Ostatnie truskawki na straganach i na krzaczkach , słodkie i pyszne, warto je wykorzystać do knedli o których w tym roku całkiem zapomniałam. Nadrabiam zaległości, zrobiłam je
Moje Małe CzarowanieSą pyszne, to tak na początek. Są dietetyczne co nie zawsze idzie w parze z pysznością ale te muffiny takie są. Są słodkie i niskokaloryczne, są
Moje Małe CzarowanieDelikatne wegańskie kotleciki z ugotowanej soczewicy, kaszy jaglanej i pieczonych batatów. Smażone na patelni, doprawione mielonym kminem rzymskim, curry w proszku i szczyptą chili. Najlepiej, aby
cool and mintyGranola, czyli smażone na patelni płatki owsiane z dodatkiem posiekanych orzechów, wiórków kokosowych, płatków migdałów oraz pestek słonecznika i siemienia lnianego. Po uprażeniu wymieszane z olejem
cool and mintyPamiętacie mój czekoladowo-bananowy pudding z kaszy manny - klik ? U wielu osób wzbudził on wielki entuzjazm i dostałam kilka wiadomości, aby ukazać go w przeróżnych
Di gotujeKiszony seler jest dobry o każdej porze roku, zimą wzbogaca nasze jelita w kwas mlekowy, wiosną, latem i jesienią również i dodatkowo smakuje wybornie jak najlepsza
Moje Małe CzarowanieCamembert z sosem malinowym to kolejne danie dla tych, którzy mogą jeść sery i lubią nietypowe połączenia smaków. Tym razem proponuję grilowany camembert w towarzystwie sosu
Ola la LCHFOdkąd pierwszy raz zrobiłam najprostsze na świecie, trzyskładnikowe ciasteczka owsiane minęło sporo czasu i wielka rewolucja. Ciastki zostały przeze mnie upieczone już chyba w każdej wersji
Garniec MagalieKlasyczny hummus na bazie ciecierzycy i pasty sezamowej zapewne jadł każdy z Was. Ale czy próbowaliście już hummusu z bobu? Jeśli nie, to śpieszę do
kulinarnyJaWrapy wegańskie bezglutenowe, to moja propozycja na bardzo fajną przekąskę, do której pasuje wiele dodatków. W wersji mini, bo w
Kolorowy PrzepisownikCiasteczka czekoladowe w zdrowszej wersji... wegańskie i bez glutenu. Wykonane są z mąki gryczanej, która posiada liczne właściwości zdrowotne, a słodzone ekologicznym cukrem kokosowym, który
Kuchnia MagdaLenyMój dzień musi obowiązkowo zacząć się od pysznej kawy z mlekiem. Wiem, że to niezdrowo, ale od wielu lat tak robię, bo lubię i już
Di gotujePonieważ jak wiecie już pewnie, kocham risotto miłością pierwszą, jak tylko zobaczyłam to kalafiorowe zaraz musiałam je przygotować. Jest pyszne, kremowe, wykwintne i bardzo szybko znika
Moje Małe CzarowanieP udding chia to od lat mój ulubiony sposób na zdrowy i szybki deser. To, co w nim jest najfajniejsze, to to, że nie wymaga on
Food SquarePrzepyszna pasta do chleba idealna o każdej porze roku. Smakuje do chleba znakomicie ale jest też super dipem do warzyw, polecam gorąco. Zabieramy się za miksowanie
Moje Małe Czarowanie