Lubię, lubię ohhh bardzo lubię!!! Jeśli mamy wszystkie składniki 30 minut i pyszna sałatka gotowa. Ja przygotowałam z połowy porcji co widać na zdjęciach, ale podaje
NA MOIM TALERZUSałatka warstwowa z tuńczykiemSałatka z tortelliniSurówka z sałaty lodowejSałatka ryżowaSurówka z białej kapustySurówka z koperkiemSałatka szubaSałatka z zupek chińskichPaprykarz z tuńczykiemSałatka z wędzonym kurczakiemCarpaccio z buraczkówSałatka
Ala piecze i gotujeoleju, posolić. Kalafior i brokuł podzielić na różyczki, podsmażyć z cebulą. Kurczaka pokroić w kawałki, dorzucić do warzyw. Marchew obrać, umyć, pokroić w plastry, dorzucić do warzyw, podsmażyć 3 minuty. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, dorzucić do warzyw, zalać wodą, dodać curry, koncentrat pomidorowy, wymieszać, przykryć i gotować 15 minut. Dodać groszek i gotować do miękkości. Wymieszać wodę
dom-agi.plsposób 100 g dyni kroimy w drobną kostkę. Umytą i osuszoną pierś z kurczaka również kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką oraz gałką muszkatołową. Pół szklanki soczewicy czerwonej zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy z dodatkiem łyżki masła. Gdy soczewica ładnie napęcznieje, przyprawiamy kminkiem mielonym. Następnie cedzimy. Ciasto francuskie rozwijamy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!pycha! ZUPA KALAFIOROWA Z SEREM CHEDDAR Składnik 100 g sera cheddar litr bulionu z kurczaka pół litra mleka 2 nieduże ziemniaki mała marchewka mała pietruszka średni kalafior 2 łyżeczki curry szczypta kuminu (można pominąć) 1 cebula Opcjonalnie grzanki pietruszka Do dzieła! Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę, po ok 5 minutach dorzucamy ziemniaki (także pokrojone
sierotka maRysia w kuchnigazem, etc.) – kilka liści laurowych, ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz Wykonanie: Bulion: mięso opłukać (kurczaka można obrać ze skóry, jeśli jest dość tłusty); warzywa obrać, można pokroić. Mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą, lekko podgotować, zebrać szumowiny. Dodać warzywa i przyprawy. Gotować na małym ogniu (bez bulgotania!) do miękkości składników. Zupa pomidorowa: z bulionu wyjąć mięso i warzywa
Pociąg Do Kuchniłyżkę oliwy. Dodać chorizo i podsmażyć chwilę, aż tłuszcz się wytopi. Dodać fileta z kurczaka, smażyć 3 minuty. W połowie obsmażania dodać czosnek. 3. Dodać paprykę i kukurydzę i smażyć kolejne 2 minuty. Dodać pomidory, smażyć kolejne 3 minuty. 4. Wlać wino. gotować przez 4 minuty, Dodać koncentrat pomidorowy, paprykę ostra i kurkumę, wymieszać. Dodać ryż i smażyć kolejne
Moja Galeria Smakuprzepięknej porcelanie Bogucice-Julia Gold Składniki: 100 g ryżu 40 dag fileta z kurczaka 40 dag bobu 1 duża marchewka 1 duża cebula jarzynka lub sól do smaku pieprz kolorowy świeżo mielony 5 łyżek oliwy 3/4 szklanki wody Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonym wrzątku na sypko, odcedzamy, trzymamy w cieple. Bób również gotujemy około 5 minut
Wanilia i Kardamonoregano drobno posiekać. Dodać do pomidorów z puszki wraz z pozostałymi przyprawami oraz wyciśniętym czosnkiem. Gotować przez kilka minut na małym ogniu (aż do zgęstnienia). Dodatkowo: 100 g żółtego sera (użyłam goudy) 1 mała pieczarka 1/2 pomidora 100 g grillowanego mięsa z piersi kurczaka w przyprawach (1 małą pierś z kurczaka upiec w ulubionych przyprawach np. czosnku, oregano, bazylii, papryce
BullioPrzygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w paski i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Do podsmażonego kurczaka dodajemy pokrojoną w plasterki paprykę, drobno posiekany czosnek, kukurydzę oraz kapary. Składniki polewamy miodem, sosami, magii oraz solą i pieprzem, wszystko razem smażymy około 15 minut. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, przekładamy na talerz i polewamy przygotowanym sosem z mięsem i warzywami
Zainspirowana w kuchnidzisiaj. Składniki: 250-300 g liści szczawiu 1 pętko kiełbasy cienkiej 2 skrzydełka kurczaka po 2 jajka na osobę sól pieprz marchew pietruszka seler 1/2 szklanki śmietany 1 łyżka mąki Wykonanie: Skrzydełka myję, zalewam woda, wrzucam umyte i obrane warzywa i gotuje wszystko do miękkości. Wywar przecedzam i dodaję kiełbasę drobno pokrojoną. Gotuje kilkanaście minut. Szczaw
Bea(u)ty kitchenpomidory z czosnkiem, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy kurczaka pokrojonego w kostkę i przyprawionego przyprawą do drobiu. Następnie dodajemy warzywa: kukurydzę, czerwoną fasolę, zieloną fasolkę szparagową, liście szpinaku i zalewamy koncentratem. Po 15 minutach wrzucamy makaron. Gotujemy, aż makaron będzie al dente i przyprawiamy. Dekorujemy liśćmi szpinaku
Aga w kuchniCebulę kroimy w piórka, szczypiorek siekamy. Rozgrzewamy olej na patelni. Szklimy przez chwilkę cebulę, dodajemy kurczaka. Dokładnie mieszamy i przeciskamy przez praskę czosnek. Na samym końcu dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze chwilkę aby wszystko połączyło się ze śmietanką. Ryż gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Danie posypujemy pokrojonym szczypiorkiem
VioletoweKucharzeniejakiś czas zapomnimy o rozgrzewających zapiekankach. Aż do następnej zimy. 300g makaronu 1 filet z kurczaka 1 puszka pomidorów krojonych 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 ząbki czosnku kulka mozzarelli około 10 listków świeżej bazylii sól, pieprz, papryka słodka, suszona bazylia, oregano 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojonego
Szefowa kuchniczęsto ją przygotowujemy. Sałatka makaronowa z wędzonym udkiem SKŁADNIKI: 1 wędzone udko z kurczaka 200 g makaronu drobnego (u mnie gwiazdki) sól 1/2 papryki czerwonej 1/2 puszki kukurydzy 2 jajka pieprz łyżka majonezu łyżka jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy sarepskiej Przygotowanie : Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki