parze przez czas nieco dłuższy niż zazwyczaj (około 7 minut). Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, mięso przyprawić solą i pieprzem, przełożyć na rozgrzaną oliwę i smażyć do momentu, aż nie będzie surowe. W międzyczasie zacząć gotować makaron spaghetti (w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju). W garnuszku lub miseczce wymieszać 300 ml wody
Passions hobbies lifekolorów. Aby choć odrobinę poczuć wiosny proponuje taką kolorowa sałatkę z porem i wędzonym kurczakiem. 250 g makaronu tortellini z szynką 1 udko wędzone 1 ogórek 2 pomidory 1 por (biała cześć) 1 pęczek rzodkiewki 1 puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Udko wędzone obieramy ze skóry i kroimy
VioletoweKucharzenieSkładniki: na 6- 8 porcji 6 chlebków Pita, gotowych lub upieczonych samodzielnie 2 filety z piersi kurczaka 1 sałata rzymska 2 pomidory 1 czerwona papryka 1
Luźna Kuchniałyżki serka mascarpone sól pieprz łyżka masła olej do smażenia Przygotowanie: Fileta z kurczaka oczyszczamy z błonek i lekko rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz wlewamy jogurt i dodajemy serek . W osobnym naczyniu rozgrzewamy masło i umieszczamy szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym czosnkiem. Gotujemy nie dłużej niż 5 minut, szpinak powinien lekko zmięknąć, a woda odparować. Na rozbite
Symfonia smakowajajka 3-4 łyżki majonezu jogurt naturalny sól pieprz ziołowy Prosta sprawa! Kurczaka kroimy na drobną kostkę, obsmażamy doprawiając lekko vegetą (kucharkiem). Selera dajemy na durszlak, przelewamy lekko zimną wodą i odstawiamy aż odcieknie. Paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo i także kroimy na kostkę. Odsączamy kukurydzę. Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy
Kuchnia moimi oczamigrzanki. Składniki:-porcja rosołowa z kurczaka-susz warzywny-bazylia-puszka pomidorów bez skórek-sól, pieprz, cukier Do garnka z wodą ( ok. 2,5 l ) wkładamy porcję rosołową.Dodajemy susz warzywny, sól, pieprz i gałązkę bazylii.Gotujemy rosół. Odcedzamy. Do rosołu dodajemy pomidory i gotujemy ok. 30 minut.Rosół ponownie przelewamy przez sito, przecieramy
Maminek kulinarnycałości1 łyżeczka papryki w płatkach1 łyżka soli1 kg pomidorów obranych1 l bulionu z kurczaka - gorący10 liście bazylii (oraz więcej do dekoracji)gałązka lubczykuświeżo starty parmezanu do podania przygotowanieRozgrzać wolnowar zgodnie z instrukcją. Wszystkie składniki połączyć w misie wolnowaruprzykryć i gotować na programie low (80 - 90 st. C) przez 5 - 7 godzin
Stare Garydużo warzyw.Polejemy sosikiem i obiad jak marzenie.Potrzebne składniki:-torebka ryżu 100 g-filet z kurczaka-2 jajka-2 łyżki mąki-2 łyżki jogurtu naturalnego-odrobina sody oczyszczonej-przyprawy (delikat do mięs, kebab-gyros, warzywko, pieprz)-warzywa (pomidor, ogórek, papryka, cebula, kapusta pekińska) Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem warzywka przez ok. 30 minut a następnie wysypujemyz woreczka
Maminek kulinarnysię o tym przekonać należy jeprzygotować. Składniki:-10-12 skrzydełek z kurczaka ( można je zastąpić podudziami )-5 średnich cebul-marchew-200 ml koncentratu pomidorowego-2 łyżki miodu-1/4 szklanki wody-sól, pieprz, majeranek-bułka tarta-olej do smażenia Skrzydełka gotujemy, jak na rosół. Cebulę kroimy w ćwierćplasterki, marchew tarkujemy na grubych oczkach
Maminek kulinarnykawałeczki, ziemniaki na połówki do szybkowara dać oliwę i zrumienić z każdej strony udka kurczaka posypane przyprawą pesto peperoncino i solą rozmarynową na udka w szybkowarze wsypać pokrojone warzywa, ziele angielskie, wlać wodę i zamknąć szybkowar od chwili zagotowania zmniejszyć ogień na mały i gotować 25 minut - po tym czasie spuścić ciśnienie z szybkowara smaczne, syte jednogarnkowe danie i szybko
W Mojej Kuchni Lubięwody.2. Makaron ugotować al dente.3. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojonego w kosteczkę kurczaka, posolić go i smażyć na dużym ogniu, aż się lekko zarumieni. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilkę podsmażać. Zmniejszyć gaz na najmniejszy i dolać śmietankę. Wymieszać i gotować, aż sos zgęstnieje. Dodać 3/4 gorgonzoli i doprawić solą i pieprzem. Ugotowany makaron przełożyć
