mango kandyzowane Skworcu Wsypałam sobie do miseczki granolę Sante i dodałam banana. Zalałam całość jogurtem i posypalam ziarenkami od Ziarenkowo
Z Kuchni Do KuchniKolejny przepis na granolę tym razem owocową, bardzo zdrowy, pełny witamin i składników odżywczych posiłek. Granolę możemy używać jako dodatek do mleka, jogurtu, deserów, ciast czy jako bazy do wypieku ciastek. Szczerze polecam! składniki: - płatki owsiane - opakowanie - płatki jęczmienne - opakowanie - po 3 garście rodzynek, suszonych śliwek, moreli, daktyli (pokroić na małe kawałki) - 4 łyżki pestek z dyni - 4 łyżki
SMYKWKUCHNISłodkie za mną chodzi... ;-) SKŁADNIKI dla 2 osób: na mus kakaowy: - 150 ml jogurtu naturalnego -150 g serka ricotta - 1 łyżka kakao instant - 2 słodziki w/w miksujemy - 4 łyżki granoli - owoce: morele, czereśnie, banan, do ozdoby: chrupki kukurydziane w czekoladzie Do pucharka wkładamy mus kakaowy, pokrojonego banana, zasypujemy granolą, na wierzch pokrojone owoce i chrupki. Smacznego!!! Pięknego dnia
SMYKWKUCHNIwody.Ach ale mi się zatęskniło za wakacjami. Składniki: 1 szt galaretka o smaku blue curacao 52 g 150 ml kremówka 30% 1 szt śmietan fix 2 łyżeczki cukier puder granola orzechowa Przygotowanie: Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić w zimne miejsce do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać śmietan fix i cukier puder.Ponownie zmiksować(...)się składników. Do kieliszków wkładamy na przemian tężejącą galaretkę i bitą śmietanę.Deser odkładamy do lodówki na tak długo aż galaretka całkowicie się zetnie.Przed podaniem na górze deser posypujemy granolą orzechową
Ala piecze i gotuje