Nieskromnie muszę przyznać że to jeden z lepszych serników mojej produkcji, żeby nie powiedzieć że chyba najlepszy! :D Upiekłam go przy okazji testowania mojego nowego nabytku jakim jest białko serwatkowe KFD Premium WPC 80 . Zacznę od recenzji, a następnie przejdę do przepisu na tą pyszność. KFD Premium WPC 80 , to najwyższej jakości, w 100 % czysty i instantyzowany koncentrat białka(...)wiejskiego lekkiego (tyle serowych granulek zostało mi z 500g opakowania) 2 jajka 30g kaszy jaglanej suchej 25g ananasowo-kokosowej odżywki białkowej KFD Premium WPC 80 Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do blendera wrzucamy jajka, miksujemy przez minutę dodajemy wszystkie pozostałe składniki i blendujemy na jednolitą masę przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćŚnieżnobiały sernik na zimno połączony z ciastem marchewkowym , jabłkami i kremem budyniowym. Poezja smaku...Kto chętny? SERNIK MARCHEWKOWA GALAKTYKA Składniki: ciasto marchewkowe: 1 szkl mąki 1 szkl startej marchewki 1/2 szkl cukru 1/2 szlk oleju 1/2 szkl posiekanych drobno orzchów 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta cynamonu masa serowa: 500 g mascarpone 220 g sera(...)sztywno śmietanę. masa jabłkowa: (blaszka 17 cm) Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę,posypujemy cynamonem, skrapiamy sokiem z cytryny. W garnku rozpuszczamy cukier i wrzucamy jabłka. Gotujemy chwilę, aby jabłka zmięły. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody, Zalewamy nią jabłka, a kiedy zacznie tężeć przelewamy do formy w której piekliśmy ciasto marchewkowe. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. masa
Bon appetit mon amieSernikobrownie z musem truskawkowym to pomysł na upieczenie trzech ciast w jednym wypieku. Ciasto jest nieco czasochłonne w przygotowaniu, ale pomimo tego jest bardzo smaczne, ponieważ
Ugotowaćdiecie i mam ograniczone pole do popisu, więc staram się zrobić coś z produktów, które ona może spożywać. Ponieważ może jeść biszkopty, nabiał , galaretki i owoce to postawiłam na sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z owocami w żelu, oczywiście domowej roboty. Wyszło bardzo smaczne połączenie. Polecam Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki(...)lodówce, aż całkowicie stężeje. Jagody zasypuję cukrem i odstawiam na kilkanaście minut, aż puszczą sok. Podgrzewam na gazie i do wrzących dodaję mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z woda. Chwilę gotuję i zestawiam z ognia. Następnie wsypuję łyżkę żelatyny i mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Gotowe ciasto wyjmuję z lodówki, układam po kawałku na talerzykach i polewam przestudzoną frużeliną jagodową
Ciasteczkowy PotwórKolejny przepis wypróbowany z bloga Dorotki - Daktyle W Czekoladzie . Sama autorka pisze: "Jeden z najlepszych serników jakie dotychczas jadłam" a ja całkowicie się z nią zgadzam :) "Na miękkim, półkruchym cieście wylana jest warstwa budyniu zrobionego na bazie soku marchwiowego typu "Kubuś". Serowy wierzch jest bardzo delikatny, puszysty i równy jak stół :) Całość jest... po prostu pyszna!" Od siebie dodam tylko(...)cukier, zagotować. Do kubka wlać 200 ml soku Kubuś, wsypać oba budynie, wymieszać. Zagotowany sok zestawić z palnika, mieszając wlać wymieszane budynie. Ponownie wstawić na palnik, doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 1/2 minuty. Gorący budyń wylać na podpieczone ciasto, wyrównać, odstawić na ok. 20- 25 minut do ostygnięcia. 3. Z białek jajek ubić sztywną pianę. Do drugiej miski włożyć
Na Ciasteczkowych PapierachPRZYGOTOWANIA: 260 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy razem z masłem w kąpieli wodnej (metalową miskę z czekoladą i masłem umieszczamy na garnku z gotującą się wodą). Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia. 2. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę na wysokich obrotach. Zmniejszamy obroty do średnich, dodajemy(...)Ciasteczka idealnie nadają się na poczęstunek dla gości do kawki, lub herbatki. Dzięki przepisom Pani Doroty (które znalazłam na stronie Moje Wypieki) przygotowałam wiele fantastycznych deserów, głównie serników, między innymi Sernik Oreo oraz Sernik z gruszkami, a także mój pierwszy sernik w życiu - Sernik krówkowy. Przepisy są tak czytelne i jasne, że bez problemu poradziłam sobie
