Wakacje nad morzem? Koniecznie trzeba wpaść na gofra! A jeśli mieszka się nad morzem? To zawsze lepiej zrobić domowe gofry niż jeść te na mieście. Dzisiejsza wersja rozkochała w sobie wszystkich, nie tylko dlatego, że jest bezglutenowa i bez dodatku tłuszczu oraz cukru. To dodatek „śmietany” z ricotty zrobił robotę i sprawił, że to chyba najlepsze gofry świata(...)smak na porannej kanapce, w obiedzie jako dodatek do pizzy, makaronu, czy jako podstawa deseru. Jeżeli jeszcze jej nie znacie, koniecznie to nadróbcie! Z przepisu wychodzi 10 małych gofrów (takich jak na zdjęciu) lub 5 dużych „pełnowymiarowych”. Przy podziale na 5, jeden duży gofr ze śmietaną to około 249kcal, B: 10g, T: 7,1g, W: 36,9g. Składniki na gofry
Be Fit Be Strongwielbiciele gofrów? Jestem na 100% pewna, że tak. Kto będąc nad morzem omija obojętnie budki z gorącymi goferkami? Wydaje mi się, że nie ma takich osób 😁. A co powiecie w takim razie na gofry wytrawne? Jestem przekonana, że też Wam przypadną do gustu. To bardzo fajna opcja na przekąskę w ciągu dnia lub gorącą kolację. Dziś zapraszam(...)gofry z cukinią. To zdrowe warzywo znajdziecie w środku naszych gofrów, tak, tak, to nie błąd. Na wierzchu położyłam plasterki dojrzałego pomidora i posypałam fetą. Wyszło przepysznie! Gofry z cukinią Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 400 g młodej cukinii 1 jajko 3 łyżki startego twardego sera 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kulinarne przygody Gatitysezamowe gofry są najbardziej chrupiącymi goframi, jakie do tej pory udało mi się zrobić. Pełne wartościowego białka i witamin, a przede wszystkim pyszne! W duecie ze śliwką, sosem z jagód goji i sosem jogurtowym stworzyły idealny zestaw na śniadanie. Bez wątpienia po takim posiłku mogę stwierdzić, że śniadanie daje moc :) CHRUPIĄCE GOFRY SEZAMOWE (PROTEINOWE I WEGAŃSKIE) | przepis(...)własny | 2 bardzo grube gofry | 50 g mąki sezamowej 20 g płatków owsianych górskich 30 g mąki pszennej pełnoziarnistej 40 g mąki kokosowej 100 g sojowego jogurtu naturalnego 100-150 ml mleka roślinnego szczypta soli 2 łyżki dowolnej substancji słodzącej kilka kropli ekstraktu migdałowego 2 łyżki dowolnego oleju Jogurt zmiksować z mąkami, płatkami, solą i słodzidłem. Dodać olej kokosowy
Poranek na słodkojeść na okrągło, także często wykorzystuję w mojej kuchni artykuły spożywcze wyprodukowane właśnie z kokosa. I kładę ogromny nacisk na to, żeby te produkty były najwyższej jakości. Kokosowe gofry bezglutenowe są banalnie proste w przygotowaniu, smakują wybornie i bosko pachną podczas pieczenia. A gdy wystygną można je szybko podgrzać w tosterze, wtedy będą znowu chrupiące i pachnące kokosem. Po prostu(...)przepysznie! Kokosowe gofry bezglutenowe Dzisiaj do przygotowania moich gofrów wykorzystałam produkty marki Coco Farm, eksperta w dziedzinie kokosa, firmy konsekwentnie dbającej o najwyższą jakość oraz naturalność wszystkich procesów produkcji. Produkty te pochodzą z Filipin, gdzie są najlepsze warunki do uprawy i przetwórstwa kokosa, ponieważ występują tu gleby z minerałami oceanu, jest dużo słońca i czyste powietrze. Powiem
Kulinarne przygody GatityDzień dobry :-) Dziś mam dla Was prawdziwy przysmak :-) Gofry churros, które są rewelacyjne. Przepis znalazłam tutaj ( klik ). Gofry są lekkie i puszyste, smakują wyśmienicie. Po upieczeniu smarujemy je masłem i obtaczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem. Do gofrów można przygotować sos czekoladowy. Ja robiłam bez, ale kolejnym razem już mam zapowiedziane, że gofry muszą być z sosem :-) Z podanego(...)przepisu wychodzi około 9 gofrów na większej gofrownicy. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 2 szklanki maślanki 2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki oleju 2 jajka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli Posypka: 1/4 szklanki stopionego masła 1/3 szklanki drobnego kryształu 1 łyżka cynamonu Sos: 100 g czekolady (gorzka
kruche babeczkiWakacje nad morzem? Koniecznie trzeba wpaść na gofra! A jeśli mieszka się nad morzem? To zawsze lepiej zrobić domowe gofry niż jeść te na mieście. Dzisiejsza wersja rozkochała w sobie wszystkich, nie tylko dlatego, że jest bezglutenowa i bez dodatku tłuszczu oraz cukru. To dodatek „śmietany” z ricotty zrobił robotę i sprawił, że to chyba najlepsze gofry świata(...)smak na porannej kanapce, w obiedzie jako dodatek do pizzy, makaronu, czy jako podstawa deseru. Jeżeli jeszcze jej nie znacie, koniecznie to nadróbcie! Z przepisu wychodzi 10 małych gofrów (takich jak na zdjęciu) lub 5 dużych „pełnowymiarowych”. Przy podziale na 5, jeden duży gofr ze śmietaną to około 249kcal, B: 10g, T: 7,1g, W: 36,9g. Składniki na gofry
Be Fit Be StrongGofry w wydaniu wytrawnym są jedną z moich ulubionych potraw. Można je przyrządzać na mnóstwo sposobów i podawać od śniadania do kolacji. Dziś proponuję Wam gofry dyniowe z domowym pesto i pysznym pstrągiem łososiowym SuperFish . Ja takie zdrowe kanapeczki podałam na kolację na 4 osób. Z powodzeniem możecie przygotować je także na obiad dla dwóch :) gofry: 50 g mąki pszennej(...)połowy cytryny 40 ml oliwy 2 małe ząbki czosnku łyżka prażonego, solonego słonecznika łyżka płatków drożdżowych sól do smaku dodatkowo: opakowanie pstrąga łososiowego SuperFish plasterki cytryny Składniki na gofry mieszamy na gładką masę. Gofrownicę natłuszczamy cienką warstwą oleju. W nagrzanej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy każda seria piekła się po 3 minuty). Przygotowujemy
Mienta blogpowiedział, że gofry muszą być nudne? Ja uwielbiam te chrupiące i jednocześnie puszyste w środku i z mnóstwem pysznych dodatków, które można według uznania wykładać na nasze domowe wypieki. Bardzo istotną rolę w wypiekaniu gofrów odgrywa gofrownica. Ważne aby miała dużą moc, wtedy gofry wychodzą chrupiące i nie są gumiaste :) Składniki (na 25 małych lub ok 14 dużych gofrów(...)żółtka i białka) szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju rzepakowego ok 3 łyżeczek cukru (opcjonalnie) + Ulubione dodatki do podania Przygotowanie: Przygotowanie do wypiekania gofrów należy rozpocząć od włączenia gofrownicy, aby się nam dobrze rozgrzała. W czasie nagrzewania urządzenia do dużej miski przesiewamy mąkę i wszystkie składniki oprócz białek i soli, które ubijamy do sztywną pianę
ChilliJemyJaglanka z cynamonową gruszką 71 Orzechowa granola z patelni 73 Granola proteinowa 75 Gofry Gofry gryczano-kokosowe 78 Waniliowe gofry z fasoli 80 Owsiane gofry z bananem i masłem orzechowym 82 Jogurtowe(...)gofry z kaszy jaglanej z twarożkiem i owocami 84 Gofry dyniowe z jajkiem 86 Gofry z burakiem i serem feta 88 Z pieczywem Szakszuka z cukinią 91 Sałatka z jajek, rzodkiewek i szpinaku 93 Chrupiąca bułeczka z awokado i jajkiem
Zdrowie na języku :POstatnio oglądając TV natknęłam się na któryś z programów kulinarnych i tam przygotowywali te właśnie gofry. Szybciutko spisałam przepis i postanowiłam spróbować. Zaciekawiło mnie to, że gofry są bez mąki, cukru, jajek, mleka czy nawet oleju. Powiem Wam, że jak dla mnie gofry bomba. Przede wszystkim co ważne to to, że są bez cukru, słodzone jedynie bananem, drugi ich plus(...)bardzo sycące, wystarczy tylko jeden gofr, aby najeść się na długi czas. Idealne na śniadanie lub przekąskę. U mnie na pewno będą często przygotowywane :) Składniki (z podanych proporcji wyszło mi 5 gofrów): * 1 mocno dojrzały większy banan * 2,5 szklanki wody * 3 szklanki płatków owsianych (użyłam płatki owsiane błyskawiczne Radix-bis ) Wykonanie: W wysokim naczyniu umieścić banana, płatki owsiane
Zrób to smacznieChrupiące gofry. Przepis na gofry jak z nadmorskiej budki, a nawet lepsze :) Te pyszności to nic innego jak rodzaj pulchnego lub chrupkiego wafla pieczonego w gofrownicy o różnych kształtach (najczęściej jest to prostokąt lub kwadrat z kratownicą, rz The post Przepis na gofry jak z budki nad morzem! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojenaszło mnie w weekend na gofry, do tego stopnia,że upiekłam ich ponad dzwadziescia sztuk. Najśmieszniejsze jest to, że Miśki warowały i co się upiełko to zjadali na bierząco. Gofry z tego przepisu sa idealnie chrupiące i lekkie. Smakują sa w sobie delikatnie przypruszone cukrem pudrem, a ja zajadałam się suchymi, popijąjąc ulubioną kawę. Składniki na około 20 sztuk litr(...)minut. W międzyczasie wymieszaj, a najlepiej przesiej wszystkie suche składniki. Banany zblenduj z olejem. Czekoladę posiekaj. Wymieszaj zakwaszone mleko z suchymi składnikami, a na samym końcu dodaj czekoladę. Piecz gofry w nagrzanym do maksymalnej temperetury gofrownicy około 5 minut. Smacznego! OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Podwójnie czekoladowe idealnie chrupiące gofry pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfChyba każdy się ze mną zgodzi, że ciężko jest kupić gofrownicę tak, by spełniała wszystkie nasze wymagania, tzn. piekła pulchne, chrupiące gofry, które będą smakowały jak te z budki nad morzem. Przyznam, że miałam już kilka przygód z przeróżnymi gofrownicami, aż w końcu trafiłam na tą jedną właściwą. Mówię tu o gofrownicy Dezal . Odkąd mam ją w swoim domu(...)gofry goszczą u nas dość często :) Można mieć doskonały przepis na gofry, ale bez dobrej gofrownicy nie da się ich upiec. Gofrownica Dezal posiada moc 1300W, czyli idealna do wypiekania chrupiących gofrów zarówno na słodko jak i tych wytrawnych. Gofrownica jest znacznie cięższa od tych wszystkich innych, które miałam dotychczas. Jest też dużo lepiej i solidniej wykonana, a czas pieczenia
Zrób to smacznieDziś przychodzę do Was z przepisem na gofry z białym serem. Wyszły idealne, pulchne, nie za słodkie, chrupiące (jednak polecam zajadać się nimi w krótkim czasie po upieczeniu, ponieważ po pewnym czasie tracą swoją chrupkość). Mojej rodzinie i gościom tak bardzo zasmakowały, że musiałam dorobić kolejną porcję ciasta, zwyczajnie zabrakło gofrów dla wszystkich, a to świadczy tylko(...)naprawdę są smaczne. Doskonale nadają się wtedy, kiedy przyjadą niespodziewani goście, a my nie mamy nic słodkiego do kawy. Polecam :) Składniki na około 8 gofrów: * 1 szklanka mąki pszennej * 1 jajko * 1 łyżka cukru * 3/4 szklanki mleka *70 g białego sera twarogowego (użyłam takiego z wiaderka) * 1 łyżka oleju * pół łyżeczki proszku do pieczenia * szczypta soli Wykonanie: Białko oddzielić
Zrób to smacznieChrupiące gofry możemy jeść nie tylko na wakacjach. Ucieszą małych i dużych. Tajemnica dobrych gofrów tkwi nie w przepisie, ale także w odpowiedniej maszynie. Jeśli dopiero planujemy zakup gofrownicy, wybierzmy sprzęt o mocy co najmniej 1100-1200W. Najlepsze gofrownice to te duże i żeliwne. Formy w serduszka są urocze, jednak gofry często będą wychodziły z nich gumowate. Jeśli maszynę(...)już mamy, czas zabrać się za gofry! Podaję najlepszy przepis klasyczny – wypróbowałam bardzo dużo przepisów, lecz z tego lubię je zdecydowanie najbardziej – są bardzo chrupiące , a w środku delikatne i lekkie . W dodatku nic nie przywierają i nie rozwarstwiają się podczas otwierania maszyny. Jedzcie z cukrem pudrem, z bitą śmietaną, z dżemem, z owocami – tak jak lubicie
Poezja smaku