pokroiłam w plasterki. Żelatynę przygotowałam zgodnie z opisem na opakowaniu. Klarowny, ciepły wywar połączyłam z żelatyną. Do salaterek ułożyłam plasterki marchewki, kawałki mięsa oraz groszek konserwowy. Całość zalałam galaretką i pozostawiłam do wystudzenia. Następnie chłodziłam całą noc w lodówce. Ćevapčići z sosem tzatziki 300g mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżka śmietany starty ząbek czosnku 1 łyżka papryki słodkiej, chili
bastalenaricotta) 6 dojrzałych bananów (w tym 2 na "nadzienie') 1 opakowanie cukru waniliowego (lub sok z 1 cytryny) 5 łyżek cukru trzcinowego 4 łyżeczki żelatyny 40ml wrzątku 1 galaretka pomarańczowa Pamiętacie Margarytkowy konkurs, w którym wygrałam blender ? Dzisiejszy wpis powstał przy jego udziale. Jeszcze raz dziękuję Margarytko! Nie specjalnie lubię takie pozowane zdjęcia, ale inaczej się nie dało
bastalenawww.mgotuje.pl Ciasto malinka często gości na moim stole gdy tylko mam dostępne maliny, a to za sprawą pysznych kruchych blatów z dodatkiem gęstej galaretki z malin i bitej śmietany. Te połączenie sprawia, że ciasto rozpływa się w ustach. Post Ciasto malinka pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujezostał przeze mnie odłożony i czekał cierpliwie na swoje 5 minut. Żałuje, że od razu go nie wypróbowałam. Ciasto może być bazą również dla tortów, ciast z owocami i galaretką czy nawet serników. Na pewno jeszcze nie raz je wykorzystam. Oczywiście kolor też można modyfikować, albo w ogóle zrezygnować z barwników. Ja akurat nie miałam czerwonego więc użyłam fioletu
Mania GotowaniaPost Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Kobiece babeczki, czyli muffiny a’la szpileczki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeCzarnych porzeczek w tym roku chyba urodzaj bo ich cena na osiedlowym bazarku jest bardzo kusząca. Zrobiłam już z niej Galaretkę a teraz czas na dżem, który przyda się później do ciast czy tortów. Nie ma to jak domowe dżemy - przynajmniej wiem co w nich jest bo te sklepowe zawierają niewiele prawdziwych owoców. Koniecznie zajrzyj do zakładki Przetwory - zobacz
Smaczna Pyzanaszym domu słodycze nie leżą długo: ciasteczka, czekolada, galaretka, nawet słodkie bakalie, czy orzechy znikają w oka mgnieniu. Zaznaczę, że to nie moja robota (zgadnijcie czyja ) Jak ma się ochotę na coś słodkiego do kawy to trzeba zapasy uzupełniać regularnie. Mam kilka sprawdzonych, szybkich i prostych przepisów na różne ciasteczka , ale postanowiłam tym razem przygotować ciasteczka z innych składników: płatków
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięświeżymi owocami to można :) Wczoraj przekonałam się o tym osobiście. Ponieważ miałam w lodówce trochę malin, postanowiłam wymyślić z nimi coś innego niż koktajl, biszkopt z owocami i galaretką czy ciasto ucierane (które swoją drogą ostatnio wyszło mi genialnie, ale niestety nie zrobiłam fotki). Babka tradycyjnie bardzo prosta, delikatna i wilgotna więc zdecydowanie dla tych, którzy nie lubią suchych wypieków
Ze smakiem i z pasjąPomysł na jagody - borówki czernice Najlepsze jagodzianki Drożdżowy wieniec z jagodami Sorbet owocowy Lody jagodowo-bananowe Bombowy sernik z roladkami i galaretkami Tort letni szachownica Babeczki z musem czekoladowym i owocami Pierogi z jagodami Gwiazdki na niebie Kluseczki kładzione z owocami leśnymi Sałata z arbuzem, serem i jagodami
Smaczna Pyzakawałek (u mnie było to pół keksówki) domowego ciasta czekoladowego lub innego, np. babka drożdżowa piaskowa, zebra, ciasto ucierane, murzynek, na dobrą sprawę cokolwiek byle bez kremu, owoców, galaretki czy innych dodatków, może być za to z bakaliami 100 g gorzkiej czekolady 100 ml płynnej śmietanki 30-36% (może być także słodka śmietanka 12/18% lub po prostu) mleko
Ratunku obiadniej ciasto nie jest słodkim ulepkiem. Ogromną zaletą brownie jest to, że chyba nie można go schrzanić! Dwa, może trzy lata temu walczyłam z biszkoptem z bitą śmietaną i galaretką. W małym, elektrycznym piekarniczku wyszły mi chyba trzy zakalce pod rząd. Któryś tam został ochrzczony najlepszym zakalcem "ever" i do tej pory słyszę czasami od koleżanki Moniki
Kraina Tysiąca Smakówżelatyny dodanej do malin było za mało i mus wymknął się spod kontroli;) Wyszedł więc, nie jak było w moim założeniu, gęsty i zwarty mus, tylko raczej galaretka, w dodatku lekko rozpuszczona;) W każdym razie jeśli myślicie, że to wpłynęło na powodzenie tego deseru, to oczywiście się bardzo mylicie!:) Nawet moja córka nie narzekała tym razem
Zdrowa Kuchnia Sowykwas cytrynowy. POJEMNOŚĆ: 500 ml CENA: 11 zł / sztukę Do kupienia: http://premiumrosa.eu/sklep/?c=Syropy%20kulinarne&d=7 MOJA OPINIA: Jestem wielką zwolenniczką przetworów z czarnej porzeczki. Smakują mi wszelkie syropy, galaretki, dżemy. Syrop od Premium Rosa bardzo mi smakuje, co chyba widać, gdyż zanim zrobiłam fotkę, trochę z butelki ubyło :) Syrop ma wyraźny smak i aromat czarnej porzeczki. Jest dość słodki
kolorowotorcikowo