Oryginalny smakpaseczki, to samo robimy z pieczarkami i marchewką.Do garnka wlewamy bulion, wrzucamy kurczaka i na małym ogniu doprowadzamy do zagotowania. Jeśli wolicie możecie zdjąć szumowiny, ja je zostawiam, bo to przecież nic innego jak ścięte białko. Do mięsa dodajemy pieczarki i cebulę. Gotujemy około 10 minut.W międzyczasie w miseczce mieszamy sos sojowy, ocet, przyprawy i mąkę ziemniaczaną
Kulinarne przygody Gatitychili w płatkach i dokładnie mieszamy. Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i smażymy kilka minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę a po dwóch minutach pokrojonego pomidora. Całość doprawiamy solą i pieprze, dodajemy ryż Arborio i dokładnie mieszamy. Wlewamy bulion i gotujemy na średnim ogniu tak długo aż ryż całkowicie wchłonie płyn- około 18 minut
Mango PapajaOrzech, dekoracja: blanszowane migdały, czarny sezam, natka pietruszki. Przygotowanie: Pierś kurczaka myjemy i osuszamy. Rozbijamy na kotlety. Każdy kotlet przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i w rozbitych drobno migdałach. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu rozcinamy woreczki, wysypujemy ryż i zabarwiamy go kurkumą. Można także
Aga w kuchniniesamowitą łatwością, IDEALNA DLA FACETÓW, bo bardzo trudno jest przypalić potrawę w naczyniach do gotowania tej firmy. IDEALNA DLA KOBIET, bo są piękne, dodatkowo potrafimy docenić jakość tych naczyń :) A teraz przejdźmy do praktyki. Chcę Wam pokazać krok po kroku jak wyglądało przygotowanie Grillowanego kurczaka z karmelizowanymi śliwkami. Kiedyś jak tylko przestanę się wstydzić obiektywu kamery pokażę Wam to wszystko
Blondynka Gotujeduża cukinia ząbek czosnku 1/3 bulionetki z kurczaka 4 szczypty chilli z cayenne 3 łyżeczki Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem przyprawa klasyczna do grilla natka pietruszki koperek sól do smaku olej do grillowania Przygotowania: Kaszę gotujemy na bulionetce rozpuszczonej w wodzie, przez kwadrans. W tym zasie myjemy
Moja smaczna kuchniaBardzo lubię mięsa z różnymi farszami. Mogą być wytrawne jak i na słodko. Dzisiejsza moja propozycja to farsz z pora, jabłka i żurawiny. Wyszło pysznie i
Ala piecze i gotuje"Doskonały sos winegret jest tak prosty do przyrządzenia, ze nie widzę najmniejszego powodu, aby korzystać z gotowych dressingów" - Julia Child. Święte słowa i tego
Bernika - moj kulinarny pamietnikpierwszą częścią przypraw- na dużym ok 5 min. Odstawiamy do miski, I nastepnie dodajemy kurczaka obtoczonego w przyprawach- smażymy tez ok 5 min. Na patelni dodajemy pozostały olej I smażymy poszatkowaną cebulę, ok 2-3 min. Dodajemy przyprawy- mieszamy. Dolewamy bullion. Sos nam gęstnieje. Gotujemy ok 5 min. Na koniec dodajemy mięsa. Trzymamy na gazie ok 2-3 min. Obiad
Smaki EdytyCóż ja mogę napisać o tych ziemniaczkach? Zróbcie, spróbujcie i sami oceńcie. Dodałam do nich to wszystko co uwielbiam. U mnie w domu zniknęły w kilka
Blondynka Gotujepomidory. Obrany ząbek czosnku wyciskamy przez praskę i dodajemy do sosu. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Gdy mięso nabierze koloru dorzucamy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Na patelnię dolewamy sos pomidorowy przygotowany w garnuszku. Całość gotujemy parę minut i doprawiamy według uznania. Na placek tortilla wykładamy gotową masę i posypujemy pokrojoną mozzarellą
cookplFilet z kurczaka rozkroić na dość płaskie pasy (6szt.). Paski rozdzielić na 3 porcje (po dwa paski) i mocno przyprawić – jedną część przyprawą curry , drugą ostrą papryką a trzecią jedynie delikatnie przyprawić solą . Z trójkolorowych psów zaplatamy warkocz. Można „poprawić” zapleciony warkocz przyprawami tak, by ładnie kolorystycznie wyglądał. Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy tak by zaczęły(...)stopni aż mięso będzie gotowe. Warto podłożyć pod mięso papier do pieczenia, by nie przywierało. Świetnie smakuje z sosem pieczeniowym i surówką z sałaty lodowej. Smacznego! Post Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchni