gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:194/372)

Spaghetti serowo-brokułowe 346

parze przez czas nieco dłuższy niż zazwyczaj (około 7 minut). Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, mięso przyprawić solą i pieprzem, przełożyć na rozgrzaną oliwę i smażyć do momentu, aż nie będzie surowe. W międzyczasie zacząć gotować makaron spaghetti (w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju). W garnuszku lub miseczce wymieszać 300 ml wody

Passions hobbies life
Sałatka – przedwiośnie 360

kolorów. Aby choć odrobinę poczuć wiosny proponuje taką kolorowa sałatkę z porem i wędzonym kurczakiem. 250 g makaronu tortellini z szynką 1 udko wędzone 1 ogórek 2 pomidory 1 por (biała cześć) 1 pęczek rzodkiewki 1 puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Udko wędzone obieramy ze skóry i kroimy

VioletoweKucharzenie
CHLEBKI Pita z Kurczakiem 390

Składniki: na 6- 8 porcji 6 chlebków Pita, gotowych lub upieczonych samodzielnie 2 filety z piersi kurczaka 1 sałata rzymska 2 pomidory 1 czerwona papryka 1

Luźna Kuchnia
Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem. 210

łyżki serka mascarpone sól pieprz łyżka masła olej do smażenia   Przygotowanie: Fileta z kurczaka oczyszczamy z błonek i lekko rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz wlewamy jogurt i dodajemy serek . W osobnym naczyniu rozgrzewamy masło i umieszczamy szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym czosnkiem. Gotujemy nie dłużej niż 5 minut, szpinak powinien lekko zmięknąć, a woda odparować.  Na rozbite

Symfonia smakowa
Sałatka z kurczakiem i pieprzem ziołowym 528

jajka  3-4 łyżki majonezu jogurt naturalny sól pieprz ziołowy Prosta sprawa!  Kurczaka kroimy na drobną kostkę, obsmażamy doprawiając lekko vegetą (kucharkiem). Selera dajemy na durszlak, przelewamy lekko zimną wodą i odstawiamy aż odcieknie. Paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo i także kroimy na kostkę.  Odsączamy kukurydzę.  Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy

Kuchnia moimi oczami
Rosół pomidorowy z bazylią 168

grzanki.   Składniki:-porcja rosołowa z kurczaka-susz warzywny-bazylia-puszka pomidorów bez skórek-sól, pieprz, cukier   Do garnka z wodą ( ok. 2,5 l ) wkładamy porcję rosołową.Dodajemy susz warzywny, sól, pieprz i gałązkę bazylii.Gotujemy rosół.   Odcedzamy.   Do rosołu dodajemy pomidory i gotujemy ok. 30 minut.Rosół ponownie przelewamy przez sito, przecieramy

Maminek kulinarny
Zupa pomidorowa z wolnowaru 199

całości1 łyżeczka  papryki w płatkach1 łyżka soli1 kg  pomidorów obranych1 l bulionu z kurczaka  - gorący10  liście bazylii (oraz więcej do dekoracji)gałązka lubczykuświeżo starty parmezanu do podania przygotowanieRozgrzać wolnowar zgodnie z instrukcją. Wszystkie składniki połączyć w misie wolnowaruprzykryć i gotować na programie low (80 - 90 st. C)  przez 5 - 7 godzin

Stare Gary
Placki ryżowe z mięsem i warzywami 150

dużo warzyw.Polejemy sosikiem i obiad jak marzenie.Potrzebne składniki:-torebka ryżu 100 g-filet z kurczaka-2 jajka-2 łyżki mąki-2 łyżki jogurtu naturalnego-odrobina sody oczyszczonej-przyprawy (delikat do mięs, kebab-gyros, warzywko, pieprz)-warzywa (pomidor, ogórek, papryka, cebula, kapusta pekińska)   Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem warzywka przez ok. 30 minut a następnie wysypujemyz woreczka

Maminek kulinarny
Skrzydełka z kurczaka w warzywach 141

się o tym przekonać należy jeprzygotować.   Składniki:-10-12 skrzydełek z kurczaka ( można je zastąpić podudziami )-5 średnich cebul-marchew-200 ml koncentratu pomidorowego-2 łyżki miodu-1/4 szklanki wody-sól, pieprz, majeranek-bułka tarta-olej do smażenia   Skrzydełka gotujemy, jak na rosół.   Cebulę kroimy w ćwierćplasterki, marchew tarkujemy na grubych oczkach

Maminek kulinarny
szybkowar-uda kurczaka jednogarnkowe z pesto peperoncino i solą morską rozmarynową... 236

kawałeczki, ziemniaki na połówki do szybkowara dać oliwę i zrumienić z każdej strony udka kurczaka posypane przyprawą pesto peperoncino i solą rozmarynową na udka w szybkowarze wsypać pokrojone warzywa, ziele angielskie, wlać wodę i zamknąć szybkowar od chwili zagotowania zmniejszyć ogień na mały i gotować 25 minut - po tym czasie spuścić ciśnienie z szybkowara smaczne, syte jednogarnkowe danie i szybko

W Mojej Kuchni Lubię
Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą 436

wody.2. Makaron ugotować al dente.3. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojonego w kosteczkę kurczaka, posolić go i smażyć na dużym ogniu, aż się lekko zarumieni. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilkę podsmażać. Zmniejszyć gaz na najmniejszy i dolać śmietankę. Wymieszać i gotować, aż sos zgęstnieje. Dodać 3/4 gorgonzoli i doprawić solą i pieprzem. Ugotowany makaron przełożyć

Oryginalny smak
Zupa pikantno-kwaśna 180

paseczki, to samo robimy z pieczarkami i marchewką.Do garnka wlewamy bulion, wrzucamy kurczaka i na małym ogniu doprowadzamy do zagotowania. Jeśli wolicie możecie zdjąć szumowiny, ja je zostawiam, bo to przecież nic innego jak ścięte białko. Do mięsa dodajemy pieczarki i cebulę. Gotujemy około 10 minut.W międzyczasie w miseczce mieszamy sos sojowy, ocet, przyprawy i mąkę ziemniaczaną

Kulinarne przygody Gatity
Paella z kurczakiem, kalmarami i małżami 151

chili w płatkach i dokładnie mieszamy. Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i smażymy kilka minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę a po dwóch minutach pokrojonego pomidora. Całość doprawiamy solą i pieprze, dodajemy ryż Arborio i dokładnie mieszamy. Wlewamy bulion i gotujemy na średnim ogniu tak długo aż ryż całkowicie wchłonie płyn- około 18 minut

Mango Papaja
Kotlety w migdałowej panierce. Żółty ryż. Sałatka z patisonów. 177

Orzech, dekoracja: blanszowane migdały, czarny sezam, natka pietruszki.   Przygotowanie:     Pierś kurczaka myjemy i osuszamy. Rozbijamy na kotlety. Każdy kotlet przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i w rozbitych drobno migdałach. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu rozcinamy woreczki, wysypujemy ryż i zabarwiamy go kurkumą. Można także

Aga w kuchni
Nowa jakość grillowania we własnej kuchni! 169

niesamowitą łatwością, IDEALNA DLA FACETÓW, bo bardzo trudno jest przypalić potrawę w naczyniach do gotowania tej firmy. IDEALNA DLA KOBIET, bo są piękne, dodatkowo potrafimy docenić jakość tych naczyń :) A teraz przejdźmy do praktyki. Chcę Wam pokazać krok po kroku jak wyglądało przygotowanie Grillowanego kurczaka z karmelizowanymi śliwkami. Kiedyś jak tylko przestanę się wstydzić obiektywu kamery pokażę Wam to wszystko

Blondynka Gotuje
Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna 179

duża cukinia  ząbek czosnku  1/3 bulionetki z kurczaka  4 szczypty chilli z cayenne  3 łyżeczki Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem  przyprawa klasyczna do grilla  natka pietruszki  koperek  sól do smaku  olej do grillowania  Przygotowania:  Kaszę gotujemy na bulionetce rozpuszczonej w wodzie, przez kwadrans. W tym zasie myjemy

Moja smaczna kuchnia
Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną 208

Bardzo lubię mięsa z różnymi farszami. Mogą być wytrawne jak i na słodko. Dzisiejsza moja propozycja to farsz z pora, jabłka i żurawiny. Wyszło pysznie i

Ala piecze i gotuje
Gotuj z Julia- podstawowy sos winegret oraz salatka na zimno 343

"Doskonały sos winegret jest tak prosty do przyrządzenia, ze nie widzę najmniejszego powodu, aby korzystać z gotowych dressingów" - Julia Child. Święte słowa i tego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gyros a'la Edyta 220

pierwszą częścią przypraw- na dużym ok 5 min. Odstawiamy do miski, I nastepnie dodajemy kurczaka obtoczonego w przyprawach- smażymy tez ok 5 min. Na patelni dodajemy pozostały olej I smażymy poszatkowaną cebulę, ok 2-3 min. Dodajemy przyprawy- mieszamy. Dolewamy bullion. Sos nam gęstnieje. Gotujemy ok 5 min. Na koniec dodajemy mięsa. Trzymamy na gazie ok 2-3 min. Obiad

Smaki Edyty
Młode Ziemniaczki Zapiekane z Ziołami, Cytryną i Czosnkiem 214

Cóż ja mogę napisać o tych ziemniaczkach? Zróbcie, spróbujcie i sami oceńcie. Dodałam do nich to wszystko co uwielbiam. U mnie w domu zniknęły w kilka

Blondynka Gotuje
Quesadilla 208

pomidory. Obrany ząbek czosnku wyciskamy przez praskę i dodajemy do sosu. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Gdy mięso nabierze koloru dorzucamy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Na patelnię dolewamy sos pomidorowy przygotowany w garnuszku. Całość gotujemy parę minut i doprawiamy według uznania. Na placek tortilla wykładamy gotową masę i posypujemy pokrojoną mozzarellą

cookpl
Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu 134

Filet z kurczaka rozkroić na dość płaskie pasy (6szt.). Paski rozdzielić na 3 porcje (po dwa paski) i mocno przyprawić – jedną część przyprawą curry , drugą ostrą papryką a trzecią jedynie delikatnie przyprawić solą . Z trójkolorowych psów zaplatamy warkocz. Można „poprawić” zapleciony warkocz przyprawami tak, by ładnie kolorystycznie wyglądał.     Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy tak by zaczęły(...)stopni aż mięso będzie gotowe. Warto podłożyć pod mięso papier do pieczenia, by nie przywierało. Świetnie smakuje z sosem pieczeniowym i surówką z sałaty lodowej. Smacznego! Post Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni

Proponowane wyszukiwania