łyżką sosu, wykładamy sałatę lodową, pokrojone pomidory oraz po dwie polędwiczki Strips. Dodatkowo możemy przyozdobić tortillę sałatą ozdobną. Składamy w kształt rożka - twistera. Twistery warto podać z frytkami. Moje posty
Słodka StronaMąki nie należy dociskać do kurczaka. Bites'y smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 3-4 minuty z każdej strony). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami np. czosnkowym, chili. Moje posty
Słodka Stronamiód gryczany ) 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 2 łyżki świeżego tymianku (same listki) pieprz sól (u mnie różowa himalajska ) Dodatkowo: pieczone ziemniaczki, np. ziemniaczki niedźwiedzie frytki z warzyw ( u mnie marchewka, tym razem zamiast w słupki pokroiłam warzywa w talarki) ulubiona sałatka Sposób przygotowania: U mnie bywa różnie. Czasami marynuję mięso kilka godzin przed pieczeniem
Blondynka Gotujeprzypala się , zachowuje swoje wartości smakowe. OCENA 5/5 Sos na surowo- w tej formie ja osobiście najbardziej ten sos lubię. Dawałam go do upieczonych w piekarniku frytek z warzyw , do tortilli czy kanapek. IDELANY. OCENA 5/5 CENA: Cena jak za sos o pojemności 200 ml wynosi 2.5 f W promocji można trafić
Gotowanie Patkimałym ogniu jeszcze 3 minuty wciąż mieszając. Kiełbaski ugotować, upiec lub usmażyć. Skórkę można ewentualnie usunąć. Podawać natychmiast z sosem i oprószone obficie curry. Klasycznym dodatkiem są frytki lub chleb
zadanie-gotowaniezabiegowi powstaną nam charakterystyczne "łuski". Hot Wingsy smażymy w głębokim oleju, na średnim ogniu, na złoty kolor (przez ok. 5-7 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami, np. czosnkowy i barbecue. Moje posty
Słodka StronaDodajemy resztę składników i wszystko razem mieszamy. Ilość czosnku zależy od naszych upodobań, ja osobiście go uwielbiam i zawsze dodaje go więcej. Jest idealnym dodatkiem do pizzy, hamburgerów, frytek, czy potraw z grilla. Smacznego:) Artykuł Dip czosnkowy pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeroszponkę. Kiedy wszystkie składniki mamy gotowe układamy kolejno: spód bułki roszponkę ser 2-3 paluszki rybne 1-2 łyżki sosu tatarskiego górę bułki I gotowe. Najlepiej podawać z frytkami. Smacznego Artykuł Fishburger pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujekurczaczki na obiad lub do sałatki. Przygotowuje się je naprawdę szybko. To proste, pyszne, aromatyczne i tanie danie. Doskonałe ba obiad w towarzystwie zestawu surówek i ziemniaczków lub frytek, jak i jako dodatek do wielu sałatek. Podstawą dania są dobre przyprawy. Ja polecam Skworcu! Jakość i niska cena (nie płacimy za kolorowe opakowani). Używam ich już bardo długo
Słodkie okruszkiczęści staram się wstawić na bloga zamówienia, których się ostatnio trochę zebrało. Dzisiejsze brownie nie było w planach. W lodówce od kilku dni leżał batat z myślą o frytkach z piekarnika. Potem mi się ich odechciało, więc trzeba było go jakoś spożytkować i padło na ciasto, które kusiło mnie od jakiegoś czasu. Pokombinowałam i wyszło mocno wilgotne, słodkie
Fabryka pomysłówMąki nie należy dociskać do kurczaka. Stripsy smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami np. czosnkowym oraz barbecue. Moje posty
Słodka Stronajuż miyso bydzie 26 fertich, to je pokrajcie na szajby 27 i na talyrzu polyjcie zōłzōm. Do tego mogecie dać: klōski 28 , nudle 29 , uwarzōne kartołfle 30 , frytki abo i jako fajno żymła 31 . Smacznego 1 przypadek 2 spotkałem, ō- samogłoska w wymowie między o i u 3 musztardy 4 zaraz 5 różne 6 przepis 7 był
Chop w kuchniwcześniej. Napisałam "kilka razy", bo do smaku topinambura niekiedy trzeba się przekonać. A gdy to już nastąpi, to będziecie po niego często sięgać. Dla mnie frytki z topinambura smakowo przerosły nawet te z ziemniaka lub selera. Dlatego zaopatrzyłam się w 5 kg i jem te warzywa codziennie. Rano na surowo, później, na obiad, w wersji pieczonej
Jeść, by żyć w zdrowiunadzieję, że moje chłopaki jak podrosną, będę równie chętnie sięgać po buraki, bo póki co niespecjalnie im podchodzą. Siłą nie zmuszę, ale podstępem... nikt nie zabroni ;) Stąd też frytki z buraka pojawiły się w naszym domu, omlet... Małymi kroczkami wierzę, że ich przekonam ;) Skoro nawet ich Tatuś się chłodnik nauczył jeść, to z nimi powinno pójść prościej
Kuchnia w czekoladzieLekki, a zarazem bardzo smaczny. Rybne placuszki z dorsza z kompozycją brokułową oraz dodatkiem kukurydzy. Polecam na szybki obiad, doskonały z maślanym puree z ziemniaków lub z domowymi frytkami. Składniki: 200g świeżego dorsza 1/3 brokuła 1/3 puszki kukurydzy 2 łyżki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki tartego sera żółtego 1 łyżeczka majonezu sól pieprz kolorowy przyprawa
Raj dla Podniebienia