Często mam ochotę na jakieś polskie danie, przypominające mi dom, a którego raczej tutaj nie spotkamy. Lubię zaskakiwać Naczelnego Smakami i czuć satysfakcję, gdy otwiera oczy
Kitchens AlphabetDoskonale smakuje podane z ryżem, makaronem lub pieczywem. składniki na 4 porcje 1/2 kg mielonej wołowiny 3 cebule 4 ząbki czosnku oliwa do smażenia puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy w zalewie 2 puszki pokrojonych pomidorów bez skórki 1/2 łyżeczki chili czarny pieprz sól przepis Obraną cebulę drobno siekamy. Do dużego garnka z niewielką ilością rozgrzanej oliwy wrzucamy cebulę, przez praskę(...)pomidory z puszki i wlewamy około 1/2 szklanki wody, mieszamy, doprawiamy solą, sporą ilością czarnego pieprzu oraz chili i gotujemy około 40 minut. Pod koniec gotowania wrzucamy odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę i kukurydzę i wszystko mieszamy. Danie podajemy z ryżem lub makaronem
Smakowite Daniakiełbaską chorizo, mozzarellą, suszonymi pomidorami, cebulą, kukurydzą oraz kaparami. Dobrane przeze mnie składniki doskonale pasowały do siebie i stworzyły bardzo fajny smak. Polecam jako przekąskę w ciągu dnia, np. z kromką chrupkiego pieczywa. Post Sałatka z chorizo, mozzarellą i suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujepesto 300 g pomidorków cherry puszka kukurydzy parmezan sól, pieprz, czosnek, bazylia suszona (lepiej świeża) W dużym garnku w osolonej wodzie gotujemy makaron al dente :D W tym czasie myjemy pomidorki, kroimy na połówki. Odcedzamy kukurydze, tuńczyk Ścieramy na dużych oczkach parmezan Ugotowany makaron, odcedzamy . Do tego samego garnka wsypujemy wszystkie składniki "sosu" : pesto, oliwki, pomidorki, kukurydza, zmiażdżony czosnek
MarciochaKucharzyująć, a zawsze wyjdzie coś smacznego. SAŁATKA Z KASZĄ GRYCZANĄ. /przepis własny;/ woreczek ugotowanej kaszy gryczanej prażonej 5 jajek 300g wędliny puszka kukurydzy posiekany pęczek pietruszki puszka czerwonej fasoli 2/3 zielonego ogórka 2 łyżki musztardy Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram i kroję następnie w kostkę. Ogórka kroję w małe kawałki, kukurydzę i fasolę odcedzam. Wędlinę drobno kroję
W kuchni Karmel-itkiSkładniki: 1 szklanka makaronu w kształcie ryżu ( 225g ), puszka kukurydzy ( 340g, a po odsączeniu 285g ), puszka ananasa ( 565g, a po odsączeniu 340g ), 1 świeża czerwona papryka, 260g szynki gotowanej ( ja użyłam w plasterkach ), 270g sera feta, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron(...)ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i przepłukać zimną wodą. Paprykę czerwoną przekroić na pół, oczyścić i umyć, pokroić w kostkę. Szynkę gotowaną, ser feta również pokroić w kostkę, a ananasa pokroić na kawałki. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i pieprzem. Sprawdzić czy jest konieczność dodania soli. Posolić ewentualnie i wymieszać ponownie. Smecznego
W kuchni u Monikisosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 cebula 3 ogórki kiszone 2 jajka na twardo 1 opakowanie białego serka np. Bieluch sól pieprz Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do wystygnięcia. Tuńczyka odcedzamy z sosu, a kukurydzę z zalewy. Jajka, cebulę i ogórka drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Dodajemy serek i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę można
My Chcemy Jeśćnieograniczony sposób tworząc pyszne sałatkowe cudowności. składniki na 4 porcje filet z kurczaka 1 woreczek ryżu 4 jajka 4 ogórki kiszone 1 puszka kukurydzy 2 pory 2 jabłka majonez sól pieprz przepis Filet z kurczaka gotujemy i kroimy w kostkę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy. Ugotowane , ostudzone i obrane jajka kroimy w kostkę , dodajemy pokrojony
Smakowite Daniasłonecznika (można więcej) Sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki musztardy 1 ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie Makaron gotujemy, odcedzamy i studzimy. Szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Jogurt, majonez i musztardę mieszamy z ząbkiem czosnku i przyprawami. Wszystkie składniki mieszamy,p olewamy sosem sałatkę, Gotowe. Buziaki
Cukier&Puderdodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę i czosnek. Dorzucamy dwie kostki rosołowe i ziele angielskie. Do w pół ugotowanych warzyw dokładamy kukurydzę i świeży tymianek. Gdy warzywa w bulionie będą już miękkie, blendujemy wszystkie składniki.Gotujemy jeszcze chwilę na gazie, dokładamy usmażonego kurczaka i doprawiamy krem solą i pieprzem
kulinarnyJaPyszna sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem SKŁADNIKI 5 jajekpuszka tuńczyka w olejupuszka kukurydzy cebula dymka + szczypior2 ogórki konserwowe lub kiszonekilka łyżek majonezusól, pieprz PRZYGOTOWANIEJajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu kroimy w kostkę. Dymkę siekamy, Dodajemy tuńczyka i odsączoną kukurydzę. Wrzucamy ogórki pokrojone w kosteczkę. Doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy majonez. Wstawiamy na godzinę do lodówki . Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeogórek zielony 1 puszka kukurydzy 100 g makaronu 1/2 pęczka koperku 4 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente,przelewamy wodą i odcedzamy. Ananas, seler i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Ananas, ser i umyty, obrany ogórek kroimy w kostkę. Koper drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy. Dodajemy majonez
magiczna kuchnia KasiSkładniki: puszka kukurydzy woreczek ryżu natka pietruszki cebula puszka tuńczyka w sosie własnym 30dag żółtego sera 2 łyżki śmietany pieprz, sól Przygotowanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia. W międzyczasie odsączamy kukurydzę oraz tuńczyka. Wykładamy je do miseczki. Cebule obieramy, kroimy w drobna kosteczkę i delikatnie solimy. Dodajemy ją do pozostałych składników, znajdujących się w misce
ChilliJemy