gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:193/245)

Jogurtowy sernik na zimno z musem truskawkowo-rabarbarowym 226

zimno, bo sernik jogurtowy z musem truskawkowo-rabarbarowym na wierzchu. Co więcej, do musu dodałyśmy kilka listków mięty i melisy, co dało mu niepowtarzalny, letni smak. Taki sernik to doby pomysł na Dzień Matki lub Dzień Dziecka, na pewno sprawi wiele radości :) Czego potrzebujemy?  masa sernikowa:  - 700 g jogurtu greckiego - 250 g mascarpone - 4 łyżki żelatyny(...)Galaretkę truskawkową przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając jednak tylko 250 ml wody. Dokładnie wymieszać, wystudzić. 5. Truskawki i rabarbar umyć oraz oczyścić. Rabarbar pokroić na kawałki i gotować przez chwilę, aż zmięknie. Zblednować owoce razem z miętą, melisą i wystudzoną galaretką. Całość wylać na schłodzoną masę jogurtową. 6. Wstawić do lodówki i chłodzić kilka godzin, aż ciasto stężeje

two broke sisters
Truflowe batoniki Daim 166

małym ogniu w garnuszku do momentu wrzenia. 3. Kiedy Masa zacznie wrzeć  mieszać od czasu do czasu najlepiej użyć ubijaczki by nic nie przywarło do dna garnuszka, Gotować tak około 3-5 minut. 4. Po tym czasie gdy masa zbrązowieje i nabierze karmelowego odcieniu dodać pokruszone migdały oraz sól, podgrzewać na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty ciągle mieszając(...)bądź kosteczki. Można posypać dla dekoracji suszonymi malinami. Smacznego :) Zobacz także:  Profiteroles z advocatem       Batoniki Daim          Batoniki Snickers     Sernik Snickers

KreatywnePiny
SZARLOTKA Z KREMEM WANILIOWYM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 463

Ostatnio kusiłam Was tylko sernikami , więc dziś przyszła pora na pyszną szarlotkę! Delikatny puszysty biszkopt pokryty pyszną jabłkową masą z galaretką, kremem waniliowym i chrupiącą kokosową kruszonką jest świetnym pomysłem na każdą okazję. Ciacho robi się błyskawicznie! Szybkie, łatwe , pyszne! Kto z Was uwielbia szarlotki, co? Sprawdźcie koniecznie ten przepis ! Polecam! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) BISZKOPT: * mąka pszenna(...)dodajemy starte na grubych oczkach jabłka, mieszamy, studzimy. Wystudzoną masę wyciągamy na biszkopt, przykrywamy 2 blatem ciasta. Odstawiamy do lodówki. KREM WANILIOWY: Pół szklaki mleka mieszamy z mąkami. Resztę gotujemy z cukrem i wanilią, wlewamy mleko z mąkami i cały czas mieszając gotujemy kremowy budyń. Studzimy. Masło ucieramy na puch, łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń. Wykładamy na schłodzone ciasto

Ostra na Słodko
Zupa krem z pieczarek 152

Niby takie banalne danie - zupa krem z pieczarek, jednak każde banalne danie można przekształcić w arcydzieło smaku. Wystarczy dobrze doprawić, pobawić się z konsystencją, dobrać najlepsze

Kuchnia Łukasza
Półfrancuskie rurki z kremem mascarpone 159

teraz to kiedy? W ogóle brak mi czasu na jakieś konkretniejsze wypieki – tzn. wiosna i lato to ciasta z owocami, jesień to ciasta z jabłkami, zima to pierniki, serniki czy ciasta korzenne… tak, teraz zdecydowanie mamy dobry czas na takie niezobowiązujące rurki Ciasto w rurkach jest kruchutkie, wielowarstwowe jak to ciasto francuskie. Jednak w kremie(...)przed wyrabianiem ciasta. Z podanej porcji wyszło mi 16 rurek. Drukuj Rurki półfrancuskie z kremem z mascarpone Pyszne, kruche rurki nadziane kremem Kuchnia Polish Czas przygotowania 10 minutes Czas gotowania 20 minutes Czas łącznie 30 minutes Liczba porcji 16 Składniki Ciasto 250 g mąki 125 g masła 125 ml śmietany 18% szczypta soli 2 łyżki cukru waniliowego Krem

