kapustą i marchewką to przyjemna odmiana od tradycyjnej ich wersji. Przepis przydatny jeśli mamy jakieś resztki warzyw które chcemy wykorzystać aby ich nie wyrzucać :). Smaczny obiad dla całej rodziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mięsa mielonego 1/4 małej główki kapusty, może być biała, u mnie czerwona bo taką akurat miałam :), pół większej marchewki, 1 duża cebula 3 ząbki czosnku(...)kotletów, sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do mięsa mielonego, smalec/olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: kapustę drobno szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia cebulę z czosnkiem rozdrobniłam w blenderze, marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach do miski przekładamy mięso, ostudzoną kapustę, marchewkę, cebulę z czosnkiem, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą
Blog kulinarny S9.PLfasolki szparagowej jedna dość duża marchewka jedna mała cukinia , najlepiej żółta dla kontrastu 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka mąki 2 łyżki masła 1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 1 szklanka mleka sól , pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kalafiora , fasolkę i marchewkę obieramy , kroimy na kawałki . Wszystkie trzy warzywa wrzucacie na wrzątek i gotujecie . Mają być ugotowane
Ogrodnik w podróżygarnku. Zeszklij cebulę,a nastepnie dodaj czosnek i dorzuć soczewicę oraz przyprawy (oprócz soli). Pamiętaj o energicznym mieszaniu!. 2. Dorzuć posiekaną w kostkę marchewkę i cukinię. 3. Dolej szklankę bądź dwie bulionu warzywnego albo wody. Gotuj do pożądanej miękkości. 4. Dodaj fasole i groszek. 5. Dolej passatę pomidorową i koncentrat pomidorowy. 6. Gotuj 5-10 minut. Przed podaniem odstaw
U Fiolkidodajemy ketchup, musztardę, bułkę tartą, jajko, sezam i doprawiamy solą, pieprzem. Mieszamy. Formujemy małe kuleczki i podsmażamy na patelni. Reszta: makaron brokuł (podgotowany) marchewka czarne oliwki cukinia kulki mozzarelli 1/2 szklanki śmietany 18% jajko Makaron gotujemy al'dente. Brokuła również. Resztę warzyw kroimy w plasterki. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy makaron i pulpeciki. W kubku mieszamy jajko ze śmietaną
kruche babeczki1 opakowanie makaronu omnomnom świderki 6 skrzydełek 1 marchewka 1 cebula majeranek listek laurowy ziele angielskie oregano bazylia 3 łyżki koncentratu pomidorowego 200 ml śmietany natka
Gotowanie jest łatweprzygotowania: Żołądki dokładnie myjemy, dzielimy na mniejsze części. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy. Zalewamy ponownie wodą i gotujemy do miękkości (o. 1,30 h). W tym czasie przygotowujemy sos. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.Cebulę kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na patelni na łyżce masła. Opruszamy mąką i jeszcze chwilę
Pobite gary Barbarypierś z kurczaka. Danie jest sycące, aromatyczne i pyszne!!! Składniki na makaron "po chińsku" 100 g makaronu ryżowego typ: wstążki około 30 dkg gotowanego lub smażonego, lub pieczonego mięsa 2 cebule pokrojone w kostkę 1 marchewka starta na tarce o średnich oczkach 20 dag mrożonej fasolki szparagowej (może być oczywiście świeża, obgotowana przez 2 minuty) około 250 ml rosołu
Rozpustne gotowaniełyżka pikantnego ketchupu chilli świeża lub w proszku Sposób przygotowania: 1. Kurczaka podzielić na części, umyć, przełożyć do sporego garnka. Warzywa obrać, umyć, marchewkę pokroić w plastry, dodać do kurczaka. Zagotować. Dodać kostki rosołowe i gotować do miękkości. 2. Gdy kurczak się ugotuje, mięso oddzielić od kości i skóry. Pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do odcedzonego wywaru. 3. Dodać pokrojoną
