Witajcie, początek tygodnia to dobry moment, żeby zrobić coś słodkiego!:) Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne ciasteczka Jeżyki - bez białego cukru, bez jajek i laktozy
Health-Fit-LifeWitajcie, początek tygodnia to dobry moment, żeby zrobić coś słodkiego!:) Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne ciasteczka Jeżyki - bez białego cukru, bez jajek i laktozy
Health-Fit-LifePrzepis ten czekał już baardzo długo na opublikowanie, ale w końcu nadszedł jego dzień. Jest to jedno z tych mięsnych dań, które lubię najbardziej. Nie jest
Be Fit Be StrongFasolka szparagowa to przysmak lata! Najczęściej podaje się ją okraszoną smażoną bułką z masłem i/lub jajkiem sadzonym. A gdyby podać ją w całkiem inny sposób... Moją
Kuchnia MagdaLenyQuinoa czyli komosa ryżowa to bezglutenowe ziarno pochodzące z Ameryki Południowej. Gotuje się bardzo szybko i jest łatwo strawna dlatego coraz więcej osób po nią sięga
mecooksSzybkie, proste w wykonaniu ciasteczka. Bardzo ładnie się prezentują, są bardzo zdrowe, pysznie smakują. Smakują naturalną słodyczą owoców - bez dodatku mąki, jajek, cukru (jest tylko
Zasmakuj Kuchni(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem przepis na domowy sos czosnkowy . To jeden z najbardziej popularnych i najbardziej lubianych sosów. Świetnie pasuje do różnego rodzaju dań obiadowych
Przepiski.plubijaniem piany. Ale muszę przyznać, że dzięki temu zabiegowi placuszki są lekkie i puszyste. Sięgnęłam po przepis z lutowego Magazynu Jamie, jednak zmodyfikowałam go tak, aby był bardziej fit i nie zawierał dodatku cukru. Choć jeśli wolicie oryginalną recepturę, to wskazówki dla niej także znajdziecie poniżej. Placuszki same w sobie nie są więc słodkie. Słodyczy dodają im dodatki - rabarbar(...)wszystko trzepaczką. W drugiej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Zrób na środku dołek i wlej do niego ricottę z żółtkami. Wymieszaj do powstania gładkiego ciasta. Białka ubij na sztywną pianę, następnie przełóż do ciasta i delikatnie wymieszaj łopatką lub drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników. Patelnię rozgrzej na średnim ogniu. Posmaruj ją odrobiną masła
Chilli Czosnek i OliwaPieczony kalafior stał się w naszym małym domostwie hitem. Odkąd tylko pierwsze głowy pojawiły się na straganach, często goszczą w naszej kuchni.
W kuchni Karmel-itkito małe cudo to niezwykle pyszny efekt poszukiwań esencji zimowych smaków... Pomarańcze to owoce najczęściej kojarzone z mroźną porą roku, są wtedy najsmaczniejsze
Kuchnia Elliezdrowych muffinek bez cukru możecie dodać ulubione owoce - korzystajcie z sezonowych lub takich, które najbardziej lubicie. Sprawdzi się też większość bakalii, które wspaniale zastępują cukier. Muffinki w wersji fit przypadną do gustu każdemu fanowi zdrowej diety. Polecam, smacznego:) Przepis na zdrowe muffinki bez cukru: na 7-9 muffinek: szklanka mąki owsianej, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/3 łyżeczki sody(...)opcjonalnie kilka łyżek mleka (krowiego lub roślinnego) Połączyć jogurt, jajko, oliwę i miód. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Połączyć zawartość obu misek, wymieszać tylko do połączenia - ciasto ma mieć konsystencję jak na tradycyjne muffinki. Jeśli jest za gęste, dodać kilka łyżek mleka. Nakładać do foremek do 3/4 wysokości. Do kazdej babeczki wcisnąć kawałki jabłka, czekolady i bakalii. Piec
Lekcje w kuchniprzygotowałam mini świąteczne zestawienie ulubionych przepisów, które możecie śmiało wykorzystać przed świętami. Jestem ciekawa, który zostanie Waszym faworytem... 😏 Koniecznie podzielcie się zdjęciami przygotowanych przez Was wypieków! MIEJSCE V FIT OREO CIASTECZKA Domowe ciasteczka Oreo. Nieco czasochłonne, ale jakie efektowne! Idealne na słodki prezent dla bliskiej osoby. MIEJSCE IV (BEZ)SERNIK OREO 100% wegański, bez dodatku białego cukru (prócz tego(...)MINUT Wegański krem, który może zostać zarówno samodzielnym deserem, jak i dodatkiem do słodkich potraw - placuszków, naleśników, kanapek... Słoiczek takiego kremu może również zostać prezentem! MIEJSCE I CIASTO KAWOWE Z GRUSZKAMI I POLEWĄ KOKOSOWĄ Moje ulubione! Wilgotne, słodkie, z delikatną kakaowo-kawową nutą, schowane pod kokosowym puchem... Filmik z przygotowania w studio Kitchen Casting (super przygoda!) możecie zobaczyć tutaj
Kuchnia EllieUwielbiam borówki. W sezonie potrafię ich zjeść naprawdę dużo. Wybornie smakują od tak, w słodkim cieście, w formie koktajlu, jako dodatek do śniadania i innych potraw. Borówka amerykańska, to samo zdrowie. Ze względu na duże wartości odżywcze i niską kaloryczność, borówka jest idealnym produktem dietetycznym. Jej owoce są bogatym źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów. Zawierają witaminy(...)jest silnym antyutleniaczem należącym do grupy flawonoidów. Udowodniono, że antocyjan jest pomocny w leczeniu cukrzycy, poprawia krążenie krwi i przeciwdziała zmęczeniu oczu. Inne związki zawarte w owocach borówki – fito estrogeny chronią przed arteriosklerozą i chorobami serca, zmniejszają poziom „złego” cholesterolu (LDL), a zwiększają poziom „dobrego” (HDL), mają też działania anty-nowotworowe. Zawsze zadawałam sobie pytanie „Czemu
Słodkie okruszkiUwielbiam warsztaty kulinarne i możliwość nauki od najróżniejszych Mistrzów Kuchni. Tym razem Lidl Polska zaprosił mnie na warsztaty Kuchni Greckiej z największym jej znawcą w Polsce
Parowar FacetaKolejna wersja i kolejna udana. Biszkopt, który idealnie nadaje się do przekładania dowolnymi masami. Tym razem migdałowo-kokosowy z dodatkiem kakao. Bezglutenowy biszkopt migdałowo kokosowy - niezawodny
Marta próbujeWitajcie! Od jakiegoś czasu postanowiłam zdecydowanie ograniczyć używanie w mojej kuchni mąki pszennej. Nie za bardzo wiedziałam czym ją zastąpić, gdyż mojej poprzednie eksperymenty z różnymi
Health-Fit-Life