Mieszam w Garnku
Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 154

mojprzepisna.pl | Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Przepyszne, szczególnie na ciepło, intensywnie czekoladowe muffiny. Kryją w sobie czekoladę gorzką i białą, słodzone syropem klonowym

moj przepis na
Rabarbarowa szarlotka z cytrynowym budyniem 144

mojprzepisna.pl | Rabarbarowa szarlotka z cytrynowym budyniem Na niedzielę polecam ciasto mojego autorstwa! Rabarbarowa szarlotka z budyniem cytrynowym. Na mące orkiszowej. Z małą ilością cukru. Przepyszna na

moj przepis na
Rabarbarowa szarlotka z cytrynowym budyniem 166

mojprzepisna.pl | Rabarbarowa szarlotka z cytrynowym budyniem Na niedzielę polecam ciasto mojego autorstwa! Rabarbarowa szarlotka z budyniem cytrynowym. Na mące orkiszowej. Z małą ilością cukru. Przepyszna na

moj przepis na
Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 199

mojprzepisna.pl | Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Przepyszne, szczególnie na ciepło, intensywnie czekoladowe muffiny. Kryją w sobie czekoladę gorzką i białą, słodzone syropem klonowym

moj przepis na
Sernik truskawkowy 130

końcu można zacząć się nimi objadać i chociaż truskawki są jeszcze dość drogie to warto z nich zrobić lekki sernik na zimno. Będziecie zachwyceni. Zróbcie coś dobrego :) SERNIK TRUSKAWKOWY Składniki: spód: 200 g herbatników 80 g margaryny Palma masa serowa: 500 g serka mascarpone 250 g sera białego 200 ml śmietany 30% 3/4 szkl cukru pudru 1 galaretka(...)kolejne 30 minut. Na mus z truskawek układamy pozostałą część masy serowej (białą) wymieszaną z rozpuszczoną żelatyną. mus truskawkowy: Truskawki kroimy na połówki i wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy, a kiedy puszczą sok i zmiękną miksujemy blenderem. Dodajemy cukier waniliowy. 1/2 szkl musu odkładamy, będzie potrzebna do masy serowej, do reszty wsypujemy galaretkę truskawkową i mieszamy aby się rozpuściła

Bon appetit mon amie
Ciasto cegiełka z budyniem porzeczkowym i kremem śmietanowo-waniliowym 191

Witajcie :) Ostatnio miałam ochotę na jakieś nie typowe ciasto, biszkoptowe się przejadły serniki też :) Wpadłam na pomysł przygotowania takiego oto ciasta ucieranego z ugotowanym budyniem na soku z czarnej porzeczki i kremu ze śmietany homogenizowanej z nutką wanilii, na wierzch ułożyłam czekoladowe herbatniki od Cukrów Nyskich. Ciasto z wyglądu może jest takie sobie ale w smaku bardzo dobre. Zapraszam(...)stopni i pieczemy około 30 minut do suchego patyczka. Do garnka wlewamy połowę soku z porzeczki i zagotowujemy, w drugiej połowie mieszamy budynie i mąkę ziemniaczaną, wlewamy do gotującego soku. mieszamy aż zgęstnieje.Gorący budyń wykładamy na zimne ciasto i odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę przelewamy do misy miksera,dodajemy cukier, cukier waniliowy i po jednej śmietanie fix, ubijamy na sztywno

Sama słodycz i szczypta chili
Roladki z kurczaka z szynką i serem na sosie żurawinowym 159

świętach? Ja nie mogłam rano wstać, tak by się jeszcze poleżało pod ciepłą kołderką. W święta nie objadłam się jakoś specjalnie. Największym powodzeniem ciszył się mój sernik szafranowy z bezą, no i oczywiście barszcz czerwony z uszkami. Zostało go jeszcze na dzisiaj. Zabielę go i zjemy z fasolą. Po białym barszczu z grzybami zostały tylko wspomnienia. Na wywarze(...)żurawinowy: 250 g świeżej żurawiny 2/3 szklanki wody 3 goździki pół szklanki cukru (lub więcej) W garnku z grubym dnem umieścić owoce, dodać cukier, wodę i zagotować. Dodać goździki. Gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu aż żurawina popęka, całość zgęstnieje, a woda odparuje. Na talerze wyłożyć po 2-3 łyżki sosu żurawinowego, a na nim pokrojone

Czerwień i błękit
Buraczki na zimę 115

mojprzepisna.pl | Buraczki na zimę Jak ja TO lubię, zachodzę do spiżarki, a tam ogóreczki gotowe na ogórkową lub kanapeczkę czy dodatek do kotlecika. Dynia, gotowa na

moj przepis na
Buraczki na zimę 295

mojprzepisna.pl | Buraczki na zimę Jak ja TO lubię, zachodzę do spiżarki, a tam ogóreczki gotowe na ogórkową lub kanapeczkę czy dodatek do kotlecika. Dynia, gotowa na

moj przepis na
Muffinki choinki 107

Zanim się obejrzymy będziemy mieli Święta Bożego Narodzenia. Zanim jednak na nasze stoły trafią tradycyjne makowce, pierniki i serniki proponuję zrobić pachnące piernikiem i pomarańczami muffinki w kształcie choinek. To propozycja zarówno dla małych jak i trochę większych, bo babeczki w takiej świątecznej wersji posmakują każdemu.Można je zrobić także na same święta, będą pięknie prezentowały się Waszych stołach(...)dodajemy odrobinę barwnika i dokładnie mieszamy łyżką, aby dokładnie rozpuścić barwnik. Na ostudzone muffiny za pomocą worka cukierniczego i tylki nakładamy krem formując choinkę. Dekorujemy posypkami cukrowymi. Inspiracja blog: Gotuję, bo lubię

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania