*mus z dyni uzyskasz w ten sposób: dynię muskat potnij na plastry i upiecz w piekarniku na papierze do pieczenia w temp. 200 stopni C
SMYKWKUCHNIPróbowaliście kiedyś obejść system i stworzyć danie lekkie i chrupiące, chociaż jego nazwa sugeruje zupełnie coś innego? Taka jest właśnie ta pizza – chrupiąca, aromatyczna, pełna
Eat me! Fit me!Lekko słodkie, miękkie i pachnące cynamonem bułeczki będą znakomitym przywitaniem weekendowego poranka z kubkiem gorącej kawy. W tygodniu zaś, chętnie zabieram je ze sobą na drugie
Fabryka pomysłówZielone naleśniki, które wyglądają jak sałata to z pewnością danie, którego nie odmówią sobie nasze.. oczy. Zachęcający kolor z pewnością spowoduje, iż nie jedno
Mango PapajaSkładniki: 550 g mąki pszennej 2 łyżeczki soli 15 g miękkiego masła 115 g płatków owsianych + na podsypanie 2 łyżeczki suchych drożdży 150 ml letniego mleka
Kocham CzekoladęKugel to typowe, żydowskie danie, ale w naszym wydaniu jest całkowicie odmienne. Jest totalnie wegetariańskie, choć aż prosi się o to, by "skazić" je jakimś mięskiem
zobacz ich smakOstatnio natrafiłam na artykuł, w którym wymienione było 10 typów jedzenia, które najbardziej szkodzi naszemu żołądkowi. Fit placuszki z cukinią i kaszą jaglaną Zaczęłam czytać i czytać i byłam z siebie dumna, gdyż w swojej diecie wykluczyłam prawie większość z nich. Wiem, iż na blogu możecie znaleźć przepisy na wszelakie potrawy jednak część z nich jest jedzona tylko przez(...)smakowały nagle zaczną nam smakować. Ja na szczęście nigdy nie przepadałam specjalnie za cukrem. Jeśli przyjżycie się moim przepisom na ciasta łatwo można zauważyć, iż nie używam dużych ilości cukru. Mimo tego, że tak naprawdę niektórych z ciast, które piekę w ogóle nie jem ale staram się aby osoby, które mają to szczęście i je konsumują nie przesadzały ze spożyciem
mecooksoraz 1 ziemniak Przygotowanie: Mąkę przesiewamy. Masło siekamy. Dodajemy żółtka, jogurt, sól i alkohol/ocet. Krótko zagniatamy do połączenia składników. Tłuczemy wałkiem lub rzucamy ciastem o stolnicę. Przekładamy do lodówki na godzinę. Wyciągamy ciasto i wałkujemy cienko ciasto. Można podsypać mąką. Rozgrzewamy olej w niskim garnku. Wykrawamy paseczki z nacięciem na środku. Zawijamy. SMAŻONE : Do oleju wrzucamy kawałek ziemniaka i chrust(...)delikatnie się zarumienią). Chrust podajemy opruszony cukrem pudrem. W przepisie nie ma ani grama cukru - celowo. Chrust możemy posypać cukrem pudrem zrobionym np. z ksylitolu lub erytrolu w bardziej fit wersji. Z podanego wyżej przepisu zrobicie zarówno faworki z mąki pszennej czyszczonej jak i z pełnoziarnistej oraz pół na pół. TEST SMAKU Faworki ocenialiśmy w skali
Czarnawisienkafioletowy kolor. To taka zmiana w stosunku do dodawanych bakalii, chociaż w ciasteczkach chrupią też kawałki migdałów :) Koniecznie spróbujcie jeszcze ciepłych, są delikatnie miękkie. Jak zwykle są w wersji fit, bez cukru i glutenu. Kokosowo-jaglane ciasteczka z hibiskusem (bez cukru, bez glutenu, bez jajek) 50 g mąki jaglanej 50 g mąki kokosowej 40 g budyniu śmietankowego(...)stewii w pudrze 1 łyżka płatków hibiskusa 1 łyżka siekanych migdałów 1 łyżka mleka Suche składniki umieścić w misce i dobrze ze sobą zmieszać. Dodać serek i mleko, zagnieść ciasto. Odrywać niewielkie kawałki (wielkości orzecha włoskiego) i formować kulki. Ułożyć na papierze do pieczenia i lekko spłaszczyć, pamiętając o zachowaniu odstępów (ciasteczka urosną). Piec około 15-20 minut w temperaturze