My Culinary Artchyba podświadomie robię serniki, nawet pseudo, znowu zrobiłam ciasto które spokojnie może udawać sernik, a jego bazą jest kasza manna! Jest pyszne, ale kremowość ciasta przełamuje chrupiąca kruszonka na wierzchu. Składniki na małą tortownicę 18 cm (na standardowej wielkości tortownicę czy też blachę podwoić składniki) kruche ciasto na spód i dekorację wierzchu ciasta 120 g mąki pszennej(...)ściemniała polej sokiem z cytryny. A teraz zabierz się za masę. Aby zrobić masę zagotuj połowę mleka, pozostałe mleko wymieszaj z mąką z tapioki, dodaj do gotującego się mleka, po czym dodaj cukry i kaszę, wymieszaj wszystko dokładnie gotując 2-3 minutki cały czas mieszając i absolutnie nie zostawiaj garnka na ogniu bo przypalisz. Niech masa chwilę ostygnie i dodaj
greenscarfmojprzepisna.pl | Miód z mniszka ze skórką cytrynową Mniszek lekarski – popularnie znany jako mlecz jest dobrą roślinką mimo, że niszczy nam trawnik to przydaje się w
moj przepis namojprzepisna.pl | Miód z mniszka ze skórką cytrynową Mniszek lekarski – popularnie znany jako mlecz jest dobrą roślinką mimo, że niszczy nam trawnik to przydaje się w
moj przepis naJeżeli ktoś nie ma czasu na pieczenie świątecznego sernika i makowca, może te ciasta połączyć w pysznym sernikomakowcu . Jego przygotowanie jest jeszcze szybsze, gdy kupimy mak mielony i dobry serek w wiaderku. Ciasto serniko-makowiec będzie się bardzo ładnie prezentowało wśród innych świątecznych wypieków i z pewnością zadowoli niejednego łakomczucha. Składniki na sernikomakowiec Ciasto: 380 g mąki 180 g zimnego(...)białek. Ser, cukier, żółtka, masło i budyń waniliowy utrzeć na jednolitą, kremową masę. Delikatnie wmieszać ubite ze szczyptą soli na sztywno białka. Masa makowa: Mak zalać mlekiem, chwilę gotować, aby mleko odparowało. Przestudzić. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka, cukier, wodę i olej ubić mikserem na puszystą pianę. Przesiać do niej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać mak, dokładnie wymieszać
niecodziennikparytruskawek jest połączeniem niemalże doskonałym. A całość ukryta w drożdżowym cieście to już czysty obłęd. Bynajmniej dla mnie…. gdyż tak jak mój mąż dałby się pokroić za kawałek sernika tak ja zrobiłabym wiele dla kawałka drożdżowego. Uwielbiam pod każdą postacią, z każdym jednym farszem, byleby było drożdżowe Moje dzieci też chętnie łapią kawałek drożdżówki w rękę i z przyjemnością(...)ciepłe masło z maślanką, jajko, skórkę otartą z cytryny, szczyptę soli. Zagniatamy ciasto i odstawiamy ponownie w ciepłe miejsce pod przykryciem, do podwojenia objętości. Zasypane cukrem truskawki i rabarbar gotujemy około 2 minut. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 3 łyżkami zimnej wody i wlewamy do owoców. Gotujemy jeszcze 2-3 minuty, aż owoce lekko zmiękną. Odstawiamy do ostygnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy
Made By Mom And Sonprzygotowuję z największą przyjemnością! „Królowa serników” – żartują ze mnie znajomi od czasów mojego występu w programie MasterChef. Dziś mam dla Was kolejny pyszny Sernik, który mam nadzieję zagości niebawem na Waszych stołach. A może stanie się też „popisówką” w czasie nadchodzących Świąt? Połączenie delikatnego ciasta z fantastycznym czekoladowym kremem budyniowym i delikatną masą serową(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami i masłem na gładkie ciasto. Wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy. MASA BUDYNIOWA: W rondelku gotujemy 3/4 mleka z cukrem, w pozostałym rozrabiamy 2 budynie. Budynie wlewamy do gorącego mleka i energicznie mieszamy przez ok. 2 minuty. Gorące wylewamy na ciasto. MASA SEROWA: Białka ubijamy
Ostra na SłodkoPyszny, kremowy, aksamitny, leciutki i bardzo smaczny budyń domowy , to idealny deser , który uwielbiają chyba wszyscy (oprócz mnie w dzieciństwie :D). Przygotowanie takiego deseru jest naprawdę
Kuchnia Łukaszamojej babci. W rodzinie pieczemy je często, najczęściej z truskawkami, próbowałam też z brzoskwiniami a teraz nadeszła kolej na maliny. Można by rzec, że z wyglądu to zwyczajny sernik na zimno. Jednak ser, z którego powstało przełożenie robimy sami na bazie mleka, śmietany i jajek. Jest obłędnie delikatny, a w połączeniu z masłem i cukrem pudrem naprawdę rozpływa(...)wymieszać, przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem od pieczenia i piec w 180*C około 30 minut. Wystudzić. Przekroić na dwa blaty. Mleko zagotować. Śmietanę rozmieszać z jajkami, wlać na gotujące się mleko i zostawić na wolnym ogniu na kilka minut żeby oddzieliły się ser i serwatka. Kiedy już ser się wytworzy odlać serwatkę przez bardzo gęste sitko a ser pozostawić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia