galaretka - 14130 przepisów (strona:75/942)

Brzoskwiniowy Leśny Mech 75

Przepis na Brzoskwiniowy Leśny Mech  z Pszczółkami. Jest to przepyszne ciasto na szpinakowym biszkopcie , przełożone kremem śmietankowym , żelką brzoskwiniową , oraz galaretką . Całość ozdobiona  jest pokruszonym ciastem szpinakowym , na którym ułożone są połówki brzoskwiń imitujące pszczółki . Wypiek ten nie tylko świetnie wygląda, ale też wybornie smakuje. Jest łatwy do zrobienia i sprawia wiele radości podczas jego tworzenia(...)Ciasto Brzoskwiniowy Leśny Mech idealnie się sprawdzi na wiosenne przyjęcia czy Święta Wielkanocne . Brzoskwiniowy Leśny Mech SKŁADNIKI: ŻELKA BRZOSKWINIOWA: 1 duża puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa (77 g) 1 galaretka cytrynowa (77 g) woda (0,5 szkl.) CIASTO SZPINAKOWE: jajka (3 szt. średnie) cukier ( 1 szklanka) mąka pszenna tortowa, lub krupczatka (2 szklanki) proszek do pieczenia (2,5 łyżeczki) olej

Rita creative
SERNIK NA ZIMNO NA HERBATNIKACH 54

Szybki sernik na zimno smakuje zarówno w środku zimy jak i w lecie ;)  Zrobiony na herbatnikach, żeby oszczędzić czas :) Na  wierzchu zatopione w galaretce mrożone owoce, jagody i maliny. Sernik wyszedł przepyszny :) Polecam przepis. SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/35 CM: 1 kg sera zmielonego 1 szklanka śmietany 30 lub 36 % 3-4 łyżki cukru pudru 2 galaretki(...)cytrynowe opakowanie herbatników WIERZCH: 2 galaretki malinowe dowolne mrożone owoce (u mnie jagoda i malina ok. 300 g) WYKONANIE: Blachę wykładamy papierem lub folią spożywczą aż po brzegi, spód wykładamy herbatnikami. Dwie galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody, ciężko się rozpuszczają, należy delikatnie podgrzewać i mieszać. Odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Ser ucieramy  z cukrem pudrem

Pani na deser
Jabłecznik z galaretką 61

Jabłecznik z galaretką to niezwykle prosty przepis na pyszny deser. Jego geneza sięga czasu studiów (wieki temu;)), kiedy wspólnie z moją współlokatorką przyrządzałyśmy go sobie dość często w akademiku. Wówczas była to wersja “bez pieczenia”, gdzie spodem były ciastka biszkopty, a teraz w domowej i zdrowszej wersji piekę biszkopt. Polecam Fanom jabłek polecam również najlepszą tartę jabłkową . Warto wypróbować również(...)pieczenia 1/4 szklanki (60 ml) brązowego cukru 1/4 szklanki (60 ml) oleju 1 łyżka (15 ml) octu jabłkowego 1/3 szklanki (80 ml) mleka roślinnego Nadzienie: 6 średnich jabłek 1 galaretka roślinna (40 g) pomarańczowa 2 galaretki roślinne (2 x 40 g) czerwone (np. truskawkowe lub wiśniowe) *Zamiast piec biszkopt można ewentualnie użyć gotowych ciastek biszkoptowych. Wykonanie: Biszkopt: Nagrzewamy piekarnik

Lamarida.pl
Tort Pastelowy – leciutki, piankowy i bajeczny 205

Tort Pastelowy to pyszny, leciutki, rozpływający się w ustach deser, idealny na lato. Składa się z biszkoptu, trzykolorowej pianki na bazie mleka i truskawek w galaretce. Prawdziwe niebo w gębie! A do tego prezentuje się wyjątkowo i od razu przyciąga wzrok. Jest nieco czasochłonny, gdyż trzeba pilnować czasu i każdą warstwę wylewać osobno, ale za to efekt końcowy jest tego(...)mąki pszennej typ 450 lub 500 (3/4 szklanki) 60 g cukru (5 łyżek) płaska łyżeczka proszku do pieczenia   Pianka: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego (light – 4%) 3 opakowania galaretek o różnych kolorach (dałam wiśniową, cytrynową i kiwi) 3 razy po 2/3 szklanki wody (3 x 180 ml)   Dodatkowo: 200 g truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej 400 ml wody

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto MALINOWA DELICJA – malinowe ciasto z Delicjami 86

jakich warstw składa się ciasto Delicja? To pyszne ciasto bez pieczenia składa się z następujących warstw: spód z herbatników i masła gotowany sernik waniliowy malinowe delicje malinowy mus z galaretką malinowa pianka z bitą śmietaną kakaowa polewa Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej. W przepisie możesz użyć zarówno świeżych malin, jak i mrożonych. Ciasto jest duże i podzielne, dzięki czemu(...)każdy na 500 ml mleka) – czyli 80 g proszku 150 g mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego   Składniki na malinowy mus: 700 g malin (świeżych lub mrożonych) 2 galaretki malinowe 1 łyżka cukru   Składniki na malinową piankę z bitą śmietaną: 500 ml śmietanki 30% lub 36% 2 galaretki malinowe 300 g malin (świeżych lub mrożonych)   Składniki

Via Gusto
Ciasto brzoskwiniowe z nutellą 79

Ciasto brzoskwiniowe z nutellą to pyszny deser, który doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Ciasto składa się z puszystego biszkoptu przełożonego czekoladową warstwą, galaretką z brzoskwiniami i pysznym kremem śmietankowym. Wierzch zdobi posiekana gorzka czekolada. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto brzoskwiniowe z nutellą nie jest skomplikowany i z łatwością każdy sobie z nim poradzi. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcjami(...)przygotowania tego pysznego ciasta. CIASTO BRZOSKWINIOWE Z NUTELLĄ PRZEPIS Składniki Biszkopt 5 jajek 140 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150 g cukru szczypta soli Warstwa z galaretką 2 galaretki pomarańczowe 750 ml gorącej wody 1 duża puszka brzoskwiń w syropie Warstwa czekoladowa 200 g kremu czekoladowego Nutella 200 g płatków kukurydzianych Masa śmietankowa 500 ml śmietanki kremówki

Przepiski.pl
Ciasto Południowiec – kawowy bananowiec bez pieczenia 187

Ciasto Południowiec to pyszny, efektowny i cieszący oko deser, który można podać na co dzień i od święta. Składa się z kawowego kremu budyniowego, warstwy galaretek z bananami i bitej śmietany na wierzchu. Ciasto idealne dla każdego łasucha! Ponadto do jego przygotowania używamy herbatników, więc nie trzeba się stresować, że ciasto nie wyrośnie.   Składniki na ciasto Południowiec: Krem budyniowy(...)śmietankowego bez cukru (po 40 g każdy) 60 g cukru (5 łyżek) 200 g masła Warstwa bananowa: 3 banany sok z połówki cytryny 500 ml wody 1,5 opakowania galaretki cytrynowej (razem około 115 g) Bita śmietana: 400 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru około 100 ml wody pół opakowania galaretki cytrynowej (12 g) Dodatkowo: około 200 g herbatników

e-PrzepisyKulinarne
Chao Kuai – Grass Jelly – Galaretka z Trawy 81

Chao Kuai krótka opowieść. Chao Kuai — Grass Jelly — Galaretka z Trawy, było pierwotnie daniem chińskim, co oczywiście mnie nie dziwi, gdyż wiele dań tajlandzki swoje pochodzenie oczywiście ma z Chin. Wracamy do Chao Kuai. Galaretkę przygotowuje się przez gotowanie lekko — podstarzalych — i lekko utleniających się liści i łodyg — Mesona chinensis — to taki rodzaj oczywiście miejscowej mięty, o czym zapewne wiesz(...)mój drogi czytelniku – podglądaczu. Za tym ów liście gotuję się z węglanem potasu, odrobiną skrobi, po czym schładza się płyn do postaci galaretki. Z czym podawać Grass Jelly. W Tajlandii tradycyjnie podawana jest z kruszonym lodem i brązowym cukrem. W zależności od regionu Chao Kuai podawane jest ze skondensowanym lub odparowany mlekiem, lub przeróżnymi owocami jak choćby: -chlebowcem -mango

RafalCook
Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami 83

Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami to kolejny wyśmienity wypiek, który smakuje i wygląda obłędnie. Połączenie kakaowego biszkoptu z czekoladowym kremem i brzoskwiniami zatopionymi w galaretce to prawdziwa uczta dla podniebienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto czekoladowe z brzoskwiniami nie jest skomplikowany i z łatwością każdy sobie z nim poradzi. Wystarczy tylko odrobina cierpliwości i chęci. Czekoladowe ciasto z brzoskwiniami doskonale(...)kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa czekoladowa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 100 g czekolady deserowej 2 łyżki cukru pudru Galaretka z owocami 2 galaretki brzoskwiniowe 800 ml gorącej wody 1 puszka brzoskwiń (820 g) Dodatkowo posypka czekoladowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z dodatkiem

