Czas na krewetki kilka pomysłów 223krócej około 5 minut. Danie jest gotowe. Wystarczy je teraz odpowiednio ułożyć. Na usmażonej wołowinie poukładaj krewetki, wokół poukładaj ziemniaki i warzywa. Możesz również podać to danie z frytkami lub ryżem. Wedle uznania. Czas przygotowania wynosi około 30 minut. Jedna porcja zawiera 350 kalorii. Danie to możesz polecić swoim znajomym bez dwóch zdań. Spaghetti w sosie pomidorowym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami (wegańskie) 315dzisiejszej odsłonie wegańskie kotleciki z mojej ukochanej kaszy jaglanej z pieczarkami. Kotleciki są bardzo sycące i smaczne! Na dzisiejszy obiad podałam je z pieczonymi frytkami z batatów oraz buraczkami. Doskonale smakują zarówno z sosem jak i bez. Jako sos polecam czosnkowy lub po prostu ketchup...mniaaam :-) Zapraszam do wypróbowania :-) Składniki: kasza jaglana 0,5 szklanki, woda
kulinarne odsłony pati
Łosoś w cieście francuskim 180kwadraty. Na każdym ułożyć rybę, zakleić, posmarować żółtkiem. Piec ok 20-25 minut do zarumienienia. Podawać z rukolą, mieszanką sałat lub świeżym szpinakiem. Pysznie komponują się też z frytkami. Smacznego
Trufelkowo
Doskonałe falafele 227posypka (sprawdziłem!)… Pozostaje jeszcze pytanie: z czym jeść falafele? Tutaj możliwości jest wiele – ja zjadłem je w prawie fast-foodowy sposób – z frytkami pieczonymi w piekarniku i keczupem. Świetnie smakują zawinięte w tortillę, z dodatkiem warzyw i sosów. Dobrym pomysłem jest także przygotowanie z nich domowego
Vegan Taste
Zupa krem z pasternaku i jabłek 176kulinarną. Moja propozycja to mieszanka kuchni polskiej, która znana jest z bogactwa zup, ze wspaniałą kuchnią azjatycką, w której bez curry się nie obędzie. Możecie też spróbować moich frytek z pasternaku. Są wyjątkowo pyszne. Film Składniki – zupa krem z pasternaku i jabłek 500-600 g pasternaku 1 l bulionu pasta curry 150 g mleka kokosowego 3 jabłka
Kuchennyviral.pl
Kubańska kanapka z boczkiem 210której wcześniej rozpuszczamy masło. Smażymy tak kilka minut, po czym ostrożnie odwracamy kanapkę. I gotowe! Do kanapki możecie używać sosów i keczupu. Czasem do kanapki podawne są też frytki. Koszt: 12 zł jedna kanapka Przygotowanie: 10 minut Kubańska kanapka Kubańska kanapka Kubańska kanapka Artykuł Kubańska kanapka z boczkiem pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl
Kuchennyviral.pl
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 341Dawno temu, jak byłam mała to w moim rodzinnym domu surówka z kiszonej kapusty była obowiązkowym dodatkiem do piątkowego obiadu, czyli ryby z frytkami lub ziemniakami. Uwielbiam tą surówkę! Nie tylko ze względu, że przypomina mi domowe jedzenie, ale również z powodu jej wielkich właściwości odżywczych. Jest skarbnicą witamin C, A, E, K, PP oraz z grupy
kuchniabellissima.wordpress.com
Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku (Kotlet z Kurczaka z Szynką i Serem) 933Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku to odrobinę wzbogacona wersja klasycznego kotleta z kurczaka. Uwielbiają go szczególnie dzieci, a w połączeniu z młodymi ziemniaczkami lub frytkami oraz ulubionymi sałatkami tworzy smakowity, efektowny, a przy tym nieskomplikowany obiad. Danie proste, szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie przyjemne dla podniebienia i z pewnością warte przyrządzenia w naszych domach. Cordon Bleu
Słodka Strona
Kubańska kanapka z boczkiem 278której wcześniej rozpuszczamy masło. Smażymy tak kilka minut, po czym ostrożnie odwracamy kanapkę. I gotowe! Do kanapki możecie używać sosów i keczupu. Czasem do kanapki podawne są też frytki. Koszt: 12 zł jedna kanapka Przygotowanie: 10 minut Kubańska kanapka Kubańska kanapka Kubańska kanapka Artykuł Kubańska kanapka z boczkiem pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl
Kuchennyviral.pl
PIERŚ Z KURCZAKA "A'LA KFC". BEZGLUTENOWO! :) 193papierem do pieczenia blachę piekarnika. Nastawiamy termoobieg na 180 stopni i pieczemy od 15-20 minut. Długość pieczenie uzależniona jest od grubości mięsa. GOTOWE!! :)) Można podać z frytkami - jednak mi najlepiej smakuje z domową surówką i sosem czosnkowym. Smacznego
BezglutenowaIzabela
Wątróbka drobiowa i jarmużowy slaw 231cebulę . Na tej samej patelni usmaż wątróbkę. Smaż krótko. Wątróbka powinna być różowa po rozkrojeniu. Następnie dopraw wątróbkę solą i pieprzem. Do wątróbki pasują ziemniaki z wody lub frytki. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Wątróbka drobiowa
codojedzenia
Zupa krem z pomidorków koktajlowych i batata, na ostro o nucie wędzonej papryki 171wody. Przygotowanie: Warzywa obieramy. Czosnek i cebulę kroimy w kostkę, marchew w plasterki. Batat kroimy w słupki, jak na frytki, lub kostkę. Pomidorki myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy olej, przesmażamy na nim cebulę, czosnek i marchew. Dodajemy w całości pomidorki i podgrzewamy, często mieszając. Kiedy pomidorki puszczą sok, dodajemy batat
Moniki Smakołyki
Patatas bravas - hiszpańskie "frytki" 208Patatas bravas to typowa hiszpańska przystawka, do której podaje się zazwyczaj mięsne danie główne. Przygotowując ją, ziemniaki kroi się w kostkę, a potem smaży lub piecze jak frytki. Tak przyrządzone ziemniaki podaje się z pikantnym sosem pomidorowym. Pomidory jednak w Hiszpanii mają okropny smak - są twarde i - o dziwo - brak w ich smaku słońca. Dlatego ja poprzestaję
Weekendy w domu i ogrodzie
Zjedz Berlin. Currywurst. 287głodny Polak to zły Polak. Czym jest? To grillowana, smażona (rzadziej ugotowana) wieprzowa kiełbasa z sosem pomidorowym (przygotowywanym na bazie koncentratu pomidorowego) , posypana sproszkowanym curry. Podawana tradycyjnie z frytkami lub bułeczką. Czasami możesz znaleźć opcję z sałatką ziemniaczaną. Podobno danie to zostało wymyślone przez Herte Heuwer, która zaczęła sprzedawać currywurst w powojennym zachodnim Berlinie jako tanią przekąskę
U Fiolki
Pieczone bataty z serkiem – pyszny pomysł 189serkiem to pyszny pomysł na mały lunch, przekąskę przed tv. Pieczone bataty robię dosyć często, ale dopiero teraz zobaczyłam, że na blogu przepisu brak. Robię z nich frytki, piekę w całości, w połówkach no po prostu jak dusza zapragnie. Bardzo lubię ich słodki smak. Fajny smak, lekko się karmelizują po przez pieczenie i są pyszne. Tym razem
Kuchnia na wzgórzu©2008-2009 Joakim Nygård & Andreas Pankratz
The project is hosted at http://zfdebug.googlecode.com and released under the BSD License
Includes images from the Silk Icon set by Mark James