FitKotWitajcie, ciastka na diecie? Czemu nie? Można je zjeść pod warunkiem, że zrobimy je sami (lub znajdziemy w sklepie z dobrym składem). Moja dzisiejsza propozycja
Health-Fit-Lifepory. I muszę przyznać, że ten zabieg był bardzo udany, bo dzięki temu pizza nabrała niezwykłego i intensywnie serowego smaku. Początkowo myślałam, że przepis wyjdzie kompletnie nie fit. Jednak po jego przygotowaniu, zrobieniu podsumowania i wyliczeniu wartości odżywczych muszę przyznać, że nie jest tak źle! Jeden kawałek pizzy dostarcza sporej ilości białka, a także błonnika pokarmowego. Sery, a szczególnie(...)tego pierwiastka. Zatem pozostaje mi tylko zachęcić Was do spróbowania takiej serowej wersji pizzy i koniecznie dajcie mi znać czy Wy też obchodzicie Światowy Dzień Sera 🧀 ? Ciasto: 125 g mąki orkiszowej 125 g mąki gryczanej 8 g suszonych drożdży 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy z oliwek 150 ml ciepłej wody Sos pomidorowy
Zdrowie na języku :PKolejny szybki deser, z którego jestem bardzo zadowolony. Wystarczą tylko trzy składniki (maliny, jogurt naturalny oraz musli) i 5 minut czasu, aby przygotować zdrową przekąskę, która
Programista w kuchniKOPYTKA ZE SZPINAKIEM BEZ ZIEMNIAKÓW Szpinakowe kopytka to coś dla wielbicieli klusek ale tym razem w wersji fit! :) Składniki: - 250g chudego twarogu; - 100g świeżego lub mrożonego szpinaku; - 3 ząbki czosnku; - 3,5 szklanki mąki bezglutenowej (opcjonalnie: pełnoziarnistej); - 2 jaja; - 1 żółtko; - 0,5 szklanki ciepłej wody; - 3 łyżki oleju; - 1 łyżeczka soli morskiej; - 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Sposób przygotowania(...)tego dodajemy drobno posiekany czosnek; - usmażony szpinak mieszamy z twarogiem w dużej misce, następnie dodajemy mąkę, jaja, ciepłą wodę, pozostałe 2 łyżki oleju, sól morską oraz mąkę ziemniaczaną; - ciasto wyrabiamy do momentu aż będzie miękkie, elastyczne i zwarte; - z oddzielonych porcji ciast wyrabiamy wałki, które następnie kroimy na wspak w małe kawałki; - kopytka można podsypywać podczas krojenia mąką, jednakże
MintTasteKolejny szybki deser, z którego jestem bardzo zadowolony. Wystarczą tylko trzy składniki (maliny, jogurt naturalny oraz musli) i 5 minut czasu, aby przygotować zdrową przekąskę, która
Programista w kuchnideser i jest bardzo sycące. Z podanych składników wychodzi 6 muffinko-omletów. Składniki: 2 jajka szczypta soli 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki erytrytolu/ksylitolu kilkanaście borówek lub malin Fit nutella: 1/2 dojrzałego awokado 1/2 dojrzałego banana 2 łyżki kakao 1-2 łyżki syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie) kilka łyżek mleka do uzyskania płynniejszej konsystencji Wykonanie: Białka oddzielić(...)żółtka i wymieszać do połączenia. Następnie dodać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Masę przekładać do foremek na muffinki (najlepsze będą silikonowe), do środka wsadzić borówki i przykryć kolejną warstwą ciasta. Piec przez około 15 minut w 180ºC. Składniki na krem zblendować i polać po lekko przestudzonych muffinkach
Healthy food explorer