Przepiski.pl
Cytrynowa Pychotka 533

Cytrynowa pychotka to mocno aromatyczne ciasto cytrynowe, na biszkopcie, z obłędnie pysznym kremem cytrynowym, delikatną jak puch pianką i galaretką cytrynową. Całość udekorowana kleksem bitej śmietany z odrobiną otartej skórki cytrynowej. Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i delikatne w smaku. Idealne dla osób lubiących kwaskowate smaki. Ciasto świetnie pasuje na święta wielkanocne, a w wersji na herbatnikach idealnie sprawdzi się(...)waniliowe lub cytrynowe (2x40g = 80 g) sok z cytryny (125 ml.) masło (140 g) cukier (1 szklanka = około 100 g) Pianka cytrynowa : woda gorąca (1 szklanka = 250 ml.) 1 galaretka cytrynowa (40 g) śmietanka kremówka 35% (500 ml.) cukier puder (2 łyżki) Warstwa galaretkowa : 1 galaretka cytrynowa(40 g) woda gorąca (2 szklanki = 500 ml.) otarta skórka z 1 dużej

Rita creative
Skyrnik na zimno z galaretkami 72

Coś innego, może nie nowego, ale w wersji na zimno! Czy są tutaj fani galaretek?! Zachęcam do przygotowania skyrnika na zimno z wykorzystaniem galaretek od Pyszny Sklep ! Składniki: 75 g galaretki o smaku cytrynowym + 200 ml gorącej wody 300 g skyru naturalnego  75 g galaretki o smaku wieloowocowym  + 100 ml gorącej wody 75 g galaretki bursztynowej o smaku(...)coli + 200 ml gorącej wody Sposób przygotowania: Galaretkę o smaku cytrynowym rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Ostudzić i przelać do naczynia. Po całkowitym zastygnięciu przygotować kolejną warstwę. Skyr wymieszać z galaretką o smaku wieloowocowym i 100 ml gorącej wody. Dokładnie wymieszać, ostudzić i przelać na pierwszą warstwę. Po całkowitym zastygnięciu przygotować kolejną warstwę. Galaretkę bursztynową wymieszać

Truskawkowa Fiesta
Ciasto Madagaskar 89

Ciasto Madagaskar jest połączeniem biszkoptu kakaowego z biszkoptem makowym, kremem budyniowym, winogronem oraz galaretką. Ciasto to pięknie prezentuje się na talerzu, jest kremowe oraz owocowe w smaku . Najlepiej jest jego przygotowanie rozłożyć sobie na dwa dni, w jednym dniu upiec biszkopty, a w dniu kolejnym przygotować krem i złożyć ciasto. Przyznaję, iż ciasto to jest odrobinę czasochłonne, dlatego też(...)Krem budyniowy: 600 ml mleka 4 żółtka 35 dkg masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 15 dkg cukru kryształu 6 dkg mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 40 dkg zielonego winogrona 2 galaretki agrestowe w proszku (75 gr każda) 700 ml wody Ciasto Madagaskar z winogronem Jak zrobić ciasto Madagaskar. Przygotowanie biszkoptu kakaowego. Białka oddzielić od żółtek, włożyć do miski wraz ze szczyptą

MeCooks
Ciasto brzoskwiniowe z galaretką i śmietaną 100

Ciasto brzoskwiniowe z galaretką i śmietaną, to pyszny klasyk, który zawsze się sprawdzi. Połączenie czekoladowego biszkoptu z galaretką z brzoskwiniami i śmietaną tworzy pyszne i zarazem proste ciasto. Przepis wrzucam na prośbę koleżanek z pracy ;-) Cieszę się, że smakowało. Co prawda ja piekłam dwie blaszki ciasta, a raczej upiekłam jeden biszkopt z 8 jajek i go przekroiłam. Dzięki temu zaoszczędziłam(...)czasu i prądu ;-) Za to galaretka z tylu litrów wody i soku strasznie długo mi tężała. Trochę się naczekałam. Na formę 25 x 40 cm lub 25 x 30 cm (u mnie ta większa). SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 130 g cukru 75 g mąki pszennej tortowej 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 łyżki wody

Passions hobbies life
Sernik na zimno z truskawkami 78

Sezon na truskawki trwa w najlepsze, więc przygotowałam sernik na zimno z truskawkami i galaretką . Prosty i pyszny deser bez pieczenia , idealny na upalne dni. Sernik na zimno z truskawkami jest lekki i delikatny, wręcz rozpływa się w ustach. Sernik na zimno jest szybki i prosty w przygotowaniu, nie ma tu żadnej filozofii. Uda się z pewnością każdemu! Do przygotowania(...)push({}); Składniki na sernik na zimno z truskawkami: warstwa serowa 750 g twarogu trzykrotnie zmielonego z wiaderka (u mnie President) 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 250 ml gorącej wody dodatkowo około 100 g biszkoptów 1 galaretka truskawkowa 400 ml gorącej wody około 400 g truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Zaczynamy od rozpuszczenia galaretki

Gotuj z Prezesem