A Ty Smakuj Mnietroszkę grubsze niż marchewkę plasterki Na dno naczynia układamy pałki kurczaka Następnie obsypujemy cebulką, kładziemy ziemniaki (posypujemy je przyprawą do ziemniaków) i marchewkę Na bardzo małym ogniu (najmniejszym) stawiamy na płytce palnikowej tajine i gotujemy potrawę 2,5 godziny. Po ok 45 minutach można odlać nadmiar płynu, który się wytworzył podczas duszenia, żeby nie kipiał na kuchenkę Można podać
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comgarnka wkładamy kurczaka i zalewamy wodą do 3/4 wysokości. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i zagotowujemy. Z powierzchni zbieramy tworzący się szum. Marchewkę, pietruszkę, pora i selera obieramy i kroimy plastry. Warzywa dodajemy do gotującego się kurczaka. Następnie dodajemy fasolkę szparagową, kalafiora, brokuły i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystkie składniki gotujemy na średnim ogniu ok. 25-30 min. Kontrolujmy twardość
kulinarnyJakawałki. Ziemniaki w dużą kostkę a marchewkę w plasterki. Do wrzącej wody wrzucamy obraną cebulę, ziemniaki i marchewkę.Dodajemy warzywko do smaku. Po ok. 5 minutach dosypujemy grzyby i gotujemy na wolnym ogniu ok. 30 minut. Odławiamy cebulę i dolewamy śmietanę, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy
Maminek kulinarnyagawy, rozcieńczyć wodą, odstawić.Warzywa umyć, marchewkę obrać i pokroić w słupki, jarmuż oderwać od grubych nerwów, Grzyby oczyścić, newelle pokroić w słupki.Marchewki i jarmuż włożyć do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, gotować 2 minuty, przełożyć łyżką cedzakową do zimnej wody z lodem, wystudzić, odsączyć na sicie i papierowym ręczniku. Do wrzącej wody po warzywach włożyć grzyby
SzczyptaSmaQbazylii Przechodzimy do wykonania. Najpierw płuczemy legumi kilka razy . Dodajemy fasolę mung. Następnie dolałam wody, wsypałam kolejno – kolendrę i przyprawę do fasolki. Dodałam marchewkę, selera naciowego i czosnek pokrojone w kawałeczki. I nastawilam. Użyłam do gotowania CC Major Kenwood i gotowałam około 2 godziny w około 100 stopniach. Gotowałam- hmm...właściwie samo się gotowało. Następnie.... Międzyczasie rozgrzałam oliwę z oliwek
Z Kuchni Do Kuchnimoże się udać! ;) Pasztet jest pyszny, pachnący a co najważniejsze lekki i nietłusty. Mówię Wam PYCHA! Spróbujcie koniecznie! :) Przepis pochodzi ze strony Gotuj z Cukiereczkiem . Blaszka 11x23cm. Składniki: 2 szklanki startej cukinii 2 małe marchewki cebula 175g sera żółtego 2 jajka 2 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki oleju 1 i 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka
Czerwona Porzeczkanapełniać farszem, zlepiać pierogi. Gotowe pierogi układać na ściereczce oprószonej mąką. Zagotować wodę, posolić. Dodać łyżkę oleju rzepakowego. Na wrzącą wodę wrzucać pierogi, gotować do wypłynięcia. Barszczyk czerwony czysty: 1 kg buraków ćwikłowych 1 duża marchew 1/2 pietruszki 5 ząbków czosnku 2 cebule 1 l wody ziele angielskie, liście laurowe, pieprz czarny cały, majeranek ewentualnie koncentrat barszczu czerwonego
kolorowotorcikowopołówki cytryny, posypać koperkiem i pieprzem. Odstawić na pół godziny do lodówki. 3. W garnku do gotowania na parze układamy dorsza i gotujemy do miękkości. Surówka z kiszonej kapusty: Składniki: woreczek kiszonej kapusty duża marchewka szczypiorek 2 łyżki oliwy/oleju łyżeczka cukru pieprz Wykonanie: 1. Kapustę odcisnąć i pokroić. 2. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek pokroić
Pasja SmakuNadmiar ugotowanej marchewki ( z rosołu) też może być inspirujący :).Potrzebowałam dodatek do kotlecików z gotowanego kurczaka ( też z zapasów zamrażarkowych). Od wczoraj zostały mi 2 malutkie ugotowane ziemniaczki. A w lodówce leżała sobie piękna czerwona papryka. Nie miałam wątpliwości , że po połączeniu wyjdzie coś dobrego. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnidrobno. Szklę na 1 -2 łyżce oleju. Wrzucam seler i chwilkę razem podsmażam. Następnie zalewam bulionem i zagotowuję. W między czasie obieram marchewki i pietruszkę. Kroję je w małą kostkę. Wrzucam do bulionu. Całość gotuję aż do miękkości ziemniaków. Dodaję posiekaną bazylię. Podaję. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkimięsa formować kulki. Pulpety można uprzednio obsmażyć (ja tego nie robię), przełożyć je do garnka, zalać bulionem. Dodać startą na grubych oczkach marchewkę, ziele angielskie, liść laurowy. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować około 20 minut do miękkości mięsa. Pulpeciki wyjąć na talerz. Pora przygotować sos. Do wywaru dodać chrzan i śmietanę. Zagotować chwilę. Następnie mąkę rozrobić
Fabryka pomysłówblogu Paleta Smaku, musiałam je wykonać ;) Jajka gotujemy na twardo. Gdy ostygną obieramy ze skorupek, odcinamy górną część białka i delikatnie małym widelczykiem wyciągamy żółtka. Żółtka mieszamy z kurkumą, kremem Dijonnaise, wodą, solą oraz pieprzem. Nadziewamy białka żółtkowym farszem. Z pozostałego farszu lepimy kuleczki, wkładamy wycięty trójkącik z plasterka marchewki jako dziób i kawałki czarnej oliwki jako oczka. Układamy główki
Aga w kuchniZupa ziemniaczana czyli tradycyjna kartoflanka to szybka i bardzo smaczna zupa.Tradycyjnie gotowana jest z boczkiem, u mnie w zmodyfikowanej formie: z klopsikami zrobionymi z wędzonej
Walijskie Pichcenieblaszce, wstawić do piekarnika nastawionego na 160 C i piec 30 minut. W międzyczasie w garnku przygotować wywar z z marchewki, selera, pietruszki i przypraw. Wszystko przełożyć do garnka zalać 1,5 l zimnej wody i gotować około 1 godziny. Pomidory umyć i ponakrajać delikatnie na krzyż w miejscu gdzie rośnie galązka, tak przygotowane zalać wrzatkiem i przykryć
Gosia gotujepodałam z duszonymi ziemniaczkami i zasmażanymi buraczkami . Prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 marchewka kawałek selera 1/2 korzenia pietruszki 2 listki laurowe sól pieprz Sos śmietanowo-koperkowy: 1/2 szklanki wywaru, w którym gotowały się piersi 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 czubata łyżka posiekanego koperku 1 płaska łyżka mąki 1 łyżeczka soku
Oryginalny smakfirmy Skworcu) 1/3 opakowanie makaronu ryżowego por 2cm kawałek imbiru sos sojowy olej sezamowy przyprawa 5 smaków "Gotujemy" makaron według przepisu na opakowaniu. Grzyby zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 20 min. Kurczaka kroję na drobniutkie kawałki (troszkę grubsze niż tatar). Marchewki i pietruszkę obieram i kroję w nieduże słupki. Myjemy pora o kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy olej sezamowy
Brzuszki Łakomczuszkitortille meksykańskie Składniki 2-3 tortille czerwona papryka serek śmietankowy – kanapkowy liście sałaty marchewka ogórek zielony Wegetariańskie tortille na przystawkę – przepis Placki tortilli smarujemy serkiem śmietankowym, a następnie na każdym z nich układamy sałatę. Sałata powinna nam przykryć całą tortillę. Warzywa – marchewkę, paprykę i ogórka zielonego kroimy w paseczki. Układamy z jednej strony na tortilli, a następnie(...)zwijamy. Tortillę tniemy na mniejsze kawałki. Smacznego! Artykuł Wegetariańskie tortille na przystawkę pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!udka 1 marchewka pół cebuli 1 pomidor 1/4 kapusty pół cukinii małej sól ziołowa RadixBis natka pietruszki Udka myjemy i obsypujemy solą ziołową i skrapiamy oliwą, odstawiamy na ok godzinę. Obsmażamy na tłuszczu w głębokiej patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Doprawiamy solą ziołową RadixBix. Kus kus gotujemy według przepisu
Gotowanie jest łatwepół talarki. Do wrzącej wody wrzucamy szparagi, a kabaczki smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Kabaczki smażymy przez ok. 7 min, a szparagi gotujemy 2-3 min. Po ugotowaniu, szparagi kroimy na drobniejsze kawałeczki. Pomidory kroimy w dużą kostkę. Marchewkę kroimy w cieniutkie plasterki, a sałatę lodową rwiemy. Wszystko przekładamy do misy. Śmietanę, majonez, paprykę, czosnek, sól i pieprz złączamy
Kuchnia Łukasza